SDA-All about

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26251 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote:Nece obecavam, ici ce samo jedna,i nece bit jednorecenicna, ne pisaj po fukarama!
Koristi neku drugu ironicno satiricnu sublimaciju politike i donosa prema pucanstvu i izbornom tijelu, jer smo i mi dio tog istog pucanstva i vredja nasa nacionalna osecanja, tri vjere jedna nacija drzava fukare tuzla!
Jel posteno?
Hvala prijatno!
:lol:

dobro :skoljka:
Trebam te

#26252 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Dozer wrote:Kako sistem zdravstvene zastite kod nas funkcionise, manje-vise znamo svi - jedva. Ali, da li iko obraca paznju ne to koliko nas sve taj sistem bukvalno pljacka? I na koje sve nacine...?

Evo 1 od primjera. Dakle, prije neki dan udjem u jednu privatnu ugovornu apoteku (dakle, koja je u sistemu) da pokupim i kupim neke lijekove.
Za neke sam imao zute recepte (koji bi trebalo da su besplatni, koliko je meni poznato), a za neke sam imao bijele recepte (na koje se sve placa).
I usao sam, trazio sve sta mi treba, dao knjizicu, teta sve donijela, provukla kroz kasu, i kaze - 40 KM.
Ja blen'o u nju, i pitam - 40KM za ove 3 stavke?! A ona ce - ne samo za to, nego se i za ove ostale placa participacija.
I, OK. Platim ja, pokupim racun, i odem. Dodjem kuci i uzmem taj racun da pregledam, i onda zakljucim da ovaj nas kompletan SZZ, a pogotovo ljude koji ga vode i kreiraju pravila, ekspresno treba srusiti, te ljude zapaliti na lomaci na M. Dvoru, i onda sve ponovo organizovati.

A evo i zasto:

Image

Kratka analiza gornjeg racuna se moze svesti u jednu recenicu - lijekovi koji nam se prepisuju na zute recepte su za skoro 50% skuplji od onih koji su na bijelim receptima i koje moramo platiti.

Zaista bih volio da mi neki strucnjak (ne "strucnjak") pojasni ovaj racun i objasni kako participacija za bilo koji lijek, koji se prepisuje kao besplatan, moze biti 90% njegove pune cijene.
Je li moguce!!?? :shock:

Obrada recepta hahahaha :mrgreen:
Dozer

#26253 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

stakasa wrote: :D
Nije to nista... Cujem i da se po Carsiji uveliko naglaba oko nekakvog naoruzavanja, filuju se ljudi da se samo za SDA treba glasati, da su samo oni branioci Bosnjaka, blablabla...

Najsmjesnije je sto te budalastine sire ljudi, medju kojima ima i bivsih boraca, ali - koji na Carsiji imaju radnje dobivene nakon rata. Logicno, jasno je ko im je dao te radnje.
I, opet logicno, sasvim je jasno i zasto je sad takva halabuka, petljavina, loziona i sve ostalo - radi se o cistim interesnim grupama koje gledaju iskljucivo licni interes i pokusavaju zastiti vlastite goozice.
spreca

#26254 Re: SDA-All about

Post by spreca »

I ne jebu oni nas , kako im se mi slatko naguzimo
stakasa

#26255 Re: SDA-All about

Post by stakasa »

Dozer wrote:
Nije to nista... Cujem i da se po Carsiji uveliko naglaba oko nekakvog naoruzavanja, filuju se ljudi da se samo za SDA treba glasati, da su samo oni branioci Bosnjaka, blablabla...

Najsmjesnije je sto te budalastine sire ljudi, medju kojima ima i bivsih boraca, ali - koji na Carsiji imaju radnje dobivene nakon rata. Logicno, jasno je ko im je dao te radnje.
I, opet logicno, sasvim je jasno i zasto je sad takva halabuka, petljavina, loziona i sve ostalo - radi se o cistim interesnim grupama koje gledaju iskljucivo licni interes i pokusavaju zastiti vlastite goozice.
Pa zastita licne imovine i jeste najveci garant stabilnosti :D
VjecitiStudent

#26256 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:

ISTRAŽIVANJE: 70% mladih bi se odazvalo regrutaciji i ratovalo ali da je buđenje poslije 12
http://www.karakter.ba/drustvo/157-istr ... poslije-12
Dozer

#26257 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

spreca wrote:I ne jebu oni nas , kako im se mi slatko naguzimo
Otprilike... Jos uvijek koriste kondome... Valjda se boje kakve bolestine...
benjen

#26258 Re: SDA-All about

Post by benjen »

Zanima me koga to od svih politicara na sceni se moze okarakterisati kao "spasioca" nekog ko bi zadovoljio i lijeve i desne i centar i ulemu?
Nema takvog a od ovih koje imamo sve se isprobalo,svaka moguca koalicija ili opcija.
Ovdje jedino da se robota postavi na mjesto sefa svega mozda bi se narod zadovoljio al opet bi bilo svadje i zajebancije oko toga ko ce programirati masinu :mrgreen:
spreca

#26259 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Dozer wrote:
spreca wrote:I ne jebu oni nas , kako im se mi slatko naguzimo
Otprilike... Jos uvijek koriste kondome... Valjda se boje kakve bolestine...
vazelin koriste izgleda pa nas tako ne boli
MOSALJOZE

#26260 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Chmoljo wrote:
sumirprimus wrote:Nece obecavam, ici ce samo jedna,i nece bit jednorecenicna, ne pisaj po fukarama!
Koristi neku drugu ironicno satiricnu sublimaciju politike i donosa prema pucanstvu i izbornom tijelu, jer smo i mi dio tog istog pucanstva i vredja nasa nacionalna osecanja, tri vjere jedna nacija drzava fukare tuzla!
Jel posteno?
Hvala prijatno!

U mašini sii,to sumireee
spreca

#26261 Re: SDA-All about

Post by spreca »

benjen wrote:Zanima me koga to od svih politicara na sceni se moze okarakterisati kao "spasioca" nekog ko bi zadovoljio i lijeve i desne i centar i ulemu?
Nema takvog a od ovih koje imamo sve se isprobalo,svaka moguca koalicija ili opcija.
Ovdje jedino da se robota postavi na mjesto sefa svega mozda bi se narod zadovoljio al opet bi bilo svadje i zajebancije oko toga ko ce programirati masinu :mrgreen:
nas samo moze otrijezniti teska glad i bijeda ili nedaj boze opet noz na vratu
spreca

#26262 Re: SDA-All about

Post by spreca »

MOSALJOZE wrote:
Chmoljo wrote:
Jel posteno?
Hvala prijatno!

U mašini sii,to sumireee
Nije ni Chmoljino maslo za ramazana :lol:
MOSALJOZE

#26263 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Go sumir,go sumir
sumirprimus

#26264 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ocete me opet kod kuke na doobuku haaa?
providan ovaj manijak.
benjen

#26265 Re: SDA-All about

Post by benjen »

spreca wrote:
benjen wrote:Zanima me koga to od svih politicara na sceni se moze okarakterisati kao "spasioca" nekog ko bi zadovoljio i lijeve i desne i centar i ulemu?
Apsolutno se slazem,vise puta sam ponovio da nas ovi mmf krediti samo drze u laznoj stvarnosti.
Cim prije se dodje do dna i vidi tacno na cemu smo sto se ekonomije tice prije ce svima biti bolje.
Postujem sve ljude ali od mmf direktnu korist imaju samo budzetski korisnici koji su nazalost jedan od glavnih razloga propadanja Drzave ekonomski gledano.
Ovakvu budzetsku potrosnju u odnosu na broj stanovnika ni Kalifornija ne bi podnijela.
Nadam se tvoja druga opcija nece vise biti aktuelna u BiH.
VjecitiStudent

#26266 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Ima nade, nije sve izgubljeno :D

Bakir pravi sina koji će ga naslijediti na vrhu SDA

„Dugo vremena nisam želio da imam sina jer sam smatrao da su Bosni i Hercegovini dovoljne dvije generacije Izetbegovića. Ali nakon komplimenata od strane Fahrudina Radončića shvatio sam da Bosna i Bošnjaci ne mogu bez nas Izetbegovića i zato se već danas bacam na posao. Neće biti lako, ali ako mogu sa velikim uspjehom voditi bošnjački narod ovako dugo onda mogu i sina napraviti.“ – rekao je za naš portal Bakir Izetbegović.
spreca

#26267 Re: SDA-All about

Post by spreca »

sumirprimus wrote:ocete me opet kod kuke na doobuku haaa?
providan ovaj manijak.
Banovici su za muskarce a ne za picke :lol: :lol: ...nedaj se komso :thumbup:
statixx

#26268 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Osim MMF-a i Arapa, ovo nam je perspektiva... :D
Prebio djevojku na terminalu: On imao za kafe i kladionice, ona naručila fantu!

“Brukaš me pred konobarom, j**o te on! Ja ostavio za sistem i jedan obični, ti po fanti udarila. E, pa sad ću ja da udaram!”, očevidac koji je želio ostati anoniman citirao je riječi agresivnog Nijaza.
stakasa

#26269 Re: SDA-All about

Post by stakasa »

statixx wrote:Osim MMF-a i Arapa, ovo nam je perspektiva... :D

“Brukaš me pred konobarom, j**o te on! Ja ostavio za sistem i jedan obični, ti po fanti udarila. E, pa sad ću ja da udaram!”, očevidac koji je želio ostati anoniman citirao je riječi agresivnog Nijaza.
I ona je gnusno postupila
Dozer

#26270 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

benjen wrote:
spreca wrote:
Apsolutno se slazem,vise puta sam ponovio da nas ovi mmf krediti samo drze u laznoj stvarnosti.
Cim prije se dodje do dna i vidi tacno na cemu smo sto se ekonomije tice prije ce svima biti bolje.
Postujem sve ljude ali od mmf direktnu korist imaju samo budzetski korisnici koji su nazalost jedan od glavnih razloga propadanja Drzave ekonomski gledano.
Ovakvu budzetsku potrosnju u odnosu na broj stanovnika ni Kalifornija ne bi podnijela.
Nadam se tvoja druga opcija nece vise biti aktuelna u BiH.
Sto se MMF-a tice i njihovih kredita, ja sada cekam sljedecu godinu i ponovnu kuknjavu o tome kako ih "MMF uslovljava" ovim i onim, a kako bi im uplatio narednu transu.

I tu dolazimo do onoga sto godinama govorim - oni uredno i bezocno lazu, a narodu je mrsko da bilo sta procita.
Naravno da ce ih MMF uslovljavati, ali ce ih uslovljavati za ono sto su nasi sami obecali da ce uraditi i na sta ce kredit biti potrosen, a ne za nesto sto je MMF izmislio. Tako, zapravo, oni odgovornost za nedostatak love u budzetima prebacuju na MMF i njega okrivljuju za svoje nebuloze, a narod to uredno popusi.

Nasi to predstave tako kao da je MMF taj koji trazi nesto od njih da urade, a ne da od njih, u stvari, trazi da urade ono sto su sami rekli da ce uraditi.
Naravno, nasi majmuni ne urade sta su obecali da hoce i na osnovu cega im je kredit i odobren, nego lovu umjesto na razvojne stvari sprze na socijale i svoje plate, a onda traze narednu transu kako bi uradili isto to i kako bi sacuvali socijalni mir. I svoje pozicije, jasno.
spreca

#26271 Re: SDA-All about

Post by spreca »

statixx wrote:Osim MMF-a i Arapa, ovo nam je perspektiva... :D

Bravo Nijaze .......ma nek si opicio po njusci.......ko je jebe sama je kriva sto se druzi sa tobom shupkom
Dozer

#26272 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
iPod

#26273 Re: SDA-All about

Post by iPod »

Kradu, pljačkaju i zadužuju nas, a usta im puna strategija, pisma namjere i sličnih gluposti....

Strategija je usvojena, a da'l će se provoditi, to ćemo tek da vidimo :lol:

http://www.avaz.ba/clanak/254795/vlada- ... -korupcije

Tačno sam mislio da poslije Zlatka i ublehaša iz SDP-a nema gorih, a ovi navalili sa svih strana, daj da rasprodamo i to u bescjenje.
putokaz1

#26274 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

sda gubi na svim nivoima
u jedinstvu je propast
ultima_palabra

#26275 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne zanima nas ko je kupio dionice, jer je visina ponuđene cijene sve diktirala
A jučer se hvalio kako su privukli veliku "multinacionalku" u BiH.
Na ovaj način smo osigurali nastavak poslovanja nekadašnjeg tržišnog lidera, kao i zadržavanje radnika koji su ujedno i manjinski dioničari.
Ovo ponavlja kao papagaj... kako si osigurao zadržavanje radnika? Ovi mogu steći još 11% dionica, postaviti NO i upravu i krenuti sa otpuštanjima, kako ćeš ih zaustaviti?
Vlada FBiH je danas također usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije 2016.-2019. u FBiH i Akcioni plan za njeno provođenje.
Osniva li se kakva agencija za borbu protiv korupcije i kome treba uletiti za posao? :mrgreen:
Post Reply