Prvo da potvrdim napisano, a drugo samo malo da dodam da su se tadasnji prilagođavali gradu i urbanom...danas, se ono malo gradskog prilagođava papanskom seljačkom, načinu i stilu življenja.muha_sa wrote:sad ce tebi tvoj drug Muha nešto kazat_BataZiv_0809 wrote:Ispade Marsovci se doselili u Sarajevo![]()
kako znam za sebe--a znam hejbet godina-mašalavazda se doseljavalo u Sarajevo i ogromna vecina tih što su doseljavali nastojali su da se prilagode gradu i vjeruj Muhi-bili su prihvaceni od raje i nikad ih niko nije pito odakle su jer nas zaboli rinaka odakle je ko ako se normalno ponaša
![]()
sad je nešto drugo--ogromna vecina se NE ŽELI prilagodit životu u gradu vec namecu neke svoje navike--pogane navikena žalost uspjeli su u tome i Sarajevo su pretvorili u jednu vukojebinu.
jest da nije tema--al.........................
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#26276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
Pirija
#26277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma to je dole, ono kad se krene na more...
-
AmirBaa
#26278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mene neka huja uhvati samo kad pomislim da pored tolikog kriminala mene zaustavi i kaze imas slusalice moras platiti kaznusizifinho wrote:meni su već jednom kaznu napisali za slušaliceAmirBaa wrote:"Izmjene zakona, koje su u funkciji smanjenja broja saobraćajnih nesreća, predviđaju zabranu upotrebe mobilnih i drugih uređaja za komunikaciju vozačima tokom vožnje te audio i videouređaja koji ometaju ili odvraćaju njihovu pažnju, kao i zabranu pješacima da za vrijeme kretanja kolovozom koriste mobilne telefone sa slušalicama. " Pa kakvo je ovo drzava![]()
svaki cevrti krkan nosi pistolj/nož ali mogu garantovati da ce najvise peglati raju sa slusalicama hahah
![]()
jest da sam prešao na skenderiji van pješačkog, tamo kod stanice odmah gdje sve ovce, pa i ja mali bekan - ali u moru tih ljudi on mene zaustavi i veli:
"imaš slušalice, ne smiješ prelaziti ulicu s njima" i napiše mi 40 maraka kazne.
- ultima_palabra
#26279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa oni drotovi na raskrsnicama stoje i zapisuju pješake, a vozači furaju kroz crvena hladno...
-
Forsaken
#26280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Cek ne kontam jel smijem ja sad hodat Vilsonovim, trotoarom sa slusalicama? Il je to samo kad se prelazi cestaAmirBaa wrote:Mene neka huja uhvati samo kad pomislim da pored tolikog kriminala mene zaustavi i kaze imas slusalice moras platiti kaznusizifinho wrote:meni su već jednom kaznu napisali za slušaliceAmirBaa wrote:"Izmjene zakona, koje su u funkciji smanjenja broja saobraćajnih nesreća, predviđaju zabranu upotrebe mobilnih i drugih uređaja za komunikaciju vozačima tokom vožnje te audio i videouređaja koji ometaju ili odvraćaju njihovu pažnju, kao i zabranu pješacima da za vrijeme kretanja kolovozom koriste mobilne telefone sa slušalicama. " Pa kakvo je ovo drzava![]()
svaki cevrti krkan nosi pistolj/nož ali mogu garantovati da ce najvise peglati raju sa slusalicama hahah
![]()
jest da sam prešao na skenderiji van pješačkog, tamo kod stanice odmah gdje sve ovce, pa i ja mali bekan - ali u moru tih ljudi on mene zaustavi i veli:
"imaš slušalice, ne smiješ prelaziti ulicu s njima" i napiše mi 40 maraka kazne.
-
dezurni_ucenik
#26281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad te sklepaju za slusalice, samo kazi da ides na sud. I vjerovatno ces dobiti uslovnu kaznu. Ne placao im ja 40 maraka ...
-
sizifinho
#26282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
Moje citavo naselje zacepljeno kabadahijama kojina je mrsko parkirati automobil na parking i prohodati stotinjak metara do kuce, nikad nisam vidio da pisu kazne. Ali zato tjeraju ljude koji prodaju voce ili tako nekako pokusavaju zaradit za zivota.
Igramo ljetos kosarke na terenu oko 23h, i dolazi marica, neko nas prijavio. Jebena marica za pet momaka koji igraju kosarke. A iznad terena se skupi jalija, njih naravno niko ne gleda.
Moje citavo naselje zacepljeno kabadahijama kojina je mrsko parkirati automobil na parking i prohodati stotinjak metara do kuce, nikad nisam vidio da pisu kazne. Ali zato tjeraju ljude koji prodaju voce ili tako nekako pokusavaju zaradit za zivota.
Igramo ljetos kosarke na terenu oko 23h, i dolazi marica, neko nas prijavio. Jebena marica za pet momaka koji igraju kosarke. A iznad terena se skupi jalija, njih naravno niko ne gleda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
AmirBaa
#26284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
drugi profil wrote:sizifinho wrote:Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
Tuzna je istina da se policije niko vise i ne boji. Odnosno, boje se samo ljudi kojima ne trebaju dodatne brige - obicna raja.
Covjek odlicno objasnio
- JanuaryJones
#26285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čombe ŠpedBlack swan wrote:sjebaće nam sve tramvaje vako
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151210041
- bach
#26286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naši policajci su najgluplji sloj stanovništva. Najgore što od ovog, inako nepismenog naroda imamo, ide u policajce.
-
The BEN10
#26287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ja, ispade problem zbog momaka što igraju basketa jer prave buku i ljudi ne mogu spavat. A povazdan se po čitavom gradu napravi toliko sistemskih prekršaja opasnih po život - nikome ništa. Prolasci kroz crveno (i pješaci i vozači), prelazak preko pješačkog gdje nema semafora i hejbet drugih stvari. Fuj.sizifinho wrote:Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
- O'zone
- Globalni moderator
#26288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo je doslovice ono "Ima da prođem kroz te'"JanuaryJones wrote:Čombe ŠpedBlack swan wrote:sjebaće nam sve tramvaje vako
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151210041oplakah.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
smijesni_ste
#26290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I mene ovo zanimaForsaken wrote:[
Cek ne kontam jel smijem ja sad hodat Vilsonovim, trotoarom sa slusalicama? Il je to samo kad se prelazi cesta
Jučer sam samo naslov pročitao, kontam neka polu-zajebancija negdje drugo, kad ono kod nas...jesmo jadni
-
BadBoy
#26291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I što je još gore, po tome mjere ko je veći Sarajlija od koga?!MOSALJOZE wrote:Covjeka udarilo auto,oni pola dana raspravljaju o tome jel Cvila,Otoka ili nesto trece
- vjesticanametli
#26292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Opet su se skrsili kod fahdove DZamije..... i to bas se raznijeli
- jao_situacije
#26293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma ne rade čak ni to, boli ih kuracultima_palabra wrote:Pa oni drotovi na raskrsnicama stoje i zapisuju pješake, a vozači furaju kroz crvena hladno...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
BadBoy wrote:I što je još gore, po tome mjere ko je veći Sarajlija od koga?!MOSALJOZE wrote:Covjeka udarilo auto,oni pola dana raspravljaju o tome jel Cvila,Otoka ili nesto trece

- Sodom1
#26295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji
. Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
U nas nek je samo senzacija i to po mogucnosti ne provErenih
-
wolfie
#26296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I ja bas danas o tome razmisljam. Cim su se usutili oko slucajne zrtve, bice da je kriv security s najboljim namjerama. Ne opravdavam ih, ali mogao je biti i happy end, no ne dade se. Hapsenje na Otoci show za raju, to je prvo sto sam rekao istog dana, a vazi i sad. Jedan od osumnjicene brace bio u zatvoru, cure pustene, love nema, Mjesecar ih brani, sta reci...Sodom1 wrote:Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji![]()
. Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma od prve minute je sumnjivo a keme nema
- Sodom1
#26298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Novinari su najveci ljigavci,samo huskaju a kad treba sta da istraze u misijim rupama su
- Hemera
#26299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ĐŽamijevjesticanametli wrote:Opet su se skrsili kod fahdove DZamije..... i to bas se raznijeli

- gnjev
#26300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fahdova izgleda baš crna tačka