Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Grean

#26301 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Charuga wrote:Opet isto. Pa da je isključen Kadušić imali bi omjer 9 na 11. Misliš da bi u tom slučaju došlo do svih onih situacija koje si nabrojao?

Jebo te, na šta me navede da pišem o sudiji. Neću više života mi ni jedne ... :mrgreen:
Pa rekoh ti, ko kaze da ne bi bili bolji sa 9 igraca?

Volio bih da je iskljucio Kadusica ali da je sudio ostalo kako treba pa desile se ili ne desile situacije. Prije svega iskljucenje Ivetica je bilo preostro, on je bio toga svjestan i nastavio je redati greske.

Ivetic nije napravio namjeran faul a kao sto neko rece mislim da se to duplo kaznjavanje prestalo primjenjivati a ako nije onda imamo pitanje iskljucenja kod faula nad Ahmetovicem i Hadzicem.

A izlijetanje Kjosevskog kod izvodjenja penala je posebna prica, to nije situacija gdje trebas u stotinci donijeti odluku, stojis, gledas penal, posmatras golmana kako izlazi sa linije dva metra i ti priznas gol.

Meni licno su bolnije greske iz prosle sezone, ovo juce je samo slag na tortu.
Ricken

#26302 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

leškarenje wrote:
Charuga wrote:Ne znam ja ko je gurnut i što je gurnut, ali i dalje stoji da je ono crveni.
Dobro.

Znaci po tebi sve rega,osim jos crvenog Kadusicu.....niti je bio penal na Ahmetovicu,niti je Graovac skinuo rukom sa linije ,jesam te dobro shvatio ?
Upravo tako.

A ti nastavi kmečat.
Ricken

#26303 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

Grean wrote:
Charuga wrote:Opet isto. Pa da je isključen Kadušić imali bi omjer 9 na 11. Misliš da bi u tom slučaju došlo do svih onih situacija koje si nabrojao?

Jebo te, na šta me navede da pišem o sudiji. Neću više života mi ni jedne ... :mrgreen:
Pa rekoh ti, ko kaze da ne bi bili bolji sa 9 igraca?

Volio bih da je iskljucio Kadusica ali da je sudio ostalo kako treba pa desile se ili ne desile situacije. Prije svega iskljucenje Ivetica je bilo preostro, on je bio toga svjestan i nastavio je redati greske.

Ivetic nije napravio namjeran faul a kao sto neko rece mislim da se to duplo kaznjavanje prestalo primjenjivati a ako nije onda imamo pitanje iskljucenja kod faula nad Ahmetovicem i Hadzicem.

A izlijetanje Kjosevskog kod izvodjenja penala je posebna prica, to nije situacija gdje trebas u stotinci donijeti odluku, stojis, gledas penal, posmatras golmana kako izlazi sa linije dva metra i ti priznas gol.

Meni licno su bolnije greske iz prosle sezone, ovo juce je samo slag na tortu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boli,boli booooliiiii
Ricken

#26304 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

leškarenje wrote:Ne tako davno,znao je Kjosevski 6.puta vaditi loptu iz mreze.....ali nasim strucnjacima niko iz ove generacije nije valjo :oops:

Image

Bajić, Hodžić, Hajradinović i Kjosevski postadoše igrači? Ko je od tih vaših iz te utakmice to postao?
leškarenje

#26305 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Ricken wrote:
leškarenje wrote:Ne tako davno,znao je Kjosevski 6.puta vaditi loptu iz mreze.....ali nasim strucnjacima niko iz ove generacije nije valjo :oops:

Image

Bajić, Hodžić, Hajradinović i Kjosevski postadoše igrači? Ko je od tih vaših iz te utakmice to postao?
Jesi li procitai sta ja napisa iznad slike :roll:
agnostic_front

#26306 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

:nargila: :nargila:
Ricken

#26307 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

lendric wrote:Tomislave Čuiću stidi se, kako te nije sramota, trebao si reći Kjosevskom da se skloni sa gola.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ricken

#26308 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

leškarenje wrote:
Ricken wrote:

Image

Jesi li procitai sta ja napisa iznad slike :roll:
Pitam jer neznam, možda negdje drugo igraju?
Kinaski

#26309 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Nakon prospavane noci slegli su se dojmovi i dosao sam do jednog zakljucka. Ubjedljivo najjaci trenutak 112. vjecitog derbija je prekid utakmice u 58. minuti zbog bakljade domacih navijaca nakon promasenog jedanaesterca njihove ekipe.
Grean

#26310 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Četiri teške greške Tomislava Čuića

http://sportske.ba/cetiri-teske-greske-tomislava-cuica/

Niko nece priznati da je kurvino kopile pa tako ce i navijaci Zelje pokusati naci bezbroj opravdanja za sudiju i greske koje je napravio.

Ali eto, imaju neki drugi izvori za arbitrazu a vidjet cemo i sta ce reci sudijska komisija. Mislim samo slijepac ili neko debelo pristran nece reci da je jedan klub debelo ostecen od strane sudije.
leškarenje

#26311 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Grean wrote:Četiri teške greške Tomislava Čuića

Niko nece priznati da je kurvino kopile pa tako ce i navijaci Zelje pokusati naci bezbroj opravdanja za sudiju i greske koje je napravio.

Ali eto, imaju neki drugi izvori za arbitrazu a vidjet cemo i sta ce reci sudijska komisija. Mislim samo slijepac ili neko debelo pristran nece reci da je jedan klub debelo ostecen od strane sudije.
Peta greska je odbrana rukom sa linije ,koja se ovdje i ne spominje.
Kinaski

#26312 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Sve je do sudije, nista nije do vas :wink: :wink:
Logovan

#26313 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:
Image
Ovo ona zamjena za "mi vas jebemo". :lol: :oops:
Kinaski

#26314 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

leškarenje wrote:

Peta greska je odbrana rukom sa linije ,koja se ovdje i ne spominje.
sesta greska sto nije zabio gol za vas
Logovan

#26315 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Ricken wrote: Pitam jer neznam, možda negdje drugo igraju?
Ti baš ne znaš čitati. :facepalm: Tako jednostavnu rečenicu ne razumiješ.
House

#26316 Re: Sarajevski derbi

Post by House »

samo taj rad :maca:
LSD

#26317 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

:lol: :lol:
A u tekstu, kojeg postavljaš kao neki dokaz, jasno piše:
Bilo ih je “kompenzacijskih” tokom cijele utakmice, ali su one uobičajene na našim terenima, dok nema nikakva opravdanja za najteže propuste u kojima su oštećeni i Željo i Sarajevo
Po dvije velike greške na obje strane, kako piše u tekstu

:lol: :lol: kakav autogol pod prečku :izet:
Last edited by LSD on 20/08/2017 19:03, edited 1 time in total.
agnostic_front

#26318 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

Kinaski wrote:Nakon prospavane noci slegli su se dojmovi i dosao sam do jednog zakljucka. Ubjedljivo najjaci trenutak 112. vjecitog derbija je prekid utakmice u 58. minuti zbog bakljade domacih navijaca nakon promasenog jedanaesterca njihove ekipe.
:lol: :lol: :lol:
leškarenje

#26319 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

LSD wrote:

Bilo ih je “kompenzacijskih” tokom cijele utakmice, ali su one uobičajene na našim terenima, dok nema nikakva opravdanja za najteže propuste u kojima su oštećeni i Željo i Sarajevo

Koje su to "po dvije greske na obje strane"?
LSD

#26320 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

leškarenje wrote:
LSD wrote:

Koje su to "po dvije greske na obje strane"?
Pa direktan crveni karton za onog konja što je satro Stanića i davljenje sudije od strane onog drugog dorata....dva crvena kartona ko kuca.
leškarenje

#26321 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Koje bolan davljenje :lol: :lol: :lol: "de Boga ti neka,hajde bjezi tamo"
LSD

#26322 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

leškarenje wrote:Koje bolan davljenje :lol: :lol: :lol: "de Boga ti neka,hajde bjezi tamo"
Pa vidio si i sam, uhvatio ga za šiju ko pjevca, onaj sudija se usro, petorica ga opkolila, oca majku sve mu na kamaru....đe to to ima :-) daj ba bježi leško :lol:

al jedan je Pekija, odmah tač iza uha :nargila:
ultima_palabra

#26323 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

vicious wrote:Ja koliko znam prije vise od godinu dana (cini mi se nekad prije evropskog prvenstva) UEFA (ili FIFA, ne sjecam se) je dala instrukciju sudijama da se onakve situacije kod penala vise ne kaznjavaju crvenim kartonom (da ne bi bilo duplo kaznjavanje), nego samo tipa ako igrac rukom odbrani ili ako napadac ide sam na prazan gol itd.

Sudija je bio katastrofalan, i jeste grijesio na stetu obje ekipe. Dakle Iveticu nije trebao dati crveni nego zuti, Kadusicu je trebao dati crveni, penal je trebao svirati na Ahmetovicu i onu ruku Graovca u drugom poluvremenu, Mihojevica je mogao mirne duse iskljuciti za ono jebavanje, ali valjda je i on bio svjestan svojih gresaka pa je stalno isao nekom linijom manjeg otpora, kompenzacija i ujebo totalno i sebe i utakmicu.
Postoji jos uvijek duplo kaznjavanje, ali se cijeni namjera... ako zadnji igrac ide na loptu ali dohvati igraca onda se ne daje crveni i penal, nego zuti i penal.

Ako igrac faulira sa ocitom namjerom da se sprijeci gol sansa, ili ako namjerno brani gol rukama onda ide crveni plus penal. Ivetic je uradio upravo to.

Ahmetovicev pad nema sanse da je penal, Ronaldo neko dan za jaci kontakt dobi drugi zuti. Za Graovca se ne vifi dobro, ali mislim da je ruka bila uz tijelo.
al-em

#26324 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Ona ruka graovca nije penal, al je nad ahmetovicem cist. Cuic je sjebo derbi sa crvenim kartonom za ivetica, prestrogo, do poluvremena je podijelio 6 zutih kartona, totalno se izgubio.

A start kadusica je za zatvora. Duza suspenzija sa cuica opet. Nema sudije koji cesce biva suspendovan i oni ga stave za derbi.
studiorum_tuzlaensis

#26325 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kme kmeeeeeee :lol:

Sudija kriv što Sarajevo nije u tri kola uzelo boda na GRADSKOM STADIONU Koševo. :lol: :lol: :lol:

Basum sagosum Pitari.
Post Reply