U ostalom, sami ste krivi. Niste u stanju ni mjesec dana držati se obećanja glasačima. Evo vam partnera:

ovim napisanim si sam sebe diskreditovao i iskreno se nadam da iz tvoje "tipkovnice" vise nece izaci ni jedna rijec vezana za ZOR i pljuvanje po NSuVjecitiStudent wrote:Detalj je taj što je pozicija morala što prije imati novi ZOR, da bi zaustavili dalje gomilanje dugova zbog brojnih tužbi zbog nepoštovanja kolektivnih.Hakiz wrote:Da tada nije usvojen ZOR ostao bi na snazi stari. Pa, uporedi ta dva zakona i zaključi koji je bolji.VjecitiStudent wrote: SDA-u i SBB-u, koji imaju stabilnu većinu, sad je moguće samo soli na rep staviti.
NS je svoj trenutak slave, kada se prošle godine usvajao ZOR, imala i propustila.. Tada, ko zlatni jezik na vagi, u ZOR je mogla ubaciti sve što je ikada htjela i poželjela, Međutim, umjesto suštine, bavila se samo tačkom i zarezom.
Poslije toga, jedina nagrada koju su dobili bila je što ih Konaković "hvali u Banjaluci, kako su konstruktivna opozicija" i tapšanje iz delegacije EU.
...
Nakon svega, za ogromnu većinu onih u realnom sektoru, potpuno je svejedno bio na snazi novi ili stari ZOR, poslodavci ne poštuju niti jedan, prije svega zbog namjerno jalove kaznene politike.
A budžetlijama je sve u pet deka.
Nista ne zvuci vise ljevicarski nego fotelja drzavnog aparata.Hamolj wrote:Pocela je "ujedinjena" borba ljevicara za fotelje.
Osvrnuću se na posljednju rečenicu. Sigurno da je teško i da čovjek gubi živce čitajući razne napda što argumentovane što ne. Ali nije dobra reklama pokazati da te šaka galamdžija može navesti da odustaneš. Kako ćeš rješavati teže probleme, neko bi se mogao pitati.zippoo87 wrote:i ovaj cirkus oko NSa u Zenici i Sanje Renic je obicna predstava za javnost od strane desnicara,koji pokusavaju imputirati neke gluposti preko svojih placenickih medija
cirkus
i opet cu ponoviti,dokaz koliko ste unistili ovu temu je taj da Pedje ovdje nema evo 2 mjeseca a kakva je prica ovdje,mozda se nece ni vracati
Ma ja, valjaju ti anonimni s kojima dijelis svjetonazore i argumente, ali ne valjaju anonimni s kojima ne djelis. Zajebi ti svoj nacin vidjenja demokratije, nedemokratican je.kluz franjo wrote:Na ovom pdf-u postoje ljudi, zbog kojih vrijedi ući ponekad i pročitati nešto pametno. Sa @hakiz sam se svađao oko ZOR-a, ali iskreno cijenim njegov totalno lijevi ARGUMENTOVANI pogled na dešavanja. Sa @vječiti nikada nisam bio istog forumsko-političkog gledanja, ali sam imao tu privilegiju vidjeti njegovo životno djelovanje i tu skidam kapu do poda. Sa @sabina dijelim svjetonazor, ali ne i sve argumente. itd, itd...
Tu su naravo i forumaši @pk i @albin zuhrić, koji pod punim imenom i prezimenom učestvuju u forumskoj diskusiji.
I onda se pojavi anonimni Hamelj raznorazni, agenti 001 i ostala stvarno-životno neiživljena gomila koja pojam "javnosti" i "demokratije" doživljava po principu "anonimnog hrakanja u dalj".
Koliko mi je poznato, pitanja i sugestije mogu se i putem fb-a postaviti Kojoviću i Gratzu i Forti i inima iz NS-a. Onima koji bi samo malo hraknuli, preporučam da se konačno na ovom forumu registruju pod punim imenom i prezimenom.
Nije sramota pod istim imenom pisati isto na twitteru i na forumu. U Bratuncu je baš bilo super prošle sedmice , pozdrav![]()
PS: ima lik/nick @gubljenje vremena. To treba čitati.
Nisam član NS, iako čini se da ću uskoro postati, al' evo mogu biti glasnogovornik, jer sam se i za zadeverao oko ovog pitanja pa čitao i odgovore detaljno koje su mi ljudi pisali, istraživao statute, poslovnike, ustav itd. i čitao svačija saopćenja. Pa da krenemo:homar wrote:Po diskusijama nekih ovdje, bilo bi poželjno samo da na ovoj temi diskutuju članovi NS, kako bi prosipali šuplju priču.
Normalno je da se postave neka pitanja koja su neugodna, a to je:
1. Zašto je NS koalirala sa SDA u Zenici, kada su u predizbornoj kampanji to apriori odbacivali (P.K.)
2. Zašto je Pedja Kojović bio aktivan na ovoj temi u predizbornoj kampanji (besplatna reklama), a sada ga nema (nema odgovora na prvo pitanje).
3. Da li je NS stalo do koalicije sa "lijevim blokom", bez ucjena i izigravanja velicine, te da se okani šurovanja sa SDA.
Glasnogovornici NS naprijed, udaraj...
OVO nije odgovor.Pedja Kojovic wrote:Kao sto sam i pisao u jednom od posljednjih javljanja tokom izborne kampanje - tema je, nazalost, izgubila prvotni smisao.
Odgovori su crpili dosta vremena i energije jer su cesto sadrzavali mnogo vise nego zvanicna saopstenja i potpuno transparentno prikazivali ne samo nase odluke i stavove nego i procese koji su do njih vodili.
Uvijek sam bio i jesam spreman odgovoriti na sanje i pruziti sire obrazlozenje svakome ko je zaista zainteresovan za informaciju o NS-u i diskutovati argumentovano o temama koje se namecu ili se njima bavimo.
Medjutim, tema je ocigledno postala platforma na kojoj se plasiraju tolike kolicine neistina da je zaista postalo fizicki nemoguce reagovati na svaku, a odsustvo reakcije na bezbroj puta se tumaci kao potvrdjivanje iznesenih navoda.
U medjuvremenu je veliki - i sve veci i veci - broj onih kojima je ova tema bila namjenjena svoja pitanja poceo upucivati na moju zvanicnu FB stranicu
Takva vrsta komunikacije zahtijeva puno pa i vise od ove, ali se cini daleko supstancijalnija i civilizovanija pa samim tim za mene i prihvatljivija.
Nadam se da ce svi koji su na ovu stranicu dolazili kako vako pitbi dosli do infomacije, culi pojasnjenje nekog poteza ili odluka ili jednostavno iznijeli svoje misljenje iskoristiti tu mogucnost direktne komunikacije.
Ako neko ima neki bolji prijedlog za nastavak redovne i direktne komunikacije, volio bih cuti prijedlog.
p.k.
E, pa ovdje stvarno ima bezobraznih ljudi.seln wrote:OVO nije odgovor.Pedja Kojovic wrote:Kao sto sam i pisao u jednom od posljednjih javljanja tokom izborne kampanje - tema je, nazalost, izgubila prvotni smisao.
Odgovori su crpili dosta vremena i energije jer su cesto sadrzavali mnogo vise nego zvanicna saopstenja i potpuno transparentno prikazivali ne samo nase odluke i stavove nego i procese koji su do njih vodili.
Uvijek sam bio i jesam spreman odgovoriti na sanje i pruziti sire obrazlozenje svakome ko je zaista zainteresovan za informaciju o NS-u i diskutovati argumentovano o temama koje se namecu ili se njima bavimo.
Medjutim, tema je ocigledno postala platforma na kojoj se plasiraju tolike kolicine neistina da je zaista postalo fizicki nemoguce reagovati na svaku, a odsustvo reakcije na bezbroj puta se tumaci kao potvrdjivanje iznesenih navoda.
U medjuvremenu je veliki - i sve veci i veci - broj onih kojima je ova tema bila namjenjena svoja pitanja poceo upucivati na moju zvanicnu FB stranicu
Takva vrsta komunikacije zahtijeva puno pa i vise od ove, ali se cini daleko supstancijalnija i civilizovanija pa samim tim za mene i prihvatljivija.
Nadam se da ce svi koji su na ovu stranicu dolazili kako vako pitbi dosli do infomacije, culi pojasnjenje nekog poteza ili odluka ili jednostavno iznijeli svoje misljenje iskoristiti tu mogucnost direktne komunikacije.
Ako neko ima neki bolji prijedlog za nastavak redovne i direktne komunikacije, volio bih cuti prijedlog.
p.k.
Pedja od mene imas podrsku za ovo,da smanjis komunikaciju sa clanovima ovdje a pojacas na FB ili gdje ti je vec komotnijePedja Kojovic wrote:Kao sto sam i pisao u jednom od posljednjih javljanja tokom izborne kampanje - tema je, nazalost, izgubila prvotni smisao.
Uvijek sam bio i jesam spreman odgovoriti na svako pitanje i pruziti sire obrazlozenje svakome ko je zaista zainteresovan za informaciju o NS-u i diskutovati argumentovano o temama koje se namecu ili se njima bavimo.
Nadam se da ce svi koji su na ovu stranicu dolazili kako bi dosli do infomacije, culi pojasnjenje nekog poteza ili odluka ili jednostavno iznijeli svoje misljenje iskoristiti tu mogucnost direktne komunikacije.
p.k.
Vidi sada ovo: Ne usvoji se novi ZOR. Tužbe idu. Presude se donesu. Počne se isplaćivati. Naravno iz budžeta. Zbog isplaćivanja nema novca za recimo opremu i materijal u bolnicama. Ljudi u bolnicama pate i umiru zbog toga. Počne se pitati zašto nije donesen novi ZOR koji bi to sprečio. Zato što NS nije glasao za zakon. Dakle, NS je kriv što ljudi pate i umiru?VjecitiStudent wrote:Detalj je taj što je pozicija morala što prije imati novi ZOR, da bi zaustavili dalje gomilanje dugova zbog brojnih tužbi zbog nepoštovanja kolektivnih.Hakiz wrote:Da tada nije usvojen ZOR ostao bi na snazi stari. Pa, uporedi ta dva zakona i zaključi koji je bolji.VjecitiStudent wrote: SDA-u i SBB-u, koji imaju stabilnu većinu, sad je moguće samo soli na rep staviti.
NS je svoj trenutak slave, kada se prošle godine usvajao ZOR, imala i propustila.. Tada, ko zlatni jezik na vagi, u ZOR je mogla ubaciti sve što je ikada htjela i poželjela, Međutim, umjesto suštine, bavila se samo tačkom i zarezom.
Poslije toga, jedina nagrada koju su dobili bila je što ih Konaković "hvali u Banjaluci, kako su konstruktivna opozicija" i tapšanje iz delegacije EU.
...
Nakon svega, za ogromnu većinu onih u realnom sektoru, potpuno je svejedno bio na snazi novi ili stari ZOR, poslodavci ne poštuju niti jedan, prije svega zbog namjerno jalove kaznene politike.
A budžetlijama je sve u pet deka.
Propustio si da navesti i globalno zagrijavanje ko posljedicu neizglasavanja ZOR-a.Hakiz wrote:
Vidi sada ovo: Ne usvoji se novi ZOR. Tužbe idu. Presude se donesu. Počne se isplaćivati. Naravno iz budžeta. Zbog isplaćivanja nema novca za recimo opremu i materijal u bolnicama. Ljudi u bolnicama pate i umiru zbog toga. Počne se pitati zašto nije donesen novi ZOR koji bi to sprečio. Zato što NS nije glasao za zakon. Dakle, NS je kriv što ljudi pate i umiru?
Tako da je NS glasanjem za zakon sprečio patnju ljudi u bolnicama, pa čak i smrt nekih od njih.
Sve se može objasniti kako god kome odgovara.
Baš kao što rekoh. Kako kome odgovara...VjecitiStudent wrote:Propustio si da navesti i globalno zagrijavanje ko posljedicu neizglasavanja ZOR-a.Hakiz wrote:
Vidi sada ovo: Ne usvoji se novi ZOR. Tužbe idu. Presude se donesu. Počne se isplaćivati. Naravno iz budžeta. Zbog isplaćivanja nema novca za recimo opremu i materijal u bolnicama. Ljudi u bolnicama pate i umiru zbog toga. Počne se pitati zašto nije donesen novi ZOR koji bi to sprečio. Zato što NS nije glasao za zakon. Dakle, NS je kriv što ljudi pate i umiru?
Tako da je NS glasanjem za zakon sprečio patnju ljudi u bolnicama, pa čak i smrt nekih od njih.
Sve se može objasniti kako god kome odgovara.
Bogata pozicija je uvijek lako pronalazila potrebne glasove, tako da nema uopšte sumnje da bi se isto tako lako snašli i bez NS-a.
Ali kako bi onda Konaković hvalio NS u Banjaluci ...
To mi je omiljena tema kada gledam filmove u kojima je tema suđenje. Pa pitaju svjedoka "Da li je moguće da je optuženik (to i to)". I upravo bi citat bio dobar odgovor, sve je moguće, ali je malo vjerovatno._BataZiv_0809 wrote:Sve je moguce ali nije sve vjerovatno