Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26251 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Image
Logovan

#26253 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

manijak1 wrote:U bordo vremeplovu nema obilježavanja pitarskih poraza , što zasluženih što nezasluženih , tako da pojedina ironična osvrtanja u datom vremenskom trenutku možda i stoje , ali da je priznat taj regularan gol , napravili bi sigurno veliki iskorak.Ko sad biva ne smiješ spominjati sve pregoleme sudijske nepravde prema generacijama naših reprezentativnih fudbalera , jer nekome to ide na ćunčić.
Ali po biološkom satu , ne moraju se pojedinci sekirat , da će dočekat stotu godišnjicu pomena velike greške novozelandskog pastira .
:facepalm:
luckylaka

#26255 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Inace nasi reprezentativci su veoma trazeni u prelaznom roku.Otprilike.
Duljevic prelazi u jedan poznati klub
Besic ostaje u jednom poznatom engleskom klubu
Sehic potpisuje za poznati turski klub
Begovic prelazi u bolji engleski klub
Dzeko potpisuje za italijanskog velikana
Visca na vratima turskog velikana...
Bla,bla,bla...
Crvena Tifoza

#26256 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Izgleda da je uveliko pukla tikva između Želje i NSBiH :D

Ključne utakmice reprezentacije za odlazak na evropsko prvenstvo igrat će se samo na jednom stadionu.
“Zmajevi” se vraćaju u fudbalski hram. Finiš kvalifikacija reprezentacija BiH igrat će u Zenici, na “uzavrelom” Bilinom polju.

Reprezentacija je privremeno iz “nužde” igrala na Grbavici. Igrači su priznali da atmosfera na Grbavici, ni približno nije kao na Bilinom polju. Privremena selidba “Zmajeva” u Sarajevo iskorištena je da umjesto “Zmajevog gnijezda”, pripreme odrađuju na Ilidži. Reprezentacija će se za domaće utakmice okupiti u Sarajevu, potom seli u Zenicu. Senad Lulić javno je nedavno govorio o “teferič okupljanju” zbog čega se oprostio od reprezentacije.
Logovan

#26257 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Fudbalski hram haha uzavrelo Bilino polje hahahahaha

Igracima ne valja atmosfera hahah
dječak sa šibicama

#26258 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

Slabo se talovi dijele sa Grbavicom, bolje je to uhodano sa Zenicom :D
manijak1

#26259 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Što će reć Savez se ukakio od posljedica vlastite korumpiranosti koje slijede :oops: za tri dana .
Baš me zanima koji su igrači to izjavili :? :D
Raigor Stonehoof

#26260 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

I mene zanima o kojoj korumporanosti govoris :?
manijak1

#26261 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Ni danas Borac ne ispunjava uvjete za učešće u Premijer ligi BiH, jer, prema riječima predsjednika Vice Zeljkovića, nakon vraćanja milionskih potraživanja, ostao je i dug od 250.000 KM kako bi tim iz Platonove dobio licencu za PLBiH.
No, kako saznajemo, ovog puta u komisijama NSBiH itekako su spremni Banjalučanima progledati kroz prste. Najviše u strahu od odmazde ljudi iz FS RS, koji svojim glasovima unutar raznih tijela državnog sveza itekako mogu ugroziti pozicije aktuelnih rukovodilaca na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem.

Predvođeni čelnicima Borca, iz manjeg entiteta također sada traže, između ostalog, poništavanje višemilionskog ugovora sa BH Telecomom po kojem Moja TV ima ekskluzivna prava na prenose utakmica domaćeg prvenstva. Klubovi iz RS zapravo se nikad nisu mirili sa činjenicom da se mečevi prenose na televizijskoj platformi koja najmanju gledanost ima upravo u manjem entitetu, što im dodatno otežava i pregovore sa potencijalnim sponzorima.]
Čeliku se spočitava dug prema igraču Denijalu Rizvanoviću. Njegova advokatica Amira Trajanovska uputila je 5. maja ove godine na adresu NSBiH zahtjev za isplatu spomenutog iznosa iz pravosnažne sudske presude Općinskog suda Zenica od 16. januara 2016. godine, na iznos od 8.133,84 KM glavnice te sudske troškove u iznosu od 720 KM, odnosno ukupno 9.573,94 KM.

Naravno da nijedan klub ne smije imati finansijske “repove”, ali porediti dug Borca od 850.000 KM sa zeničkim slučajem ipak je neukusno. No, sigurno je da će iz manjeg entiteta do kraja jahati na ideji da se sada Čelik izbaci iz lige, makar i zbog simboličnih 9.500 maraka, te tako Banjalučanima priuštiti svojevrsnu satisfakciju za lanjsku “neugodnost”.

Drugi na listi za odstrijel je Željezničar. Sa samo četiri dana zakašnjenja isplaćen je kompletan dug prema bivšem treneru Plavih Slavku Petroviću od svega 22.000 KM. Tu također možemo govoriti o “pravilima istim za sve” i propustu Željine administracije, ali je simptomatično da je Prvostepena komisija potpuno ignorisala činjenicu da su Plavi zapravo nekoliko dana prije isteka roka uplatili sredstva na račun, međutim jednostavno novac nije bio ispravno transferiran na vrijeme.

Naravno da se slučaj Željezničara može tumačiti na različite načine. Fudbalskim rječnikom, radi se o slobodnom sudijskom uvjerenju. A ovog puta ljudi iz FS RS odnose prevagu i savršeno ih ne zanima što se radi o najtrofejnijem bh. klubu koji bi itekako mogao platiti visoku cijenu zbog izostanka nastupa u Evropi.
Motiv? Iz manjeg entiteta žele vidjeti “svog” predstavnika na međunarodnoj sceni, jer u slučaju eliminacije Želje birokratskim sredstvima bijeljinskom Radniku bi se otvorila vrata Evropske lige.

Zadnjih osam sezona klubovi iz manjeg entiteta osvojili su tek jedan trofej (upravo Radnik, Kup BiH) te sada nemaju namjeru propustiti priliku da u svojevrsnom administrativnom jurišu barem malo poprave taj očajni takmičarski dojam i pritom profitiraju.

U Nogometnom savezu BiH, s druge strane, ne žele ni pomisliti da se odreknu funkcija koje nose sjedenje u VIP ložama i putovanja sa reprezentacijom te znatnog finansijskog kolača od ugovora sa državnim operaterom. Stoga su očito spremni, bez prevelikog razmišljanja, nonšalantno gurnuti Čelik i Željezničar u provaliju.
Haj makar je Čelik ostao , kako bi ti podsmješljivo kazao , lizi .
Ali i mi ćemo u Europu , ako Arbitražni Sud tako odluči .
O takvoj korumporanosti :D garant bijaše lapsus calami , čitam .
I sad da se sakriju i ne prolamaju raznorazni teferiči ....odjednom ne valja Grbavica.
Kažu igrači :lol:
Raigor Stonehoof

#26262 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Raigor Stonehoof »

cekaj, sta je ovdje korumpiranost, u vasem slucaju? sto vam nisu progledali kroz prste jer je rijec o "velikom" :lol: klubu? zar ne bi tek to bila korupcija?
mO k3

#26263 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

Haris Medunjanin igra treću sezonu u američkoj MLS fudbalskoj ligi.

Za Glas Amerike govori o igranju i životu u Americi, o reprezentativnoj karijeri i prestanku igranja za nacionalni tim, kao i o nedisciplini, koja je, po njemu, jedan od razloga zbog kojih Bosna i Hercegovina nije igrala na više velikih takmičenja.

Razgovor je počeo utakmicom Zmajeva protiv Italije u Torinu.

„Šteta za rezultat. Bila je dobra utakmica, borili smo se dobro, bolje nego Finske. Mnogo smo se branili tih 90. minuta i Italija je to iskoristila i na kraju pobijedila“, kaže, između ostalog, Medunjanin, koji nastupa za Philadelphiju Union.

Na pitanje o rezultatima i zbog čega se od velikih takmičenja Bosna i Hercegovina samo plasirala na jedno svjetsko prvenstvo i to Mundijal 2014. u Brazilu, Medunjanin odgovara:

„Kada smo se borili kao ekipa, bilo je dobro. Kasnije je radio kakvo ko želi, i nije to funkcioniralo kako je trebalo. Mi iskusni smo trebali malo povući. Imali smo dobru reprezentaciju, generaciju koja je trebala otići najmanje na dva svjetska i dva europska prvenstva. No, trebalo se boriti svaku utakmicu“.

Medunjanin se oprostio nakon 60 susreta.

„Mislim da bih mogao još igrati. Odlučio sam da prestanem igrati za reprezentaciju. Ima dosta mladih igrača, tu su Gojak, Krunić, Vrančić... No, treba i vremena da to sve krene. Znam da narod nema strpljenja i to je pritisak na ekipu“, priča Medunjanin.

Na pitanje zbog čega se oprostio, Medunjanin kaže:

„Ima dosta razloga. Selektor me nekoliko puta nije zvao. Igrao sam u Americi i selektor me nije zvao, a ja to nisam htio da slušam. Već je počelo „igraš u Americi, to nije dobra liga“, nakon čega sam rekao - neću više da dolazim i neka igraju mlađi“.

U kontaktu je sa igračima iz reprezentacije BiH...

„Čujem se sa Zukanovićem i Begovićem... I ranije sam razgovarao sa Lulićem i Ibiševićem. Nismo ništa mogli promijeniti. Ibišević i Lulić su rekli da neće više da igra. Begović nije zaslužio da mu se ovo dešava. Tu treba imati malo više respekta. Begović u Engleskoj igra, treba to poštovati“, nastavlja Medunjanin.

Haris se u razgovoru za Glas Amerike dotakao se i Senada Lulića, bivšeg bh. reprezenentativca, i njegove izjave „kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... Onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas“.

Lulić u razgovoru sa Slovencem: Kod nas je reprezentacija odmor, jedeš kolače...

„Lulić je to rekao i on tako misli... Disciplina nije bila tu, mnogi igrači su radili... Tu nije bilo autoriteta. I to ne valja. Mora se znati red. Posebno mladi su igrači dolazili i mislili da su veliki igrači. Možda se sada taj red vratio“, kazao je Medunjanin, koji je govorio o o nastupu u MLS-u i razlici između američkog i američkog nogometa.

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... KldxRpLsWg

To je to sta sam govorio , nema discipline radi ko sta hoce
splinter

#26264 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

Kad pročitaš ovu Haretovu izjavu i pogledaš onaj kratki klip gdje Lula komentariše odnos prema repki, shvatiš da je naš krajnji domet jedno veliko takmičenje svako 25 - 30 godina.
E sad nek me demantuju naše balerine na terenu . . .
mO k3

#26265 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

splinter wrote:Kad pročitaš ovu Haretovu izjavu i pogledaš onaj kratki klip gdje Lula komentariše odnos prema repki, shvatiš da je naš krajnji domet jedno veliko takmičenje svako 25 - 30 godina.
E sad nek me demantuju naše balerine na terenu . . .
puno je rekao medju redovima ...
Nadzorna_ploca

#26266 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nadzorna_ploca »

Ko je kriv zbog toga? Igraci su vecina u reprezentaciji. Ako oni nisu dobri i poslusni dzabe selektoru i puska i tenk da ih nauci pameti. Ispada da Medo kritikuje igrace koji su tad igrali a krivca trazi u nekom petom. Ne moze to tako. Svi su krivi. I igraci i selektor i savez. Mada realno savez nam je posebna prica tu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26267 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Riba uvijek smrdi od glave.
Kod nas je savez uvijek bio klimav.
Obzirom na to kako se kroji, stanje je i dobro.
Otišli smo na SP, evo nas dobacili do elite u LN, ako još upadnemo na EP, dosta.
Za nešto više treba svašta nešta, a mi to nemamo.
todd_smith

#26268 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

pa sudeci po ovome prica da se oprostio jer je vrijeme za nove generacije, da bi kasnije rekao krivo mu sto ga nije selektor zvao

Znaci treba dalje, treba pruziti sansu novim i mladjim....ali eto kad me zoves mogu i ja

wtf :lol:

Medunjanin je zadnji koji bi trebao pricati o disciplini i partijanju, lik je medju glavnim bio kada se u Sarajevu okupe da se javlja svakoj mogucoj trebi

Gledao sam poruke gdje je doticni licno pisao "ma jebo utakmicu, mozemo malo do Sebilja da prosetamo" dan dva prije utakmica sa Litvanijom i Latvijom...tako da macku o rep tu pricu..
Crvena Tifoza

#26269 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

todd_smith wrote:pa sudeci po ovome prica da se oprostio jer je vrijeme za nove generacije, da bi kasnije rekao krivo mu sto ga nije selektor zvao

Znaci treba dalje, treba pruziti sansu novim i mladjim....ali eto kad me zoves mogu i ja

Medunjanin je zadnji koji bi trebao pricati o disciplini i partijanju, lik je medju glavnim bio kada se u Sarajevu okupe da se javlja svakoj mogucoj trebi

Gledao sam poruke gdje je doticni licno pisao "ma jebo utakmicu, mozemo malo do Sebilja da prosetamo" dan dva prije utakmica sa Litvanijom i Latvijom...tako da macku o rep tu pricu..

:-) :lol:

Kladim za neki ti jaran pokazao poruke. :-)
todd_smith

#26270 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Crvena Tifoza wrote:
todd_smith wrote:pa sudeci po ovome prica da se oprostio jer je vrijeme za nove generacije, da bi kasnije rekao krivo mu sto ga nije selektor zvao

:-) :lol:

Kladim za neki ti jaran pokazao poruke. :-)
Jok, jaranica. Na Instagramu. Smijali se jer je drugoj tj njenoj jaranici slao poruke gdje govori da i ne zna gdje je Sebilj :lol:

Helem, ne mozes o disciplini pricati kada im je od prvog dana bio takav mentalitet.

Mislis da je Ronaldu Zinade ili Conte morao udariti disciplinu da ovaj trenira i da se ne zajebava? Pricamo o odraslim osobama pobogu
Crvena Tifoza

#26271 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Čekaj malo, ručna, Lulić kaže da je sve nekako bajramski kod nas, popljujemo ga. Sad Haris isto kaže, i njega isto. Sutra kad Kolašinac potvrdi istu ovu priču, i njega ćemo isto ismijavati. :-)

Stvarno ne kontam naš narod. Ne valja kad kaže, ne valja kad se šuti i zataškava.
todd_smith

#26272 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Crvena Tifoza wrote:Čekaj malo, ručna, Lulić kaže da je sve nekako bajramski kod nas, popljujemo ga. Sad Haris isto kaže, i njega isto. Sutra kad Kolašinac potvrdi istu ovu priču, i njega ćemo isto ismijavati. :-)

Stvarno ne kontam naš narod. Ne valja kad kaže, ne valja kad se šuti i zataškava.
Nije u tome fazon nego kad su bili dio tog okupljanja nije im smetalo, sad kad su zavrsili “pa eto znate mozda i ne treba..”

Liku smeta sto je teferic bio ali i dalje bi dolazio da ga zovu ali ne svidja mu se jer ga ne zovu. Logika nivo 3000
Logovan

#26273 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

todd_smith wrote: Medunjanin je zadnji koji bi trebao pricati o disciplini i partijanju, lik je medju glavnim bio kada se u Sarajevu okupe da se javlja svakoj mogucoj trebi

Nemoj tako, fin je on, samo ga ponekad prenese. :mrgreen:

Lulić, Medunjanin.... Za godinu, dvije oglasit će se Džeko, pa Pjanić, Zukanović, Bešić, itd, pa će ispasti da su svi bili mrtvi profesionalci, niko nije dolazio radi kolača i poklona, već samo radi utakmica. :oops:
Crvena Tifoza

#26274 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote:
todd_smith wrote: Medunjanin je zadnji koji bi trebao pricati o disciplini i partijanju, lik je medju glavnim bio kada se u Sarajevu okupe da se javlja svakoj mogucoj trebi

Nemoj tako, fin je on, samo ga ponekad prenese. :mrgreen:

Lulić, Medunjanin.... Za godinu, dvije oglasit će se Džeko, pa Pjanić, Zukanović, Bešić, itd, pa će ispasti da su svi bili mrtvi profesionalci, niko nije dolazio radi kolača i poklona, već samo radi utakmica. :oops:
Ma ovo je tama na koju se ima toliko toga napisati. Evo recimo rijetko ćeš vidjeti slike hrvatske repke (primjer jer su nam u komsiluku), iz hotela sa njihovim navijačima. Oni su to skontali kako da se profesionalno radi. Kod nas sa priprema za svjetsko mogao si vidjeti slike iz hotelskih soba igrača sa navijačima.

Činjenica je da mi dosta zaostajemo sto se tiče profesionalnog odnosa igrača prema dresu. Svi ovi sto se vrte u savezu oko reprezentacije su jednostavno zalutali na te pozicije. Nama fali disciplina, i neki red. Od postanka repke do sada toga kod nas jednostavno nema. Meni hoće nešto biti kad vidim slike igrača iz hotela sa Ilidze i ono ‘na kafi’. Haj mi nadi nekog stranog igrača da postavi sličnu sliku sa priprema. Ne možeš. Ljudi se jednostavno podjednako odnose prema dresu u klubu kao i u reprezentaciji.
mO k3

#26275 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

Ovi u savezu su zalutali , sta je sa igracima valjda znaju sta je disciplina , jesu li profesionalci ili nisu ??

Mozda bi oni trebali uzeti u svoje ruke ako im je toliko stalo do dresa ...
Post Reply