ultima_palabra wrote:Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.
Sudija je bio katastrofalan, i jeste grijesio na stetu obje ekipe. Dakle Iveticu nije trebao dati crveni nego zuti, Kadusicu je trebao dati crveni, penal je trebao svirati na Ahmetovicu i onu ruku Graovca u drugom poluvremenu, Mihojevica je mogao mirne duse iskljuciti za ono jebavanje, ali valjda je i on bio svjestan svojih gresaka pa je stalno isao nekom linijom manjeg otpora, kompenzacija i ujebo totalno i sebe i utakmicu.
Ako igrac faulira sa ocitom namjerom da se sprijeci gol sansa, ili ako namjerno brani gol rukama onda ide crveni plus penal. Ivetic je uradio upravo to.
Ahmetovicev pad nema sanse da je penal, Ronaldo neko dan za jaci kontakt dobi drugi zuti. Za Graovca se ne vifi dobro, ali mislim da je ruka bila uz tijelo.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mega_mashcine
#26326 Re: Sarajevski derbi
- Grean
#26327 Re: Sarajevski derbi
E jebi ga, fol pocnes realno i onda Ahmetovicev pad nema sanse da je penal. Pa nije bilo ocitijeg penala. Kod Ivetica on makar ide na loptu a ovdje igeac koji trci iza jednostavno se baca na Ahmetovica bez minimalne sanse da dohvati loptu.ultima_palabra wrote:Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.
Sudija je bio katastrofalan, i jeste grijesio na stetu obje ekipe. Dakle Iveticu nije trebao dati crveni nego zuti, Kadusicu je trebao dati crveni, penal je trebao svirati na Ahmetovicu i onu ruku Graovca u drugom poluvremenu, Mihojevica je mogao mirne duse iskljuciti za ono jebavanje, ali valjda je i on bio svjestan svojih gresaka pa je stalno isao nekom linijom manjeg otpora, kompenzacija i ujebo totalno i sebe i utakmicu.
Ako igrac faulira sa ocitom namjerom da se sprijeci gol sansa, ili ako namjerno brani gol rukama onda ide crveni plus penal. Ivetic je uradio upravo to.
Ahmetovicev pad nema sanse da je penal, Ronaldo neko dan za jaci kontakt dobi drugi zuti. Za Graovca se ne vifi dobro, ali mislim da je ruka bila uz tijelo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26328 Re: Sarajevski derbi
Pa Gaovac je bio okrenut ledjima....nema oci na ledjima da vidi gdje ide lopta a jest ga lopta pogodila u ruku samo sto ne bi sviro niko od porodice igraca Sarajeva.!ultima_palabra wrote:Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.
- studiorum_tuzlaensis
#26329 Re: Sarajevski derbi
Ma nije se bacio na njeg, već ga je uhvatio za glavu, slomio vrat i izvalio ključnu kost. Penal 100%

- hrasno38
#26330 Re: Sarajevski derbi
Penal je bio nad Ahmetovicem jer ga je sa ledja malo kvrcnuo po nogama i sapleo ga.....medjutim 99% ga nije svirao posto je Ahmetovic jedan od najvecih foliranata cijele lige. Ali ja opet kazem da je Kadusic dobio crveni karton Sarajevo bi igralo u polju sa 8 igraca i ne vidim bas nacina kako bi uspjesno napdalo tako da se jedna greska moze i te kako vezati sa drugom.Grean wrote:E jebi ga, fol pocnes realno i onda Ahmetovicev pad nema sanse da je penal. Pa nije bilo ocitijeg penala. Kod Ivetica on makar ide na loptu a ovdje igeac koji trci iza jednostavno se baca na Ahmetovica bez minimalne sanse da dohvati loptu.ultima_palabra wrote:Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.
- Logovan
#26331 Re: Sarajevski derbi
Da li je ikada odigran derbi sa dva crvena i dva penala? 
- Logovan
#26332 Re: Sarajevski derbi
Zamolio sam te da me prestaneš citirati. "Ikada prije", to sam mislio. Hajde sad produži dalje.lendric wrote:Jeste, jučer.Logovan wrote:Da li je ikada odigran derbi sa dva crvena i dva penala?
- ultima_palabra
#26333 Re: Sarajevski derbi
Na koju crnu loptu?Grean wrote:E jebi ga, fol pocnes realno i onda Ahmetovicev pad nema sanse da je penal. Pa nije bilo ocitijeg penala. Kod Ivetica on makar ide na loptu a ovdje igeac koji trci iza jednostavno se baca na Ahmetovica bez minimalne sanse da dohvati loptu.ultima_palabra wrote:Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.
Ahmetovic cim je osjetio ruku na ramenu pao je.
- avetinja
#26334 Re: Sarajevski derbi
Uputite žalbu, pišite UEFI, Savezu ako već niste zadovoljni suđenjem.
Ahmetović je više odglumio penal nego što je bio. Zato sudija nije pokazao na bijelu tačku. Isto kao što sudija Kajkutu nije svirao faul, jer je glumio udarac u lice.
Ahmetović je više odglumio penal nego što je bio. Zato sudija nije pokazao na bijelu tačku. Isto kao što sudija Kajkutu nije svirao faul, jer je glumio udarac u lice.
- studeni76
#26335 Re: Sarajevski derbi
Ma Ahmetovic je najveci simulator lige, zato mu sudije i ne vjeruju vise
- Fuzzy Dunlop
#26336 Re: Sarajevski derbi
FK "dva ne dosudjena penala", Svaki derbi ista priča.. kme kme.
Znamo mi da smo loši. A vama je izgleda to jedina utjeha... "ma i oni su krc."
- bersK
#26337 Re: Sarajevski derbi
studiorum_tuzlaensis wrote:
Basum sagosum Pitari.
- Helghan
#26338 Re: Sarajevski derbi
https://www.klix.ba/sport/nogomet/vjeci ... /170520056Fuzzy Dunlop wrote:FK "dva ne dosudjena penala", Svaki derbi ista priča.. kme kme.
- hrasno38
#26339 Re: Sarajevski derbi
nadam se da nam je cijenbjeni @bjelave daleko od nervnog sloma i da postoji makar jos makar jedan nokat za uzivati

- Grean
#26340 Re: Sarajevski derbi
Za razliku od ostalih pitara ja nisam toliko zabrinut, los start je vise posljedica negativne atmosfere koja se stvara vec duze vrijeme a pomalo i nesposobnosti trenera da skroje ekipu od sasvim solidnog igrackog kadra.
Ne bih mijenjao nase igrace ni sa jednim timom iz PL. Realno pokazali su kvalitet u vise navrata, solidnu igru ali je problem hronicne neefikasnosti te psiholoskog pritiska jer su losiji kako vrijeme odmice.
Ove nedostatke rjesava strucnjak ali ga valja naci
Ne bih mijenjao nase igrace ni sa jednim timom iz PL. Realno pokazali su kvalitet u vise navrata, solidnu igru ali je problem hronicne neefikasnosti te psiholoskog pritiska jer su losiji kako vrijeme odmice.
Ove nedostatke rjesava strucnjak ali ga valja naci
- BHF_Manijak
#26341 Re: Sarajevski derbi
Odlicno, neka se postavio ovu sliku. Ovo je pokazatelj koliko je apsolutno nebitno koliko ko koga dere u mladjim kategorijama, kakve se titule osvajaju itd... Najbitniji su pojedinci tu. Evo iz ove dvije generacije, dosta ih Zelje ima zavidnu karijeru, iz Sarajeva niko.
Zato mi nikad nije bilo jasno kako se likovi mogu loziti na nekvakve titule u omladinskim selekcijama, posebno U16, U19...
Koliko imas izuzetno talentovanih i dobrh pojedinaca, u jako losem kolektivu, a s druge strane koliko imas solidnih kolekitva, koji su i kao takvi bolji od ostatka omladinske lige, ali opet u njima nemas nijednog djecaka koji izuzetno talentovan, nego skup prosjecnih igraca kvalitetnijih od ostatka lige.
- Logovan
#26342 Re: Sarajevski derbi
Uvijek sam ovo govorio, ali džaba objašnjavati pojedincima. Nekima je bitna pobjeda u derbiju, titula.BHF_Manijak wrote: Odlicno, neka se postavio ovu sliku. Ovo je pokazatelj koliko je apsolutno nebitno koliko ko koga dere u mladjim kategorijama, kakve se titule osvajaju itd...
- Ricken
#26343 Re: Sarajevski derbi
Tebe nisam ništa pitao. A kad se već praviš pametan, onda da ti pojasnim.Logovan wrote:Ti baš ne znaš čitati.Ricken wrote: Pitam jer neznam, možda negdje drugo igraju?Tako jednostavnu rečenicu ne razumiješ.
Frajer je napisao da vašim nisu valjali. Možda nekom drugome jesu? Možda negdje drugo igraju? Šta je tvoj problem?
-
VPSA
#26344 Re: Sarajevski derbi
Besic u Evertonu, Zukic u zatvoru.
- Dr. Kuca
#26345 Re: Sarajevski derbi
Hajd sve cool dobio zeljo, malo ce se smijat zajebavat kofol nesta, ali je realnost da je ovo postala jedna golema tuga od utakmice, navijanja, sudjenja, atmosfera prije i poslije meca, tuga jedna golema. Malo cemo provocirat jedni drugi poslije tekme dok cemo prije toga strepit i bojat se katastrofe. Jedna tuzna utakmica, nesadrzajna. Ko 3 turska liga, nikakve taktike, akcije, pa cak ni pokusaja toga.
- _Reds_
#26347 Re: Sarajevski derbi
Apsolutno nebitno. Penal je i pored toga, ruka srpijecila loptu na putu ka golu.hrasno38 wrote: Pa Gaovac je bio okrenut ledjima....nema oci na ledjima da vidi gdje ide lopta a jest ga lopta pogodila u ruku samo sto ne bi sviro niko od porodice igraca Sarajeva.!
Eh sad to tvoje pije vode kod crvenog kartona, pa sudija moze da mu ne da crveni, da je bio u nekom drugkom polazaju trebaju je dobiti i crveni.
- ultima_palabra
#26348 Re: Sarajevski derbi
Da ste vi nekim slučajem dobili, druga bi se priča pričala. Ali nejse.Dr. Kuca wrote:Hajd sve cool dobio zeljo, malo ce se smijat zajebavat kofol nesta, ali je realnost da je ovo postala jedna golema tuga od utakmice, navijanja, sudjenja, atmosfera prije i poslije meca, tuga jedna golema. Malo cemo provocirat jedni drugi poslije tekme dok cemo prije toga strepit i bojat se katastrofe. Jedna tuzna utakmica, nesadrzajna. Ko 3 turska liga, nikakve taktike, akcije, pa cak ni pokusaja toga.
-
bjelave
#26349 Re: Sarajevski derbi
Isto ti zelim, tebi i svim tvojim sto steku mogu dohvatiti.hrasno38 wrote:nadam se da nam je cijenbjeni @bjelave daleko od nervnog sloma i da postoji makar jos makar jedan nokat za uzivati![]()
![]()
![]()
- BlueBlood
#26350 Re: Sarajevski derbi
nije im lahko