SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#26276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ispade Marsovci se doselili u Sarajevo :D
sad ce tebi tvoj drug Muha nešto kazat :-D

kako znam za sebe--a znam hejbet godina-mašala :lol: vazda se doseljavalo u Sarajevo i ogromna vecina tih što su doseljavali nastojali su da se prilagode gradu i vjeruj Muhi-bili su prihvaceni od raje i nikad ih niko nije pito odakle su jer nas zaboli rinaka odakle je ko ako se normalno ponaša :-D
sad je nešto drugo--ogromna vecina se NE ŽELI prilagodit životu u gradu vec namecu neke svoje navike--pogane navike :-) na žalost uspjeli su u tome i Sarajevo su pretvorili u jednu vukojebinu.

jest da nije tema--al.........................
Prvo da potvrdim napisano, a drugo samo malo da dodam da su se tadasnji prilagođavali gradu i urbanom...danas, se ono malo gradskog prilagođava papanskom seljačkom, načinu i stilu življenja.
Pirija

#26277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

ma to je dole, ono kad se krene na more...
AmirBaa

#26278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

sizifinho wrote:
AmirBaa wrote:"Izmjene zakona, koje su u funkciji smanjenja broja saobraćajnih nesreća, predviđaju zabranu upotrebe mobilnih i drugih uređaja za komunikaciju vozačima tokom vožnje te audio i videouređaja koji ometaju ili odvraćaju njihovu pažnju, kao i zabranu pješacima da za vrijeme kretanja kolovozom koriste mobilne telefone sa slušalicama. " Pa kakvo je ovo drzava :lol: :lol: svaki cevrti krkan nosi pistolj/nož ali mogu garantovati da ce najvise peglati raju sa slusalicama hahah :lol: :lol:
meni su već jednom kaznu napisali za slušalice

jest da sam prešao na skenderiji van pješačkog, tamo kod stanice odmah gdje sve ovce, pa i ja mali bekan - ali u moru tih ljudi on mene zaustavi i veli:
"imaš slušalice, ne smiješ prelaziti ulicu s njima" i napiše mi 40 maraka kazne.
Mene neka huja uhvati samo kad pomislim da pored tolikog kriminala mene zaustavi i kaze imas slusalice moras platiti kaznu :?
ultima_palabra

#26279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Pa oni drotovi na raskrsnicama stoje i zapisuju pješake, a vozači furaju kroz crvena hladno...
Forsaken

#26280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

AmirBaa wrote:
sizifinho wrote:
AmirBaa wrote:"Izmjene zakona, koje su u funkciji smanjenja broja saobraćajnih nesreća, predviđaju zabranu upotrebe mobilnih i drugih uređaja za komunikaciju vozačima tokom vožnje te audio i videouređaja koji ometaju ili odvraćaju njihovu pažnju, kao i zabranu pješacima da za vrijeme kretanja kolovozom koriste mobilne telefone sa slušalicama. " Pa kakvo je ovo drzava :lol: :lol: svaki cevrti krkan nosi pistolj/nož ali mogu garantovati da ce najvise peglati raju sa slusalicama hahah :lol: :lol:
meni su već jednom kaznu napisali za slušalice

jest da sam prešao na skenderiji van pješačkog, tamo kod stanice odmah gdje sve ovce, pa i ja mali bekan - ali u moru tih ljudi on mene zaustavi i veli:
"imaš slušalice, ne smiješ prelaziti ulicu s njima" i napiše mi 40 maraka kazne.
Mene neka huja uhvati samo kad pomislim da pored tolikog kriminala mene zaustavi i kaze imas slusalice moras platiti kaznu :?
Cek ne kontam jel smijem ja sad hodat Vilsonovim, trotoarom sa slusalicama? Il je to samo kad se prelazi cesta
dezurni_ucenik

#26281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Kad te sklepaju za slusalice, samo kazi da ides na sud. I vjerovatno ces dobiti uslovnu kaznu. Ne placao im ja 40 maraka ...
sizifinho

#26282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
Moje citavo naselje zacepljeno kabadahijama kojina je mrsko parkirati automobil na parking i prohodati stotinjak metara do kuce, nikad nisam vidio da pisu kazne. Ali zato tjeraju ljude koji prodaju voce ili tako nekako pokusavaju zaradit za zivota.
Igramo ljetos kosarke na terenu oko 23h, i dolazi marica, neko nas prijavio. Jebena marica za pet momaka koji igraju kosarke. A iznad terena se skupi jalija, njih naravno niko ne gleda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

AmirBaa

#26284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

sizifinho wrote:Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
Moje citavo naselje zacepljeno kabadahijama kojina je mrsko parkirati automobil na parking i prohodati stotinjak metara do kuce, nikad nisam vidio da pisu kazne. Ali zato tjeraju ljude koji prodaju voce ili tako nekako pokusavaju zaradit za zivota.
Igramo ljetos kosarke na terenu oko 23h, i dolazi marica, neko nas prijavio. Jebena marica za pet momaka koji igraju kosarke. A iznad terena se skupi jalija, njih naravno niko ne gleda.
drugi profil wrote:
Tuzna je istina da se policije niko vise i ne boji. Odnosno, boje se samo ljudi kojima ne trebaju dodatne brige - obicna raja.
Covjek odlicno objasnio :thumbup:
JanuaryJones

#26285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

Black swan wrote:sjebaće nam sve tramvaje vako

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151210041
Čombe Šped :lol: oplakah.
bach

#26286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bach »

Naši policajci su najgluplji sloj stanovništva. Najgore što od ovog, inako nepismenog naroda imamo, ide u policajce.
The BEN10

#26287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

sizifinho wrote:Ma ti policajci su mi ono dibidus smijesni.
Ma ja, ispade problem zbog momaka što igraju basketa jer prave buku i ljudi ne mogu spavat. A povazdan se po čitavom gradu napravi toliko sistemskih prekršaja opasnih po život - nikome ništa. Prolasci kroz crveno (i pješaci i vozači), prelazak preko pješačkog gdje nema semafora i hejbet drugih stvari. Fuj.
O'zone
Globalni moderator

#26288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

JanuaryJones wrote:
Black swan wrote:sjebaće nam sve tramvaje vako

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151210041
Čombe Šped :lol: oplakah.
Ovo je doslovice ono "Ima da prođem kroz te'"
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

smijesni_ste

#26290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

Forsaken wrote:[

Cek ne kontam jel smijem ja sad hodat Vilsonovim, trotoarom sa slusalicama? Il je to samo kad se prelazi cesta
I mene ovo zanima :?

Jučer sam samo naslov pročitao, kontam neka polu-zajebancija negdje drugo, kad ono kod nas...jesmo jadni :cry:
BadBoy

#26291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

MOSALJOZE wrote:Covjeka udarilo auto,oni pola dana raspravljaju o tome jel Cvila,Otoka ili nesto trece :zid:
I što je još gore, po tome mjere ko je veći Sarajlija od koga?!
vjesticanametli

#26292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

Opet su se skrsili kod fahdove DZamije..... i to bas se raznijeli
jao_situacije

#26293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

ultima_palabra wrote:Pa oni drotovi na raskrsnicama stoje i zapisuju pješake, a vozači furaju kroz crvena hladno...
ma ne rade čak ni to, boli ih kurac
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

BadBoy wrote:
MOSALJOZE wrote:Covjeka udarilo auto,oni pola dana raspravljaju o tome jel Cvila,Otoka ili nesto trece :zid:
I što je još gore, po tome mjere ko je veći Sarajlija od koga?!
Image
Sodom1

#26295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji :-) :izet: . Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
U nas nek je samo senzacija i to po mogucnosti ne provErenih :-)
wolfie

#26296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by wolfie »

Sodom1 wrote:Sta bi raja od one pljacke na Ilidzi zna l se ko je? Svi se usutali.Malo milicija pozirala kao nesto radi,vatala neke mangupe pa ih pustili.Cak je i na forumu nJeki milicajac cestitao svojim kolegama na profesionalno odradjenoj akciji :-) :izet: . Zna li se bar ko je ubio starca na biciklu usljivi security il pljackasi?
U nas nek je samo senzacija i to po mogucnosti ne provErenih :-)
I ja bas danas o tome razmisljam. Cim su se usutili oko slucajne zrtve, bice da je kriv security s najboljim namjerama. Ne opravdavam ih, ali mogao je biti i happy end, no ne dade se. Hapsenje na Otoci show za raju, to je prvo sto sam rekao istog dana, a vazi i sad. Jedan od osumnjicene brace bio u zatvoru, cure pustene, love nema, Mjesecar ih brani, sta reci...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ma od prve minute je sumnjivo a keme nema
Sodom1

#26298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sodom1 »

Novinari su najveci ljigavci,samo huskaju a kad treba sta da istraze u misijim rupama su
Hemera

#26299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

vjesticanametli wrote:Opet su se skrsili kod fahdove DZamije..... i to bas se raznijeli
ĐŽamije :mrgreen:

Image

Image

Image
gnjev

#26300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

Fahdova izgleda baš crna tačka :D
Locked