SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vjesticanametli

#26301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

@Hemera :lol: da to je to a sveto ĐŽ nemam na mobu hahahahahah....sta je nalet skuzio :D
ĐŽamija ĐŽamija ......bas su se raznijeli i sta je onom na sajbi kao da je nekog spuco :-)
The BEN10

#26302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

I u pravilu onaj koji skreće prema Švrakinom oduzme prvenstvo prolaza onome koji ide ka Nedžarićima.
vjesticanametli

#26303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

voze tamo iz pravca dobrinje ko sumanuti :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#26304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

vjesticanametli wrote: sta je onom na sajbi kao da je nekog spuco :-)
to je pecat od neke nesvezane glave...
The BEN10

#26305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Ma nije, nego narod tako blentavo srlja da to nije normalno. Ubacuju se sa strana ko kamikaze. Sarajevo je lagano postala saobraćajna Kinšasa. Ili šta ja znam već šta je pojam nepostojanja saobraćajne kulture i reda. :sad:
vjesticanametli

#26306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

bitanga_sa_otesa wrote:
vjesticanametli wrote: sta je onom na sajbi kao da je nekog spuco :-)
to je pecat od neke nesvezane glave...
aha hvala....nice :D bas sinoc obilazim to auto i kontam gdje tu naĐŽe pješaka
zateznistub

#26307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

vjesticanametli wrote:voze tamo iz pravca dobrinje ko sumanuti :-)
Znaju se zakomadati iz tog pravca. Ali neki dan na tom mjestu kad se sa posla vracah curetak hladno nogu za nogom na crveno preko pješačkog. spomenuo sam joj na glas 10. koljeno unazad..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

žene se u saobraćaju vode onom njihovom narodnom
što je dozvoljeno u ljubavi dozvoljeno je u saobraćaju
ignoriranje stvarnosti je tu na tronu, onda ide inat, tvrdoglavost i ignoriranje

muško sranja pravi kad se napije i folira... u većini slučajeva da fascinira trebe ili je jednostavno ludo muško
zateznistub

#26309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Black swan wrote:žene se u saobraćaju vode onom njihovom narodnom
što je dozvoljeno u ljubavi dozvoljeno je u saobraćaju
ignoriranje stvarnosti je tu na tronu, onda ide inat, tvrdoglavost i ignoriranje

muško sranja pravi kad se napije i folira... u većini slučajeva da fascinira trebe ili je jednostavno ludo muško
Čoovječe ali bukvalno ni pogledala lijevo nije nego samo zagazila... preblijedio ko u crtanom, bio i prošao...
Tomahawk11
Globalni moderator

#26310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Najjaca je ova stara raja koja krene prelaziti na crveno ili mimo pjesackog prelaza. Nesto pretrcava, pa Bog ti pamet dao, pjesacki 5 metara nize, ali jok....
Tercius

#26311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Sodom1 wrote:Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji :-) :izet: . Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
U nas nek je samo senzacija i to po mogucnosti ne provErenih :-)
I cestitam im opet, za sve sto su uradili do sad i sto ce uraditi u narednom periodu, za sve sto se zna preko medija i za mnogo toga sto se ne zna, cestitam.Rade ljudi ko singerica, a to sto je drzava qurac a narod na nivou plemena je drugi par opanaka.
zateznistub

#26312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tercius wrote:
Sodom1 wrote:Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji :-) :izet: . Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
I cestitam im opet, za sve sto su uradili do sad i sto ce uraditi u narednom periodu, za sve sto se zna preko medija i za mnogo toga sto se ne zna, cestitam.Rade ljudi ko singerica, a to sto je drzava qurac a narod na nivou plemena je drugi par opanaka.
Uz duzno postovanje spram pojedinaca koji zaista ade svoj posao dobar dio njih je ne zasluzuje uniformu a ni znacku. Po citav dan se kriti po kojekakvim ugostiteljskim objektima nije na cast ni pojedincima ni sluzbi. Ne pamtim kad sam vidio pozornika ili kako se to vec zove da patrolira ulicom, ali zato su kafane i baste pune..pogotovo u jutarnjim satima...
JThomas

#26313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

šta fali malo sam sebe pohvaliti kad već drugi neće...
Tercius

#26314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

zateznistub wrote:
Tercius wrote:
Uz duzno postovanje spram pojedinaca koji zaista ade svoj posao dobar dio njih je ne zasluzuje uniformu a ni znacku. Po citav dan se kriti po kojekakvim ugostiteljskim objektima nije na cast ni pojedincima ni sluzbi. Ne pamtim kad sam vidio pozornika ili kako se to vec zove da patrolira ulicom, ali zato su kafane i baste pune..pogotovo u jutarnjim satima...
Te o kojima ti pricas ja podrzavam 110% kad drzavu i sistem u kompletu boli qurac onda su oni zadnji koji treba da se sikiraju oko nekih stvari ...
The BEN10

#26315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

JThomas wrote:šta fali malo sam sebe pohvaliti kad već drugi neće...
Svaki dan se na stotine mjesta u gradu sistemski/opetovano dešavaju teška kršenja saobraćajnih propisa, a tip mrtav hladan čestita kolegama! :-)
vjesticanametli

#26316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:
vjesticanametli wrote:voze tamo iz pravca dobrinje ko sumanuti :-)
Znaju se zakomadati iz tog pravca. Ali neki dan na tom mjestu kad se sa posla vracah curetak hladno nogu za nogom na crveno preko pješačkog. spomenuo sam joj na glas 10. koljeno unazad..
ja sam stala neku noc na dobrinji i karambolkom balavicu izgurala nazad i nabrojala joj od do :twisted: stoka balava....ono bi se jos i svaĐŽalo a prelazi na crveno.....ma kad ne izaĐŽoh da je rascencerim :run:
Tercius

#26317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

The BEN10 wrote:
Svaki dan se na stotine mjesta u gradu sistemski/opetovano dešavaju teška kršenja saobraćajnih propisa, a tip mrtav hladan čestita kolegama! :-)
Naravno da im cestitam, jer to su ljudi koji su u Vase ime spremni da drugome ucine zlo da vi ne bi morali, al nesto kontam da vas 2/3 ovdje nema kapaciteta da svari tu cinjenicu.
JThomas

#26318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

npr. ustati i otići iz kafane, a ne platiti šta si jeo i pio.
ultima_palabra

#26319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Tercius wrote:
The BEN10 wrote:
Naravno da im cestitam, jer to su ljudi koji su u Vase ime spremni da drugome ucine zlo da vi ne bi morali, al nesto kontam da vas 2/3 ovdje nema kapaciteta da svari tu cinjenicu.
Spremni su, ako je taj drugi fukara i ako u tom trenutku nemaju preča posla tipa žderanja bureka ili ispunjavanja listića za kladionicu.
supercali

#26320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Tercius wrote:
The BEN10 wrote:
Duzni su prvo jer su odabrali taj posao a drugo jer ih narod placa za to
The BEN10

#26321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Tercius wrote:
The BEN10 wrote:
Ne, nego vi gospodo nemate prije svega moralnih, pa onda i drugih kapaciteta, da OTVORENO i ISKRENO PRIZNATE da ne radite svoj posao kako treba. Za novce kojima vas plaćamo ne radite ni približno dobro i odgovorno.
Kako je moguće da u Sarajevu pješaci ko gazele nesmetano prelaze kroz crveno, kako je moguće da vozači ne puštaju pješake na pješačkim prelazima? Jel to do sudija i tužilaca!? :roll:
supercali wrote:Duzni su prvo jer su odabrali taj posao a drugo jer ih narod placa za to
I to kad uzmeš u obzir kvalifikacije policajaca, oni su predobro plaćeni u odnosu na raju u privatnom sektoru!
zateznistub

#26322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tercius wrote: Te o kojima ti pricas ja podrzavam 110% kad drzavu i sistem u kompletu boli qurac onda su oni zadnji koji treba da se sikiraju oko nekih stvari ...
Te koje ti podzavas 110% po meni ni za kifle ne bi imali. Pored toga sto trose zrak bez potrebe, primaju platu ni za sta, nabijaju ionako lošu reklamu policiji.

Opet kazem, ima i onih koji rade i koji zarađuju platu ia za one kafanske inventare... :-)
zateznistub

#26323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote: Svaki dan se na stotine mjesta u gradu sistemski/opetovano dešavaju teška kršenja saobraćajnih propisa, a tip mrtav hladan čestita kolegama! :-)
ovo je samo neko ko se pali na drotove ili neko njegov radi kao drot. Nema šanse da ovako pise neko ko radi kao polcajac.
Banksy

#26324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Tercius wrote:
The BEN10 wrote:
:jbt:
ultima_palabra

#26325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Ma to se malo gledaju američke serije i filmovi...
http://io9.com/387905/fighting-evil-so-you-dont-have-to
Locked