Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- horkesh
#26301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako neko zamijeni SDA, imat će veliku prednost u pregovorima s HDZ-om - neće imati zaposlenu armiju uhljeba ovisnih o budžetu s kojom je HDZ mogao ucjenjivati SDA.
-
Hafis
#26302 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjerojatno.madner wrote:Maksimalno ostro.
Treba iskoristiti situaciju, svi znaju da je SDA nudila najvise.
Doduše, dostupni arsenal političkog oružja u ovako složenom političkom sustavu kao što je Bih, a poglavito FBiH, može više nego jednostavno paralizirati ili u nedogled odgoditi formiranje novoizabrane vlasti.
A onda vjerojatno slijedi MZ i njena odluka koju će provesti visoki predstavnik.
E sad, da imam kladionicu, ne znam koji bi koeficijent stavio na mogućnost ponavljanja rezultata iz 2011. U međuvremenu svašta se izdešavalo, a situacija koja je nastala neprovođenjem odluke ustavnog suda u mnogo čemu je promijenila današnju poziciju u odnosu na onu iz 2010.
- Alfons Kauders
#26303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kao sto ponavljam zadnjih godinu dana - na podvuceno ste trebali misliti prije no sto ste zakuhali s SDA.Hafis wrote:Hvala na izrazu suosjećanja s našom gospodarstvenom i demografskom situacijom.Alfons Kauders wrote:HDZ ostaje? Tim bolje, jer onaj ko bude obnasao vlast u HNK, K10 i ZHZ za 3-5 godina je najebo samo tako. Vi ste otjerali narod i upropastili privredu u Hercegovini, pa je red da ih vi sad i vracate i razvijate.Hafis wrote: Ne bih ja to baš tako gledao.
Realno, jedina konstanta u BiH slagalici trenutno je HDZ.
SDA može izgubiti izbore (čak možda i više nego vjerojatno) ali HDZ ostaje. Takve su sve realne prognoze.
Onda tek nastaju problemi. Šarolikoj skupini delegata koji će zamjeniti SDA nedostaje potrebna doza političkog pragmatizma, ali i političke inteligencije uopće. I tu će biti veoma veoma teško naći kompromis. Slijedi teška poslijeizborna kriza.
Bojim se da će se drumovi zaželjeti SDA-ovaca.
Samo ih nemojte opet nafuravati da sade ono smilje, pa klepati sitnoj buraniji pare na sadnicama, koncesijama itd. Izmislite nesto odrzivo ovaj put i sretno...
Da se vratimo ovome.
JKao što rekoh HDZ je konstanta a SDA vjerojatno nije.a fino rekoh da niste trebali kuhati s SDA...
Imate jos koji mjesec da se fino pomirite ili skupe idete s vlasti, a mozda i s politicke scene.
Što misliš hoće li udruženi delegati koji će poslije izbora naslijediti SDA ići na zaoštravanje ili će ipak pristati na dosadašnja pravila igre?
Sta sad ocekujes, da NVZ bude korektna prema HDZ-u? Oprosti, ali ako vam SDA nije mogla udovoljiti, onda ne moze niko, pa je samim tim suvisno i pokusavati.
-
Hafis
#26304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima i te. Ali ipak se ne može svesti sve na budžetlje. U igri je mnogo drugih stvari.horkesh wrote:Ako neko zamijeni SDA, imat će veliku prednost u pregovorima s HDZ-om - neće imati zaposlenu armiju uhljeba ovisnih o budžetu s kojom je HDZ mogao ucjenjivati SDA.
Doduše, ako im je cilj zaoštriti, oni će to uraditi.
Realno, ovi novi otpadnici od SDA imaju taj SDA-ovski pragmatični štih i tu će se tražiti prolaz. a da...također i SBB.
Ove budale - Komšić, Bajrović, onda SDP štrumfovi...po njima bi se stvar dovela do usijanja.
Postoji mogućnost da i oni neće ući vlast, to jest da će ih ovi ostali nogirati
- Alfons Kauders
#26305 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vi i dalje igrate pogresnu utakmicu. Nikog vise ne boli kurac za koalicijama i formiranjem vlasti, za blokadama i eventualnim problemima koje nose sa sobom.Hafis wrote:Vjerojatno.madner wrote:Maksimalno ostro.
Doduše, dostupni arsenal političkog oružja u ovako složenom političkom sustavu kao što je Bih, a poglavito FBiH, može više nego jednostavno paralizirati ili u nedogled odgoditi formiranje novoizabrane vlasti.
A onda vjerojatno slijedi MZ i njena odluka koju će provesti visoki predstavnik.
E sad, da imam kladionicu, ne znam koji bi koeficijent stavio na mogućnost ponavljanja rezultata iz 2011. U međuvremenu svašta se izdešavalo, a situacija koja je nastala neprovođenjem odluke ustavnog suda u mnogo čemu je promijenila današnju poziciju u odnosu na onu iz 2010.
Blokirate formiranje vlasti? Super. Mene istinski zaboli kurac, jer mi doslovno niko bitan u zivotu ne zivi od politike. Od uze porodice i bliskih prijatelja, niko cak ne radi u javnom sektoru (dobro, osim jedne doktorice).
Bujrum blokirajte, da vidimo gdje ima vise uhljeba koji ce plakati - u Z. Mostaru ili u Tuzli... Bolan, to se kod nas i ne primjeti, a kod vas bude dan zalosti...
-
Hafis
#26306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti sam pitaš i sam odgovaraš.Alfons Kauders wrote:
Vi i dalje igrate pogresnu utakmicu. Nikog vise ne boli kurac za koalicijama i formiranjem vlasti, za blokadama i eventualnim problemima koje nose sa sobom.
Blokirate formiranje vlasti? Super. Mene istinski zaboli kurac, jer mi doslovno niko bitan u zivotu ne zivi od politike. Od uze porodice i bliskih prijatelja, niko cak ne radi u javnom sektoru (dobro, osim jedne doktorice).
Bujrum blokirajte, da vidimo gdje ima vise uhljeba koji ce plakati - u Z. Mostaru ili u Tuzli... Bolan, to se kod nas i ne primjeti, a kod vas bude dan zalosti...
Tko je rekao da će praviti blokadu.
Ako će je itko praviti to će biti ove tzv. ''lijeve stranke'' ako dođu u priliku da se bez njih ne može formirati vlast.
Nadam se samo da neće osvojiti previše mjesta u srpskom klubu Doma naroda FBiH (a vjerojatno neće pošto će se pri delegiranju provesti model proporcionalnosti) tako da će u slučaju da se budu previše qurčili biti nogirani...a i taj tvoj NVZ s njima
A ovo drugo. Pa jebote treba vam milijarda maraka godišnje da uvežete radne staževe ljudima iz onih propalih socijalističkih kombinata, a ovdje mi se qurčiš neovisnošću od budžeta. Više peMzionera imate nego što je Hrvata u BiH.
E ljudi moji, ono ne može ni o pečenju šljive za kućne potrebe, a da ne uvali pondere, per capita, swot analizu i bilancu
- madner
#26307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To bih nazvao vrlo naivnim i povrsnim pogledom na situaciju.Hafis wrote:Vjerojatno.madner wrote:Maksimalno ostro.
Lepeza ishoda je da HDZ izgubi i dio ovog sto ima, to nikako da shvate.
Svaki put ista greska, a VC je davno napisala da je Dom Naroda na entitetskom nivou suvisan.
-
Hafis
#26308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo kažem što može uslijediti ako bi koaliciju u vlasti FBiH pokušavali stvoriti s jedne strane neozbiljni likovi poput Komšića, Bajrovića, Nikšića, Mašića i ostalih SDP štrumfova, a s druge strane stari prekaljeni rovovski borci poput HDZ-a. To će biti veoma kompliciran proces, i nije isključeno da bi veoma dugo trajao.madner wrote:To bih nazvao vrlo naivnim i povrsnim pogledom na situaciju.Hafis wrote:Vjerojatno.madner wrote:Maksimalno ostro.
Lepeza ishoda je da HDZ izgubi i dio ovog sto ima, to nikako da shvate.
Svaki put ista greska, a VC je davno napisala da je Dom Naroda na entitetskom nivou suvisan.
E sad što je VC rekla o Domu naroda (a rekla je svašta - vrati se par stranica unatrag) to nema veze s postizbornim formiranjem vlasti. Mislim da se slažeš.
- bh.tornjak
#26309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Svinjetina i alkohol su zabranjeni i Hriscanima.....kockakockica wrote:Zabranjeno isto kao i alkohol.Vizionar 1985 wrote:Ma malo Boshnjaka jede svinjetinu a i nije po islamu zabranjeno kako sam ja u kuranu procitao i shvatio. Jest grijeh ali nije zabranjeno.
-
Hafis
#26310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad im još i postavi citat iz Svetog Pisma gdje to piše i zakucaj tu priču jednom za svagda.bh.tornjak wrote:Svinjetina i alkohol su zabranjeni i Hriscanima.....kockakockica wrote:Zabranjeno isto kao i alkohol.Vizionar 1985 wrote:Ma malo Boshnjaka jede svinjetinu a i nije po islamu zabranjeno kako sam ja u kuranu procitao i shvatio. Jest grijeh ali nije zabranjeno.
- madner
#26311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bumo vidio zasto ce biti bitno ako HDZ proba ponoviti 2010 i blokadu formiranja DN.
- Alfons Kauders
#26312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko vidim, jedini koji se ovdje i dalje kurci si ti. Slobodno ne vjeruj mojim analizama, niko te ne tjera. Fino posadi smilje i boli te kita...Hafis wrote: Ti sam pitaš i sam odgovaraš.
Tko je rekao da će praviti blokadu.
Ako će je itko praviti to će biti ove tzv. ''lijeve stranke'' ako dođu u priliku da se bez njih ne može formirati vlast.
Nadam se samo da neće osvojiti previše mjesta u srpskom klubu Doma naroda FBiH (a vjerojatno neće pošto će se pri delegiranju provesti model proporcionalnosti) tako da će u slučaju da se budu previše qurčili biti nogirani...a i taj tvoj NVZ s njima![]()
A ovo drugo. Pa jebote treba vam milijarda maraka godišnje da uvežete radne staževe ljudima iz onih propalih socijalističkih kombinata, a ovdje mi se qurčiš neovisnošću od budžeta. Više peMzionera imate nego što je Hrvata u BiH.
E ljudi moji, ono ne može ni o pečenju šljive za kućne potrebe, a da ne uvali pondere, per capita, swot analizu i bilancu
Ionako je svejedno, za najkasnije pet godina ste ekonomski u kurcu, i to upravo u kantonima u kojim ste na vlasti od 1990. Kako god da se promijeni izborni zakon, ko god da bude na vlasti, pa taman i da se ponovo uspostavi HRHB, to nece promijeniti ishod.
Niko vas nije tjerao da cijeli mandat potrosite na svadju s SDA i izborni zakon. Mogli ste se pozabaviti i tim sitnicama, ali niste. Sad je svakako prekasno da se nesto poduzme.
- Alfons Kauders
#26313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti stvarno mislis da ce iko od njih htjeti koalirati s HDZ ili SDA?Hafis wrote: Samo kažem što može uslijediti ako bi koaliciju u vlasti FBiH pokušavali stvoriti s jedne strane neozbiljni likovi poput Komšića, Bajrovića, Nikšića, Mašića i ostalih SDP štrumfova, a s druge strane stari prekaljeni rovovski borci poput HDZ-a. To će biti veoma kompliciran proces, i nije isključeno da bi veoma dugo trajao.
E sad što je VC rekla o Domu naroda (a rekla je svašta - vrati se par stranica unatrag) to nema veze s postizbornim formiranjem vlasti. Mislim da se slažeš.
-
Hafis
#26314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što kaže Seadin babo u nadrealistima: I ja volim janjetinu, ali je ne tražim. Jedem ono što ima.Alfons Kauders wrote:Ti stvarno mislis da ce iko od njih htjeti koalirati s HDZ ili SDA?Hafis wrote: Samo kažem što može uslijediti ako bi koaliciju u vlasti FBiH pokušavali stvoriti s jedne strane neozbiljni likovi poput Komšića, Bajrovića, Nikšića, Mašića i ostalih SDP štrumfova, a s druge strane stari prekaljeni rovovski borci poput HDZ-a. To će biti veoma kompliciran proces, i nije isključeno da bi veoma dugo trajao.
Tko te pita hoćeš li ili nećeš. Ako se tako postavi, onda ima netko drugi tko bi pristao.
Rekoh ti da će ih na kraju morati nogirati, kao što je DF 2014. nogiran zbog neozbiljnog pristupa igri.
-
Hafis
#26315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što bi blokirao kada će imati minimalno 14 zastupnika u klubu.madner wrote:Bumo vidio zasto ce biti bitno ako HDZ proba ponoviti 2010 i blokadu formiranja DN.
- bh.tornjak
#26316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kad vec insistiras...eve gaHafis wrote:Sad im još i postavi citat iz Svetog Pisma gdje to piše i zakucaj tu priču jednom za svagda.bh.tornjak wrote:
Svinjetina i alkohol su zabranjeni i Hriscanima.....
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.'" (Biblija, Levitski zakon 11:7,8 )
-
Hafis
#26317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aha. Ne znam, ali možda si čuo da se Biblija dijeli na Stari i Novi zavjet.bh.tornjak wrote:kad vec insistiras...eve gaHafis wrote:Sad im još i postavi citat iz Svetog Pisma gdje to piše i zakucaj tu priču jednom za svagda.bh.tornjak wrote:
Svinjetina i alkohol su zabranjeni i Hriscanima.....
A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.'" (Biblija, Levitski zakon 11:7,8 )
E ovo što si citirao je iz Starog Zavjeta, poglavlja Zakoni i odnosi se na zakone koji se odnose prakticiranje vjere u Židova u pretkršćanskoj eri. Tako je i dan danas u Židova. Uostalom Muhamed je i bio inspiriran i vođen Starim zavjetom pa se ta odredba odnosi i na muslimane.
Inače, što se tiče alkohola i njegove, kako tvrdiš zabrane kršćanima, danas bi se na misama vjernici pričešćivali bezalkoholnim vinom. a i mladomisno vino bi vjerojatno bilo bezalkoholno.
- Alfons Kauders
#26318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa tako bi bilo i najbolje.Hafis wrote:Što kaže Seadin babo u nadrealistima: I ja volim janjetinu, ali je ne tražim. Jedem ono što ima.Alfons Kauders wrote:Ti stvarno mislis da ce iko od njih htjeti koalirati s HDZ ili SDA?Hafis wrote: Samo kažem što može uslijediti ako bi koaliciju u vlasti FBiH pokušavali stvoriti s jedne strane neozbiljni likovi poput Komšića, Bajrovića, Nikšića, Mašića i ostalih SDP štrumfova, a s druge strane stari prekaljeni rovovski borci poput HDZ-a. To će biti veoma kompliciran proces, i nije isključeno da bi veoma dugo trajao.
Tko te pita hoćeš li ili nećeš. Ako se tako postavi, onda ima netko drugi tko bi pristao.
Rekoh ti da će ih na kraju morati nogirati, kao što je DF 2014. nogiran zbog neozbiljnog pristupa igri.
Formirate manjinsku vladu s SDA, preuzmete odgovornost, a mi preuzmemo parlament. Ako i jedni i drugi ne budete slusali, parlament povuce podrsku vladi.
Ne vidim problem s tim. SDA i HDZ bi mogli imati nekih zamjerki...
-
Hafis
#26319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma kakva manjinska vlada.Alfons Kauders wrote:Pa tako bi bilo i najbolje.Hafis wrote:Što kaže Seadin babo u nadrealistima: I ja volim janjetinu, ali je ne tražim. Jedem ono što ima.Alfons Kauders wrote:
Ti stvarno mislis da ce iko od njih htjeti koalirati s HDZ ili SDA?
Formirate manjinsku vladu s SDA, preuzmete odgovornost, a mi preuzmemo parlament. Ako i jedni i drugi ne budete slusali, parlament povuce podrsku vladi.
Ne vidim problem s tim. SDA i HDZ bi mogli imati nekih zamjerki...
Politička neozbiljnost i nedoraslost lidera ''ljevice'' će jednostavno primorati ostale na kompromis, i unatoč razlikama u političkim i nacionalnim u stajalištima, natjerati da se udruže i nogiraju ih.
- Alfons Kauders
#26320 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ako mognu, svakako.
HDZ bez HNS trabanta moze isporuciti svoje stado, barem 65%
A SDA i SBB? Hoce li moci prebaciti 50% kod Bosnjaka? Moguce, ali jako neizvjesno.
A SDA i SBB? Hoce li moci prebaciti 50% kod Bosnjaka? Moguce, ali jako neizvjesno.
-
Hafis
#26321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SDA i SBB uz pomoć ovih novih '' SDA otpadnika'' uzimaju 65% a vjerojatno i više bošnjačkih glasova na izborima.Alfons Kauders wrote:Pa ako mognu, svakako.
A ako bi netko od ovih SDA otpadnika bio baš tvrdoglav (mada sumnjam) ili se SBB previše jogunio, onda je tu na raspolaganju pouzdani rezervoar DF, ako kojim slučajem progura par zastupnika u federalni parlament.
Tako, da su sve prilike da ćemo opet u FBiH imati vlast HDZ/SDA + SBB ili netko od SDA otpadnika.
Last edited by Hafis on 05/05/2018 12:31, edited 1 time in total.
- madner
#26322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako bude imao onda ce HDZ SBB i SDA imati vladu.Hafis wrote:Što bi blokirao kada će imati minimalno 14 zastupnika u klubu.madner wrote:Bumo vidio zasto ce biti bitno ako HDZ proba ponoviti 2010 i blokadu formiranja DN.
- Alfons Kauders
#26323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa cemu onda sva ova frka?Hafis wrote:SDA i SBB uz pomoć ovih novih '' SDA otpadnika'' uzimaju 65% a vjerojatno i više bošnjačkih glasova na izborima.Alfons Kauders wrote:Pa ako mognu, svakako.
A ako bi netko od ovih SDA otpadnika bio baš tvrdoglav (mada sumnjam) onda je tu na raspolaganju pouzdani rezervoar DF, ako kojim slučajem progura par zastupnika u federalni parlament.
Tako, da su sve prilike da ćemo opet u FBiH imati vlast HDZ/SDA + SBB ili netko od SDA otpadnika.
-
Hafis
#26324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa nisam ja rekao da je frka. Ti si si rekao da SDa i HDZ otpadaju.Alfons Kauders wrote:Pa cemu onda sva ova frka?Hafis wrote:SDA i SBB uz pomoć ovih novih '' SDA otpadnika'' uzimaju 65% a vjerojatno i više bošnjačkih glasova na izborima.Alfons Kauders wrote:Pa ako mognu, svakako.
A ako bi netko od ovih SDA otpadnika bio baš tvrdoglav (mada sumnjam) onda je tu na raspolaganju pouzdani rezervoar DF, ako kojim slučajem progura par zastupnika u federalni parlament.
Ja ti samo govorim kako će to na kraju završiti.A fino rekoh da niste trebali kuhati s SDA...
Imate jos koji mjesec da se fino pomirite ili skupe idete s vlasti, a mozda i s politicke scene.
- Alfons Kauders
#26325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ako nije frka, onda nista. Samo nastavite ovako i odradite jos koji mandat sa SDA.Hafis wrote:Pa nisam ja rekao da je frka. Ti si si rekao da SDa i HDZ otpadaju.Alfons Kauders wrote:
Pa cemu onda sva ova frka?Ja ti samo govorim kako će to na kraju završiti.A fino rekoh da niste trebali kuhati s SDA...