Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

bitangeIprinceze

#26351 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Idemo dalje, još malo pa četvrtak. Nastavak suđenja, zamišljeni mutapi koji koračaju sudom da ne znaju kud gone :D , polemike u društvu i na forumu ....
Pravda za Dženana :bih:
GAU8

#26352 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 12:06 Idemo dalje, još malo pa četvrtak. Nastavak suđenja, zamišljeni mutapi koji koračaju sudom da ne znaju kud gone :D , polemike u društvu i na forumu ....
Valja leci navecer u krevet i zaspati...
Pla va la la

#26353 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Sigurno mnogi ne spavaju zbog slučaja.
Meni je zanimljivo pročitati komentare npr. kad radiosarajevo.ba objavi članak o slučaju Memić. Tačno imaš utisak da si ih već čitao. U suštini to su isti komentari sa foruma. Copy - paste. Neki su baš aktivni.
Ili npr. vrh mi je kad ispod nekog objavljenog videa o ovom slučaju, neko ko se predstavlja da dolazi iz Srbije, piše ekavicom, na početku naglasi kako se to njega baš i ne tiče, a onda krene sa raspravom, paljbom, uvredama...
Pojedinima sigurno nije lahko.
uglavnomja

#26354 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Pla va la la wrote: 13/03/2022 12:41 Sigurno mnogi ne spavaju zbog slučaja.
Meni je zanimljivo pročitati komentare npr. kad radiosarajevo.ba objavi članak o slučaju Memić. Tačno imaš utisak da si ih već čitao. U suštini to su isti komentari sa foruma. Copy - paste. Neki su baš aktivni.
Ili npr. vrh mi je kad ispod nekog objavljenog videa o ovom slučaju, neko ko se predstavlja da dolazi iz Srbije, piše ekavicom, na početku naglasi kako se to njega baš i ne tiče, a onda krene sa raspravom, paljbom, uvredama...
a nije ti zanimljivo sto je vecina medija, koji titraju oko memica, prestaa objavljivati izvjestaje sa sudjenja, znaci izjave svjedoka, pitanja advokata, sudija ... nego samo objavljuju izjave dvojca kako ih lupaju, bez dokaza, osnove, izmisljenja, senzacionalisticki zapakovanu suplju i ublehu?

osim nekih koji izaberu dio svjedocenja, ali ga zamotaju u licne stavove i misljenja novinarke, malo preprave, izvade iz konteksta i :zzzz:
bitangeIprinceze

#26355 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 13/03/2022 12:17
bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 12:06 Idemo dalje, još malo pa četvrtak. Nastavak suđenja, zamišljeni mutapi koji koračaju sudom da ne znaju kud gone :D , polemike u društvu i na forumu ....
Najgore je srijedom navece, ne znas ni hoces li svanuti :roll:
bitangeIprinceze

#26356 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 13/03/2022 12:46 a nije ti zanimljivo sto je vecina medija, koji titraju oko memica, prestaa objavljivati izvjestaje sa sudjenja, znaci izjave svjedoka, pitanja advokata, sudija ... nego samo objavljuju izjave dvojca kako ih lupaju, bez dokaza, osnove, izmisljenja, senzacionalisticki zapakovanu suplju i ublehu?

osim nekih koji izaberu dio svjedocenja, ali ga zamotaju u licne stavove i misljenja novinarke, malo preprave, izvade iz konteksta i :zzzz:
Treba igrati samo po pravilima, slazem se. 8-)
Pla va la la

#26357 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

uglavnomja wrote: 13/03/2022 12:46
Pla va la la wrote: 13/03/2022 12:41 Sigurno mnogi ne spavaju zbog slučaja.
a nije ti zanimljivo sto je vecina medija, koji titraju oko memica, prestaa objavljivati izvjestaje sa sudjenja, znaci izjave svjedoka, pitanja advokata, sudija ... nego samo objavljuju izjave dvojca kako ih lupaju, bez dokaza, osnove, izmisljenja, senzacionalisticki zapakovanu suplju i ublehu?

Meni je sve isto, nema razlike u odnosu na ranije. Možeš li napisati koji su to mediji što su prestali objavljivati izvještaje sa suđenja?
YouAreMyDestiny

#26358 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

GAU8 wrote: 13/03/2022 11:49 @denden cestitam na volji i motivaciji da ovog trola primoravas da visi na temi i da upisuje vise od uobicajenih jednolinijskih gluposti... :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: Stvarno svaka čast.
Bitanga i princeza je svaki put sve jadniji i jadniji. Takvi su Murizovci, rulja sa glavom bez mozga u pijesku.
Pla va la la

#26359 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

klix wrote: 13/03/2022 13:19
GAU8 wrote: 13/03/2022 11:49 @denden cestitam na volji i motivaciji da ovog trola primoravas da visi na temi i da upisuje vise od uobicajenih jednolinijskih gluposti... :thumbup: :thumbup:
Bitanga i princeza je svaki put sve jadniji i jadniji. Takvi su Murizovci, rulja sa glavom bez mozga u pijesku.
A zašto bi bio jadan? Zato što se ne slaže sa drugima? I čemu toliko vrijeđanje ljudi u svakom postu?
bitangeIprinceze

#26360 Re: Slučaj Dženan Memić

Ja cestitao dendenu, uputio mu podrsku. :D zar je to jadno
Al mi je denden nestao, moze svasta znaciti 8-)
YouAreMyDestiny

#26361 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Pla va la la wrote: 13/03/2022 13:22

A zašto bi bio jadan? Zato što se ne slaže sa drugima? I čemu toliko vrijeđanje ljudi u svakom postu?
Ne zbog toga što se ne slaže sa drugima, nego zato što nema niti jedan argument, dokaz, ništa, nego samo gluposti, besmislice i smajlije.
denden

#26362 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 13:25
Ti si dobar kao referentna tačka za još jadnije lažove i manipulatore nego što si ti. A to su oni što podržavaju tebe i tvoje ublehe.
Ne moramo ići dalje od zadnje stranice:
Jedina vještačenja koja tvrde da su snimci namjerno obrisani su dva koja su provedena po nalogu "Dalide", tj. Kantonalnog tužilaštva i Državno tužilaštvo u optužnici koristi isključivo njih, a ne "svoje" vještačenje, koje je bilo potpunije, ali valjda nije u prilog teoriji optužbe.

To znaš, pisano je desetine puta, ali onda tvrdiš (ciljano na potkapacitiranu rulju koja se busa parolama o istini pravdi, dok je istina ili ono protiv čega se bori ili od čega okreće glavu) da su navodno Dalidina vještačenja krila da su snimci izbrisani:
Do sada je svako vještačenje pokazalo da su namjerno izbrisani snimci osim dalidine kažnjeničke bojne nalik na ratni period :shock:
Hajde, jasna mi je tvoja uloga na temi, ali dvije osobine, zajedno ili alternativno, su potrebne da neko podržava bjelodane (crno na bijelo) tvoje laži i manipulacije:

1. krajnja intelektualna potkapacitiranost (u narodu poznato kao "tocilo")
2. krajnja karakterna pokvarenost, takva da se sa "moralne visine" zastupaju dokazane manipulacije i lažna propaganda

Ne vidim treću mogućnost.
bitangeIprinceze

#26363 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 13/03/2022 13:33
bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 13:25
Ti si dobar kao referentna tačka za još jadnije lažove i manipulatore nego što si ti. A to su oni što podržavaju
Ko je slago? Sta je slago? Hajde da ga ofmah lincujemo.
Pla va la la

#26364 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

klix wrote: 13/03/2022 13:28
Pla va la la wrote: 13/03/2022 13:22

Ne zbog toga što se ne slaže sa drugima, nego zato što nema niti jedan argument, dokaz, ništa, nego samo gluposti, besmislice i smajlije.
Ne znam, nije mi uredu da se ljudi vrijeđaju. Evidentno je da na forumu postoji podjela. Jedni podržavaju dendena koji zaista osmisli svaki svoj tekst, detaljno i precizno iznosi svoje teorije, zaključke, drugi iskazuju samo svoje divljenje prema njemu ili ponavljaju njegove zaključke, fraze, rečenice.
Na drugoj strani su oni koji podržavaju Muriza. I oni iznose svoje stavove. Mislim da ljude ne treba ponižavati na kojoj god strani se nalazili.
denden

#26365 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Znakovita šutnja Arijane Memić, "žrtve provokativnog odgurivanja" :roll:

Znakovito odsustvo interesa medija da iz prve ruke, od Arijane Memić, saznaju, ekskluzivno i senzacionalno, prirodu fizičkog nasrtaja na nju. :?

Hmmm... :cry:

ZAKON
O ZAŠTITI OD KLEVETE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Cilj zakona

Član 1.

Ovim zakonom uređuje se građanska odgovornost za štetu nanesenu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinitih činjenica identifikovanjem tog pravnog ili fizičkog lica trećem licu.
Uglavnom direktna podrška medija Murizu Memiću koji je Feragetovo trbuhozborenje malo i proširio i začinio prijetnjama da će Mutapu otkinuti glavu.

Hmmm...
denden

#26366 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

klix wrote: 13/03/2022 13:28
Licemjeri su sami dokaz protiv sebe. Objektivnost ili neutralnost nije na pola puta dviju ekstremnih tvrdnji, nego na strani istine.

Na pola puta je "politička korektnost", koja je perfidna podrška onoj strani koja laže.

U svakom slučaju, lijepo je prepoznavanje i vrednovanje diskutantskog potencijala b&p od strane nekog objektivnog i neutralnog.

bitangeIprinceze wrote: ↑18/12/2021 04:16
Čim se spomene orgijanje ja pomislim na sestre Mutap. Nezaobilazna asocijacija. Ako se još k tome doda i & co onda zamišljam kako to ide: hej može li trojka, ma može naravno da može? A Jel može i četvorka, ma može naravno da može, zašto ne bi moglo. :izet:
Bitangeiprinceze pod starim, banovanim, nickom:
uvijekIInikadI wrote: ↑23/06/2021 13:39
Znaci da je Alisa top riba i da se moze jebati do besvijesti al da ti za 24 h moze potvrditi kako je bar tri puta zaredom svrsila, minimalno. I onda jos rekla: ja hocu jos
Pla va la la

#26367 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Najbolje je biti mizantrop, zatvoren za tuđe ideje, koji inače uživa samo u svom društvu ili u drštvu onih koji mu podilaze.
GAU8

#26368 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 13:00
GAU8 wrote: 13/03/2022 12:17

To i ti nekome k'o prijetiš..
bitangeIprinceze

#26369 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 13/03/2022 13:52 Uglavnom direktna podrška medija Murizu Memiću koji je Feragetovo trbuhozborenje malo i proširio i začinio prijetnjama da će Mutapu otkinuti glavu.

Hmmm...
Pa jebote patak, bar mu je na cistom bossanskom jasno rekao i to tako da ga bre ceo svet razume do Tokija, potpuno cista situacija. Nece biti nekih podmuklih, supackih, s-ledja-zabijajucih-nozevva, ... kao sto je bilo u aleji. Covjek ima muda i jasno kaze. Ja stvatno ne znam sta je nejasno i jel neko nesto slagao??
bitangeIprinceze

#26370 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 13/03/2022 14:13
bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 13:00
To i ti nekome k'o prijetiš..
Ako si ti tako shvatio onda DA :D , inace je samo nastavak tvojih ludih noci
GAU8

#26371 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 13/03/2022 14:14
denden wrote: 13/03/2022 13:52 Uglavnom direktna podrška medija Murizu Memiću koji je Feragetovo trbuhozborenje malo i proširio i začinio prijetnjama da će Mutapu otkinuti glavu.

Hmmm...
Pa jebote patak, bar mu je na cistom bossanskom jasno rekao i to tako da ga bre ceo svet razume do Tokija, potpuno cista situacija. Nece biti nekih podmuklih, supackih, s-ledja-zabijajucih-nozevva, ... kao sto je bilo u aleji. Covjek ima muda i jasno kaze. Ja stvatno ne znam sta je nejasno i jel neko nesto slagao??
O civiliziranom društvu za takve prijetnje pada makar novčana opomena.
Pošto je BiH rodovska zajednica, može sve...

Krvna osveta, nema veze je li kriv, ja "znam" da je kriv...

Idemo se pozivati na pravnu državu, i onda se pok...ti na istu...
denden

#26372 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Jedno je birati boje ili vrstu omiljenog cvijeta po ličnim preferencijama i tako se svrstavati, a drugo je svrstavati se na stranu istine ili laži na osnovu dokazanih (takvih je mnoštvo na temi) činjenica.

Može se razumjeti i bivanje na strani laži (iz nekog interesa), ali, takvim pristajanjem na guranje glave u pijesak gubi se pravo na moralisanje sa lažne visine.

A svi bi murizovci da podržavaju laž i ublehu i prave se mutavi, ali da istovremeno zadrže moralnu visinu pravednika. Ne ide to. Ako si pravednik, ne zatvaraš oči pred istinom niti se boriš protiv nje.
Last edited by denden on 13/03/2022 14:22, edited 1 time in total.
denden

#26373 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Hmmm...
A što Feraget nema muda da jasno pokaže da je Muriz marioneta u njegovim rukama, nego ga ofirno ispod glasa, iz trbuha, instruiše šta da dobaci Mutapu? :lol: :lol: :lol:
GAU8

#26374 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

denden wrote: 13/03/2022 14:21
A što Feraget nema muda da jasno pokaže da je Muriz marioneta u njegovim rukama, nego ga ofirno ispod glasa, iz trbuha, instruiše šta da dobaci Mutapu? :lol: :lol: :lol:

Ovaj video je zlata vrijedan. Ko je sumnjao, sada se uvjerio.
Pla va la la

#26375 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

"Ljudi te pažljivo slušaju, al' samo svoj glas čuju..."
Locked