Da S23 mi je glavni izbor, 15 sam odustao kad su je najavili. Jedino mi je dobro sto su uveli USB-C i to je to. A evo gledam covjeka pritistno malo jace zadnje staklo i odma puklo jer su izbacili metalni dio nazad koji je davao cvrstocu prilikom pristika...vjerovatno jer se sad moze mjenjat zadnje staklo pa da ga prodaju sto vise cc..Smece od firme
Android OS
Moderator: Benq
- xPaco1337
#26276 Re: Android OS
- Sanjarko
#26277 Re: Android OS
Pisao na temi o Samsung smartphones da ćemo uzeti staroj A14 5G i uzeli smo ga.
Onako smartfon, za 280 KM nije loš, ali ima manu, oštra mu ivica/rub okvira. Ne znam kako da objasnim.
Staroj dao Redmi 9A svoj stari. Tako žena htjela i hvala joj.
Sad me zanima ima li kupiti kakvu gumu zaštitnu ili nešto slično da to učini manje oštrim, da bude zaobljeno kao na Redmi?
Ima znam okvira itd, ali nešto šta će ga zaobliti da li ima? Pošto ja smartfon koristim kao tablet maltene i onako, solidno vremenski, nažulja mi malo prst.
Onako smartfon, za 280 KM nije loš, ali ima manu, oštra mu ivica/rub okvira. Ne znam kako da objasnim.
Staroj dao Redmi 9A svoj stari. Tako žena htjela i hvala joj.
Sad me zanima ima li kupiti kakvu gumu zaštitnu ili nešto slično da to učini manje oštrim, da bude zaobljeno kao na Redmi?
Ima znam okvira itd, ali nešto šta će ga zaobliti da li ima? Pošto ja smartfon koristim kao tablet maltene i onako, solidno vremenski, nažulja mi malo prst.
-
zippoo87
#26278 Re: Android OS
Pa uzmes najobicniju silikonsku maskicu za njega i eto ga...ne trebas bas ovakve stvari po forumu pitati.
Svaki mobitel shop ih prodaje,cijena 10-15 KM
Svaki mobitel shop ih prodaje,cijena 10-15 KM
- Sanjarko
#26279 Re: Android OS
Uzmem to i zastitnu foliju za staklo.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#26280 Re: Android OS
Primijetio sam da mi telefon iz nekog razloga, sam pređe iz silent profila u obični profil sa zvonom. Jednostavno kada spustim odozgo prema dole vidim da je aktivano zvono umjesto vibracije. (silent). Telefon je s23 ultra.
- skafiskafsnjak
#26281 Re: Android OS
Pixel 8 pro 128 --->> 1099 eur 
- tramvajtrojka
- Mishelinke
#26284 Re: Android OS
Onda kod mene naredni mjesec (ako bude kao i do sada što išlo).
- tramvajtrojka
#26285 Re: Android OS

Pixel je dobio bas hrpu update-a posebno u izgledu, brzina samog uređaja je povecana za nekih 30%, kamera je dobila novi app i bolje ai algoritmi rade u postavkama same kamere, veliki fazon bacaju na ai i bas dosta u postavkama ima u vezi toga
- Mishelinke
#26286 Re: Android OS
Ma Google majstor u optimizaciji. Na Pikselima su prekucai i IOS.tramvajtrojka wrote: ↑05/10/2023 08:58
Pixel je dobio bas hrpu update-a posebno u izgledu, brzina samog uređaja je povecana za nekih 30%, kamera je dobila novi app i bolje ai algoritmi rade u postavkama same kamere, veliki fazon bacaju na ai i bas dosta u postavkama ima u vezi toga
Šteta jedino što se kod nas oficijelno ne može nabaviti
- Peacean
#26287 Re: Android OS
Pixel osmica će dobiti 7 os nadogradnji. Vrlo privlačna ponuda mada će biti skuplji od dosadašnjih serija.
- xPaco1337
#26288 Re: Android OS
Koji punjač bi i gdje mogao kupiti za S23 ? Da li obicni ovaj Samsungov koji imam jos od A50 moze posluziti ili treba jaci ?
- Qler
#26289 Re: Android OS
Može poslužiti. Samo je on ja mislim 15W, a obično S23 ide sad do 25W
-
adsubzero
#26290 Re: Android OS
Zavisi sta hoce, svaki moze posluziti 
- Sanjarko
#26291 Re: Android OS
Zar ne bi trebalo da ima kupiti u ovim prodavnicama svim skoro opreme za Samsung smartfone? Meni uvijek govorili po prodavnicama da za Samsung smartfone ima kupiti svega, a da znj ove mobitele sta sam ih imao prije nema nista skoro da se kupi.
Ja kupio neku masku za svoj ovaj Samsung sta mi ga je stara prepustila, i zaoblila ga je, ne zulja vise. Ja zadovoljan s njim iako ima manu, kamera. Nema no mirror opcije na kameri, ali sam ja to rijesio instaliranjem Open Camera aplikacije.
Dobar je. Gasi se ekran na dodire, ima opcija dosta, brz je solidno itd. Naspram starijeg ovog Redmi je bolji. A stara se s Redmi preporodila. Nema vise Leagoo kojem je ispuhana baterija bila. Sad s Redmi stara sta se tice baterije mirna danima.
Ja kupio neku masku za svoj ovaj Samsung sta mi ga je stara prepustila, i zaoblila ga je, ne zulja vise. Ja zadovoljan s njim iako ima manu, kamera. Nema no mirror opcije na kameri, ali sam ja to rijesio instaliranjem Open Camera aplikacije.
Dobar je. Gasi se ekran na dodire, ima opcija dosta, brz je solidno itd. Naspram starijeg ovog Redmi je bolji. A stara se s Redmi preporodila. Nema vise Leagoo kojem je ispuhana baterija bila. Sad s Redmi stara sta se tice baterije mirna danima.
- mirota
#26292 Re: Android OS
Leagoo je smece, realno...naravno da se preporodila majka
- Sanjarko
#26293 Re: Android OS
5 godina smo ga i ja i ona koristili. Ja 3 godine, ona 2. Preporodila se zena. Govorim joj jutros dat cu ja tebe na neki kurs da te obuce i nauce kako koristiti mobitel. Taj Leagoo je bio neki njihov znj od 145 KM, 2018 godiste ako se ne varam.
Ali ziv jos jb sebe.
Moj ovaj Samsung sad je ok, solidan za taj rang. A i njen sad Redmi, moj bivsi je isto ok, isto solidan za taj rang.
-
CharakterZnak
#26294 Re: Android OS
Razmisljam o kupovini Pixel 7 telefona. Kakav je sto se tice performansi? Podržava li 4g i 5g u BiH? Vidim na OLX se moze naci za oko 1000 KM a za te pare se moze naci S21fe ili neki Xiaomi od kojeg bjezim.
-
naxx99
#26295 Re: Android OS
Ja sam bas prije tri sedmice uzeo Pixela 7. Sto se performansi tice, nisam osjetio nikakvo stekanje niti stekucanje, znaci u performansama kida. 4G radi normalno dok Google ima neke restrikcije oko 5G mada se to moze zaobici, mada opet nama to ne predstavlja problem jer i nemamo 5GCharakterZnak wrote: ↑11/10/2023 18:17 Razmisljam o kupovini Pixel 7 telefona. Kakav je sto se tice performansi? Podržava li 4g i 5g u BiH? Vidim na OLX se moze naci za oko 1000 KM a za te pare se moze naci S21fe ili neki Xiaomi od kojeg bjezim.
Baterija mu nije najbolja stvar, a nije toliko ni losa, jer su je sad sa Android 14 malo i popravili. A popravili su i overheating, jer znao se nekad bas zagrijati dok koristis obicne aplikacije tipa Instagram, tipicno za Exynos...
Ali kamere, performanse, AI mogucnosti i softverska podrska bas bas kidaju
-
CharakterZnak
#26296 Re: Android OS
Super. To me zanimalo. Koristim Redmi Note 9 pro vec tri godine i mislim da mu je doslo vrijeme za zamjenu. Telefon je dobar ali zna s vremena na vrijeme da odjednom sam pomjera ekran lijevo desno i pocne spustati kontrolni centar. Poruke dolaze manje vise na vrijeme ali i one takodjer znaju ponekad da kasne ili ih uopće ne registrujem dok ne udjem u samu aplikaciju. Mislio sam uzeti Xiaomi 12 ali zbog sistema sam odustao. Samsung mi je preagresivan u obradi fotografija a ja bas volim da slikam i isprobavam guglove kamere. Mislim da cu uzeti onda Pixel 7.naxx99 wrote: ↑12/10/2023 10:23Ja sam bas prije tri sedmice uzeo Pixela 7. Sto se performansi tice, nisam osjetio nikakvo stekanje niti stekucanje, znaci u performansama kida. 4G radi normalno dok Google ima neke restrikcije oko 5G mada se to moze zaobici, mada opet nama to ne predstavlja problem jer i nemamo 5GCharakterZnak wrote: ↑11/10/2023 18:17 Razmisljam o kupovini Pixel 7 telefona. Kakav je sto se tice performansi? Podržava li 4g i 5g u BiH? Vidim na OLX se moze naci za oko 1000 KM a za te pare se moze naci S21fe ili neki Xiaomi od kojeg bjezim.![]()
Baterija mu nije najbolja stvar, a nije toliko ni losa, jer su je sad sa Android 14 malo i popravili. A popravili su i overheating, jer znao se nekad bas zagrijati dok koristis obicne aplikacije tipa Instagram, tipicno za Exynos...
-
naxx99
#26297 Re: Android OS
CharakterZnak wrote: ↑12/10/2023 12:22 Super. To me zanimalo. Koristim Redmi Note 9 pro vec tri godine i mislim da mu je doslo vrijeme za zamjenu. Telefon je dobar ali zna s vremena na vrijeme da odjednom sam pomjera ekran lijevo desno i pocne spustati kontrolni centar. Poruke dolaze manje vise na vrijeme ali i one takodjer znaju ponekad da kasne ili ih uopće ne registrujem dok ne udjem u samu aplikaciju. Mislio sam uzeti Xiaomi 12 ali zbog sistema sam odustao. Samsung mi je preagresivan u obradi fotografija a ja bas volim da slikam i isprobavam guglove kamere. Mislim da cu uzeti onda Pixel 7.
Ja sam imo Poco X3 NFC i ovo mi se bas isto desavalo, i to bas kad mijenja mrezu na 2G tj. kad ulazim u lift pa gubim signal.
A za poruke se isto slazem, jer MIUI je bas ubica pozadinskih aplikacija iako je lijepo usminkan, iznutra je iskasapljen Android koji jedva radi zato sam uvijek i mijenjao saomije na stock android pa evo na kraju i odlucio da uzmem stock experience tj. Pixela
A za kamere se definitivno neces pokajat, ja se svaki put iznenadim kako dobro obradi sliku. Zna nekad pretjerat taj AI ali vecinom su vrh
- Laplace
#26298 Re: Android OS
I meni zna sam display pomjerati stvari po ekranu, završi dva levela na igrici i dobijem nekoliko novih Facebook prijatelja. Bilo je prije oko godinu dana slično pa je nadogradnja riješila problem, u zadnje vrijeme se ponovo pjavio problem.CharakterZnak wrote: ↑12/10/2023 12:22Super. To me zanimalo. Koristim Redmi Note 9 pro vec tri godine i mislim da mu je doslo vrijeme za zamjenu. Telefon je dobar ali zna s vremena na vrijeme da odjednom sam pomjera ekran lijevo desno i pocne spustati kontrolni centar. Poruke dolaze manje vise na vrijeme ali i one takodjer znaju ponekad da kasne ili ih uopće ne registrujem dok ne udjem u samu aplikaciju. Mislio sam uzeti Xiaomi 12 ali zbog sistema sam odustao. Samsung mi je preagresivan u obradi fotografija a ja bas volim da slikam i isprobavam guglove kamere. Mislim da cu uzeti onda Pixel 7.naxx99 wrote: ↑12/10/2023 10:23
Ja sam bas prije tri sedmice uzeo Pixela 7. Sto se performansi tice, nisam osjetio nikakvo stekanje niti stekucanje, znaci u performansama kida. 4G radi normalno dok Google ima neke restrikcije oko 5G mada se to moze zaobici, mada opet nama to ne predstavlja problem jer i nemamo 5G![]()
-
CharakterZnak
#26299 Re: Android OS
MIUI kad bi bio ispeglan kako treba, xiaomi telefoni bi bili ubjedljivo najbolji.Laplace wrote: ↑12/10/2023 13:24I meni zna sam display pomjerati stvari po ekranu, završi dva levela na igrici i dobijem nekoliko novih Facebook prijatelja. Bilo je prije oko godinu dana slično pa je nadogradnja riješila problem, u zadnje vrijeme se ponovo pjavio problem.CharakterZnak wrote: ↑12/10/2023 12:22
Super. To me zanimalo. Koristim Redmi Note 9 pro vec tri godine i mislim da mu je doslo vrijeme za zamjenu. Telefon je dobar ali zna s vremena na vrijeme da odjednom sam pomjera ekran lijevo desno i pocne spustati kontrolni centar. Poruke dolaze manje vise na vrijeme ali i one takodjer znaju ponekad da kasne ili ih uopće ne registrujem dok ne udjem u samu aplikaciju. Mislio sam uzeti Xiaomi 12 ali zbog sistema sam odustao. Samsung mi je preagresivan u obradi fotografija a ja bas volim da slikam i isprobavam guglove kamere. Mislim da cu uzeti onda Pixel 7.
- spree
#26300 Re: Android OS
pametnije bi im bilo samo da malo prilagode izvorni android. npr kaom sto to radi oneplus. pretjeruju sa miui, posebno u dijelu stednje baterije i nekim temama