SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- O'zone
- Globalni moderator
- Thorgerson
#26352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fkt moze li mi neko objasniti cemu pozivanje motorolom?Kataklinger wrote:Jednom parkirao na nedozvoljeno, prilazim autu a policajac već piše kaznu, drugi policajac provjerava čuvenom motorolom čije je auto do mog (neki džip bio). Priđem i uzmem kaznu, ne šĆednem pomjerit auto i odem. Vratio sam se za sat vremena, epilog: od 15ak nepropisno parkiranih auta, njih 4-5 nije imalo okačenu kaznu (BMW F10, ovaj džip kraj mene i tako slična auta....).Naslovnica wrote:Najjadniji su kada pišu kazne za parkiranje (kada zafali za plata), pa ako nalete na neko bolje auto prvo motorolom zovu da vide čije je, da li da pišu ili ne.
Po meni je to čisti dokaz da je policija svrha sama sebi, i da je 100% u službi politike.
Je li to standardna procedura? Neka rutinska kontrola, da se provjere tablice, da nije ukradeno i sl. - nadam se da nije razlog provjeravanje je li auto od nekog guzonje, kolege i sl.
Ja sam nekoliko puta to vidio? Njih dvojica su nekih pet-sest automobila popisivali pa brat bratu pola sata.
Pa je li ima efikasniji nacin da odrade to pisanje kazni jbt, valja ba svaki onaj blokic ispisat, pa zakacit, a prije toga motorolom provjerit sta i kako.
Inace, vani sam u dosta gradova vidio da policija ne radi uopste ovaj, po mom misljenju vise administrativni posao, pisanje kazni. Tamo to rade specijalne parking sluzbe, da policija ima vise vremena za druge, vaznije poslove. Imas lika, blokic i citav dan kruzi odredjenim ulicama i samo lijepi kazne. Sanse da ces parkirati na nedozvoljeno mjesto i ne dobiti kaznu su ravne nuli.
I umjesto da mi to isto napravimo, a da se policija natjera da malo radi vise policijski posao, jok njima se 50% vremena svede na piskaranje kazni.
- zateznistub
#26353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bošnjo razumije samo po bubrezima i treba
http://www.fokus.ba/156969/vijesti/bih/ ... -1-000-km/
-
Naslovnica
#26354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naravno da je provjeravanje čiji je auto, ako je od kakvog guzonje ili lokalnog kabadahije, da džaba ne kače kaznu.Thorgerson wrote:Fkt moze li mi neko objasniti cemu pozivanje motorolom?Kataklinger wrote:Jednom parkirao na nedozvoljeno, prilazim autu a policajac već piše kaznu, drugi policajac provjerava čuvenom motorolom čije je auto do mog (neki džip bio). Priđem i uzmem kaznu, ne šĆednem pomjerit auto i odem. Vratio sam se za sat vremena, epilog: od 15ak nepropisno parkiranih auta, njih 4-5 nije imalo okačenu kaznu (BMW F10, ovaj džip kraj mene i tako slična auta....).Naslovnica wrote:Najjadniji su kada pišu kazne za parkiranje (kada zafali za plata), pa ako nalete na neko bolje auto prvo motorolom zovu da vide čije je, da li da pišu ili ne.
Po meni je to čisti dokaz da je policija svrha sama sebi, i da je 100% u službi politike.
Je li to standardna procedura? Neka rutinska kontrola, da se provjere tablice, da nije ukradeno i sl. - nadam se da nije razlog provjeravanje je li auto od nekog guzonje, kolege i sl.![]()
Ja sam nekoliko puta to vidio? Njih dvojica su nekih pet-sest automobila popisivali pa brat bratu pola sata.![]()
Pa je li ima efikasniji nacin da odrade to pisanje kazni jbt, valja ba svaki onaj blokic ispisat, pa zakacit, a prije toga motorolom provjerit sta i kako.
![]()
Inace, vani sam u dosta gradova vidio da policija ne radi uopste ovaj, po mom misljenju vise administrativni posao, pisanje kazni. Tamo to rade specijalne parking sluzbe, da policija ima vise vremena za druge, vaznije poslove. Imas lika, blokic i citav dan kruzi odredjenim ulicama i samo lijepi kazne. Sanse da ces parkirati na nedozvoljeno mjesto i ne dobiti kaznu su ravne nuli.
I umjesto da mi to isto napravimo, a da se policija natjera da malo radi vise policijski posao, jok njima se 50% vremena svede na piskaranje kazni.
Eto ti iznad lik piše, pišaju po bijedi, kabadahije uredno zaobilaze.
Fuj.
- ultima_palabra
#26355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
BravoThorgerson wrote:Inace, vani sam u dosta gradova vidio da policija ne radi uopste ovaj, po mom misljenju vise administrativni posao, pisanje kazni. Tamo to rade specijalne parking sluzbe, da policija ima vise vremena za druge, vaznije poslove. Imas lika, blokic i citav dan kruzi odredjenim ulicama i samo lijepi kazne. Sanse da ces parkirati na nedozvoljeno mjesto i ne dobiti kaznu su ravne nuli.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne izgleda lošezateznistub wrote:Bošnjo razumije samo po bubrezima i treba
npr za mene treba zakon protiv spore vožnje
-
saabsa
#26357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A preskocili prolazak kroz crveno i punu liniju koji su po meni duplo opasniji prekrsaji od ovih navedenih.zateznistub wrote:Bošnjo razumije samo po bubrezima i treba
- uglavnomja
#26358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ti sto pisu kazne vani nemaju olovku i papir, imaju masinicu koja printa kazneultima_palabra wrote:BravoThorgerson wrote:Inace, vani sam u dosta gradova vidio da policija ne radi uopste ovaj, po mom misljenju vise administrativni posao, pisanje kazni. Tamo to rade specijalne parking sluzbe, da policija ima vise vremena za druge, vaznije poslove. Imas lika, blokic i citav dan kruzi odredjenim ulicama i samo lijepi kazne. Sanse da ces parkirati na nedozvoljeno mjesto i ne dobiti kaznu su ravne nuli.
I umjesto da mi to isto napravimo, a da se policija natjera da malo radi vise policijski posao, jok njima se 50% vremena svede na piskaranje kazni.Samo kod nas bi se to odigralo na način da bi vozači-kabadahije tražili tog jadnika koji piše kazne da se obračunaju sa njim, a policija bi to ušteđeno vrijeme provodila u fast-foodovima i kladarama.
i taj sto pise kazne ima neki % od napisanih kazni, tako da nema ni jaranskog pustanja.
a sto se tice obracunavanja sa tim likovima, lose bi prosao onaj ko bi i pokusao. ne mislim na snagu, ona je nebitna, i zene rade taj posao, nego sto bi ga drzava ogulila da mu ni auto ne bi ostao.
a da ponovimo: saobracajci su samo jedan segment policije (najvidljiviji i najcesce u kontaku sa pucanstvom). ne rjesavaju kradje, tuce, pljacke, ubistva, kucno nasilje, prevare, privredni kriminal blabla ... a svi skupa svakako igraju onako kako oni odozgo sviraju.
- O'zone
- Globalni moderator
#26359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja i bi se prvi prihvatio posla pisanja kazni neka mi daju pola marke po nalogu zaradio bi sebi 1000 ko iz pi..E 
-
zipoo
#26360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
.
Last edited by zipoo on 14/12/2015 17:17, edited 1 time in total.
-
zipoo
#26361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisu ništa promijenili za prolazak kroz crveno svjetlo ? Ili ono bahato kroz žuto ? I opet ne vidim lijeka za guzonje
-
celava_dlaka
- O'zone
- Globalni moderator
#26363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tuga brate velika 
- jao_situacije
#26364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zagreb je to vrlo lako riješio, kamere po gradu i na svako zadržavanje duže od 5 minuta lik iz data centra zumira auto i tablice i okineuglavnomja wrote:ti sto pisu kazne vani nemaju olovku i papir, imaju masinicu koja printa kazneultima_palabra wrote:BravoThorgerson wrote:Inace, vani sam u dosta gradova vidio da policija ne radi uopste ovaj, po mom misljenju vise administrativni posao, pisanje kazni. Tamo to rade specijalne parking sluzbe, da policija ima vise vremena za druge, vaznije poslove. Imas lika, blokic i citav dan kruzi odredjenim ulicama i samo lijepi kazne. Sanse da ces parkirati na nedozvoljeno mjesto i ne dobiti kaznu su ravne nuli.
I umjesto da mi to isto napravimo, a da se policija natjera da malo radi vise policijski posao, jok njima se 50% vremena svede na piskaranje kazni.Samo kod nas bi se to odigralo na način da bi vozači-kabadahije tražili tog jadnika koji piše kazne da se obračunaju sa njim, a policija bi to ušteđeno vrijeme provodila u fast-foodovima i kladarama.
samo ukucaju tablice i ostalo. i ono najvaznoje, imaju fotoaparat i sve dokumentuju.
i taj sto pise kazne ima neki % od napisanih kazni, tako da nema ni jaranskog pustanja.
a sto se tice obracunavanja sa tim likovima, lose bi prosao onaj ko bi i pokusao. ne mislim na snagu, ona je nebitna, i zene rade taj posao, nego sto bi ga drzava ogulila da mu ni auto ne bi ostao.
a da ponovimo: saobracajci su samo jedan segment policije (najvidljiviji i najcesce u kontaku sa pucanstvom). ne rjesavaju kradje, tuce, pljacke, ubistva, kucno nasilje, prevare, privredni kriminal blabla ... a svi skupa svakako igraju onako kako oni odozgo sviraju.
ni obračunavanja ni dodatnih nesposobnjakovića da popunjavaju blokiće a kabadahije mogu testise grickati
- uglavnomja
#26365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
O'zone wrote:Tuga brate velika
a u pm, 13 godinica
- maraccana
#26366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U tagovima stavili pod samoubistvo, kako mogu to staviti ako se dijete pokušalo spasiti i nesretno završilo.....
- insomnia78
#26367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Malo je reci "sumnjive okolnosti"
U tekstu pise da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca jer se vatra sama ugasila
U tekstu pise da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca jer se vatra sama ugasila
-
nikimostar
#26368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zato sto je on nesto zapalio neke knjige,i onda izvrsio samoubistvo,tako pricaju
- Jara
- sema911s
#26370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
O'zone wrote:Ja i bi se prvi prihvatio posla pisanja kazni neka mi daju pola marke po nalogu zaradio bi sebi 1000 ko iz pi..E
kada smo mi pisali MUPU, vladama i slicno,., da im mi pisemo kazne(sa gps podcima, po par slika, opisima i sl),., i po nalogu trazili 30kpf,. odgovor iz nekog tog klinca kabineta ko eto nisu u mogucnosti ispunit jer je budzet prezaduzen i za dodatna zaduzivanja nema se od kuda namac para,.
-
splinter
#26371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nemam riječi, ne može čovjek da vjeruje, jadno dijeteuglavnomja wrote:O'zone wrote:Tuga brate velika
a u pm, 13 godinica![]()
- zateznistub
#26372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hajde ne razvijaj odma teorije zavjere, nesto planulo dijete se panicno prepalo....insomnia78 wrote:Malo je reci "sumnjive okolnosti"
-
nikimostar
#26374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:Hajde ne razvijaj odma teorije zavjere, nesto planulo dijete se panicno prepalo....insomnia78 wrote:Malo je reci "sumnjive okolnosti"
ma nije planulo on sam zapalio neke knjige i sveske i onda se bacio,izvrsio samoubistvo
-
krater
#26375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobro ispitati roditelje, nije to tek tako da covjeku prahne i da se ubije.