Dobar,dobarSmail Aga wrote:Jesam vam lijepo govorio ali dzaba,necete da slusate dobronamjerne savjete.Smail Aga wrote:Posto Sarajevo igra u cetvrtak vaznu utakmicu,bilo bi lijepo da zeljeznicar svoju preda bez borbe Mariboru,na taj nacin bi nam sacuvali travnjak a zeljeznicarima ova utakmica ionako nema natjecateljski karakter. A isto tako ne izlaskom na teren se mogu spasiti teskoga poraza. A ako ne budu postupili komsijski i prijateljski,da nam sacuvaju travnjak pa odluce da izadzu na noge Mariboru,moraju znati da sam sanjao nepregledna polja ljubicica,kako cvjetaju.
Lahko prihajamo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Grohotom se ismijah.![]()
![]()
Khaj phice![]()
![]()
Lahko odhajamo![]()
BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MightyMatch
#2626 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
- novi.dan.nova.nafaka
#2627 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Odakle tebi pravo da sudiš o svakoj situaciji na terenu, kad si kako kažeš bio u liniji sa gol-aut linijom ? I nemojmo govoriti da UEFA mrzi samo male - Chelsea je pokraden protiv Barce, Engleska je na prošlom prvenstvu oštećena, ekipama se ne priznaju čisti golovi, gdje lopta pređe gol-crtu. Da je Željo bio mnogo bolji prošao bi, to je sigurno. Najlakše je tražiti izgovore...dino84 wrote:Ne znam odakle,ali bukvalno vise odakle nekim ljudima ona najmanja,najminijaturnija doza stida da se javljaju i pametuju na temi a nisu cak ni bili na utakmici.Ono se naslo pametovati i jos govori nekom da se samoukine.
dino84 wrote:Razumijem visegodisnje pardon pretogodisnje frustracije,ali spustite loptu,sampioni smo ove drzave i imamo sta reci,pogotovo nakon onoga cirkusa sinoc.
- ultima_palabra
#2628 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Svaka čast, još jedna sezona spašenaGandalfSivi wrote:Sada nesta razmisljam, bas je lijepo biti pitar veceras. Vjerovatno ce nam se to od glavu odbiti u cetvrtak, ali u medjuvremenu uzivam. I iskreno, nije mi zao Zelje, htjeli ste da obarate rekorde, pa tako i bi. Svaka vam cast majstori...
- nosara
#2629 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ultima_palabra wrote:Svaka čast, još jedna sezona spašenaGandalfSivi wrote:Sada nesta razmisljam, bas je lijepo biti pitar veceras. Vjerovatno ce nam se to od glavu odbiti u cetvrtak, ali u medjuvremenu uzivam. I iskreno, nije mi zao Zelje, htjeli ste da obarate rekorde, pa tako i bi. Svaka vam cast majstori...
- dino84
#2630 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Tebi je vjerovatno neshvatljivo da se odredjene visine na Istoku ima fin pregled na terenu i da se na poluvremenu moze otici na kontra stranu pred drugi gol na koji ti napada ekipa.Za mene je Gradski stadion Asim Ferhatovic Hase gostujuci teren,razumijes li,nisam vezan za neko mjesto,i tako mi je sa svakim stadionom osim mog stadiona.novi.dan.nova.nafaka wrote:Odakle tebi pravo da sudiš o svakoj situaciji na terenu, kad si kako kažeš bio u liniji sa gol-aut linijom ? I nemojmo govoriti da UEFA mrzi samo male - Chelsea je pokraden protiv Barce, Engleska je na prošlom prvenstvu oštećena, ekipama se ne priznaju čisti golovi, gdje lopta pređe gol-crtu. Da je Željo bio mnogo bolji prošao bi, to je sigurno. Najlakše je tražiti izgovore...dino84 wrote:Ne znam odakle,ali bukvalno vise odakle nekim ljudima ona najmanja,najminijaturnija doza stida da se javljaju i pametuju na temi a nisu cak ni bili na utakmici.Ono se naslo pametovati i jos govori nekom da se samoukine.dino84 wrote:Razumijem visegodisnje pardon pretogodisnje frustracije,ali spustite loptu,sampioni smo ove drzave i imamo sta reci,pogotovo nakon onoga cirkusa sinoc.- prvaci ste obične šaban-lige, eto čega ste prvaci. Brukate se svake godine u Evropi, nabijaju vas ko' kantu prvaci velesila Andore, Tadžikistana i Slovenije. Naravno da nemate šta reći - prvu utakmicu je Željo zijanio ko' zadnji amaterski klub, i mnogo jači klubovi bi teško nadoknadili poraz od 4-1 u gostima. Kažem, što prije svi klubovi i navijači u ovom našem jadu od države shvate ko smo i šta smo lakše će nam padati realnost, koja je takva kakvu proživljavamo sve ove godine.
Ja nisam uopste rekao da je Zeljo bio bolji,BHF je gore dao finu analizu.Maribor je bolja ekipa,skuplja ekipa,ekipa koja ima pare i infrstrukturu,stadion kakvog mi dok je ove pameti necemo nikada imati,prodaju igrace za nekoliko miliona a mi za 350 000 eura.Ali nismo zasluzili onakvo sudjenje,ono je na nivou onog Morena iz Ekvadora sto je Talijane zavio u crno 2002g.,znaci lik se izivljava pred punim stadionom,hajde da sam ja zaludjen pa da samo ja vrtim jednu pricu ali citav stadion zvizdi ba i skandira UEFA MAFIA i da se pokupe sa terena.
Sto se tice nase saban lige,to je liga koju vi pratite negdje do novembra otprilike,do tada vam je zanimljiva.Onaj Gandalf se navio,frajer se blamira,pa ja bih se ubio da kazem " veceras je lijepo biti Zeljovac" i da svrsavam od radosti a da mi je izvor radosti eliminacija suparnickog tima.Lik se registrovao na forum taman u sezoni kada ste zadnji trofej uzeli,a to je bilo kada su rodjena djeca koja na jesen krecu u osnovnu skolu.Uzmite saban ligu pa necete onda prolaziti prva pretkola sto vam statisticar kaze,dodjite malo u jedno vise takmicenje pa osvjetlajte obraz drzave.Ali zaboravio sam,komitet vam ne da,vi jadni,gladni,zedni,bosi,kao sa Bitke na Neretvi,svi protiv vas pa vam ne daju.
p.s.Ovom delegatu sto kaze da smo izbacili Slobodu pa nam se vraca nesreca mogu samo reci da otvori cesmu i da se umije dobro.
- nosara
#2631 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
OK, u evropskim okvirima nismo u stanju da napravimo nista, vjerovatno jos zadugo... Ali smo kod kuce daleko ispred svih, saban ne saban, svi se bore da uzmu nesto u saban-ligi, ali vas nesto nece... Dakle, nismo isto, ni blizu...novi.dan.nova.nafaka wrote:Odakle tebi pravo da sudiš o svakoj situaciji na terenu, kad si kako kažeš bio u liniji sa gol-aut linijom ? I nemojmo govoriti da UEFA mrzi samo male - Chelsea je pokraden protiv Barce, Engleska je na prošlom prvenstvu oštećena, ekipama se ne priznaju čisti golovi, gdje lopta pređe gol-crtu. Da je Željo bio mnogo bolji prošao bi, to je sigurno. Najlakše je tražiti izgovore...dino84 wrote:Ne znam odakle,ali bukvalno vise odakle nekim ljudima ona najmanja,najminijaturnija doza stida da se javljaju i pametuju na temi a nisu cak ni bili na utakmici.Ono se naslo pametovati i jos govori nekom da se samoukine.dino84 wrote:Razumijem visegodisnje pardon pretogodisnje frustracije,ali spustite loptu,sampioni smo ove drzave i imamo sta reci,pogotovo nakon onoga cirkusa sinoc.- prvaci ste obične šaban-lige, eto čega ste prvaci. Brukate se svake godine u Evropi, nabijaju vas ko' kantu prvaci velesila Andore, Tadžikistana i Slovenije. Naravno da nemate šta reći - prvu utakmicu je Željo zijanio ko' zadnji amaterski klub, i mnogo jači klubovi bi teško nadoknadili poraz od 4-1 u gostima. Kažem, što prije svi klubovi i navijači u ovom našem jadu od države shvate ko smo i šta smo lakše će nam padati realnost, koja je takva kakvu proživljavamo sve ove godine.
- dino84
#2632 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
I dobro su ljudi rekli,Maribor vam je spasio sezonu,zasto da se krije kada vi sami vise to ne krijete nego govorite,i to ste poceli sve otvorenije i otvorenije govoriti uz ono obavezno popratno " a vi se kao ne biste radovali".
Ja vas ne volim i to ne krijem,zbog milion razloga,i prije 60 godina a i prije 15 godina,da se vase rukovodstvo pitalo ugasili bi nas u ratu,ali da ja kazem mrtva hladan " veceras je lijepo biti Zeljovac" i uzivati porazu drugog tima i baljezgati gluposti o utakmici koju sam slusao na radiju ispod deke,to nema teorije.
Vama je najveca nada svih ovih dana bila da je puklo na relaciji Amar - igraci,Amar -Zeba,Amar - Zujo,Amar - Darth Vader,znaci bilo ko,samo da je Amar tu.
Jer covjek vam je zadao patnje i tuge kao niko u 50 godina.Boli vas neka briga za Maribor,budite iskreni,jedino se nakon svih ovih potopa nadate njegovom odlasku.
A i da ode ko zna da li biste osvojili ista u ligi,mozda bi Siroki sastavio finu ekipu,Borac procvjetao ili Celik dozivio drugu mladost,neko bi vas i u Kupu opet mozda izbacio.
Sve ono sto ste govorili nama svih onih godina vam se vratilo sada.Godine prolaze a trofeja nema.
Ja vas ne volim i to ne krijem,zbog milion razloga,i prije 60 godina a i prije 15 godina,da se vase rukovodstvo pitalo ugasili bi nas u ratu,ali da ja kazem mrtva hladan " veceras je lijepo biti Zeljovac" i uzivati porazu drugog tima i baljezgati gluposti o utakmici koju sam slusao na radiju ispod deke,to nema teorije.
Vama je najveca nada svih ovih dana bila da je puklo na relaciji Amar - igraci,Amar -Zeba,Amar - Zujo,Amar - Darth Vader,znaci bilo ko,samo da je Amar tu.
Jer covjek vam je zadao patnje i tuge kao niko u 50 godina.Boli vas neka briga za Maribor,budite iskreni,jedino se nakon svih ovih potopa nadate njegovom odlasku.
A i da ode ko zna da li biste osvojili ista u ligi,mozda bi Siroki sastavio finu ekipu,Borac procvjetao ili Celik dozivio drugu mladost,neko bi vas i u Kupu opet mozda izbacio.
Sve ono sto ste govorili nama svih onih godina vam se vratilo sada.Godine prolaze a trofeja nema.
- novi.dan.nova.nafaka
#2633 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Boga mi, mene fino ide i hvala Mu na tome.nosara wrote:OK, u evropskim okvirima nismo u stanju da napravimo nista, vjerovatno jos zadugo... Ali smo kod kuce daleko ispred svih, saban ne saban, svi se bore da uzmu nesto u saban-ligi, ali vas nesto nece... Dakle, nismo isto, ni blizu...
Da se razumijemo, simpatišem Sarajevo, ali ni ne pomišljam ni na jednu prvenstvenu utakmicu otići upravo iz razloga koje sam naveo: dok nam je liga ovako jadna kako jeste, pametnije je preko TV-a gledati lige petice. Nego, htio sam se osvrnuti na cjelokupnu euforiju i štimung, od osvajanja titule do evo ove bruke, kao što je moguće više objektivni posmatrač.
Hej ba, titula pala - Milan silni upućuje čestitke jednom velikanu Želji.
Pa onda euforija - idemo što dalje, dobri smo, Newcastle nas je na sreću prošao, sad smo jaki sa Amarom i slične gluposti: e to je ono što meni smeta u čitavoj priči. Kako to sad izgleda smiješno i žalosno (meni je i tad to bilo smiješno i žalosno), ali vidim da se mnogi još nisu dozvali pa piskaraju kako je Željo oštećen i šta ti ja znam. Džaba je, ljudi vole da žive u mraku i šta se tu može...
@dino84 - BHF i ja se slažemo, čovjek je suštinu opisao na drugi način, ali poenta je ista. Naša liga je Šaban liga i tu sva rasprava o kvaliteti naše lige prestaje...
- manijak1
#2634 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Vi kao ne učestvujete u toj ligi?prvaci ste obične šaban-lige, eto čega ste prvaci. Brukate se svake godine u Evropi, nabijaju vas ko' kantu prvaci velesila Andore, Tadžikistana i Slovenije. Naravno da nemate šta reći - prvu utakmicu je Željo zijanio ko' zadnji amaterski klub, i mnogo jači klubovi bi teško nadoknadili poraz od 4-1 u gostima. Kažem, što prije svi klubovi i navijači u ovom našem jadu od države shvate ko smo i šta smo lakše će nam padati realnost, koja je takva kakvu proživljavamo sve ove godine.
novi.dan.nova.nafaka
Vrh
U prvom ste pretkolu na dupe prošli luxemburškog predstavnika, odigrali dobru utakmicu protiv Levatinskog i sad odmah po starom dobrom receptu s ovih prostora bavite se više tuđom nevoljom nego vlastitim dobrom.
Ovo nabrajanje Andorana i Guzistanaca pa onda laganini preskok na Sloveniju jednostavno je odraz mahalskog karaktera; samo bih te nafakali podsjetio da su nas Izraelci domaćinski nakantali, ovdje smo igrali s njima ravnopravno ; prošle godine smo izbacili Sherifa koji je za za Levski ono što je Maccabi TA za nas.
I pored svega ovdje napisanog od pojedinih pitara želim Vam sutra prolaz protiv bugarskih četnika.
- nosara
#2635 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Na zalost, potpuno tacno...dino84 wrote: Vama je najveca nada svih ovih dana bila da je puko na relaciji Amar - igraci,Amar -Zeba,Amar - Zujo,Amar - Darth Vader,znaci bilo ko,samo da je Amar tu.
Jer covjeka vam je zadao patnje i tuge kao niko u 50 godina.Boli vas neka briga za Maribor,budite iskreni,jedino se nakon svih ovih potopa nadate njegovom odlasku.
Iz nekog razloga ih ubija njegova objektivnost, samokriticnost, realnost, a u kombinaciji sa nemogucnoscu da u saban-ligi uzmu ni pepeljaru... Godinama...
- nosara
#2636 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ostanite giganti, istupite iz saban-lige... Tacka...novi.dan.nova.nafaka wrote:Boga mi, mene fino ide i hvala Mu na tome.nosara wrote:OK, u evropskim okvirima nismo u stanju da napravimo nista, vjerovatno jos zadugo... Ali smo kod kuce daleko ispred svih, saban ne saban, svi se bore da uzmu nesto u saban-ligi, ali vas nesto nece... Dakle, nismo isto, ni blizu...![]()
Da se razumijemo, simpatišem Sarajevo, ali ni ne pomišljam ni na jednu prvenstvenu utakmicu otići upravo iz razloga koje sam naveo: dok nam je liga ovako jadna kako jeste, pametnije je preko TV-a gledati lige petice. Nego, htio sam se osvrnuti na cjelokupnu euforiju i štimung, od osvajanja titule do evo ove bruke, kao što je moguće više objektivni posmatrač.
Hej ba, titula pala - Milan silni upućuje čestitke jednom velikanu Želji.![]()
![]()
![]()
Pa onda euforija - idemo što dalje, dobri smo, Newcastle nas je na sreću prošao, sad smo jaki sa Amarom i slične gluposti: e to je ono što meni smeta u čitavoj priči. Kako to sad izgleda smiješno i žalosno (meni je i tad to bilo smiješno i žalosno), ali vidim da se mnogi još nisu dozvali pa piskaraju kako je Željo oštećen i šta ti ja znam. Džaba je, ljudi vole da žive u mraku i šta se tu može...
@dino84 - BHF i ja se slažemo, čovjek je suštinu opisao na drugi način, ali poenta je ista. Naša liga je Šaban liga i tu sva rasprava o kvaliteti naše lige prestaje...
- novi.dan.nova.nafaka
#2637 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Gle, sine dragi - ne govorim ja protiv Želje ništa, nauči se čitati.manijak1 wrote:Vi kao ne učestvujete u toj ligi?
Ja govorim protiv svih nas, naše bijedne i smiješne kolektivne (ne)svijesti. Furamo se (osim dijela ljudi koji su svjesni naše tužne realnosti), dižemo euforije, sekiramo se, nerviramo, mrzimo jedni druge. Hej ba, a kad pogledaš sa strane - pa mi smo šaka običnog jada. Koliko god nevjerovatno zvučalo, ali naša liga je za par klasa slabija od prvenstva Južnoafričke republike, na primjer - no koliko je vas zadrtih i redovnih navjiača spremno to priznati !? I ne plakati i kukati svaki put kako smo nesretno izgubili. Pa dajte ljudi, osvijestite se i probudite jednom, bez obzira koji ste!
- ultima_palabra
#2638 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Joj, što ne mogu lafo objektivnog otvaranja očijunovi.dan.nova.nafaka wrote:Gle, sine dragi - ne govorim ja protiv Želje ništa, nauči se čitati.manijak1 wrote:Vi kao ne učestvujete u toj ligi?![]()
Ja govorim protiv svih nas, naše bijedne i smiješne kolektivne (ne)svijesti. Furamo se (osim dijela ljudi koji su svjesni naše tužne realnosti), dižemo euforije, sekiramo se, nerviramo, mrzimo jedni druge. Hej ba, a kad pogledaš sa strane - pa mi smo šaka običnog jada. Koliko god nevjerovatno zvučalo, ali naša liga je za par klasa slabija od prvenstva Južnoafričke republike, na primjer - no koliko je vas zadrtih i redovnih navjiača spremno to priznati !? I ne plakati i kukati svaki put kako smo nesretno izgubili. Pa dajte ljudi, osvijestite se i probudite jednom, bez obzira koji ste!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- dino84
#2640 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Upravo tako,a nije tesko za skontati.Frajeru gore ne zelim vise ni da odgovaram jer se samo blamira.Prica o nekom dizanju pred Evropu,a ja sam ovdje tri puta ostavljao Amarov intervju u kojem govori da smo tanki za Evropu i da nam trebaju jos 3-4 godine kontinuiranog rada da bi nesto pokusali uraditi.nosara wrote:Na zalost, potpuno tacno...dino84 wrote: Vama je najveca nada svih ovih dana bila da je puko na relaciji Amar - igraci,Amar -Zeba,Amar - Zujo,Amar - Darth Vader,znaci bilo ko,samo da je Amar tu.
Jer covjeka vam je zadao patnje i tuge kao niko u 50 godina.Boli vas neka briga za Maribor,budite iskreni,jedino se nakon svih ovih potopa nadate njegovom odlasku.![]()
Iz nekog razloga ih ubija njegova objektivnost, samokriticnost, realnost, a u kombinaciji sa nemogucnoscu da u saban-ligi uzmu ni pepeljaru... Godinama...
Sto se tice njihovih frustracija,kada nam je Husejinovic zabio gol za 2-0 u derbiju samo sam posmatrao Istok.Ono je bilo vise od radovanja,ono je bilo ispoljavanje visegodisnjih frustracija.Nakupilo se sa godinama.
Kada neki portal objavi da je neki japanski klub zainteresovan za Amara krene groznicavo klikanje po citav dan,kada mu Zujo nesto lane po citav dan je orgijanje i nadanje,samo je to u pozadini i nista vise,kakav Levski i kakav Maribor,zele tu fildzan ili saban ligu vise nego ista,vise nego ista zele zapjevati o divovima sa onim kompleksasem Benjom Isovicem ispred Vjecne vatre,ali smeta im covjek koji nikada nije zavrsio sezonu bez trofeja na klupi Zelje.
"Debeo" je,"podbuhao" je,"lojav" je,ruzni mu brkovi,izjednacava frtalj sjevera sa svojom kafanom,tata mu je slagir..,mati mu je kur..,vrijedjaju ga godinama kako znaju i umiju,a guzice bi dali da imaju na klupi nekog kao on,covjeka koji je brutalno iskren i koji ti kaze kad si lohotan a kada dobro odigras,koji bi ti rekao "ako nam je Matko pojacanje,onda smo se pojacali" pa bi tek onda radio sa Matkom a ne bi ti prosipao ublehe.
Citava ova prica je oko njega i nadanja da on ode,i da se ugrabi konacno neki trofej.Onaj gore nesretnik spominje Kup sljiva ili sajam sljiva,pa uzmite novogodisnji turnir pa nam pricajte onda o sljivama.
- vozač
#2641 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Mislim da je krajnje nekorektno od strane navijača željezničara da se javljaju na ovoj temi, ljudi pročitajte naslov
zaista mi nije jasno šta više tražite na ovim stranicama, do četvrtka u 22.45, a možda i do 23.30 ova tema je na raspolaganju isključivo za navijače sarajeva i eventualno nekog od "armije navijača lištice",
sad fino usaburite, znamo da nećete spavati do utakmice sa levskim, da će vam svanuti kad sarajevo ispadne, ali to tek trebate dočekati, a do tada
, šuti moj dječače plavi
btw ... smanjite doživljaj ljudi, ipak je sve to samo igra
zaista mi nije jasno šta više tražite na ovim stranicama, do četvrtka u 22.45, a možda i do 23.30 ova tema je na raspolaganju isključivo za navijače sarajeva i eventualno nekog od "armije navijača lištice",
sad fino usaburite, znamo da nećete spavati do utakmice sa levskim, da će vam svanuti kad sarajevo ispadne, ali to tek trebate dočekati, a do tada
btw ... smanjite doživljaj ljudi, ipak je sve to samo igra
- erik2
#2642 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Čitajuči sve ovo, ponekad pomislim da je Željovcima draži poraz Sarajeva, nego pobjeda Želje. Naravno i obrnuto. Već sam negdje pisao da ne idem više na utakmice ( zdravstveni razlozi ). Inače pratim, pitar sam. Ne odem na temu FCS da me ne bi proglasili uljezom. Mi smo nekad prije imali rivalstvo, nije bilo mržnje među taborima. Sad pomislim kako se raja iz oba tabora i ne druži, kao da je uslov da bi neko nekome bio prijatelj da navija za isti tim. Opet dojam stečen čitajući vas. Zatim dječija prepirka "čiji su navijači tukli mariborčane kod Katedrale " kao da je to važno, da sam se ja našao tamo znao bih šta mi je raditi, dovoljno je bilo čuti šta skandiraju. Eto ja sam od one manjine koja je željela i Sarajevu i Želji prolaz ili nas ima još takvih, ali ne forumamo. I gle čuda, nisam uopšte uživao u ova dva poraza Želje od Maribora. Naprotiv. I ne kontam tu satisfakciju tj. da je nekome kompenzacija za lošu sezonu krah Želje protiv Maribora.
Ja sam kont'o da će ovi zadnji događaji bar na kratko ujediniti dva tabora jer nas je ova grupa bugarskih i slovenačkih "navijača" podsjećala na našu tragediju na najgori mogući način.Ipak zabluda, a vi sada nastavite na istom fonu i ne dozvolite da vas neko omete sličan mom razmišljanju, eventualni prolaz mog Sarajeva sutra meni sigurno neće biti povod za podjebavanje. Ima nas i takvih. Gledam sad naslov ove teme koja se gotovo isključivo pretvorila u lokalno prepucavanje. Šteta.
Ja sam kont'o da će ovi zadnji događaji bar na kratko ujediniti dva tabora jer nas je ova grupa bugarskih i slovenačkih "navijača" podsjećala na našu tragediju na najgori mogući način.Ipak zabluda, a vi sada nastavite na istom fonu i ne dozvolite da vas neko omete sličan mom razmišljanju, eventualni prolaz mog Sarajeva sutra meni sigurno neće biti povod za podjebavanje. Ima nas i takvih. Gledam sad naslov ove teme koja se gotovo isključivo pretvorila u lokalno prepucavanje. Šteta.
-
LSD
#2643 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Dobro care, kakva je sad to pricanovi.dan.nova.nafaka wrote:Gle, sine dragi - ne govorim ja protiv Želje ništa, nauči se čitati.manijak1 wrote:Vi kao ne učestvujete u toj ligi?![]()
I šta sad treba ,po tvom svjetonazoru?? ko i ti odjebati bh fudbal, pratiti neke druge sportove i širiti defetizam, kako ne valja ništa, kako je sve u qrcu....pa ko ce ona pratiit naše klubove
E vidiš ima ljudi koji prate ovu (kako ti kažeš) šabanesku ligu...nazovi to mazohizmom, nekom tradicijom ili kako hoces, ali ima budala.
Ne može svi biti pametni ko ti, jel tako...ako imaš kakvu magicnu formulu kako da izdignemo iz ove "šaka jada" bilo bi dobro da je podjeliš sa nama...lahko je pametovati i kritikovati.
Last edited by LSD on 25/07/2012 08:57, edited 2 times in total.
- vozač
#2644 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ma bolesno sve čovječe, nit se znaju zajebavati, nit znaju podjebavati,erik2 wrote:Čitajuči sve ovo, ponekad pomislim da je Željovcima draži poraz Sarajeva, nego pobjeda Želje. Naravno i obrnuto. Već sam negdje pisao da ne idem više na utakmice ( zdravstveni razlozi ). Inače pratim, pitar sam. Ne odem na temu FCS da me ne bi proglasili uljezom. Mi smo nekad prije imali rivalstvo, nije bilo mržnje među taborima. Sad pomislim kako se raja iz oba tabora i ne druži, kao da je uslov da bi neko nekome bio prijatelj da navija za isti tim. Opet dojam stečen čitajući vas. Zatim dječija prepirka "čiji su navijači tukli mariborčane kod Katedrale " kao da je to važno, da sam se ja našao tamo znao bih šta mi je raditi, dovoljno je bilo čuti šta skandiraju. Eto ja sam od one manjine koja je željela i Sarajevu i Želji prolaz ili nas ima još takvih, ali ne forumamo. I gle čuda, nisam uopšte uživao u ova dva poraza Želje od Maribora. Naprotiv. I ne kontam tu satisfakciju tj. da je nekome kompenzacija za lošu sezonu krah Želje protiv Maribora.
izvinjavam se svim balavcima koji čitaju forum bez RP
-
north
#2645 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Mislim da košpma fali samokritike, razumijem ja da oni podržavaju brku zbog mnogih uspjeha u domaćoj ligi, sve je to 5 i razumljivo, ali majka mu stara ako se konstantno blamiraš u Aziji, i sad poslije duže vremena izađeš u evropu na nikad bliže gostovanje i protivnika po mjeri, i najavljuješ prolaz, a opet fasuješ 6 komada, doduše sada u dvije tekme, valjda to povlači neke analize...i još domaći trener se poslije tekme zahvaljuje protivničkom treneru što gostujuća ekipa nije više napadala...mislim, razumijem ja da on pukušava biti duhovit i ironičan, ali nije to baš uvijek simpatično......jedini Žujo imo damu i malo iskritikovao taktiku i već bi mu mnogi krv pili......
Ali ok, ostavimo mi probleme komšijama i ako po njihovim postovima vidim nema nikakvih problema, oni su zadovoljni nastupom svog kluba, kako neko reče ponosan, tako da to treba poštovati...okrenimo se mi preostalom klubu kojem su već u Sofiji vidovite azire proricale petarde.....samo neka nastave isto i sada za četvrtak, tu pogovoto mislim na nurka i njegove rekorde po broju postova prije, tokom i nakon neke tekme, , ne moraš kralju odmah reciplirati, samo te molim da nastaviš tvrditi kao i ostali kako će Sarajevo primiti pet golova, to me pravo tješi....
Ali ok, ostavimo mi probleme komšijama i ako po njihovim postovima vidim nema nikakvih problema, oni su zadovoljni nastupom svog kluba, kako neko reče ponosan, tako da to treba poštovati...okrenimo se mi preostalom klubu kojem su već u Sofiji vidovite azire proricale petarde.....samo neka nastave isto i sada za četvrtak, tu pogovoto mislim na nurka i njegove rekorde po broju postova prije, tokom i nakon neke tekme, , ne moraš kralju odmah reciplirati, samo te molim da nastaviš tvrditi kao i ostali kako će Sarajevo primiti pet golova, to me pravo tješi....
- JThomas
#2646 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
komentar objektivnog diva: adilović nije bio u ofsajdu, ali ne vide se drugi igrači pa ne možemo reći
ne bi mi prošli ni ovako ni onako, da se ne lažemo...ali bi makar kulturno pobijedili da je kriterij bio iole normalan.
i najjači su mi komentari, kao nije im bitna liga...
ne bi mi prošli ni ovako ni onako, da se ne lažemo...ali bi makar kulturno pobijedili da je kriterij bio iole normalan.
i najjači su mi komentari, kao nije im bitna liga...
- ultima_palabra
#2647 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Njima i BorcuJThomas wrote:i najjači su mi komentari, kao nije im bitna liga...
- nosara
#2648 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Pili bi oni Miljacku iz njega, samo da ga je uzet, konacno...ultima_palabra wrote:Njima i BorcuJThomas wrote:i najjači su mi komentari, kao nije im bitna liga...Prvi sljedeći pehar koji dobiju odmah će baciti u Miljacku
- emigrazione
#2649 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Pa vi presretni sto vas planinari obrukase, euforija prava jebote 
- JThomas
#2650 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
i na ovom izvještaju sa s ource.ba se tačno vidi da adilović stoji ispred čovjeka koji ga čuva i da nema govora o ofsajdu. al' eto, to je "evropsko suđenje"