Nas zalost hocesh, vec sam raspitao, isti paket me interesovao i izadje oko 62 KM, cenera vishe nego na HS-u.hrasno38 wrote:da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!crnivrag wrote:Znam, ali će sad vjerovatno biti ovako, jer i ostale kompanije koje su sad djeluju u okviru Telemacha, imaju digitalnu ponudu podijeljenu po paketima (Start, Osnovni, Prošireni, HD, HBO, HBO Premium i Sport Klub HD).hrasno38 wrote:
Pa dobro paketi osim osnovnog se svakako doplacuju ali je van pameti ako budem morao placati osnovni paket tj ono sto daju kao osnovni paket nekih 150 programa jer u HS-u je to bilo uvjetovano (osim HBO-a) da posjedujemo ili karticu ili resiver.
Govorim o kompanijama Velnet, Art - Net, Monet, Vinet, BHB, Telekabel i VKT Net, u kojima su korisnici prije imali samo jedan digitalni paket sa svim kanalima, a sada je u ovim kompanijama ponuda digitalnih kanala jednaka.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
B Ling
#26301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#26302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto su tek nedavno uveli module u ponudu, trenutno je takva politike po pitanju ponude kanala putem modula.hrasno38 wrote:
da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!
Dok je npr. ako se odlučiš za korištenje resivera, onda sa uslugom D3 Kuća imaš sve kanale koje plaćaš na još jednom dodatnom resiveru, uz naknadu od 3,5 KM mjesečno i 30 KM jednokratno, a ova usluga ide besplatno u paketima Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium.
A što se modula tiče, trenutno se na svakom modulu plaća paket kanala koje želiš, pa npr. ako se odlučiš na Prošireni paket na sva tri modula, onda ćeš mjesečno plaćati 30 KM + 15 KM mjesečnog održavanja.
A sa D3 Kućom bi npr. za Prošireni paket plaćao 10 KM + 15 KM mjesečnog održavanja + 3,5 KM za uslugu D3 Kuća, i na dva TV-a bi imao sve kanale iz ovog paketa.
- crnivrag
#26303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Duo Net Grande u trenutnoj promociji za nove korisnike košta 25,90 KM narednih 6 mjeseci i tu ide uz promociju HD paket na isti period.dzeko1 wrote:Zdravo, mislio sam da uzmem Telemach-ov paket DUO NET GRANDE. Kod njih na stranici stoji da je cijena oko 30-ak KM ( zaboravio sam tacan iznos). Zanima me da li je to sve ili postoje jos neki troskovi uz to? I htio bih da imam televiziju na dva TV-a. Hvala, pozz
Nakon isteka promotivnog perioda taj paket košta 47,90 KM i nema nikakvih dodatnih troškova.
Inače prvi mjesec ti daju promotivno sve kanale, a onda narednih 5 mjeseci imaš dodatno HD paket.
Nakon isteka svih promocija plaćaš ukupnu cijenu 47,90 i tu ti ulazi D3 Osnovni paket, D3 GO usluga, 70 radio kanala i internet brzine 50/3 Mbps.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hm jarane sve sam vise siguran da ce neko iz TM-a dole po Stupu gologuz trcati sa cundarom ispod pazuha!!!! Ili u prevodu ne budem li imao ono sto sam do sada imao u HS-u sa dva kupljena uredjaja (resiver i kartica) u jednom paketu neko ce fasovati!!!!crnivrag wrote:Pošto su tek nedavno uveli module u ponudu, trenutno je takva politike po pitanju ponude kanala putem modula.hrasno38 wrote:
da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!
Dok je npr. ako se odlučiš za korištenje resivera, onda sa uslugom D3 Kuća imaš sve kanale koje plaćaš na još jednom dodatnom resiveru, uz naknadu od 3,5 KM mjesečno i 30 KM jednokratno, a ova usluga ide besplatno u paketima Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium.
A što se modula tiče, trenutno se na svakom modulu plaća paket kanala koje želiš, pa npr. ako se odlučiš na Prošireni paket na sva tri modula, onda ćeš mjesečno plaćati 30 KM + 15 KM mjesečnog održavanja.
A sa D3 Kućom bi npr. za Prošireni paket plaćao 10 KM + 15 KM mjesečnog održavanja + 3,5 KM za uslugu D3 Kuća, i na dva TV-a bi imao sve kanale iz ovog paketa.
- crnivrag
#26305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za sad su ovo sve nagađanja dok se oni ne oglase i ne kažu kakvo će stanje biti za postojeće korisnike.hrasno38 wrote:
Hm jarane sve sam vise siguran da ce neko iz TM-a dole po Stupu gologuz trcati sa cundarom ispod pazuha!!!! Ili u prevodu ne budem li imao ono sto sam do sada imao u HS-u sa dva kupljena uredjaja (resiver i kartica) u jednom paketu neko ce fasovati!!!!
Mislim da bi se trebao strpiti još nekih 13 dana, dok zvanično ne krene ta prava ponuda.
Ovo što sam ti napisao je trenutno stanje kod postojećih korisnika Telemachovih usluga.
- hrasno38
#26306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrasno38 wrote:da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!
Pardon htio sam reci da me interesuje Trio Grande Extra! Pazi na ovoj reklami sto su dali za pakete jedina moguca logika na ono sto pise "na vise televizora" je da se odnosi na gore navedene pakete a ne na analognu TV. Ako na taj nacin misle da mogu varati uuuuu grdno su se zajebali ali vidjet cemo dok ne dobijem zvanicnu informaciju. Masa moje raje je uzela u HS-u u svoje vlasnistvo i module i resivere i zajebu li nas na ovaj nacin tesko da ce proci bez velikih problema.B Ling wrote:Nas zalost hocesh, vec sam raspitao, isti paket me interesovao i izadje oko 62 KM, cenera vishe nego na HS-u.
- hrasno38
#26307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK da sam ja bio od pocetka u TM i porpisao sa njiam ugovor o takvom nacinu distribucije to bi bilo OK...ili sam pao sam se ubio...medjutim nisam potpisao to nego nesto sasvim drugo i TM nikako ne bi smio da se zajebava sa ovakvim stvarima i da bukvalno pljacka ljude u ovisnosti o broju aparata u kuci. Sve mogu prihvatiti i placanje paketa, i placanje vece brzine interneta ali da me jebe za svaki TV u kuci e to mi ne pada na pamet. Za ovu cijenu koju daju trebali bi u BiH i guzice davati na zahtjev pogotovo nakon onoga sto nam je HS davao i cijene koju smo placali a koja je bila vise nego prilagodjena ekonomskoj situaciji u BiH!crnivrag wrote:Za sad su ovo sve nagađanja dok se oni ne oglase i ne kažu kakvo će stanje biti za postojeće korisnike.hrasno38 wrote:
Hm jarane sve sam vise siguran da ce neko iz TM-a dole po Stupu gologuz trcati sa cundarom ispod pazuha!!!! Ili u prevodu ne budem li imao ono sto sam do sada imao u HS-u sa dva kupljena uredjaja (resiver i kartica) u jednom paketu neko ce fasovati!!!!
Mislim da bi se trebao strpiti još nekih 13 dana, dok zvanično ne krene ta prava ponuda.
Ovo što sam ti napisao je trenutno stanje kod postojećih korisnika Telemachovih usluga.
- semirsar
#26308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Toooo, HS-ovci ne dajte se zajbavati, uz vas smo svi mi sto bismo a ne daju nam dva i vise modula po cijeni jednog 
-
B Ling
#26309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam i ja ispravku, ovaj trio family + prosireni je 67 KM ne 62 kao sto sam napisao, dakle 15 KM vishe nego kod HS-a. 57+10 za prosireni na drugom modulu. S tim da prvih 6 mjeseci placash 22 keke manje, ako uhvatish ovu akciju.hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!Pardon htio sam reci da me interesuje Trio Grande Extra! Pazi na ovoj reklami sto su dali za pakete jedina moguca logika na ono sto pise "na vise televizora" je da se odnosi na gore navedene pakete a ne na analognu TV. Ako na taj nacin misle da mogu varati uuuuu grdno su se zajebali ali vidjet cemo dok ne dobijem zvanicnu informaciju. Masa moje raje je uzela u HS-u u svoje vlasnistvo i module i resivere i zajebu li nas na ovaj nacin tesko da ce proci bez velikih problema.B Ling wrote:Nas zalost hocesh, vec sam raspitao, isti paket me interesovao i izadje oko 62 KM, cenera vishe nego na HS-u.
Extra bi ti u tom slucaju na dva tv-a bio 69,9 + 10KM ako hocesh prosireni paket na drugom TV-u, dakle 80KM.
Zvao sam i za to sto pishe na vishe televizora, rekose da to vazi za nesto drugo, ne nas sa Ci modulima.
U istoj smo situaciji i ja sam kupio modem 113KM i Ci modul, odnosno drugi receiver koji su mi poslije iz HS-a besplatno zamijenili za drugi Ci modul. Kako neko napisa na forumu to mozemo macku o rep sada, ali za to nije josh nista sigurno.
Last edited by B Ling on 04/01/2016 16:58, edited 1 time in total.
- hrasno38
#26310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako bude macku o rep onda cemo nekome jebati mamu....makar ja cu!!! Ali o tom po tom!!!B Ling wrote:Imam i ja ispravku, ovaj trio family + prosireni je 67 KM ne 62 kao sto sam napisao, dakle 15 KM vishe nego kod HS-a. 57+10 za prosireni na drugom modulu.hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!Pardon htio sam reci da me interesuje Trio Grande Extra! Pazi na ovoj reklami sto su dali za pakete jedina moguca logika na ono sto pise "na vise televizora" je da se odnosi na gore navedene pakete a ne na analognu TV. Ako na taj nacin misle da mogu varati uuuuu grdno su se zajebali ali vidjet cemo dok ne dobijem zvanicnu informaciju. Masa moje raje je uzela u HS-u u svoje vlasnistvo i module i resivere i zajebu li nas na ovaj nacin tesko da ce proci bez velikih problema.B Ling wrote:Nas zalost hocesh, vec sam raspitao, isti paket me interesovao i izadje oko 62 KM, cenera vishe nego na HS-u.
Extra bi ti u tom slucaju na dva tv-a bio 69,9 + 10KM ako hocesh prosireni paket na drugom TV-u, dakle 80KM.
Zvao sam i za to na sto pishe na vishe televizora, rekose da to vazi za nesto drugo, ne nas sa Ci modulima.
U istoj smo situaciji i ja sam kupio modem 113KM i Ci modul, odnosno drugi receiver koji su mi poslije iz HS-a besplatno zamijenili za drugi Ci modul. Kako neko napisa na forumu to mozemo macku o rep sada, ali za to nije josh nista sigurno.
- hrasno38
#26311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Losa ti zajebancija skroz....nista ja ne trazim sto vec nisam platio!!!! Nisam ni u HS-u nista imao dva za jedan vec sve vrlo uredno iskesirao!!!semirsar wrote:Toooo, HS-ovci ne dajte se zajbavati, uz vas smo svi mi sto bismo a ne daju nam dva i vise modula po cijeni jednog
-
B Ling
#26312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi jedini ima nas brukica.Svi su mirni dok ne dodju na potpis prvi telemahovi ugovori.hrasno38 wrote:
Ako bude macku o rep onda cemo nekome jebati mamu....makar ja cu!!! Ali o tom po tom!!!
- semirsar
#26313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve znam, zato sam i ozbiljan, nece se nista postici dok him mi svi ne graknemo, a vas ima mashala sa svijem tijem hepecima pa vas ne meru bas veslat ko nas, a pokusat ce, nije da nece.hrasno38 wrote:Losa ti zajebancija skroz....nista ja ne trazim sto vec nisam platio!!!! Nisam ni u HS-u nista imao dva za jedan vec sve vrlo uredno iskesirao!!!semirsar wrote:Toooo, HS-ovci ne dajte se zajbavati, uz vas smo svi mi sto bismo a ne daju nam dva i vise modula po cijeni jednog
P.S. Ni nebo vise ne zna koliko dugo se borimo za te hebene module i sve nam govore nemre u njha sistem to a vid sad mere odjednom
-
belmin0
#26314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poz, prijatelj i ja smo bili korisnici HS-a, imamo iste pakete (one od 49KM, digitalna, net i to..) Kaze mi da ima SK 4,5,6 i jos nekih kanala koje ja nemam, pa me zanima kako? Gdje mogu i ja naci te frekvencije da nadjem?
Hvala...
Hvala...
-
sencobih
#26315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato je Enes i prodao HS jer nije imao kuveta da se bori sa nelojalnom konkurencijom.semirsar wrote:Toooo, HS-ovci ne dajte se zajbavati, uz vas smo svi mi sto bismo a ne daju nam dva i vise modula po cijeni jednog
-
sencobih
#26316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj se ljutiti, ali kaze se promijenjena ,a ne promjenuta .Iza Horizonta wrote:Politika modula ne može biti promjenuta na forumu već slanjem masovnih email_a, kao pritisak na menadžment!!Meni više i ne odgovaraju na tu temu.Ali pronašao sam drugi načinvidite da skoro i ne dolazi @Telemah na forum, i meni bi se ogadilo da sam na njegovu mjestu.
- hrasno38
#26317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je... nek gospoda iz TM-a dobro razmisli o posljedicama ako nam naprave zajebanciju. OK ajde nije mi pravo ali sta da radim nema Arena ali ovih dana cu kontaktirati i Arene preko nekih svojih prijatelja u Srbiji da cujem i sta oni kazu na sve ovo. Ali da me jebes za ono sto sam vec platio e pa to "nece moci ove noci a ni dana kod HS insana"B Ling wrote:Nisi jedini ima nas brukica.Svi su mirni dok ne dodju na potpis prvi telemahovi ugovori.hrasno38 wrote:
Ako bude macku o rep onda cemo nekome jebati mamu....makar ja cu!!! Ali o tom po tom!!!
Last edited by hrasno38 on 04/01/2016 18:11, edited 1 time in total.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
-
recto-verso
- Rugafet
#26320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim, izbacili listu kanala za podrucje BHB-a. Je li zna neko kad krece to (crni vrag) ili je vojna tajna?
-
probook
#26321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
'ebo te "objektivni" BN!!!recto-verso wrote:http://www.rtvbn.com/370378/Kablovski-o ... -besplatan
- crnivrag
#26322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam, ali ako su izbacili tu listu, a obrisali onu staru koja je bila na stanici BHB-a, onda je vjerovatno već trebalo krenuti.Rugafet wrote:Vidim, izbacili listu kanala za podrucje BHB-a. Je li zna neko kad krece to (crni vrag) ili je vojna tajna?
Čak su i analognu ponudu izmijenili, pa su liste na stranici BHB-a drugačije nego što su bile prošle sedmice.
- hrasno38
#26323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta si ti njihov advokat ili sta......dobro te pitao @kakaljin kakve veze imas ti sa TM pa nam citavo vrijeme ovdje prosipas suplje!!!Iza Horizonta wrote:ne kontam zašto prijetiš preko neta i to na forumu za podršku, odeš u poslovnicu najbližu i izbaci svoje frustracije, prijetit i to uličarskim jezikom ne ide!!
- Rugafet
#26324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK. druze, nisam kod kuce sad, preskenirat cu kad se vratim iz kafane.crnivrag wrote:Ne znam, ali ako su izbacili tu listu, a obrisali onu staru koja je bila na stanici BHB-a, onda je vjerovatno već trebalo krenuti.Rugafet wrote:Vidim, izbacili listu kanala za podrucje BHB-a. Je li zna neko kad krece to (crni vrag) ili je vojna tajna?
Čak su i analognu ponudu izmijenili, pa su liste na stranici BHB-a drugačije nego što su bile prošle sedmice.
- dale cooper
#26325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li zna neko koji su tačno kanali u ovom Duo Tel Grande Family paketu? Piše da je preko 130 kanala, 11 HD
kanala + HBO paket? Da li neko ima taj paket i spisak kanala?
kanala + HBO paket? Da li neko ima taj paket i spisak kanala?