Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26251 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: mislis konformizam? eto necega za sto jos nikada nisam bio optuzen (bas kao i za "mlacenje GsTK"). imas neki razlog zasto ovo radis ili sta? pisem apsolutno isto godinama, ali iz nekog razloga ti sada imas neki poriv za prozivanjem mene. zbog @clia?
Da...lapsus linguae...

Vidi drug, niko tebi licno nista nije rekao, nema potrebe da dramis. Sve okej, samo opusteno.
belfy

#26252 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: mislis konformizam? eto necega za sto jos nikada nisam bio optuzen (bas kao i za "mlacenje GsTK"). imas neki razlog zasto ovo radis ili sta? pisem apsolutno isto godinama, ali iz nekog razloga ti sada imas neki poriv za prozivanjem mene. zbog @clia?
Da...lapsus linguae...

Vidi drug, niko tebi licno nista nije rekao, nema potrebe da dramis. Sve okej, samo opusteno.
ti se malo zajebavas valjda. lijepo sam ti u dva odgovora sve pojasnio i ta dva sadrze (citirano) ono na sta se referiram. ali eto, sada i dramim. nemam pojma zasto radis ovo. reci da "neko" tudjim kurcem mlati gloginje, da bira laksi nacin, da je konformista, a nakon toga da drami jer je odgovorio na to i onda jos reci, pazi sad: "Sve okej, samo opusteno." nije nikako ok.

ja se samo pitam zasto ovo radis, tj. koji je povod? jesam ja tebe negdje vrijedjao ili sta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#26253 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: ti se malo zajebavas valjda. lijepo sam ti u dva odgovora sve pojasnio i ta dva sadrze (citirano) ono na sta se referiram. ali eto, sada i dramim. nemam pojma zasto radis ovo. reci da "neko" tudjim kurcem mlati gloginje, da bira laksi nacin, da je konformista, a nakon toga da drami jer je odgovorio na to i onda jos reci, pazi sad: "Sve okej, samo opusteno." nije nikako ok.

ja se samo pitam zasto ovo radis, tj. koji je povod? jesam ja tebe negdje vrijedjao ili sta?
Ne radim ti nista, nisam te ni spomenuo, sam si se nakacio na moj post. Nemoj ba da smaramo ljude.

belfy

#26254 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: ti se malo zajebavas valjda. lijepo sam ti u dva odgovora sve pojasnio i ta dva sadrze (citirano) ono na sta se referiram. ali eto, sada i dramim. nemam pojma zasto radis ovo. reci da "neko" tudjim kurcem mlati gloginje, da bira laksi nacin, da je konformista, a nakon toga da drami jer je odgovorio na to i onda jos reci, pazi sad: "Sve okej, samo opusteno." nije nikako ok.

Ne radim ti nista, nisam te ni spomenuo, sam si se nakacio na moj post. Nemoj ba da smaramo ljude.
ljude ne smaramo zasigurno, jer vecina voli sapunice. na stranu to.

evo dvije stvari na koje sam reagovao:
_BataZiv_0809 wrote: To bi vas dvojica emigranata trebali dobro znati.
_BataZiv_0809 wrote: Slazem se. S tim da jos vise smrdi mlaćenje gloginja tuđim kurcem. Puni ideja i rješenja, ali se izabrala linija manjeg otpora i zdušilo preko grane. Od iste su bolesti oni pelcovani.
mogu i ostatak kopirati, da ne bude vadjenje iz konteksta, ali mislim da nije potrebno. mislim da ti ne prilici da nekoga prozoves (vise puta) a onda kazes - de ba samo chill out. naravno da ces dobiti odgovor covjece.

sad nesto razmisljam pisuci ovo...bilo bi jako lijepo da se izvines za prozivanje svima koje si nepravedno prozvao.
ExNihilo

#26255 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Textbook supacki. Prvo te prozivam, a onda se snebivam kako si se 'sam pronasao'.

I to sve dok pricas o liniji manjeg otpora. :mrgreen:
N.N.

#26256 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Uglovnica :thumbup:

Par puta sam imao konfliktne situacije jer ti kreten svira i hoce da te pregazi ako mu se ne sklonis da ulazi/izlazi/parkira i sta vec sve ne ondje. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#26257 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: mogu i ostatak kopirati, da ne bude vadjenje iz konteksta, ali mislim da nije potrebno. mislim da ti ne prilici da nekoga prozoves (vise puta) a onda kazes - de ba samo chill out. naravno da ces dobiti odgovor covjece.

sad nesto razmisljam pisuci ovo...bilo bi jako lijepo da se izvines za prozivanje svima koje si nepravedno prozvao.
Ne moras kopirati znam ja vrlo dobro sta sam napisao. Kao sto i znam da ta dva komentara nisu medjusobno povezana, ali ajde nebitno... Nije mi bila namjera da te uvrijedim, jer evidentno si se uvrijedio dok ovoliko forsiras.

Izvini, nije bilo licno ni namjenjeno tebi. :) Stvar je principa do kojih mi je stalo u zivotu i na tom fonu je bio moj drugocitirani komentar.
N.N. wrote:Uglovnica :thumbup:

Par puta sam imao konfliktne situacije jer ti kreten svira i hoce da te pregazi ako mu se ne sklonis da ulazi/izlazi/parkira i sta vec sve ne ondje. :-)
Hvala bogu :thumbup:

Image
belfy

#26258 Re: Zeničani

Post by belfy »

ma glupost mi o tome i pisati. ja imam vise radnog staza u Zenici, nego on godina punoljetnosti i pored svega toga sam za ljude u istoj zasigurno napravio vise od njega, ali posto sam ja prosle godine dosao do radne dozvole za inostranstvo (na stranu prica zasto je do toga doslo uopste) sada sam karina izgleda. sada vec tudjim kurcem mlatim gloginje i nemam pojma ni o cemu.

jedan, Harun Sestic koji je Ime (da, Ime) i osoba vrijedna svakog postovanja, koji je imao zasigurno i bolju poziciju i poznanstva od mene ode. sutra ce ga neko ovako prozivati. zasto? i zasto uopste tom nekome da se dozvoli nesto takvo? to je mimo svake pameti.

a onda, ti i takvi bi da pricaju o lokal-patriotizmu, bez obzira sto ni oni nisu vise u tom "lokalu". ljute me takve stvari, bas kao i ova "Borba za liniju manjeg otpora". oksimoron kao i "Hebanje za nevinost". evo, ja se sada moram izviniti Bati na ovakvim rijecima, ali to je ono sto on ovdje prica. do sada je bio covjek i raspoznavao i kada pogresi. ja se samo iskreno nadam da taj dio sebe nije prerastao.
belfy

#26259 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: mogu i ostatak kopirati, da ne bude vadjenje iz konteksta, ali mislim da nije potrebno. mislim da ti ne prilici da nekoga prozoves (vise puta) a onda kazes - de ba samo chill out. naravno da ces dobiti odgovor covjece.

Ne moras kopirati znam ja vrlo dobro sta sam napisao. Kao sto i znam da ta dva komentara nisu medjusobno povezana, ali ajde nebitno... Nije mi bila namjera da te uvrijedim, jer evidentno si se uvrijedio dok ovoliko forsiras.

Izvini, nije bilo licno ni namjenjeno tebi. :) Stvar je principa do kojih mi je stalo u zivotu i na tom fonu je bio moj drugocitirani komentar.
ona dva komentara koja sam kopirao nisu medjusobno povezana, niti zahvataju mene? molim te da mi objasnis onda koga oni obuhvataju, jer se jasno vidi ko je tamo pisao. bas kao sto bih volio cuti kako oni nisu uvredljivi. to nece biti tesko vjerujem, ako si iskren u svom odgovoru.

a sto se tice principa, o njima mozemo odmah poslije tvog odgovora na ovo iznad.
channel10

#26260 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Crni cvijet wrote:Ispravka krivog navoda :-D Evo nema ni danas auta kod Uglovnice. Vjerovatno vozačima s foruma smeta, ali meni kao pješaku je fino za vidjet jer se većinom niko nije pridržavao nikakvih pravila. Nekako s ceste ulijeću i parkiraju horizontalno, vertikalno, dijagonalno, multidimenzionalno :D

da,lijepo je vidjeti,liepo je i hodati tuda znajuci da ne moras gledati hoce li te ko udariti autom na trotoaru,ima cini mi se i znak zabrane parkiranja,e sad je li to sto na onom blogu 32. vijecnik bi napisano zbog prostorija gradonacelnikove stranke,ne znam,moiuce je
Vjerovatno je to jer nema sta drugo biti. Na tom mjestu su se uvijek auta parkirala, samo u manjem broju nego što se to sad radi.
Norm

#26261 Re: Zeničani

Post by Norm »

puuuj, pa dZe su sad parkiravat'?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26262 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Još ce vece ruglo nastati kad montiraju razno razne meNtalne ljetno-zimske baŠće :mrgreen: ...kak` ne vidite da se pravi teren :mrgreen: ?
Bobi
Forum administrator

#26263 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Norm wrote:puuuj, pa dZe su sad parkiravat'?
Pjehe jarane :mrgreen: .
Norm

#26264 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:
Norm wrote:puuuj, pa dZe su sad parkiravat'?
Pjehe jarane :mrgreen: .
...a nece me vidit kako se vozim...i parkiravam... :mrgreen:
clio_dci120

#26265 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bobi wrote:Još ce vece ruglo nastati kad montiraju razno razne meNtalne ljetno-zimske baŠće :mrgreen: ...kak` ne vidite da se pravi teren :mrgreen: ?
Jel to imas neki info?

Haman jos prosle godine da sam negdje cuo da ide fakat basta...
Norm

#26266 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:Još ce vece ruglo nastati kad montiraju razno razne meNtalne ljetno-zimske baŠće :mrgreen: ...kak` ne vidite da se pravi teren :mrgreen: ?
...ma nemoguce...ma ne mogu vjerovat...nije istina :?
Bobi
Forum administrator

#26267 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Pa bilo je nešto, ono kao "da turisti(dijaspora :D ) imaju gdje sjest i potrositi pare,nek ljudi uzivaju" , pa te metalne konstrukcije su vece ruglo nego sto ona sirotinja na kutiji od banana prodaje duhan .
Warashii

#26268 Re: Zeničani

Post by Warashii »

clio_dci120 wrote:
Jel to imas neki info?

Koliko se sjecam negdje se nesto spominjalo za bastu al da me ubijes ne sjecam se.
channel10

#26269 Re: Zeničani

Post by channel10 »

clio_dci120 wrote:
Jel to imas neki info?

Govorilo se da ce promijeniti cijeli taj dio ispred Uglovnice i napraviti bašte i neke objekte. Vjerovatno pripremaju teren, ali ne na taj način što su govorili nego nesto jeftinije da prodju i izadju nekom svom u susret.
clio_dci120

#26270 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da, sada se ko i sjecam, bio je negdje cak i render neki. Ma da, ali svaka cast Dofiju, kako jefitno lozi narod, gledam na fb kako raja svr*ava na ovaj potez, a za par mjeseci ima da niknu basta ili baste. Bit ce veselo stanarima, imaju kocakrnicu, sada fali jos koji kafic...i naravno opet ce se raznorazni SUV-ovi "parkiravati" :D
Casual's

#26271 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Slabo kod mene raje na FB podržava ovo jer niko ne vidi svrhu. Jedino oni Fudini lažnjaci guraju to.
Kao stara se tu auta parkirala i to problem ? :run:
kakavdanakneiskustvu

#26272 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

sad puca pogled na prostorije fudine stranke,prije nije
smartXL

#26273 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Projekat uglovnice urađen prije par godina

Image

Image

Image

Image
Crni cvijet

#26274 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

Casual's wrote:Slabo kod mene raje na FB podržava ovo jer niko ne vidi svrhu. Jedino oni Fudini lažnjaci guraju to.
Kao stara se tu auta parkirala i to problem ? :run:
Većina pješaka i savjesnih vozača podržava jer je stvarno bilo neuređeno u smislu bilo kakvih pravila. Automobili bukvalno preko pješačkog prelaza ulijeću na trotoar a nakon što je postavljena ona saksija da to spriječi i nju su svakodnevno pomjerali. Pored toga imaš x parking mjesta a automobila barem dvostruko. Kao što neko reče, ne možeš proći tim dijelom a da, poput nekog lika iz igrice, ne moraš izbjegavati i zaobilaziti auta u prolazu.
Crni cvijet

#26275 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

smartXL wrote:Projekat uglovnice urađen prije par godina

Image
Jel' do mene ili sem ovih stepenica i dva-tri stabla sve ostalo je isto kao i sad? :D
Post Reply