Ukrajina

славянин

#26326 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
Ko je Ruse ista pitao kada se odlucivalo?! Vodali pijanog Jelcina k'o ikebanu. Raja se sprdala s njim.

Kao sto rekoh, da je Rusija bila i deseti dio danasnje, mislis li da bi Kosovo tek tako otislo?
Sto ce reci da smo i mi mogli imati slobodnu i nezavisnu RBiH.
Pitali su se koliko su mogli , znaci oni su stalna clanica vijeca sigurnosti sa mogucnoscu veta- pogledaj hronologiju u ratu kako su glasali konstantno- Upravo da je Rusija jaka znas kada bi Kosovo se otcijepilo - nebi jer bi uspjeli da sprijece intervenciju onda bi ovi klali.Sto se tice BiH svi ti problemi oko dostavljanja oruzija,pomirenja hvo i ar bih koje je amerika izdejstvovala,bombardovanje vrs.. to se nebi desilo.Ti to sve znas... ali Iran je Iran i ayatolah ko mikeladzelova statua izvaljan.
Last edited by славянин on 30/11/2018 20:52, edited 1 time in total.
salik79

#26327 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Kada jenkijofil imputira drugima nekakve filije. :lol: :-)
Da bi ja bio americki ekvivalent tvom rusofilstvu, morao bi se javljati odnekud izvan Amerike, kao sto se ti javljas izvan Rusije i izvan Irana. Ja ovdje pricam o zemlji koja je i moja druga zemlja. Ti pricas s ushicenjem o nekome s kim imas veze samo preko novcanih transakcija. :oops:
Kakva je ovo upside down logika?!! :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#26328 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Samo i druga Putina kao vodju slobodnog svijeta i luconosu istine je pravo pogodilo masakriranje onog saudijskog jadnika
Image
Alal vera brate ušio si me. A ja vamo nake djems bond zonfa ludi naucnici caj polonij foru dajempro auuuu holivud chainsaw sikirica auuu ajde baci kosku
jeza u ledja

#26329 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ko je Ruse ista pitao kada se odlucivalo?! Vodali pijanog Jelcina k'o ikebanu. Raja se sprdala s njim.

Kao sto rekoh, da je Rusija bila i deseti dio danasnje, mislis li da bi Kosovo tek tako otislo?
Dao sam ti linkove clanaka koji govore da ih se pitalo. Ko ih je pitao? Pa MZ ih je pitala. Da ih nije pitala i pogotovo da ih nije nastavila pitati, RS bi danas bila proslost, ili bi bila ikebana kakva je i namjenjena da bude.

Koje je tvoje objasnjenje zato sto je danas RS uticajna zona Rusije, ako se Rusija kao ikebana nije pitala apsolutno ni za sta? Znaci dobili interesnu sferu bez ikakvog uticaja? Aaaa, a to je u pitanju, jos jedan fantasticni poduhvat ruske diplomatije. Kakav briljantan sahovski potez! Rus i kad je donji - zna izvuc najbolji potez. :oops: :D
sumirprimus

#26330 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ma s vrata ga frajer.s vrata namah djes kreno
Al mp3 i slusalice bratee aferim moze jemen nema problema.
jeza u ledja

#26331 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Kada jenkijofil imputira drugima nekakve filije. :lol: :-)
Da bi ja bio americki ekvivalent tvom rusofilstvu, morao bi se javljati odnekud izvan Amerike, kao sto se ti javljas izvan Rusije i izvan Irana. Ja ovdje pricam o zemlji koja je i moja druga zemlja. Ti pricas s ushicenjem o nekome s kim imas veze samo preko novcanih transakcija. :oops:
Kakva je ovo upside down logika?!! :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
Drugim rijecima, ne mozes otici u Rusiju, uletiti u raspravu s nekim i reci mu "ti si rusofil". Taj epitet ima smisla samo u kontekstu price o nekome iz vana.
salik79

#26332 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Pitali su se koliko su mogli , znaci oni su stalna clanica vijeca sigurnosti sa mogucnoscu veta- pogledaj hronologiju u ratu kako su glasali konstantno- Upravo da je Rusija jaka znas kada bi Kosovo se otcijepilo - nebi jer bi uspjeli da sprijece intervenciju onda bi ovi klali.Sto se tice BiH svi ti problemi oko dostavljanja oruzija,pomirenja hvo i ar bih koje je amerika izdejstvovala,bombardovanje vrs.. to se nebi desilo.Ti to sve znas... ali Iran je Iran i ayatolah ko mikeladzelova statua izvaljan.
Sta da ti covjek na ovo napise. Neko ko nije zivio taj vakat, a sve "zna" o njemu iz njemu dostupnih "izvora"....

Posto nisi bio direktni sudionik tih desavanja, a nisi bio ni rodjen, preporucujem ti knjigu "101 ratna prica" od Armijskog generala, rahmetli Rasima Delica.
salik79

#26333 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Dao sam ti linkove clanaka koji govore da ih se pitalo. Ko ih je pitao? Pa MZ ih je pitala. Da ih nije pitala i pogotovo da ih nije nastavila pitati, RS bi danas bila proslost, ili bi bila ikebana kakva je i namjenjena da bude.

Koje je tvoje objasnjenje zato sto je danas RS uticajna zona Rusije, ako se Rusija kao ikebana nije pitala apsolutno ni za sta? Znaci dobili interesnu sferu bez ikakvog uticaja? Aaaa, a to je u pitanju, jos jedan fantasticni poduhvat ruske diplomatije. Kakav briljantan sahovski potez! Rus i kad je donji - zna izvuc najbolji potez. :oops: :D
Ti i dalje poredis danasnju i tadasnju Rusiju... Nevjerovatno. Kako, onda, objasnjavas Kosovo?! Veto, folovi, golovi?!!!
jeza u ledja

#26334 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Pa u tome jeste poenta svih mojih upisa. Dakle, rusi definitivno nisu mogli ni sprijeciti, a ni kazniti sva zlodjela koja su pocinjena od strane cetalja. A svi znamo ko jeste.
Kakva laz jebote. Naravno da jesu! Eksi nisu mogli sprijeciti :lol: Pa Srbija bi bila mali mrav da nije imala zaledjinu Rusa.
jeza u ledja

#26335 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Ti i dalje poredis danasnju i tadasnju Rusiju... Nevjerovatno. Kako, onda, objasnjavas Kosovo?! Veto, folovi, golovi?!!!
Cek, zasto ti pravis razliku? To ono, svaka decenija se moze podijeliti, pa ko dodje novi onda puj pike ne vazi.
славянин

#26336 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
Posto nisi bio direktni sudionik tih desavanja, a nisi bio ni rodjen, preporucujem ti knjigu "101 ratna prica" od Armijskog generala, rahmetli Rasima Delica.
Ne treba nikakav izvor nego malo razuma samo.Da je Amerika htjela da nestane BIH to bi se i desilo - ti to imponiras stalno a situacija na terenu evo u BiH sam.Kao oni se urotili da uklone Bosnjake... pa zavrni pipu iz Hrvatske 2 godine,pusti Srbiju i Hrvatsku da rade sta oce - bas me zanima sta bi se desilo.Ali ne Amerika je to pomagala Srbima a Rusija nama.
salik79

#26337 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:

Drugim rijecima, ne mozes otici u Rusiju, uletiti u raspravu s nekim i reci mu "ti si rusofil". Taj epitet ima smisla samo u kontekstu price o nekome iz vana.
To ti native Amer? :lol:
sumirprimus

#26338 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nama su dusmani bili i rusi i francuzi i britanci.
U tom periodu. Dok ameri nisu odlucili pravit fajront ko zna iz kog razloga.
славянин

#26339 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:

Za razliku od tebe on je makar u zemlji koju podrzava :lol:
salik79

#26340 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Pa u tome jeste poenta svih mojih upisa. Dakle, rusi definitivno nisu mogli ni sprijeciti, a ni kazniti sva zlodjela koja su pocinjena od strane cetalja. A svi znamo ko jeste.
Kakva laz jebote. Naravno da jesu! Eksi nisu mogli sprijeciti :lol: Pa Srbija bi bila mali mrav da nije imala zaledjinu Rusa.
Kakvu bolan zaledjinu?! :lol:

Btw, koliko je Milosevic proveo vakta u Americi, a koliko u Rusiji?
jeza u ledja

#26341 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:

Znaci samo "natives" ne mogu biti "jenkijofili"? :D Jebiga onda ces ti cijeli zivot ostati samo mulofil i rusofil. :D
Nadzornik

#26342 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

sumirprimus wrote:Nama su dusmani bili i rusi i francuzi i britanci.

Tako je Sumire legendo,Kadija te tuzi,Kadija ti sudi.... :thumbup:
salik79

#26343 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:

Za razliku od tebe on je makar u zemlji koju podrzava :lol:
Ja zivim u svojoj domovini.
славянин

#26344 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:
Kakvu bolan zaledjinu?! :lol:

Btw, koliko je Milosevic proveo vakta u Americi, a koliko u Rusiji?
Jes u jednoj ganjajuci da izbjegne da mu strpaju bombu u vilu a u drugoj nazdravljajuci pobjedama svojih armejaca. Iran opet kreno fino uplacivati vidim./
jeza u ledja

#26345 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Tacno i to.
славянин

#26346 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
A Iran i Homeini u srcu :lol:
jeza u ledja

#26347 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Al navijas za tudju. :wink:
salik79

#26348 Re: Ukrajina

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote:

Znaci samo "natives" ne mogu biti "jenkijofili"? :D Jebiga onda ces ti cijeli zivot ostati samo mulofil i rusofil. :D
Rusofil nikada, "mulofil" uvijek i to ne krijem. Za razliku od tebe, koji si "iznad toga", "potpuno nepristrasan", "objektivan",.... bas kao i mediji tvoje "domovine".
sumirprimus

#26349 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nadzornik wrote:

Tako je Sumire legendo,Kadija te tuzi,Kadija ti sudi.... :thumbup:
Vama kad su sudili ja sam moram priznat naspem 2 deca malo meze i laga No s apetitom razgled brejking njuza :kiss:
славянин

#26350 Re: Ukrajina

Post by славянин »

salik79 wrote:
Rusofil nikada, "mulofil" uvijek i to ne krijem. Za razliku od tebe, koji si "iznad toga", "potpuno nepristrasan", "objektivan",.... bas kao i mediji tvoje "domovine".
Mula kaze Rusija dobra - dakle Rusija dobra - Jel se slazes ili da ti rezu platu :lol:
Post Reply