Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
#26351 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve pobjede do kraja, osim Italije. Tu valjda mozemo i nerjeseno.
Ali koliko je to realno?
Onda baraž, pa protiv dvije reprezentacije igrati. Obje dobiti... Ukrajina, Švedska, Danska....
Ali koliko je to realno?
Onda baraž, pa protiv dvije reprezentacije igrati. Obje dobiti... Ukrajina, Švedska, Danska....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26352 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Baraž nam je kec iz rukava.
Čisto sumnjam da će i jedna od nabrojanih biti u tom baražu.
- drug_profi
#26353 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjerovatno Ukrajina neće. Možda ni Danska ni Švedska.Tomahawk11 wrote:Baraž nam je kec iz rukava.
Ali možemo li računati da ćemo izbaciti npr. Slovačku, Austriju, Tursku, Rusiju.... ko zna ko će od njih uspjeti proći, a ko će spasti na baraž.
- luckylaka
#26354 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ne bi bas rekao da je realnost nego nesposobnost menadjera da proda igraca.Ako je recimo Sehic bio jedan od najboljih golmana u l.p. i na kraju zavrsi u drugoj turskoj ili Saric i Zuka zavrse u p.m. onda je to ili do menadjera ili pohlepa za novcem.Mozda sam u krivu nisam vise pametan ali daj boze da ne zavrsimo na nivo Malte ili LihtenstajnaTomahawk11 wrote:Ja tebe lucky ne kontam, ali nikako...ti erzurum i ostali sporovi su realnost za igrače iz naše lige.
Kad neki ode na zapad, Belgija, Francuska, ili pak druge lige Engleske, Njemačke....to je već nešto.
Pričaš ko da mi štancamo Pjaniće i Džeke.
Mora se shvatiti da su oni izuzetak i da ćemo teško u skorije vrijeme do nekog takvog igrača.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26355 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima tu puno do toga da su ti igrači došli iz BHPL kao matične lige i samim tim nisu brend poput komšija sa istoka ili zapada.luckylaka wrote:Pa ne bi bas rekao da je realnost nego nesposobnost menadjera da proda igraca.Ako je recimo Sehic bio jedan od najboljih golmana u l.p. i na kraju zavrsi u drugoj turskoj ili Saric i Zuka zavrse u p.m. onda je to ili do menadjera ili pohlepa za novcem.Mozda sam u krivu nisam vise pametan ali daj boze da ne zavrsimo na nivo Malte ili LihtenstajnaTomahawk11 wrote:Ja tebe lucky ne kontam, ali nikako...ti erzurum i ostali sporovi su realnost za igrače iz naše lige.
Kad neki ode na zapad, Belgija, Francuska, ili pak druge lige Engleske, Njemačke....to je već nešto.
Mora se shvatiti da su oni izuzetak i da ćemo teško u skorije vrijeme do nekog takvog igrača.
Treba puno više raditi na tome i proliti dosta krvi i znoja da stekneš takav status.
Menadžeri kao menadžeri, boli njega, gleda da zaradi neku lovu...sad što je to 10 000 umjesto 100 000 ili milion, to je druga priča.
Uglavnom, oni se samo uklapaju u postojeći sistem, dakle rekao bih da su sekundarni produkt sistema.
Zato i kažem da je to naša realnost. Kad bi došlo iz guzice u glavu ovima u savezu, pa da nešto pokrenu...ali što bi oni.
Sad će opet pare od lige nacija
-
detroit-mercy
#26356 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Je li do menadzera ili do igraca, evo ti Gojaka u Dinamu, bas me interesuje gdje ce poslije Dinama (osim ako ne zavrsi karijeru u istom). Menadzeri imaju odredjenu ulogu ali brate ako si igrac onda si igrac, hiljade skauta danas skautira igrace. Vise je do naseg mentaliteta, lako cemo.Tomahawk11 wrote:Ima tu puno do toga da su ti igrači došli iz BHPL kao matične lige i samim tim nisu brend poput komšija sa istoka ili zapada.luckylaka wrote:Pa ne bi bas rekao da je realnost nego nesposobnost menadjera da proda igraca.Ako je recimo Sehic bio jedan od najboljih golmana u l.p. i na kraju zavrsi u drugoj turskoj ili Saric i Zuka zavrse u p.m. onda je to ili do menadjera ili pohlepa za novcem.Mozda sam u krivu nisam vise pametan ali daj boze da ne zavrsimo na nivo Malte ili LihtenstajnaTomahawk11 wrote:Ja tebe lucky ne kontam, ali nikako...ti erzurum i ostali sporovi su realnost za igrače iz naše lige.
Treba puno više raditi na tome i proliti dosta krvi i znoja da stekneš takav status.
Menadžeri kao menadžeri, boli njega, gleda da zaradi neku lovu...sad što je to 10 000 umjesto 100 000 ili milion, to je druga priča.
Uglavnom, oni se samo uklapaju u postojeći sistem, dakle rekao bih da su sekundarni produkt sistema.
Zato i kažem da je to naša realnost. Kad bi došlo iz guzice u glavu ovima u savezu, pa da nešto pokrenu...ali što bi oni.
Sad će opet pare od lige nacija
I pricamo nesto od susjedima, kurcu za usi, gledaj koliko njihovi timo doguravaju daleko u evropskim ligama, nama je vrh Zeta, Sutjeska i sl. i naravno komenta da smo se hrabro borili ali da su jaci
-
ja71
#26357 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa baraz smo osigurali kroz ligu nacija.drug_profi wrote:Sve pobjede do kraja, osim Italije. Tu valjda mozemo i nerjeseno.
Ali koliko je to realno?
sada mozemo sve do kraja gubiti, opet cemo igrati baraz.
mi ako dobijemo sve do kraja i igramo nerijeseno sa Italijom imamo velike sanse da zavrsimo na 2. mjestu, izuzev ako to isto uspije i Finskoj (koja sebi moze priustiti izgubiti od nas a da zavrsi na 2. mjestu).
- manijak1
#26358 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebo više baraž, sam selektor je rekao da će odstupiti s mjesta , ako ne izborimo direktan plasman na EP.
Izgleda samo on tako razmišlja , u pozitivnom smjeru.
Izgleda samo on tako razmišlja , u pozitivnom smjeru.
- drug_profi
#26359 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisi ti mene skonto. Nema veze. Znam da imamo baraz, ali se igra protiv dvije repke. Jedna od 4 ide dalje..ja71 wrote:pa baraz smo osigurali kroz ligu nacija.drug_profi wrote:Sve pobjede do kraja, osim Italije. Tu valjda mozemo i nerjeseno.
Ali koliko je to realno?
sada mozemo sve do kraja gubiti, opet cemo igrati baraz.
mi ako dobijemo sve do kraja i igramo nerijeseno sa Italijom imamo velike sanse da zavrsimo na 2. mjestu, izuzev ako to isto uspije i Finskoj (koja sebi moze priustiti izgubiti od nas a da zavrsi na 2. mjestu).
-
tap3ah75
#26360 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima li kod nas otvorenih treninga za "civile" kad treniraju u Zenici?
-
kiligonzales
#26361 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Serbecic je pristojan igrac koliko mu je godina. Sa mladom reprezentacijom je bio vise nego dobar. Na siri spisak reprezentativaca moze. Za prvih 11 realno jos nije zreo.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Serbecic je smijesan igrac, Memisevic - Dilaver je mnogo ozbiljnija pricaArtest wrote:Prvi potez novog selektora treba biti odstranjivanje kompletne zadnje linije, koja nikada nije imala kvaliteta (i Pandza se znao svercat uz Spahu), a sada kad igraju preko qrca i za qrceve klubove, vise nema nijednog razloga da dobijaju pozivnice. Isto se odnosi na topuza Kolasinca, koji je ponovo dokazao da ne moze odigrat dvije utakmice u par dana, i manje-vise reprizirao svoj katastrofalan nastup protiv Kipra. Bas kao i na mladog Todorovica koji je propustio svoju sansu da se probije vani i ne bih se cudio da se za godinu-dvije vrati u Tuzla City. Zbog nespotojece konkurencije, njega cemo vjerovatno trpiti jos neko vrijeme.
Dakle, vec u oktobru novi stoperski tandem treba biti Serbecic-Memisevic. Ne znam ima li koja bolja opcija. Steta pa ovaj Mujakic nikako ne igra. Ako zavrse Dilavera, sigurno se usetava u prvi tim (osim igrackih kvaliteta ima i neke liderske osobine sto je vrlo bitno). Prosinecki i Savez djele krivicu sto ovaj momak nije odlucnije rjesen, vec su mu rekli ti sredjuj papire pa cemo vidjeti sta dalje. Prosinecki je ispao fer sa ovom ostavkom mada ni njegovo maslo nije za ramazana. Kao autoritet je nula. A kao takticar gravitira nuli. Volio bih cuti sta mu je bila zamisao da izvede onaj vezni red u Finskoj.
-
Tipicoti
#26362 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
MozeEdin H. wrote:Moze li Savez odbiti njegovu ostavku?Tipicoti wrote:BREAKING NEWS:
Prosinecki ostaje trener
BREAKING NEWS
U dogovoru sa medijima je ko fol dao otkaz, da bi Finska i Grcka veceras izgubili tako vazne bodove, posto su otpisali BiH i opusteno usli u utakmice.
- cvrčak_na_hedonizmu
#26363 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pristojan igrac koji se nije uspio izboriti za klupu Rozenborga, a kamoli sta ozbiljnije. Dilaver je za njega hibrid Neste i Maldinijakiligonzales wrote:Serbecic je pristojan igrac koliko mu je godina. Sa mladom reprezentacijom je bio vise nego dobar. Na siri spisak reprezentativaca moze. Za prvih 11 realno jos nije zreo.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Serbecic je smijesan igrac, Memisevic - Dilaver je mnogo ozbiljnija pricaArtest wrote:Prvi potez novog selektora treba biti odstranjivanje kompletne zadnje linije, koja nikada nije imala kvaliteta (i Pandza se znao svercat uz Spahu), a sada kad igraju preko qrca i za qrceve klubove, vise nema nijednog razloga da dobijaju pozivnice. Isto se odnosi na topuza Kolasinca, koji je ponovo dokazao da ne moze odigrat dvije utakmice u par dana, i manje-vise reprizirao svoj katastrofalan nastup protiv Kipra. Bas kao i na mladog Todorovica koji je propustio svoju sansu da se probije vani i ne bih se cudio da se za godinu-dvije vrati u Tuzla City. Zbog nespotojece konkurencije, njega cemo vjerovatno trpiti jos neko vrijeme.
Dakle, vec u oktobru novi stoperski tandem treba biti Serbecic-Memisevic. Ne znam ima li koja bolja opcija. Steta pa ovaj Mujakic nikako ne igra. Ako zavrse Dilavera, sigurno se usetava u prvi tim (osim igrackih kvaliteta ima i neke liderske osobine sto je vrlo bitno). Prosinecki i Savez djele krivicu sto ovaj momak nije odlucnije rjesen, vec su mu rekli ti sredjuj papire pa cemo vidjeti sta dalje. Prosinecki je ispao fer sa ovom ostavkom mada ni njegovo maslo nije za ramazana. Kao autoritet je nula. A kao takticar gravitira nuli. Volio bih cuti sta mu je bila zamisao da izvede onaj vezni red u Finskoj.
- Edin H.
#26364 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cisto tehnicko pitanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:I sta ako odbiju, nece postati bolji trener, realnoEdin H. wrote:
Moze li Savez odbiti njegovu ostavku?
Nisam za njega bio od pocetka, ali i ne vidim neko realno brzo rijesenje.
Takodje mislim da je ovo dosta do realnih okolnosti, gubitka kljucnih igraca, neigranja u klubovima, a ima i tvrdoglavosti Prosineckog, ali u krajnjoj liniji ovo je i sport, da Dzeko nije na pocetku pogodio stativu, promasio zicer glavom, da je sudija svirao cist penal na Dzeki i Bajicu druga bi se prica ovdje pricala veceras.
Zuti je morao ganjati rezultat, pomjerio odbranu naprijed u drugom poluvremenu, a to je uvijek opasno za kontranapade, pogotovo ako nemas ozbiljno centarhalfa.
Last edited by Edin H. on 08/09/2019 23:52, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#26365 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Momku je 21 godina. Ko je Dilavera uopste komentarisao? Dilaveru je 28.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pristojan igrac koji se nije uspio izboriti za klupu Rozenborga, a kamoli sta ozbiljnije. Dilaver je za njega hibrid Neste i Maldinijakiligonzales wrote:Serbecic je pristojan igrac koliko mu je godina. Sa mladom reprezentacijom je bio vise nego dobar. Na siri spisak reprezentativaca moze. Za prvih 11 realno jos nije zreo.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Serbecic je smijesan igrac, Memisevic - Dilaver je mnogo ozbiljnija prica
To sto se nije prilagodio novoj sredini ne dokazuje nista. Suvise mlad igrac da bi ga se pravilo velikim igracem. Potencijala ima. Sa mladom reprezentacijom je pokazao da ce biti materijal za buducnost.
- cvrčak_na_hedonizmu
#26366 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Savez je zlo i samo sebe gledaju, domacu ligu zanemaruju i ne rade nista.Edin H. wrote:Cisto tehnicko pitanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:I sta ako odbiju, nece postati bolji trener, realnoEdin H. wrote:
Takodje mislim da je ovo dosta do realnih okolnosti, gubitka kljucnih igraca, neigranja u klubovima, a ima i tvrdoglavosti Prosineckog, ali u krajnjoj liniji ovo je i sport, da Dzeko nije na pocetku pogodio stativu, promasio zicer glavom, da je sudija svirao cist penal na Dzeki i Bajicu druga bi se prica ovdje pricala veceras.
Dzaba trener kad je nenormalna atmosfera gdje se ne zna ko pije, a ko placa.
- van Basten
#26367 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma to bi samo zamaskiralo problem. Mi zabijamo za 2:2 ja govorim joj jesmo losi... Kaze zena sta ti je pa dadosmo gol... Ma lose bona, uzas. I ona petarda na kraju je zamaskirala sliku protiv konobara. Realno s Robijem nam je rezultat bio daleko bolji od igre, al evo nije ni to moglo do vijeka.Edin H. wrote:Cisto tehnicko pitanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:I sta ako odbiju, nece postati bolji trener, realnoEdin H. wrote:
-
Tipicoti
#26368 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Edin H. wrote:Cisto tehnicko pitanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:I sta ako odbiju, nece postati bolji trener, realnoEdin H. wrote:
Zuti je morao ganjati rezultat, pomjerio odbranu naprijed u drugom poluvremenu, a to je uvijek opasno za kontranapade, pogotovo ako nemas ozbiljno centarhalfa.
Tanka je linija od uspjeha i propasti.
Da je Dzeko dao gol u 2.minuti mozda bi bilo sve drugacije. Sada bi se radovali Finskom porazu i Grckom remiju.Bili bi jednom nogom na EP.
- cvrčak_na_hedonizmu
#26369 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Masa igraca iz mlade reprezentacije ne urade nista u karijerama, nista to ne znaci. Jedno je juniorski, a drugo seniorski fudbal.kiligonzales wrote: Momku je 21 godina. Ko je Dilavera uopste komentarisao? Dilaveru je 28.![]()
To sto se nije prilagodio novoj sredini ne dokazuje nista. Suvise mlad igrac da bi ga se pravilo velikim igracem. Potencijala ima. Sa mladom reprezentacijom je pokazao da ce biti materijal za buducnost.
On prvo treba da odigra sezonu kako treba pa da vidimo gdje je i sta je. Do sada, odbrana Sarajeva konkretno je imala vise srece nego znanja. Ne zbam sta ga izdvaja da dobije poziv u A tim osim hajpa i to sto izgleda ko stoper
- BHF_Manijak
#26370 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Na Grbavici nista nije morao ganjati protiv istih ovih Armenaca, pa nam je i tu visio gol u zraku bukvalno.Edin H. wrote: Cisto tehnicko pitanje.
Jednostavno previse je utakmica koje smo dobili, a nismo trebali, da bi se s ovom utakmicom provukao da mu "nije islo".
Ovo nije incident, ovo je kontinuitet, ali losih igara.
-
kiligonzales
#26371 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mozda bi pricao ti.Edin H. wrote:Cisto tehnicko pitanje.cvrčak_na_hedonizmu wrote:I sta ako odbiju, nece postati bolji trener, realnoEdin H. wrote:
Od lige nacija drvim kako nas vile nosaju i kako nemamo igru, kako su nas svi nasi protivnici najcesce nadigrali, a gubili su na faktor srece utakmice i onda se dese kvalifikacije i bude sta bude. Dalo bi se o svim tim silnim razlozima naseg posrnuca pricati. Nije do tima nego do trenera.
- cvrčak_na_hedonizmu
#26372 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ljudi zaboravljaju ligu nacija, nasa najbolja tekmaje bila ona 0:0 u Becu sa Austrijom. Prve tri su bile katastrofalne.
Sjeverna Irska nas je ubila ko mraz paprike u prvoj pa zijanise, nismo se proslavili ni u drugoj tekmi sa njima.
Sjeverna Irska nas je ubila ko mraz paprike u prvoj pa zijanise, nismo se proslavili ni u drugoj tekmi sa njima.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 09/09/2019 00:02, edited 1 time in total.
-
Tipicoti
#26373 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mi nemamo tim, mi imamo pojedince.
-
kiligonzales
#26374 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Masa igraca krene od mlade selekcije. To je prirodan nacin razvijanja stvari. Normalno da se kvalitet zadrzava, a ono sto je lose otpada. Momak je mlad, da nije bilo materijala u toj mladoj nebi ni bio. Sto je bitno moze igrati jos za nju.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Masa igraca iz mlade reprezentacije ne urade nista u karijerama, nista to ne znaci. Jedno je juniorski, a drugo seniorski fudbal.kiligonzales wrote: Momku je 21 godina. Ko je Dilavera uopste komentarisao? Dilaveru je 28.![]()
On prvo treba da odigra sezonu kako treba pa da vidimo gdje je i sta je. Do sada, odbrana Sarajeva konkretno je imala vise srece nego znanja. Ne zbam sta ga izdvaja da dobije poziv u A tim osim hajpa i to sto izgleda ko stoper
On je u Sarajevu, nama svima pred nosom, vidjecemo gdje ce zavrsiti nakon ove sezone. Poziv za manje bitne prijateljske utakmice moze dobiti. Na sirem spisku reprezentativaca moze biti komotno. Za sada imamo dosta igraca koji mogu konkurisati za prvih 11 i klupu.
- Artest
#26375 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne znam ko ce igrati stopera, ali ja ove zukanovice, sunjevarice i onog geliranog svabu vise ne mogu gledat. Radije bih gubio uz momke kojima je stalo i koji ce eventualno napredovati, nego forsirao dokazane ojebine.