Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#2626 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Bas su me razocarali danas na RTVZE, emisija nesto ko "Ja biram goste" ili kako vec i cini mi se voditeljica je Andjela, je dovela kao gosta neku psihijatricu, a bila je jos neka teta koja cini mi se i nije puno pricala, gdje su nam odrzale predavanje o psima lutalicama .
Malo neozbiljno od RTVZE da neko ima onakvo samopromovisanje pa makr to bio i njihov uposlenik ili sta li vec .
kakavdanakneiskustvu

#2627 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... i-tukao-je

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad prekjučer su u 15 sati od pripadnika Policijske stanice Zenica preuzeli Almira Jašarevića (35) iz Zenice zbog sumnje da je Almu S. iz Sarajeva držao zarobljenu te da joj je nanio lakše tjelesne povrede.

Raspisana potjernica

Sarajka je Jašarevića prijavila policiji u noći sa 12. na 13. novembar, nakon čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potjernicu za njim. Ubrzo je pronađen u Zenici i predat na nadležnost sarajevskoj policiji.

Kako su nam kazali u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, još im nije dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Jašarević je 2002. osuđen zbog razbojništva nad poštarom. Privođen je i 2009. zbog iznude, kao i zbog niza drugih krivičnih djela. U to vrijeme bio je kik-boks reprezentativac BiH i počeo se takmičiti u profesionalnom K-1 boksu.

Prijetnje i nasilništvo

Bio je žrtva dva teška ranjavanja 2006. godine, zapaljen mu je auto, a potom mu je 2009. i pucano na kuću. BMW ga je 2010. udario kao pješaka. Jašarević tvrdi da se tada radilo o pokušaju likvidacije.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su Jašarevića 8. januara ove godine pod sumnjom da je uputio ozbiljne prijetnje policajcima.

Mjesec poslije, tačnije 9. februara, u objektu "Libertas" u Školskoj ulici u Zenici Jašarević je napao J. Š., udarivši ga otvorenom šakom u glavu, a potom i u nogu, te ga je sa još jednom osobom izbacio iz objekta. Napadnutom muškracu tada su konstatirane teške tjelesne povrede, a Jašarević je uhapšen zbog nasilništva.
fiko_halimic

#2628 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

jel to tzv. jasar?
kakavdanakneiskustvu

#2629 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

fiko_halimic wrote:jel to tzv. jasar?

jeste
fiko_halimic

#2630 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

koliko je do sada tih tarzana bilo i nestalo..
kamen spoticanja

#2631 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:Pi*ka im materina bezobrazna. Bravo Uzunovicko, samo eutanazija :izet: :D
ovo ce biti jedina korisna stvar koju je sdp uradio za mandata
fiko_halimic

#2632 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

mozda bi bolje bilo pse sterilisti i cekati da prirodno odumru, a sa druge strane drakonski kaznjavati one koje napustaju zivotinje, da ne kazem babince koje okote ostavljaju po zenici.
sa ovim eutanazijama se nista ne rjesava. missim, pobijemo pse, oni donesu druge, pa pobijemo te druge o nasem trosku, oni donesu trece.. i opstina se pretvori u babinski servis za eutanaziju njihovih pasa. da ne grijesim dusu, nisu samo babinci. kao i u svim ostalim sverama zivota, seljak je najveca smetnja i neprijatelj.
motorola01

#2633 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

fiko_halimic wrote:mozda bi bolje bilo pse sterilisti i cekati da prirodno odumru, a sa druge strane drakonski kaznjavati one koje napustaju zivotinje, da ne kazem babince koje okote ostavljaju po zenici.
sa ovim eutanazijama se nista ne rjesava. missim, pobijemo pse, oni donesu druge, pa pobijemo te druge o nasem trosku, oni donesu trece.. i opstina se pretvori u babinski servis za eutanaziju njihovih pasa. da ne grijesim dusu, nisu samo babinci. kao i u svim ostalim sverama zivota, seljak je najveca smetnja i neprijatelj.
Onda pobit seljake :mrgreen: . Mislim zbog ustede novca i vremena( mislim na ovaj krug cuke-babino-babinjac :lol: ) :skoljka:
fiko_halimic

#2634 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

mislim da bi bilo dovoljno da ga se opali po dzepu jedno 5000 maraka i dvije godine uslovno. mozda 1000 sati korisnog rada sa zivotinjama pride, uz nadzor psihijatra i pendreka.
kamen spoticanja

#2635 Re: Zeničani

fiko_halimic wrote:mozda bi bolje bilo pse sterilisti i cekati da prirodno odumru, a sa druge strane drakonski kaznjavati one koje napustaju zivotinje, da ne kazem babince koje okote ostavljaju po zenici.
onda samo treba poslati ove iz shape da sterilizaciju vrse u babinu...i rjesen problem
samo nisam siguran ko bi se odozgo vratio kastriran :D
fiko_halimic

#2636 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

treba zakonom sankcionisati te koji ostavljaju zivotinje po gradu. koliko sam cuo, bile su neke sterilizacije po selima, ali kao sto si i sam rekao, ko zna na sta je to licilo. i koliko ima tih sela uopste? mislim stvarno, koliko? gdje god se okrenem vidim seljaka. vremenom su naucili da se maskiraju. ranije ih provalis za sekundu po spicastim cipelma ili karijesu na kecu, po melodiji koju zvizdi dok iza drveta pisa i cacka nos sa ukljucenim guzicnim subwooferom. malo kasnije su nabavili suskave trenerke i cipele sa zvoncicima na bijele carape, sa ili bez kozne jakne preko svega, a sad su vec high level experti. najcesce se kriju iza nacije, iza prculanskih osmjaha, iza avaza (kao citaju oni nesto). vole i auta. u rasponu od golfa koji ide na loz ili trafo ulje, do dzipova sa niskoprofilnim gumama, zavisi od polozaja u hijerarhiji seljaka. i picke su im napredovale. ranije redovno bez dva prednja, a sad vec laserski epiliraju brkove. naucili i na mobilne telefone. idu na "termine", iako ne znaju da je termin vremenski rok, a ne fensi naziv na mali fudbal. prate i kulturni zivot: gile, jasar, farma, ekrem, djeca pjevaju narodnjake, ismet horo. od zabavnih vole merlina i mata hari, mada im je i sako polumenta drag. ovi imucniji, uglavnom ascije, cevabdzije i ugledni piljari posjecuju sve vaznije socijalne evente. zenica fashion week (ima dobri' pićki), dani ankare u zavidovicima, bratimljenje burse i stranjana, druzenja u koloseumu i tako... neki od njih su se slikali i sa samim halidom.
da mi je neko pric'o, ne bi mu vjerovo.
kamen spoticanja

#2637 Re: Zeničani

fiko_halimic wrote:treba zakonom sankcionisati te koji ostavljaju zivotinje po gradu. koliko sam cuo, bile su neke sterilizacije po selima, ali kao sto si i sam rekao, ko zna na sta je to licilo. i koliko ima tih sela uopste? mislim stvarno, koliko? gdje god se okrenem vidim seljaka. vremenom su naucili da se maskiraju. ranije ih provalis za sekundu po spicastim cipelma ili karijesu na kecu, po melodiji koju zvizdi dok iza drveta pisa i cacka nos sa ukljucenim guzicnim subwooferom. malo kasnije su nabavili suskave trenerke i cipele sa zvoncicima na bijele carape, sa ili bez kozne jakne preko svega, a sad su vec high level experti. najcesce se kriju iza nacije, iza prculanskih osmjaha, iza avaza (kao citaju oni nesto). vole i auta. u rasponu od golfa koji ide na loz ili trafo ulje, do dzipova sa niskoprofilnim gumama, zavisi od polozaja u hijerarhiji seljaka. i picke su im napredovale. ranije redovno bez dva prednja, a sad vec laserski epiliraju brkove. naucili i na mobilne telefone. idu na "termine", iako ne znaju da je termin vremenski rok, a ne fensi naziv na mali fudbal. prate i kulturni zivot: gile, jasar, farma, ekrem, djeca pjevaju narodnjake, ismet horo. od zabavnih vole merlina i mata hari, mada im je i sako polumenta drag. ovi imucniji, uglavnom ascije, cevabdzije i ugledni piljari posjecuju sve vaznije socijalne evente. zenica fashion week (ima dobri' pićki), dani ankare u zavidovicima, bratimljenje burse i stranjana, druzenja u koloseumu i tako... neki od njih su se slikali i sa samim halidom.
da mi je neko pric'o, ne bi mu vjerovo.
kako kontam,ostalo je jedno pet-sest koji nisu takvi :D
N.N.

#2638 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Vi ste naivni ako nasjedate na te price da se kerovi u kamionima i kombijima dovlace sa sela. Oni to "gore" drugacije odrade. Lovci, hajka i zavrseno :D
Jos ove gradske istrijebiti i mirna Zenica :izet:
kamen spoticanja

#2639 Re: Zeničani

N.N. wrote:Vi ste naivni ako nasjedate na te price da se kerovi u kamionima i kombijima dovlace sa sela. Oni to "gore" drugacije odrade. Lovci, hajka i zavrseno :D
i to je tacno...mada pocesto nekakvi prazne bijele kombije,najcesce po radakovu i travnickoj
fiko_halimic

#2640 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

ne dovoze ih kombijima. kad im se kuja okoti, spakuju stenad u kutiju dodju u zenicu i ostave ih prvom na zgodnom mjestu.
oni sami nece da ih ubijaju zato sto misle da je to haram, sto i jeste. haram je ubijati zivotinje.
fiko_halimic

#2641 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

N.N. wrote:Vi ste naivni ako nasjedate na te price da se kerovi u kamionima i kombijima dovlace sa sela. Oni to "gore" drugacije odrade. Lovci, hajka i zavrseno :D
gradski se imaju nizak natalitet i vrlo kratak zivot. da nema ovih koji se donose sa sela, 70% gradskih bi izumrlo u prvoj godini.
ljuspica

#2642 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

A tvoj pradjed ili cukundjed je pretpostavljam dosao iz Pariza. :)
fiko_halimic

#2643 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

nije stvar u porijeklu. stvar je u tome jesi li ljakse ili nisi.
Mustang1

#2644 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ja cu poceti trovati ovu scenad.. Sto lutalice tako i ove avlijske dzukele.. Neki dan i covjek krenuo na mene da me udari zato sto sam mu zamahno nogom na scene koje me napalo a ja mu govorim nosi ga a on govori nece nista .. Kad sam zamahno nogom kaze mogao bi ostat bez noge i zaleti se prema meni .. Sreca i za mene i za njega neki covjek ga zaustavi .. Ali posto je komsija sljedeci put kad ga vidim bit ce napeto :D
ljuspica

#2645 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

fiko_halimic wrote:nije stvar u porijeklu. stvar je u tome jesi li ljakse ili nisi.
Mada ja tako ne razmisljam ali moram reagovati. Nije stvar ni u izgledu, oblacenju, citanju dnevnog avaza itd. Sofisticiranim ljudima sirokih pogleda sasvim su bitne neke druge stvari od onih koje si ti naveo i oni obicno ne djele ljude na seljake i NE seljake. :-)
brown.sugar

#2646 Re: Zeničani

Post by brown.sugar »

Da ne otvaram novu temu, prijedlozi za docek Nove godine u Zenici? Vjerovatno trazim nemoguce, ali ipak vrijedi pokusati. :D BEZ narodnjaka i elektronske muzike. Hvala!
Mustang1

#2647 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Rano je jarane jos za to :D
fiko_halimic

#2648 Re: Zeničani

Post by fiko_halimic »

ljuspica wrote:
fiko_halimic wrote:nije stvar u porijeklu. stvar je u tome jesi li ljakse ili nisi.
Mada ja tako ne razmisljam ali moram reagovati. Nije stvar ni u izgledu, oblacenju, citanju dnevnog avaza itd. Sofisticiranim ljudima sirokih pogleda sasvim su bitne neke druge stvari od onih koje si ti naveo i oni obicno ne djele ljude na seljake i NE seljake. :-)
neseljake, jedna rijec, mada je bolje reci: na seljake i one koji to nisu.
N.N.

#2649 Re: Zeničani

Post by N.N. »

brown.sugar wrote:Da ne otvaram novu temu, prijedlozi za docek Nove godine u Zenici? Vjerovatno trazim nemoguce, ali ipak vrijedi pokusati. :D BEZ narodnjaka i elektronske muzike. Hvala!
Niđe ništa.
Zdra`o :D
plagijator1975

#2650 Re: Odg: Zeničani

Post by plagijator1975 »

brown.sugar wrote:Da ne otvaram novu temu, prijedlozi za docek Nove godine u Zenici? Vjerovatno trazim nemoguce, ali ipak vrijedi pokusati. :D BEZ narodnjaka i elektronske muzike. Hvala!
Čuj Nova godina bez narodnjaka, nigdje prijatelju, ostani kući, napravi play listu po svom ćejfu i opleti.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Post Reply