Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Da Telemach nije stigao u BiH mi bismo još uvijek imali BHT ADSL pakete od 3/5/9 giga tako da se TM-u možemo samo zahvaliti što je natjerao ove da promijene nešto u svojoj bijednoj ponudi. :mrgreen:
Da te ne znam rekao bih da je ovo ozbiljno i udario bi ti repliku hehehhe :lol:
naseroric

#26252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by naseroric »

jedno pitanje da li iko ima problema s telemachovim cam modulom da mu se kanali konstanto zakljucavaju tek se otkljucaju kad izvadis modul iz tv-a i opet poslije se zakodiraju izgleda da je ovaj modul tesko smece.
avaks

#26253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ili ti kartica ne valja ili tv druge opcije nema. Modul služi samo za dekodiranje sve ostalo ti je do TVa...
sestoperac

#26254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sestoperac »

neki wrote:
Hristo Botev wrote:..nisam se javio na forum vec pet godina, pa mozda i više...

Ali vec kada ima tema želim da kažem da je ovaj TELEMACH zlo.
Dragi narode, ako mislite da su vam jeftiniji varate se. Možda platite i marku jeftinije neku uslugu, ali za to duplo dajete protiv sebe. Bježite od njih.
Nema gore osobine kada imaš gosta koji se u tvojoj kući ponaša kao da je njegovo sve i ima pravo šta hoće. I ovo je TELEMACH u BiH.

Evo danas svi mi imao internet i televiziju, a uvijek smo imali telefon i novac za te stvari su predviđeni u svakoj kući a oni nam taj novac uzimaju i nose sebi, a onda nas još nas vuku za nos i govore ko šta u našoj državi treba da ima uzmimo primjer Sport klub).
Sutra će nam davati da gledamo kanale koje ne treba da gledamo koji će uništavati našu djecu, a kao društvo ćemo nećemo imati para da se borimo protiv tih stvari jer smo ih davali kompanijama koji za nas ne mare..

Uh, očajan sam. Došli u našu državu, postavljaju žice gdje hoće i kako hoće, kopaju gdje stugnu ne pitajući da li smiju, čak ih to ne zanima nego tako njeguju loše stvari u našoj državi umjesto da ih ispravljaju...kupuju male kompanije i tako ih uništavaju a njihove korisnike će da muzu ko krave muzare za svoje potrebe..

Budite pozdravljeni..
Ne zamjerite ali mislim da stvarno trebamo biti svjesni kome dajemo pare za usluge koje su nam neupitno potrebne.
Cilj tih para koje dajemo je da one ostaju i vrate se nama kroz različite oblike naših života. Znajte, TELEMACH nije ta kompanija.
Sta nam je alternativa? Mtelov logosoft možda?
Na ovom forumu pomenuti firmu sa bh slovima u nazivu je isto kao i pomenuti bombu u avionu...eto kakvom glupom narodu ti pišeš ovaj referat..
Ocami svi pljuju po BH Telecomu a onda traže posao u njemu. Apsurdistan pravi.
Zbog ličnih frustracija dajemo pare one kojima baš nemaju nikakve obaveze prema nama a furamo se kako smo kul i pametni.
Gledam i ibretim se kako smo spremni da se hvalimo i promovišeno svojom glupošću hee hee

Alternativa sigurno nije mTel a gori mi je logosoft
pa oni se prodaše ko fukare
imali dobre plate i posla sasvim dovoljno a onda prodaše se i dokazaše kako su nas ovcama smatrali
naseroric

#26255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by naseroric »

avaks wrote:Ili ti kartica ne valja ili tv druge opcije nema. Modul služi samo za dekodiranje sve ostalo ti je do TVa...
mislim da je do kartice jer ima nekih kanala koji rade a vise ih je koji ne rade
immortalwmostar

#26256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

pogresan smjer wrote:Imate li sličnih problema u zadnje vrijeme ? (više od mjesec unazad)

Image
Da ali pretezito u vecernjim satima.
hrasno38

#26257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

sestoperac wrote:
neki wrote:
Hristo Botev wrote:..nisam se javio na forum vec pet godina, pa mozda i više...

Ali vec kada ima tema želim da kažem da je ovaj TELEMACH zlo.
Dragi narode, ako mislite da su vam jeftiniji varate se. Možda platite i marku jeftinije neku uslugu, ali za to duplo dajete protiv sebe. Bježite od njih.
Nema gore osobine kada imaš gosta koji se u tvojoj kući ponaša kao da je njegovo sve i ima pravo šta hoće. I ovo je TELEMACH u BiH.

Evo danas svi mi imao internet i televiziju, a uvijek smo imali telefon i novac za te stvari su predviđeni u svakoj kući a oni nam taj novac uzimaju i nose sebi, a onda nas još nas vuku za nos i govore ko šta u našoj državi treba da ima uzmimo primjer Sport klub).
Sutra će nam davati da gledamo kanale koje ne treba da gledamo koji će uništavati našu djecu, a kao društvo ćemo nećemo imati para da se borimo protiv tih stvari jer smo ih davali kompanijama koji za nas ne mare..

Uh, očajan sam. Došli u našu državu, postavljaju žice gdje hoće i kako hoće, kopaju gdje stugnu ne pitajući da li smiju, čak ih to ne zanima nego tako njeguju loše stvari u našoj državi umjesto da ih ispravljaju...kupuju male kompanije i tako ih uništavaju a njihove korisnike će da muzu ko krave muzare za svoje potrebe..

Budite pozdravljeni..
Ne zamjerite ali mislim da stvarno trebamo biti svjesni kome dajemo pare za usluge koje su nam neupitno potrebne.
Cilj tih para koje dajemo je da one ostaju i vrate se nama kroz različite oblike naših života. Znajte, TELEMACH nije ta kompanija.
Sta nam je alternativa? Mtelov logosoft možda?
Na ovom forumu pomenuti firmu sa bh slovima u nazivu je isto kao i pomenuti bombu u avionu...eto kakvom glupom narodu ti pišeš ovaj referat..
Ocami svi pljuju po BH Telecomu a onda traže posao u njemu. Apsurdistan pravi.
Zbog ličnih frustracija dajemo pare one kojima baš nemaju nikakve obaveze prema nama a furamo se kako smo kul i pametni.
Gledam i ibretim se kako smo spremni da se hvalimo i promovišeno svojom glupošću hee hee

Alternativa sigurno nije mTel a gori mi je logosoft
pa oni se prodaše ko fukare
imali dobre plate i posla sasvim dovoljno a onda prodaše se i dokazaše kako su nas ovcama smatrali
U BH Telecomu mozes traziti posao dozivotno ako nemas stranacki pedigre!!!! ili ako nisi bas profil strucnjaka kojeg nema u stranci pa da te zaposle.
acer5101

#26258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Server: najblizi
Pao snijeg, pa malo usporio OPET

Image
rolacity

#26259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

naseroric wrote:jedno pitanje da li iko ima problema s telemachovim cam modulom da mu se kanali konstanto zakljucavaju tek se otkljucaju kad izvadis modul iz tv-a i opet poslije se zakodiraju izgleda da je ovaj modul tesko smece.
Imam sličnu situaciju. Na popisu programa nema OK i OK Kids iako ih je tv skenirao. Ja sam ih stavio na mjesta 77 i 78 i kad listam programe jedan po jedan, recimo, od 70 prema 80, TV ih jednostavno preskoči. Ali kad direktno ukucam 77 otvori te programe, ali mi se onda ostali zaključaju. Ne moram vaditi karticu, već moram ugastiti tv na njegovom prekidaču, ne na daljinskom.
hrasno38

#26260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
U BH Telecomu mozes traziti posao dozivotno ako nemas stranacki pedigre!!!! ili ako nisi bas profil strucnjaka kojeg nema u stranci pa da te zaposle.
koji profil stručnjaka za live kamere i korida u čevljanovićima u HD
Pa pazi BHT ima infrastrukturu na kojoj ipak ne mogu da rade piljari.
kakaljin

#26261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
rolacity wrote:
naseroric wrote:jedno pitanje da li iko ima problema s telemachovim cam modulom da mu se kanali konstanto zakljucavaju tek se otkljucaju kad izvadis modul iz tv-a i opet poslije se zakodiraju izgleda da je ovaj modul tesko smece.
Imam sličnu situaciju. Na popisu programa nema OK i OK Kids iako ih je tv skenirao. Ja sam ih stavio na mjesta 77 i 78 i kad listam programe jedan po jedan, recimo, od 70 prema 80, TV ih jednostavno preskoči. Ali kad direktno ukucam 77 otvori te programe, ali mi se onda ostali zaključaju. Ne moram vaditi karticu, već moram ugastiti tv na njegovom prekidaču, ne na daljinskom.
kod mene kanala 77 uopšte nema a 78 je euronews :lol:
Pa vidiš da je čovjek sebi posložio kanale. Zato nisu isti kanalu kod njega i kod tebe na istim brojevima
odmor

#26262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

hrasno38 wrote:
Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
koji profil stručnjaka za live kamere i korida u čevljanovićima u HD
Pa pazi BHT ima infrastrukturu na kojoj ipak ne mogu da rade piljari.
To sto su prekonoci bratici i tetici im pozavrsavali raznorazne vecernje skole i pritome se umislili da nisu piljari je druga stvar!
bht ce spasavat ruralci, jer ruralski piljari najcesce nemaju mogucnost nikakvu sem bht..
Carsija ce imati vise mogucnosti..
NEKA KONKURENCIJE!
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#26263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Od 4 dana kako je doslo do spajanja sa prokletim HS-om ja skoro 3 dana nemam skoro nikako interneta. Dodje 5 minuta pa ga nema po pola sata.

Ukoliko se ovo stanje ne rijesi idem pravo u Radnicku i trazim raskid ugovora a i bandera sa "kvalitetnom" razvodnom kutijom se svakako nalazi uz moju kucu. Nece valjati ako se budemo natezali.

Posteno placam uslugu i posteno i trazim da se ista isporucuje. Pitanje za @telemach. Da li imate namjeru da se ozbiljno pozabavite ovim problemima i je li realno ocekivati bar umanjenje na racunu jer evidentno niste isporucili ono za sta ste posteno dobili novac.
suad-sarajevo

#26264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Zvao i jucer, uglavnom kada dodju bude sve u redu. Samo se ljudi okrenu i kazu ako bude opet zezalo zovu. Ali sto kazu, drzi vodu dok majstori odu.

Hebali bi se al da nam ne udje. E, pa ne moze gospodo draga. Ulozite u infrastrukturu i nece biti problema a ne kablovi po sljivicima i tarabama.

Zvao opet danas pa vidjecemo kako dalje. Uglavnom, bude li i dalje ovakvih trzavica dovidjenja i prijatno. Cist racun, duga ljubav.
suad-sarajevo

#26265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Sad me je zvao monter i kao htio bi doci danas ali eto oni rade do 18 sati i bas im je mnogo zao. Tako da od sada znamo. Podrska za internet i tv usluge ide do 18 sati a poslije neka nam je dragi Bog na pomoci. Od 18 sati gasim sve uredjaje u kuci, tv, PC, telefone....neJma podrske u ta "gluha" doba.

Bice sutra svega u Radnickoj, imam osjecaj.
suad-sarajevo

#26266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Nije panika ali nesto sto se posteno placa treba da se i ispostuje. 3 dana vec nema interneta sto je 10% a januar je tek krenuo.

Kad ja ne budem redovan platisa ocekujem i da me iskljuce.

Toliko.
made_in_sarajevo

#26267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

Za poslove kojima se bave operateri treba da postoji tri-cetiri smjene i da su 24h dostupni. Primaju platu za to i rade u smjenama. Naravno lakse je reci radimo do 18, u 18:01 nek izgori sve briga nas
hrasno38

#26268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:Za poslove kojima se bave operateri treba da postoji tri-cetiri smjene i da su 24h dostupni. Primaju platu za to i rade u smjenama. Naravno lakse je reci radimo do 18, u 18:01 nek izgori sve briga nas
Nikad u zivotu jarane HS nije dolazio an adresu poslije 18 sati pa cak i prije.
mirza_15

#26269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote:Za poslove kojima se bave operateri treba da postoji tri-cetiri smjene i da su 24h dostupni. Primaju platu za to i rade u smjenama. Naravno lakse je reci radimo do 18, u 18:01 nek izgori sve briga nas
Pa rade to sluzbe poput help deska. Nece ti monter u ponoc dolaziti. Drugo su veliki ispadi i veliki korisnici. Niko, nigdje nema montersku sluzbu koja radi 24 sata na rjesavanju pojedinacnih smetnji.
suad-sarajevo

#26270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Pet popodne i ponoc nije isto tako da ta prica ne pije vode. S druge sttane, radim takodjer u privatnom sektoru i kada se nesto mora uraditi onda se mora i to se i odradi ne obazirujuci se na radno vrijeme i te stvari.
ElRe

#26271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

suad-sarajevo wrote:Sad me je zvao monter i kao htio bi doci danas ali eto oni rade do 18 sati i bas im je mnogo zao. Tako da od sada znamo. Podrska za internet i tv usluge ide do 18 sati a poslije neka nam je dragi Bog na pomoci. Od 18 sati gasim sve uredjaje u kuci, tv, PC, telefone....neJma podrske u ta "gluha" doba.

Monteri rade do 21:00 (Telemach)
made_in_sarajevo

#26272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

mirza_15 wrote:
Pa rade to sluzbe poput help deska. Nece ti monter u ponoc dolaziti. Drugo su veliki ispadi i veliki korisnici. Niko, nigdje nema montersku sluzbu koja radi 24 sata na rjesavanju pojedinacnih smetnji.
Sta ako se desi kvari gdje monter mora izaci na teren u ponoc? Ti placas uslugu, nesto radis, u pitanju je firma svejedno, uglavnom kvar se mora otkloniti i sta onda? Cekaj jutro i masi usima. Kako covjek na odrzavanju u telemachu 24h mora biti dostupan za bilo koji grad koje on pokriva? Nije suplja nego sam otisao nako na razgovor za posao u telemach i to su me pitali, da li sam spreman biti 24h dostupan da popravljam kvar ako dodje do pada napona, nekog kvara na struji i tako dalje. Budale su, jedan covjek treba raditi posao za 4 covjeka razlicite poslove od obicnog domara do crtanja jedn.sema i po izgledu face im ocekivali su da se radi za 600KM sve to. U telekomu isto rodjaka u 21h zovu ne radi reflektor ispred inzinjeringa da se dodje popravti. Stajao pored njega kad su zvali Kako onda monteri ne moraju biti dostupni da otklone kvar i u ponoc ako treba na adresi gdje ne radi tv ili internet. Ispade monter biti je gospodski posao, ljepota za raditi
batara

#26273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

Moze li neko da mi objasni..Trenutno imam kablovsku i internet standard paket (hs kablovska). I sad kad telemach preuzme..hocu li ja i dalje moci koristiti samo ovo ili moram preci na neki od duo ili grande kako vec idu ti paketi :?
immortalwmostar

#26274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

ElRe wrote:
suad-sarajevo wrote:Sad me je zvao monter i kao htio bi doci danas ali eto oni rade do 18 sati i bas im je mnogo zao. Tako da od sada znamo. Podrska za internet i tv usluge ide do 18 sati a poslije neka nam je dragi Bog na pomoci. Od 18 sati gasim sve uredjaje u kuci, tv, PC, telefone....neJma podrske u ta "gluha" doba.

Monteri rade do 21:00 (Telemach)

Posto imam problem s netom u vecernjim satima,zvao sam centralu,pisao ovde da ekipa dode u vecernjim satima,znaci oko 8,ja 9h. No oni su uglavnom dolazili poslijepodne,najkasnije sto su dosli je u 18i25h,gdje su mi potvrdili da rade do 19:00h
dale cooper

#26275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

Meni je ova Telemach ponuda digitalne televizije izgledala nestvarno dobro, dok nisam primjetio
onu napomenu koja kaže: Na cijenu digitalnog paketa plaća se Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV.
A ta naknada je koliko sam skontao 15km? Što znači kada bih izabrao prošireni D3 paket (koji mi je najinteresantniji) da bi
plaćao mjesečno 25km! Puno brate, gotovo za 10km više od Totala kojem plaćam 16km i koji nema samo par kanala
koji su mi ovdje interesantni (u suštini su to HRT-ovi) Je li ova naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV
važi i za ove dijelove gdje Telemach surađuje sa drugim operaterima na isporuci signala (kao recimo ovaj BHB)?
Locked