Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mea_parvitas

#2626 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Mea_parvitas »

alchak.ba wrote:
Mea_parvitas wrote:
alchak.ba wrote: Usput, sumnjam da ste za Bajica uzeli vise od 300 milja eura.

P.s. Zolotić je po meni jedan od boljih vaših igrača u zadnjih nekoliko godina, a ne moze da igra u Belgiji. Toliko o nasim talentima i kvalitetu.
On sumnja. :lol: :-) :lol:
Zolotic je bio dugo povrijedjen i tek se poceo vracati u pravu formu, Zolotic prije povrede je bio strasan igrac, a Gent je prvak Belgije.
Da, i?
Ovo bi i dijete skontalo. Vozdra
alchak.ba

#2627 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alchak.ba »

Mea_parvitas wrote:
Ovo bi i dijete skontalo. Vozdra
Cao cao vozdrica, cickovo ulje kosica.
omega369

#2628 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

emigrazione wrote:Grob je jebo prije njega nam igro Sunjevaric :zid: :facepalm:
i radulovic :koluta: :koluta:
BHF_Manijak

#2629 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Zolotic je fino dijete, kulturno, odgojeno i pravi sportista. Medjutim, ne pali to bas za dobru fudbalsku karijeru. Kada te posude Istri, onda je to ogroman korak unazad. Da iz Dinama tu odes na posudbu, pa inekako, ali od toliko klubova u Belgiji, oni te posude u HNL. Mozemo se mi zavaravati povreda, ha hu, ali lom noge, iako je vizuelno strasna povreda, nije jedna od najgorih u karijeri profesionalnog fudbalera. Recimo da su ligamenti 3 puta gori. Vracali su se ljudi u staru formu i nakon gorih povreda.
Ali i ruku na srce, u nasim uslovima kad igrac dozivi takvu povredu, on tokom oporavka nema adekvatan tretman kao na zapadu, psiholozi, fiziotarapetu, banje, ha hu... Ali opet to nije opravdanje.
Volio bih da uspije, da bude standardni clan Anderlechta i reprezentativac, ali da Bog da...
alchak.ba

#2630 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alchak.ba »

Zolotic nije otisao gore povrijedjen, nego je otisao oporavljen i kao igrao.... no međutim.

I nije tema Zolotic kao on nego "profesionalci" iz nase lige.
omega369

#2631 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by omega369 »

alchak.ba wrote:
Samo sam rekao da je imao ispravan tok karijere.
Da je Skoro imao njegov tok karijere zavrsio bi u kuci slavnih u Real Madridu.
Zaboravljate ulogu menadzera :!: Ona je toliko bitna da - npr. da se o Dzeki brinuo Osim, ovaj bi vjerovatno skoncao negdje u iranu ili pakistanu za 2-300 milja plafon, mozda turska i naplata na kapaljku...kao i brojni drugi. Najbitniju stvar za Dzeku napravio je Plisek :wink: Covjek mu sredio potpis profi ugovora manje od 2 mjeseca do isteka roka vezanog za godine i time ucinio takvu uslugu da bi ga se komsije trebale sjecati do kraja zivota
BHF_Manijak

#2632 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Pa upravo. Od povrede je proslo 2 godine ba, da je na stakama bio, dozla... Eno i Grahovac se tek poceo kao koprcati malo, a lik bio kapiten mlade, odlican u Borcu i u U21 repki. I to u Rapidu ba, ne govorimo o nekoj ekipi ala Schalke, gdje je konkurencija do milog Boga jaka.
Uglavnom za sve te igrace poenta je ista. Otici ce, vjerovatno Turska ili kakva druga istocnoevropska zemlja, tavorit tamo i nazad. Bice tu par izuzetaka ala Cimirot, ali sve je ostalo u 5 deka. Samo sto se medijski od tih igraca na portalima naprave babaroge.

@Omega, da je imao umjesto Irfana nekog sposobnijog, mogao je i bolju karijeru imati. Bio je pred potpisom za Bayern, dakle nije suplja, ali Irfan onda uleti... Mada je i ovako strasna karijera, ogromne pare.
alchak.ba

#2633 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alchak.ba »

omega369 wrote:
alchak.ba wrote:
Samo sam rekao da je imao ispravan tok karijere.
Da je Skoro imao njegov tok karijere zavrsio bi u kuci slavnih u Real Madridu.
Zaboravljate ulogu menadzera :!: Ona je toliko bitna da - npr. da se o Dzeki brinuo Osim, ovaj bi vjerovatno skoncao negdje u iranu ili pakistanu za 2-300 milja plafon, mozda turska i naplata na kapaljku...kao i brojni drugi. Najbitniju stvar za Dzeku napravio je Plisek :wink: Covjek mu sredio potpis profi ugovora manje od 2 mjeseca do isteka roka vezanog za godine i time ucinio takvu uslugu da bi ga se komsije trebale sjecati do kraja zivota
Ma svasta nesto se poklopilo.
Mea_parvitas

#2634 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Mea_parvitas »

Pretpostavljam onda Omega da je tvoj zakljucak da ih treba prodavati u neke jace lige za 30-50.000 eura pa ce onda bolje napredovati i mozda nekad donijeti vise kesa. :zzzz: O Dzeki se nije brinuo ni jedan menadzer nego se brinuo sam o sebi i radio svoj posao na najbolji nacin. Svi nasi menadzeri su gole kurcine u svom poslu, autoriteti i poznanstva nikakva, sitni kokosarski interesi, klubovi ne prave nikakve rezultate, liga nam se igra na kukuruznim terenima, igraci imaju 30.000 KM godisnje plate (negdje sam procitao da ce Bajic u Turskoj sada imati 250.000 eura godisnje :-) ), nema navijaca da guraju sve to, sve u svemu i ova prodaja Bajica za milion KM je odlican posao i nadam se da ce Zeljo i dalje dizati standarde sto se tice prodaje igraca. Za koju godinu bice jos vise Bajica, koji ce skracenjem lige i poboljsanjem uslova, nadam se, odlaziti za jos vecu lovu.
jeza u ledja

#2635 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

razlika sa cimirotom je sto je taj igrac rijetkost u nasoj ligi u smislu pristupa poslu i nacinu zivota van njega.
ako mene pitate, nedostatak radnih navika, fizicka sprema i mentalni sklop su glavna prepreka nasim igracima da postignu nesto vani.
drugi veliki problem je sto je razlika u onome sto igracu moze ponuditi domaci klub i onome sto mu moze ponuditi prosjecni klub iz azerbejdzana tolika da je jako tesko odoliti prvoj prilici da nesto zaradis i otperjas u pizdice za lovom. a tu se najcesce radi o ligama sa vrlo nezdravom sredinom, u klubovima koji ovise od poslovanja lokalnih tajkuna, i gdje se vrlo malo ili nimalo ulaze u razvoj igraca. ili se tu radi o slabijem klubu turske, grcke, ukrajinske ili slicnih liga, gdje ti bez obzira na kvalitet moras proci par stepenica vise da bi uopste dosao u istu ravan sa prosjecnim igracima jacih klubova u tim ligama. to odmah znaci 2-3 sezone vise u razvoju, gdje moras imati dosta srece da bi odrzao formu i bio top cijelo vrijeme. i normalno, dok ti uspijes, tebi je vev 24-25 godina i nisi vise nikome jakom interesantan.
ili igraci odu u belgiju, koja lopatom kupi sve mlado sto igra. gdje je cijela poenta profesionalnog fudbala i lige proizvodnja talenata, i onda si tamo u strasnoj konkurenciji sa sve omladincima tvog uzrasta, pa ti vidi.

kad i ako nasi klubovi budu nudili visegodisnje ugovore s solidnom platom, stvari ce se mijenjati. igraci nece odlaziti budzasto, niti ce uopste odlaziti prvim vozom i za prvom ponudom. da stojcev igra u zrinjskom, on bi danas potpisivao sa osijekom, ili kazahstanom, a ne kao 28-godisnjak u jedan od jacih timova u grckoj.
LSD

#2636 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Zolotiću je onaj primitivac iz Zrinjskog uništio karijeru... rezultat: težak (vanjski) lom noge u razvojnim godinama , višemjesecno odsustvo i višemjesecni oporavak.
Dobro, možda pretjerujem sa uništio- ali sigurno znatno unazadio karijeru :sad: jbg, to su te čari naše bajne lige.
Last edited by LSD on 11/08/2015 17:05, edited 1 time in total.
Capajebo

#2637 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Capajebo »

Zolotic je i van terena :thumbup:
Stari mu je isto insan :thumbup: :D
LSD

#2638 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Capajebo wrote:Zolotic je i van terena :thumbup:
Stari mu je isto insan :thumbup: :D
Ma Zola je neiskvaren decko.

Na ranu ga priviti komotno :D
Logovan

#2639 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

avetinja wrote:Budi iskren, pa reci kako je bilo. Bili su konkretniji, nisu iskoristili svoje šanse i stigla ih je kazna.
Bili su bolji, ali ne toliko da se o tome ovako puno raspravlja. A i kad realno pogledaš, pa šta ako su bili bolji? I oni se svake godine bore za titulu, uvijek su u vrhu. Nije neka velika bruka što su bolje odigrali.
Na kraju krajeva džaba im to što su bili bolji, jer smo mi titulu osvojili, to se jedino i gleda.
avetinja

#2640 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:Budi iskren, pa reci kako je bilo. Bili su konkretniji, nisu iskoristili svoje šanse i stigla ih je kazna.
Bili su bolji, ali ne toliko da se o tome ovako puno raspravlja. A i kad realno pogledaš, pa šta ako su bili bolji? I oni se svake godine bore za titulu, uvijek su u vrhu. Nije neka velika bruka što su bolje odigrali.
Na kraju krajeva džaba im to što su bili bolji, jer smo mi titulu osvojili, to se jedino i gleda.
Neko je spomenuo kako ste poraženi samo 10 puta na Koševu od sezone 2002/2003 i pomenuo utakmicu sa Zrinjskim. Ja sam samo rekao da prošle sezone, kvalitetnija ekipa od Zrinjskog nije došla na Koševo. I bili su bolji, to je istina. Nije ovo nikakvo rasprvljanje na dugo i na široko, tek 2-3 posta koja su se dovezala na moj odgovor.
1946--1987

#2641 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by 1946--1987 »

jeste vile su nas pronosale proslu utakmicu sa zrinjskim kuci, kad stevo pogodi stativu pred sami kraj noge su mi se odsjekle :D
fakat,odavno bolja ekipa nije gostovala tada a mi smo ih ipak nekako uspjeli poraziti.
todd_smith

#2642 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

emigrazione wrote:Nije tacno da su bili bolji od Sarajeva, na AFH ko god ima 2-3 zicera smatra se da je tu utakmicu bio bolji od Sarajeva, sto naravno nije tacno...
kakve ti gluposti valjas to je za riplijevog vjerovali ili ne
Logovan

#2643 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

avetinja wrote:Nije ovo nikakvo rasprvljanje na dugo i na široko, tek 2-3 posta koja su se dovezala na moj odgovor.
Ma spominje se da su bili bolji od nas otkako je završila utakmica, pa sve do danas i stalno se vrti jedna te ista priča. :-) I vi i neutralni i ovi moji, non stop lupaju kako su bili bolji. :D
Capajebo

#2644 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Capajebo »

Logovan wrote:
avetinja wrote:Nije ovo nikakvo rasprvljanje na dugo i na široko, tek 2-3 posta koja su se dovezala na moj odgovor.
Ma spominje se da su bili bolji od nas otkako je završila utakmica, pa sve do danas i stalno se vrti jedna te ista priča. :-) I vi i neutralni i ovi moji, non stop lupaju kako su bili bolji. :D
Pa kad jesu, imali smo dosta srece tu tekmu. Na sredini su nas momacki uzeli :oops: :mrgreen:
avetinja

#2645 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Logovan wrote:
Ta utakmica je bila od velikog značaja, a vjerovatno tvoji traže uzrok dobre igre Zrinjskog na Koševu. Vidjet ćemo u petak kako stoje stvari. Zrinjski je kvalitetnija ekipa od Širokog. Ako ih pobijedite postajete prvi favoriti za titulu.
Logovan

#2646 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:
Ta utakmica je bila od velikog značaja, a vjerovatno tvoji traže uzrok dobre igre Zrinjskog na Koševu. Vidjet ćemo u petak kako stoje stvari. Zrinjski je kvalitetnija ekipa od Širokog. Ako ih pobijedite postajete prvi favoriti za titulu.
Ma moji znaju pretjerati. :D Što je najgore, digla se neka frka kako su bolje odigrali od nas, sramota, bla, bla, nismo zaslužili titulu i slične gluposti. :-)
avetinja

#2647 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Logovan wrote:Ma moji znaju pretjerati. :D Što je najgore, digla se neka frka kako su bolje odigrali od nas, sramota, bla, bla, nismo zaslužili titulu i slične gluposti. :-)
Pa, i niste zaslužili titulu. :mrgreen:
Logovan

#2648 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:Ma moji znaju pretjerati. :D Što je najgore, digla se neka frka kako su bolje odigrali od nas, sramota, bla, bla, nismo zaslužili titulu i slične gluposti. :-)
Govorim kako moji lupaju, to šta ti misliš to je već druga stvar. :D
BHF_Manijak

#2649 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by BHF_Manijak »

Ne mogu se poredit prosle sezone nastupi Zrinjskog i Sirokog. Siroki je izuzetno pickasto igrao protiv FKS na Kosevu, ali i u Listici, bas kao i protiv Zelje.
Zrinjski je ekipa koja se nadigravala u duelu s oba rivala i daleko daleko vise su pokazali od Sirokog, iako su po meni mozda i kvalitetniji sastav imali!
avetinja

#2650 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:
Govorim kako moji lupaju, to šta ti misliš to je već druga stvar. :D
Polahko, bolan, šala mala. :D
Post Reply