benjen wrote:spreca wrote:benjen wrote:Zanima me koga to od svih politicara na sceni se moze okarakterisati kao "spasioca" nekog ko bi zadovoljio i lijeve i desne i centar i ulemu?
Nema takvog a od ovih koje imamo sve se isprobalo,svaka moguca koalicija ili opcija.
Ovdje jedino da se robota postavi na mjesto sefa svega mozda bi se narod zadovoljio al opet bi bilo svadje i zajebancije oko toga ko ce programirati masinu

nas samo moze otrijezniti teska glad i bijeda ili nedaj boze opet noz na vratu
Apsolutno se slazem,vise puta sam ponovio da nas ovi mmf krediti samo drze u laznoj stvarnosti.
Cim prije se dodje do dna i vidi tacno na cemu smo sto se ekonomije tice prije ce svima biti bolje.
Postujem sve ljude ali od mmf direktnu korist imaju samo budzetski korisnici koji su nazalost jedan od glavnih razloga propadanja Drzave ekonomski gledano.
Ovakvu budzetsku potrosnju u odnosu na broj stanovnika ni Kalifornija ne bi podnijela.
Nadam se tvoja druga opcija nece vise biti aktuelna u BiH.
Sto se MMF-a tice i njihovih kredita, ja sada cekam sljedecu godinu i ponovnu kuknjavu o tome kako ih "MMF uslovljava" ovim i onim, a kako bi im uplatio narednu transu.
I tu dolazimo do onoga sto godinama govorim - oni uredno i bezocno lazu, a narodu je mrsko da bilo sta procita.
Naravno da ce ih MMF uslovljavati, ali ce ih uslovljavati za ono sto su nasi sami obecali da ce uraditi i na sta ce kredit biti potrosen, a ne za nesto sto je MMF izmislio. Tako, zapravo, oni odgovornost za nedostatak love u budzetima prebacuju na MMF i njega okrivljuju za svoje nebuloze, a narod to uredno popusi.
Nasi to predstave tako kao da je MMF taj koji trazi nesto od njih da urade, a ne da od njih, u stvari, trazi da urade ono sto su sami rekli da ce uraditi.
Naravno, nasi majmuni ne urade sta su obecali da hoce i na osnovu cega im je kredit i odobren, nego lovu umjesto na razvojne stvari sprze na socijale i svoje plate, a onda traze narednu transu kako bi uradili isto to i kako bi sacuvali socijalni mir. I svoje pozicije, jasno.