Kako rade, slobodno piši za 2018.mali_milojica wrote:Vjerovatno,mada stoji za MidSize SUV (to je valjda slicno X3,Q5) da dolazi krajem godine ili Q1 2017.ElRe wrote:Znaci ove godine samo Giulia
Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElRe
#2626 Re: Alfa Romeo
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2627 Re: Alfa Romeo
ElRe wrote:Kako rade, slobodno piši za 2018.mali_milojica wrote:Vjerovatno,mada stoji za MidSize SUV (to je valjda slicno X3,Q5) da dolazi krajem godine ili Q1 2017.ElRe wrote:Znaci ove godine samo Giulia
- sema911s
#2628 Re: Alfa Romeo
jopet nista od juliee,.,. kazu odgadjaju do 2018 jel nejmaju kesa(fail je ustedio na nama pa ih moze pogurat)
Autocar reports in a presentation to investors, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) has revealed that R&D, manufacturing and product investment will be “reduced through 2018”. What this means is the Italian brand’s new product line up - consisting of a total of eight cars including the new Giulia saloon - won’t be in place by 2018 as planned - instead we’ll have to wait until 2020, confirming earlier reports of a delay. It’s partly down to the slowdown of China’s economy.
il po googlu
Autocar javlja u prezentaciji za investitore, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je otkrio da R & D, proizvodnja i investicije proizvod će biti "smanjiti preko 2018". To znači da italijanskih brendova novu liniju proizvoda up - koja se sastoji od ukupno osam vozila, uključujući novi Giulia salonu - neće biti na mjestu do 2018. kako je planirano - umjesto da ćemo morati čekati do 2020. godine, potvrđuje ranije izvještajima kašnjenje. To je dijelom sve do usporavanja kineske ekonomije.
Autocar reports in a presentation to investors, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) has revealed that R&D, manufacturing and product investment will be “reduced through 2018”. What this means is the Italian brand’s new product line up - consisting of a total of eight cars including the new Giulia saloon - won’t be in place by 2018 as planned - instead we’ll have to wait until 2020, confirming earlier reports of a delay. It’s partly down to the slowdown of China’s economy.
il po googlu
Autocar javlja u prezentaciji za investitore, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je otkrio da R & D, proizvodnja i investicije proizvod će biti "smanjiti preko 2018". To znači da italijanskih brendova novu liniju proizvoda up - koja se sastoji od ukupno osam vozila, uključujući novi Giulia salonu - neće biti na mjestu do 2018. kako je planirano - umjesto da ćemo morati čekati do 2020. godine, potvrđuje ranije izvještajima kašnjenje. To je dijelom sve do usporavanja kineske ekonomije.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2629 Re: Alfa Romeo
Mislim da je ovo kraj za alfu. Zao mi je iskreno, al' strategija koju zagovaraju, donosi samo neuspjeh.
- mali_milojica
#2630 Re: Alfa Romeo
Ide Giulia 100% ove godine. Proizvodnja krece krajem marta. Ovdje se govori kako nece popuniti liniju od 8 novih modela do 2018,kako su planirali,nego ce se to rastegnuti do 2020.sema911s wrote:jopet nista od juliee,.,. kazu odgadjaju do 2018 jel nejmaju kesa(fail je ustedio na nama pa ih moze pogurat)
il po googlu
Ako opet ne izbace novi plan
Meni je bilo malo cudno (iako drago) da su krenuli sa ulaganjem u Alfu,koja je na margini,a ne u Jeep koji ima nevjerovatan rast i koji donosi kes.
- sema911s
#2631 Re: Alfa Romeo
ma mijenjaju planove ko moj sef,., svaki dan nesto novo,.a nista ne rade,. al kako su krenuli,., tesko oove godine,.,
mada bi bilo bolje da su alfu prodali vag-u,., dobili bi pare a alfa bi ko lambo se preporodila,., lambo zaposlio 150 novih ljudova,.,a na obuku je doslo oko 500--pa ce probrat jos oko 200ljudova,.,
mada bi bilo bolje da su alfu prodali vag-u,., dobili bi pare a alfa bi ko lambo se preporodila,., lambo zaposlio 150 novih ljudova,.,a na obuku je doslo oko 500--pa ce probrat jos oko 200ljudova,.,
-
citroen xm
#2632 Re: Alfa Romeo
Ja, i dobila bi TDI traktore zajedno sa sterilnim dizajnom. Bolje je nekada propasti sa stilom nego biti okovan.
Bolje i da je Lanča odmah propala nego što su joj još neko vrijeme kalemili znak na američke modele.
Bolje i da je Lanča odmah propala nego što su joj još neko vrijeme kalemili znak na američke modele.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2633 Re: Alfa Romeo
Ne bih se bas slozio s tobom, pogotovo kad je spas jedne, meni zaista omiljene marke. Ja bi je prodao i kinezima, samo da stane na noge.citroen xm wrote:Ja, i dobila bi TDI traktore zajedno sa sterilnim dizajnom. Bolje je nekada propasti sa stilom nego biti okovan.
-
citroen xm
#2634 Re: Alfa Romeo
Nisu problem Kinezi već Švabe. Kinezi poprilično ispoštuju filozofiju firme. Za Švabe baš ne bih rekao, ali vrijeme će pokazati. Kod Švaba je sve Golfikovano kada je VAG grupa u pitanju.
- sema911s
#2635 Re: Alfa Romeo
jbga citro pricas o tim tdi ko da su neznam sta a drugi aman zaman,.,a i jedni i druge se kvare ko mlijeko,.,
to dal je bolje propast sa stilom,.,.pitaj 30,000uposlenih(koliko ih je vec) sta oni misle,.,dal da rade za platu i sta vec sleduje il da su na minimalcu da pomalo sljakaju,.
neeznam cime se ti bavis al stavi se u poziciju da mozes birat biro il da radis i zaradis finu sumu,.,
a to sta bi srce zelilo,., je druga prica,., i ferdinand kada je umirao trazio je da se brinu o kompaniji kako najbolje znaju i umiju nije zelio suvove, limuzine, dizele,., al kada trziste trazi nemas izbora,.,
vag uz ovo sranje i niz drugih opet 2. u svitu,. a fiat gdii,., onda pogledas neke druge izvjestaje,., davno je srce prestalo da bira,., novcanik otvara pluca ,.,
to dal je bolje propast sa stilom,.,.pitaj 30,000uposlenih(koliko ih je vec) sta oni misle,.,dal da rade za platu i sta vec sleduje il da su na minimalcu da pomalo sljakaju,.
neeznam cime se ti bavis al stavi se u poziciju da mozes birat biro il da radis i zaradis finu sumu,.,
a to sta bi srce zelilo,., je druga prica,., i ferdinand kada je umirao trazio je da se brinu o kompaniji kako najbolje znaju i umiju nije zelio suvove, limuzine, dizele,., al kada trziste trazi nemas izbora,.,
vag uz ovo sranje i niz drugih opet 2. u svitu,. a fiat gdii,., onda pogledas neke druge izvjestaje,., davno je srce prestalo da bira,., novcanik otvara pluca ,.,
-
citroen xm
#2636 Re: Alfa Romeo
Dobro, to je druga priča. Svakako da je radnicima kao i meni bitan posao. Ja to pričam iz ugla ljubitelja tog brenda, a ne iz ugla radnika.
Nemam ništa protiv njemačkih dizela, ali kada kažem traktor mislim na uglađenost rada, a tu je VAG najgori jer su im svi dizelaši koje sam vidio i čuo bučniji od konkurencije. Na kraju kada je u pitanju dizajn ostajem pri svom. Jednostavno su likovi hladni. Jbg, takva im priroda.
Nemam ništa protiv njemačkih dizela, ali kada kažem traktor mislim na uglađenost rada, a tu je VAG najgori jer su im svi dizelaši koje sam vidio i čuo bučniji od konkurencije. Na kraju kada je u pitanju dizajn ostajem pri svom. Jednostavno su likovi hladni. Jbg, takva im priroda.
- basicm
#2637 Re: Alfa Romeo
Trebace facelift djuli dok krene prodaja. Nema od ovoga nista vjerujte, feedback narudzbi nije odgovarajuci i odmah promjena plana.
-
Walther
#2638 Re: Alfa Romeo
Bolje nek potone u stilu nego da je mrcvare... Kinezi ili VAG.konektovan wrote:Ne bih se bas slozio s tobom, pogotovo kad je spas jedne, meni zaista omiljene marke. Ja bi je prodao i kinezima, samo da stane na noge.citroen xm wrote:Ja, i dobila bi TDI traktore zajedno sa sterilnim dizajnom. Bolje je nekada propasti sa stilom nego biti okovan.
-
Walther
#2639 Re: Alfa Romeo
Govori se o brand i ne o pravima radnika.... Ako se mocne mrcvariti brand radnici ce svakako ostati na cesti...sema911s wrote:jbga citro pricas o tim tdi ko da su neznam sta a drugi aman zaman,.,a i jedni i druge se kvare ko mlijeko,.,
- ElRe
#2640 Re: Alfa Romeo
Jaguar, Volvo, Lambo, Ducati su tek procvjetali nakon promjene vlasnika. Zasto bi bilo drugacije sa Alfom?Walther wrote:Bolje nek potone u stilu nego da je mrcvare... Kinezi ili VAG.konektovan wrote:Ne bih se bas slozio s tobom, pogotovo kad je spas jedne, meni zaista omiljene marke. Ja bi je prodao i kinezima, samo da stane na noge.citroen xm wrote:Ja, i dobila bi TDI traktore zajedno sa sterilnim dizajnom. Bolje je nekada propasti sa stilom nego biti okovan.
-
Lolobrigida
#2641 Re: Alfa Romeo
Ako se počne mrcvariti? Taj brod je davno isplovio iz luke, jer se AR intenzivno mrcvari već finih 10-ak godina. Ovaj cirkus sa odgađanjem prodaje Giulije je samo vrhunac javašluka i krajnje neozbiljne politike koju Fiat provodi prema Alfi još skoro od perioda kada je i preuzeo ovaj brend.
Gašenje u stilu? I taj brod je davno isplovio iz luke. Gašenje u današnjem vremenu bi bilo gašenje polumrtvog pacijenta koji se pokušao infuzijom i Esbesul tabletama održati u životu. Da je 2000. ili 2005.godina, možda bi se moglo pričati o "stilu", ovako...
Ne znam, da sam zagriženi AR fan, ja bih se Marchionneu prisjećao i oca i matere svaki put kada bi se o modernoj Alfi pričalo, jer ne znam da li sam i u jednoj drugoj grupaciji vidio ovakav maćehinski odnos kakav su pod Fiatom trpili i još trpe Alfa i Lancia. Nevjerovatno da ima toliko glupih i kratkovidnih ljudi koji pričaju o nakoj slavi dostojanstvu koju bi navodno AR izgubio kada bi bio prodat. Kratkovidna gospodo, ta slava, dostojanstvo, stil...su davno izgubljeni upravo pod Fiatom, tako da se u vlasništvu Kineza, VAG-a ili nekog trećeg nema šta izgubiti, može se samo dobiti.
Ako se ovaj cirkus sa Giulijom nastavi, ja bih lično bio presretan kada bi se AR riješio Fiata. I Kinezi i VAG bi bili puno bolja destinacija za vraćanje izgubljene slave i dostojanstva.
Gašenje u stilu? I taj brod je davno isplovio iz luke. Gašenje u današnjem vremenu bi bilo gašenje polumrtvog pacijenta koji se pokušao infuzijom i Esbesul tabletama održati u životu. Da je 2000. ili 2005.godina, možda bi se moglo pričati o "stilu", ovako...
Ne znam, da sam zagriženi AR fan, ja bih se Marchionneu prisjećao i oca i matere svaki put kada bi se o modernoj Alfi pričalo, jer ne znam da li sam i u jednoj drugoj grupaciji vidio ovakav maćehinski odnos kakav su pod Fiatom trpili i još trpe Alfa i Lancia. Nevjerovatno da ima toliko glupih i kratkovidnih ljudi koji pričaju o nakoj slavi dostojanstvu koju bi navodno AR izgubio kada bi bio prodat. Kratkovidna gospodo, ta slava, dostojanstvo, stil...su davno izgubljeni upravo pod Fiatom, tako da se u vlasništvu Kineza, VAG-a ili nekog trećeg nema šta izgubiti, može se samo dobiti.
Ako se ovaj cirkus sa Giulijom nastavi, ja bih lično bio presretan kada bi se AR riješio Fiata. I Kinezi i VAG bi bili puno bolja destinacija za vraćanje izgubljene slave i dostojanstva.
-
Walther
#2642 Re: Alfa Romeo
Zato sto bi unistili bit Alfe, kao sto unistili Saab ili kao sto sad unistavaju Lanciu. Specifican brand i kupci koji nikad komercialno njemackoj trojki nikad nece moci parirati. Svaki takav pokusaj ce propasti. Ovaj zadnji pokusaj da od Alfe naprave nesto kao njemacko vecina Alfista nije prihvatila. A kupac njemackog vozila svakako nikad nece kupiti Alfu.ElRe wrote:Jaguar, Volvo, Lambo, Ducati su tek procvjetali nakon promjene vlasnika. Zasto bi bilo drugacije sa Alfom?
-
Walther
#2643 Re: Alfa Romeo
Slazem se sa gornjim...Lolobrigida wrote:Ako se počne mrcvariti? Taj brod je davno isplovio iz luke, jer se AR intenzivno mrcvari već finih 10-ak godina. Ovaj cirkus sa odgađanjem prodaje Giulije je samo vrhunac javašluka i krajnje neozbiljne politike koju Fiat provodi prema Alfi još skoro od perioda kada je i preuzeo ovaj brend.
- ElRe
#2644 Re: Alfa Romeo
Sta su to izgubili Jaguar i Volvo?Walther wrote:Zato sto bi unistili bit Alfe, kao sto unistili Saab ili kao sto sad unistavaju Lanciu. Specifican brand i kupci koji nikad komercialno njemackoj trojki nikad nece moci parirati. Svaki takav pokusaj ce propasti. Ovaj zadnji pokusaj da od Alfe naprave nesto kao njemacko vecina Alfista nije prihvatila. A kupac njemackog vozila svakako nikad nece kupiti Alfu.ElRe wrote:Jaguar, Volvo, Lambo, Ducati su tek procvjetali nakon promjene vlasnika. Zasto bi bilo drugacije sa Alfom?
- ElRe
#2645 Re: Alfa Romeo
Lolobrigida wrote:Ako se počne mrcvariti? Taj brod je davno isplovio iz luke, jer se AR intenzivno mrcvari već finih 10-ak godina. Ovaj cirkus sa odgađanjem prodaje Giulije je samo vrhunac javašluka i krajnje neozbiljne politike koju Fiat provodi prema Alfi još skoro od perioda kada je i preuzeo ovaj brend.
Npr indijska Mahindra je skoro kupila Pininfarinu, ima novca na bacanje, Alfa bi bila pun pogodak. Spoj Pininfarininog dizajna i novog uzleta Alfe bio bi pogodak. Raskrstiti sa FPT, FCA... angazovati svoje inzinjere i krenuti u razvoj. Jaguar pod Tatom je to upravo prosao, Volvo pod Geely-em
-
Walther
#2646 Re: Alfa Romeo
sasvim drugciji kupci, prica, ...ElRe wrote:Sta su to izgubili Jaguar i Volvo?Walther wrote:Zato sto bi unistili bit Alfe, kao sto unistili Saab ili kao sto sad unistavaju Lanciu. Specifican brand i kupci koji nikad komercialno njemackoj trojki nikad nece moci parirati. Svaki takav pokusaj ce propasti. Ovaj zadnji pokusaj da od Alfe naprave nesto kao njemacko vecina Alfista nije prihvatila. A kupac njemackog vozila svakako nikad nece kupiti Alfu.ElRe wrote:Jaguar, Volvo, Lambo, Ducati su tek procvjetali nakon promjene vlasnika. Zasto bi bilo drugacije sa Alfom?
- ElRe
#2647 Re: Alfa Romeo
Ne bih rekao da je profil kupaca odlucujuci ali hajde. Ovako bi bilo da Alfu kupuju samo ljubitelji italo stila. Sve se to moze zadrzati pod novim vlasnikom.
- mali_milojica
#2648 Re: Alfa Romeo
Volvo i JLR (Jaguar Land Rover) su mnogo pozeljniji za kupnju. Imali su sve svoje. Od razvoja,inzinjera,crtaca pa do fabrika.
Alfa vise nema svoje inzinjere. Sve je pod FPT. Jedino je Ferrari bio i ostao "neovisan".
Prave se po Fiatovim i Maserati tvornicama.
Jedino sto imaju je Centro Stile Alfa Romeo.
Ako su kinezi u Volvo ulupali 11 milijardi,u Alfu (kad bi je FCA i prodao) bi neko morao ulupati najmanje duplo i cekati duze vremena,najmanje 5-10 godina. Takvih budala nema.
Alfa vise nema svoje inzinjere. Sve je pod FPT. Jedino je Ferrari bio i ostao "neovisan".
Prave se po Fiatovim i Maserati tvornicama.
Jedino sto imaju je Centro Stile Alfa Romeo.
Ako su kinezi u Volvo ulupali 11 milijardi,u Alfu (kad bi je FCA i prodao) bi neko morao ulupati najmanje duplo i cekati duze vremena,najmanje 5-10 godina. Takvih budala nema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2649 Re: Alfa Romeo
Nadosuh cca litar ulja i prestalo se cut kao dizel pri paljenju 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2650 Re: Alfa Romeo
Za Lanču ništa jeldemali_milojica wrote:Zvanicno novi plan za Alfu![]()
Predstavljanje civilne Giulije u Zenevi.
Proizvodnja Giulije krece u martu.
Do kraja godine vjerovatno dolazi SUV.
U periodu od 2017-2020 (ako opet nesto ne useru) trebali bi predstaviti nasljednika 166,veci SUV,CUV,nasljednika Giuliette i jos dva modela vjerovatno Coupe na bazi Guilije i 6C.
Ostaje da vidimo.
Pare se najvise okrecu Jeep i RAM,koji iskreno i najvise prodaju i donose lovu.
Sve detaljno u dokumentu
http://www.fcagroup.com/en-US/investor_ ... Update.pdf