Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
hipija
#26276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cijene su svugdje iste i podrazumijevaju ovu tzv. naknadu za odzavanje KKS i analognu. Pojedinacno gledajuci cijena digitalne televizije jeste skupa, dok cijena integrisanih usluga izgledaju prilicno ok
- odmor
#26277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene zanima da li neko zna zasto su telemach cijene ovako neproporcionalne?
http://telemach.ba/Internet/105/INTERNE ... av_start=0
Npr. sam internet 24/2 = 45KM
Duo net paket ( net 25/2 + TV 100+) = 39,90KM
Je li neko skuzio logiku ?
Duo net paket ( net 25/2 + TV 100+) = 39,90KM
-
mirza_15
#26278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslovni korisnici ne mogu uzeti Duo net pkaetodmor wrote:Mene zanima da li neko zna zasto su telemach cijene ovako neproporcionalne?
Duo net paket ( net 25/2 + TV 100+) = 39,90KM![]()
- semirsar
#26279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dje pocinje T-mach tu prestaje svaka logika, skuzismo mi to davnoodmor wrote:Mene zanima da li neko zna zasto su telemach cijene ovako neproporcionalne?
Duo net paket ( net 25/2 + TV 100+) = 39,90KM![]()
Paketi su inace svugdi manje- vise jeftiniji od solo usluga.
- odmor
#26280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja razumijem da je paket jeftiniji u smislu ako je jedna usluga 30KM a druga 20KM.. i da su one u paketu zajedno 45Km to mogu razumjeti, ali ne mogu da je prva usluga 30KM a u paketu prva i druga 25Km
Ovaj kolega sto spominje privatni i poslovni korisnici.. ima li samo internet za privatne korisnike?
Ovaj kolega sto spominje privatni i poslovni korisnici.. ima li samo internet za privatne korisnike?
- semirsar
#26281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ima brate, samo se zarovi, razlike idu i do 100-tinjak KM u korist poslovnjakaodmor wrote:Ja razumijem da je paket jeftiniji u smislu ako je jedna usluga 30KM a druga 20KM.. i da su one u paketu zajedno 45Km to mogu razumjeti, ali ne mogu da je prva usluga 30KM a u paketu prva i druga 25Km
Nadjoh i to http://telemach.ba/PONUDA/2172/BIZ+NET. ... v_start2=0
- turbofolk
#26282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnik sam BHB kablovske TV, čije je sjedište u Lukavcu i odnedavno je i ona članica Telemach-a.
Do sad plaćao (i još uvijek plaćam) 14,70 KM mjesečnu pretplatu. Uz ovih 60-ak analognih kanala, operater nam daje (svim korisnicima kablovske) i 99-100 digitalnih kanala, što SD što HD. Dovoljno je imati DVB-C prijemnik, koji većina novih televizora ima ugrađen, a ako nema, onda takav košta 80 KM po raznim Robot-ima, Fis-ovima i slično i onda možeš gledati sve ove digitalne kanale za tih 14,70 KM mjesečno (na koliko hoćeš televizora u kući).
Izbor kanala nije nešto zanimljiv, ali sam imao sve što mi treba, BHT, FTV, TV1, Al-jazeera, sve HRT-ove, RTL (1, 2 i kockica). Sport Klub 1, Sve arene, sve ove dokumentarne, da ne nabrajam i hrpu njmeačkih i džigaraških koji mi bezveze zauzimaju frekvencije itd. S obzirom na cijenu i na ponuđeno ja sam prezadovoljan.
Odjednom od nove godine, nestadoše Arene i zamjeni ih SK 1,2,3, SK Hr, SK Golf ( sve u SD i u HD). Arene gotivim zbog Lige prvaka i to će mi nedostajati, a Sport klub gotivim zbog španske i engleske lige i recimo da sam tu na dobitku (Arene mogu gledati preko "moja web tv" servisa jer sam korisnik BH telekomovog ADSL-a 21 KM mjesečno). Bundes liga je na Eurosportu i tu se ništa nije promjenilo.
Sad malo provjeravam na zvaničnoj stranici Telemacha i vidim da ću ja za cijenu koju sam do sad plaćao imat samo onih početnih 60 analognih kanala a za bilo koji paket digitalnih kanala izdvajati 10 i više KM. Nisam siguran da ću to moći na svakom TV-u u kući.
Mislim da mi se sve to skupa neće isplatiti i ozbiljno razmišljam o prelasku na neki od "Moja TV" paketa. Vidit ću kako će se razvijati situacija sa Telemachom, ali 30 i kusur maraka davati samo za TV, mislim da je previše. A istovremeno, ne odriče mi se ovog internet paketa koji plaćam telekomu, tako da prelazak na telemach-ov internet ne dolazi u obzir - ako računam da se neki telemach-ov paket (ineternet+TV) iplati više od same TV - telemach plus internet (telekom).
Do sad plaćao (i još uvijek plaćam) 14,70 KM mjesečnu pretplatu. Uz ovih 60-ak analognih kanala, operater nam daje (svim korisnicima kablovske) i 99-100 digitalnih kanala, što SD što HD. Dovoljno je imati DVB-C prijemnik, koji većina novih televizora ima ugrađen, a ako nema, onda takav košta 80 KM po raznim Robot-ima, Fis-ovima i slično i onda možeš gledati sve ove digitalne kanale za tih 14,70 KM mjesečno (na koliko hoćeš televizora u kući).
Izbor kanala nije nešto zanimljiv, ali sam imao sve što mi treba, BHT, FTV, TV1, Al-jazeera, sve HRT-ove, RTL (1, 2 i kockica). Sport Klub 1, Sve arene, sve ove dokumentarne, da ne nabrajam i hrpu njmeačkih i džigaraških koji mi bezveze zauzimaju frekvencije itd. S obzirom na cijenu i na ponuđeno ja sam prezadovoljan.
Odjednom od nove godine, nestadoše Arene i zamjeni ih SK 1,2,3, SK Hr, SK Golf ( sve u SD i u HD). Arene gotivim zbog Lige prvaka i to će mi nedostajati, a Sport klub gotivim zbog španske i engleske lige i recimo da sam tu na dobitku (Arene mogu gledati preko "moja web tv" servisa jer sam korisnik BH telekomovog ADSL-a 21 KM mjesečno). Bundes liga je na Eurosportu i tu se ništa nije promjenilo.
Sad malo provjeravam na zvaničnoj stranici Telemacha i vidim da ću ja za cijenu koju sam do sad plaćao imat samo onih početnih 60 analognih kanala a za bilo koji paket digitalnih kanala izdvajati 10 i više KM. Nisam siguran da ću to moći na svakom TV-u u kući.
Mislim da mi se sve to skupa neće isplatiti i ozbiljno razmišljam o prelasku na neki od "Moja TV" paketa. Vidit ću kako će se razvijati situacija sa Telemachom, ali 30 i kusur maraka davati samo za TV, mislim da je previše. A istovremeno, ne odriče mi se ovog internet paketa koji plaćam telekomu, tako da prelazak na telemach-ov internet ne dolazi u obzir - ako računam da se neki telemach-ov paket (ineternet+TV) iplati više od same TV - telemach plus internet (telekom).
- semirsar
#26283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
15KM KKS +10KM prosireni paket sa sa skoro svim kanalima za 25KM nije mnogo a ostaje ti telekom netturbofolk wrote:Korisnik sam BHB kablovske TV, čije je sjedište u Lukavcu i odnedavno je i ona članica Telemach-a.
Naravno, mere i jeftinije, start paket za 3KM ili osnovni za 5KM +KKS KM15
- turbofolk
#26284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve jasno, samo ostaje pitanje: je li to samo na jednom televizoru (kao moja TV) ili broj televizora ne utiče na cijenu. Mislim da utiče.semirsar wrote:15KM KKS +10KM prosireni paket sa sa skoro svim kanalima za 25KM nije mnogo a ostaje ti telekom net
Naravno, mere i jeftinije, start paket za 3KM ili osnovni za 5KM +KKS KM15
- crnivrag
#26285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
3,5 KM se plaća usluga D3 Kuća, s kojom imaš sve digitalne kanale koje plaćaš i na drugom TV-u.turbofolk wrote:
Sve jasno, samo ostaje pitanje: je li to samo na jednom televizoru (kao moja TV) ili broj televizora ne utiče na cijenu. Mislim da utiče.
A analogna može na više televizora i ne plaća se dodatno.
- turbofolk
#26286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za analognu znam, za ovu prvu informaciju zahvaljujemcrnivrag wrote:
3,5 KM se plaća usluga D3 Kuća, s kojom imaš sve digitalne kanale koje plaćaš i na drugom TV-u.
- semirsar
#26287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da karasheytan nije bio bas precizan jer nemas bas sve kanale, vec paket koji izaberes imas na oba tv, znaci 15KM + 3KM ili 5KM ili 10KM zavisi sto zelis, +3.5KMturbofolk wrote:Za analognu znam, za ovu prvu informaciju zahvaljujemcrnivrag wrote:
3,5 KM se plaća usluga D3 Kuća, s kojom imaš sve digitalne kanale koje plaćaš i na drugom TV-u.
naravno, merebit sam se i ja prevario, ali to se lako provjeri kad se nazove podrska
-
channel10
#26288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo ne treba zaboraviti i uplatu jednokratnih 30KM da bi presao na paket D3 kuca, pa tek onda ide svaki mjesec po 3,5KM za iste kanale na svim TV-ima.crnivrag wrote:3,5 KM se plaća usluga D3 Kuća, s kojom imaš sve digitalne kanale koje plaćaš i na prvom TV-u.turbofolk wrote:
Sve jasno, samo ostaje pitanje: je li to samo na jednom televizoru (kao moja TV) ili broj televizora ne utiče na cijenu. Mislim da utiče.
- crnivrag
#26289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim uslugu D3 Kuća pa znam da se na drugom resiveru dobiju svi paketi koji se plaćaju na prvom uz naknadu od 3,5 KM na mjesečnom nivou.semirsar wrote: Mislim da karasheytan nije bio bas precizan jer nemas bas sve kanale, vec paket koji izaberes imas na oba tv, znaci 15KM + 3KM ili 5KM ili 10KM zavisi sto zelis, +3.5KM![]()
naravno, merebit sam se i ja prevario, ali to se lako provjeri kad se nazove podrska
- semirsar
#26290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razumjeli smo se, tako sam i napis'o, osim sto sam ispustio podatak o 30KM za prikljucak ali si ti dopuniocrnivrag wrote:Koristim uslugu D3 Kuća pa znam da se na drugom resiveru dobiju svi paketi koji se plaćaju na prvom uz naknadu od 3,5 KM na mjesečnom nivou.semirsar wrote: Mislim da karasheytan nije bio bas precizan jer nemas bas sve kanale, vec paket koji izaberes imas na oba tv, znaci 15KM + 3KM ili 5KM ili 10KM zavisi sto zelis, +3.5KM![]()
- Cracked
#26291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na oba TV-a nemam tih problema. Dva razlicita modela su u pitanju. Provjeri ako imas na drugom TV-u jel ti pravi isti problem. Ako ne pravi do tv.a ti je mozdanaseroric wrote:jedno pitanje da li iko ima problema s telemachovim cam modulom da mu se kanali konstanto zakljucavaju tek se otkljucaju kad izvadis modul iz tv-a i opet poslije se zakodiraju izgleda da je ovaj modul tesko smece.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ej jel se može zadržati fixni broj
ako se uzme trio grande...
neckam se izmedju telemaha i moje tv
već godinama
već godinama
- crnivrag
#26293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može se zadržati broj, samo moraš donijeti potvrdu da si Telecomu izmirio sve obaveze prema fiksnom telefonu, i podnijeti zahtjev za prenos broja.Black swan wrote:ej jel se može zadržati fixni brojako se uzme trio grande...
već godinama
Ja mislim da se čeka maksimalno 15 dana na prenos broja, a zahtjev možeš skinuti na Telemachovoj stranici na linku Korisnički servis -> Korisnička dokumentacija.
-
nervoza
#26294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Da li za nas (stari korisnici HS-a) vazi ona promotivna ponuda do 31.01, da su svi kanali otkljucani?
Zahvaljujem unaprijed
Da li za nas (stari korisnici HS-a) vazi ona promotivna ponuda do 31.01, da su svi kanali otkljucani?
Zahvaljujem unaprijed
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde posto vidim da si vjerovatno ili odlicno informisan ili zaposlen u TM da mi kazes sta je u mom slucaju kad imam vec kupljen i modul i reciver u HS-u. Hocu li i ja morati placati za drugi TV?????crnivrag wrote:3,5 KM se plaća usluga D3 Kuća, s kojom imaš sve digitalne kanale koje plaćaš i na drugom TV-u.turbofolk wrote:
- crnivrag
#26296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To zaista ne znam, mislim da će objaviti 17.01 kad počne važiti onaj novi cjenovnik za HS korisnike, šta će biti sa starim korisnicima.hrasno38 wrote: Ajde posto vidim da si vjerovatno ili odlicno informisan ili zaposlen u TM da mi kazes sta je u mom slucaju kad imam vec kupljen i modul i reciver u HS-u. Hocu li i ja morati placati za drugi TV?????
Ne vjerujem da ćete morati plaćati priključnu taksu jer već imate module, ali ćete vjerovatno morati plaćati pakete kanala koje želite gledati.
A što se tiče informacija, o ovome sam pisao na prethodnim stranicima.
Redovno pratim šta se objavljuje na stranicama kompanija Telemach BiH, SBB, Telemach SI, Telemach CG, United Group, BHB, HS i na forumima gdje korisnici ovih kompanija komentarišu usluge.
- hrasno38
#26297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro paketi osim osnovnog se svakako doplacuju ali je van pameti ako budem morao placati osnovni paket tj ono sto daju kao osnovni paket nekih 150 programa jer u HS-u je to bilo uvjetovano (osim HBO-a) da posjedujemo ili karticu ili resiver.crnivrag wrote:To zaista ne znam, mislim da će objaviti 17.01 kad počne važiti onaj novi cjenovnik za HS korisnike, šta će biti sa starim korisnicima.hrasno38 wrote: Ajde posto vidim da si vjerovatno ili odlicno informisan ili zaposlen u TM da mi kazes sta je u mom slucaju kad imam vec kupljen i modul i reciver u HS-u. Hocu li i ja morati placati za drugi TV?????
Ne vjerujem da ćete morati plaćati priključnu taksu jer već imate module, ali ćete vjerovatno morati plaćati pakete kanala koje želite gledati.
A što se tiče informacija, o ovome sam pisao na prethodnim stranicima.
Redovno pratim šta se objavljuje na stranicama kompanija Telemach BiH, SBB, Telemach SI, Telemach CG, United Group, BHB, HS i na forumima gdje korisnici ovih kompanija komentarišu usluge.
- crnivrag
#26298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam, ali će sad vjerovatno biti ovako, jer i ostale kompanije koje su sad djeluju u okviru Telemacha, imaju digitalnu ponudu podijeljenu po paketima (Start, Osnovni, Prošireni, HD, HBO, HBO Premium i Sport Klub HD).hrasno38 wrote:
Pa dobro paketi osim osnovnog se svakako doplacuju ali je van pameti ako budem morao placati osnovni paket tj ono sto daju kao osnovni paket nekih 150 programa jer u HS-u je to bilo uvjetovano (osim HBO-a) da posjedujemo ili karticu ili resiver.
Govorim o kompanijama Velnet, Art - Net, Monet, Vinet, BHB, Telekabel i VKT Net, u kojima su korisnici prije imali samo jedan digitalni paket sa svim kanalima, a sada je u ovim kompanijama ponuda digitalnih kanala jednaka.
- hrasno38
#26299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da ali recimo ako uzmem Trio Grande Family onda mi je krajnje logicno da na oba TV imam isti paket programa ili recimo i na trecem ako bi uzeo modul ili risiver.....pa necu u istom domacinstvu placati za svaki TV posebno pakete!!! To bi bilo ono bas dno dna!!!crnivrag wrote:Znam, ali će sad vjerovatno biti ovako, jer i ostale kompanije koje su sad djeluju u okviru Telemacha, imaju digitalnu ponudu podijeljenu po paketima (Start, Osnovni, Prošireni, HD, HBO, HBO Premium i Sport Klub HD).hrasno38 wrote:
Pa dobro paketi osim osnovnog se svakako doplacuju ali je van pameti ako budem morao placati osnovni paket tj ono sto daju kao osnovni paket nekih 150 programa jer u HS-u je to bilo uvjetovano (osim HBO-a) da posjedujemo ili karticu ili resiver.
Govorim o kompanijama Velnet, Art - Net, Monet, Vinet, BHB, Telekabel i VKT Net, u kojima su korisnici prije imali samo jedan digitalni paket sa svim kanalima, a sada je u ovim kompanijama ponuda digitalnih kanala jednaka.
- dzeko1
#26300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo, mislio sam da uzmem Telemach-ov paket DUO NET GRANDE. Kod njih na stranici stoji da je cijena oko 30-ak KM ( zaboravio sam tacan iznos). Zanima me da li je to sve ili postoje jos neki troskovi uz to? I htio bih da imam televiziju na dva TV-a. Hvala, pozz