X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2626 Re: X FACTOR Adria

Post by KatarinaKosaca »

dustaban wrote:Yebo vas X Factor!

Ne primjecujete sta je pravi Ilmin uspjeh. Ta curica je uspjela ono sto nije poslo za rukom Prvom i Trecem Korpusu ARBiH

osvojila je Kiseljak.
Bez metka !

:!:
Zar je gotive vatiHr u Kiseljaku?
rtmper44

#2627 Re: X FACTOR Adria

Post by rtmper44 »

Zajebali su ZMBT sa ovim slučajem Ilme. :lol: Znači koliko je sedmica prošlo dok se kao nisu sjetili, "ej dijete, pa ti imaš 13 god.", pa nisu nimalo ofirni... :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2628 Re: X FACTOR Adria

Post by KatarinaKosaca »

rtmper44 wrote:Zajebali su ZMBT sa ovim slučajem Ilme. :lol: Znači koliko je sedmica prošlo dok se kao nisu sjetili, "ej dijete, pa ti imaš 13 god.", pa nisu nimalo ofirni... :lol:
Kristina je jasno rekla da nisu u pitanju godine, nego da joj ne budi emociju kad pjeva, iako tehnički i vokalno savršeno i da je to razlog što je glasala.
Meni Ilma isto nema x faktor, zna pjevati, ali estrada nije puko takmičenje u lijepom pjevanju. Treba još puno toga ona na sebi raditi što je i noramalno, tako je mlada. A roditelji su po svemu već počeli brojat lovu, pa im se omaklo. Sa takvim pristupom će samo upropastiti dijete i njen talanat. Ispala, ispala, i šta? Jel to nitko od nas nikad nije pao na ispitu, u školi, ispao iz takmičenje za nešto? Gdje je tragedija i problem, nikako ne kontam?
rtmper44

#2629 Re: X FACTOR Adria

Post by rtmper44 »

KatarinaKosaca wrote:
rtmper44 wrote:Zajebali su ZMBT sa ovim slučajem Ilme. :lol: Znači koliko je sedmica prošlo dok se kao nisu sjetili, "ej dijete, pa ti imaš 13 god.", pa nisu nimalo ofirni... :lol:
Kristina je jasno rekla da nisu u pitanju godine, nego da joj ne budi emociju kad pjeva, iako tehnički i vokalno savršeno i da je to razlog što je glasala.
Meni Ilma isto nema x faktor, zna pjevati, ali estrada nije puko takmičenje u lijepom pjevanju. Treba još puno toga ona na sebi raditi što je i noramalno, tako je mlada. A roditelji su po svemu već počeli brojat lovu, pa im se omaklo. Sa takvim pristupom će samo upropastiti dijete i njen talanat. Ispala, ispala, i šta? Jel to nitko od nas nikad nije pao na ispitu, u školi, ispao iz takmičenje za nešto? Gdje je tragedija i problem, nikako ne kontam?
Hajde ne foliraj, razlog je jasan, komentari su bili uživo...

http://www.blic.rs/Zabava/X-factor/4472 ... takmicenja

Kristina: Užasna situacija. Moram da kažem da u ovako teškim situacijama, čovek se oslanja na neki generalni utisak, ja ću glasati da Ilma ide kući jer je pretalentovana ali i premlada.
- Ilma je pretalentovano dete ali njeno vreme tek dolazi. Još uvek je premlada za vrtoglavu popularnost i novčenje talenta. Teško je to - napisala je Emina na Twitter-u, a zatim je uputila i jedan savet produkciji.

- Usput, X Factor Adria bi od sledeće godine trebala da povede računa o godinama takmičara. 17 godina, naviše... İ svi sretni. Ovako teško.... - napisala je Emina.
Također nemojte preskakati ovu smiješnu činjenicu kada su se sjetili njenih godina...
Last edited by rtmper44 on 06/03/2014 16:56, edited 1 time in total.
sRKi mouche

#2630 Re: X FACTOR Adria

Post by sRKi mouche »

Ilma je precjenjena. Ako ćemo realno, uvijek ko ispadne ima pravo da se ljuti. Ne kažem da je Majid kvalitetniji vokal, ali je neko ko u ovom momentu je kompletniji, što je i razumljivo imajući u vidu da je Karahmet maloljetna.

Što se pobjednika tiče moj favorit je Milanovićka (ludača), mada Kajmakovski je šarmer i pali to kod žena, a one uglavnom glasaju. :-D
Kal El

#2631 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

sRKi mouche wrote:Ilma je precjenjena. Ako ćemo realno, uvijek ko ispadne ima pravo da se ljuti. Ne kažem da je Majid kvalitetniji vokal, ali je neko ko u ovom momentu je kompletniji, što je i razumljivo imajući u vidu da je Karahmet maloljetna.

Što se pobjednika tiče moj favorit je Milanovićka (ludača), mada Kajmakovski je šarmer i pali to kod žena, a one uglavnom glasaju. :-D
Precjenjeni su Kajmak i Tamara ;)
sRKi mouche

#2632 Re: X FACTOR Adria

Post by sRKi mouche »

Može biti, stvar ukusa.
Lično navijao sam nakon audicije za jednu prelijepu crnku što voli motore, međutim ispade ona i prije live emisija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2633 Re: X FACTOR Adria

Post by pici »

ko još prati ovo Cranje...bez Ilme mogu komotno na lokalnoj pink se pratit...ja ga Hebem ko ovo više prati :oops: :mrgreen:
Diwan

#2634 Re: X FACTOR Adria

Post by Diwan »

Produkcija bi mater svoja izbacila poradi interesa, a uvijek je interes novac, jer niko ne radi ovo da bi pružio besplatan užitak nekome. Baš se ZMBT evo emituje šestu sezonu iz ljubavi prema gledateljima ...

Što se tiče glasova, čisto sumnjam da su i Maid i Ilma imali najmanje glasova, jer sudeči po FB profilima i forumima, oboje imaju veliku podršku, ne samo u BIH.

Takmičari koji su pored Maida ušli u finale su prilično bezvezni likovi, koji su više za sadake i sergije, nego da budu potencijalni pobjednici. Realno, Maid je svjetlosnu godinu ispred njih, ne samo po pjevanju, več i po mnogim drugim stvarima.
raskopusa

#2635 Re: X FACTOR Adria

Post by raskopusa »

ILMA lijepo pjeva, tu nema dileme, ali bolje je da je ispala, da shvate da postoje neke stvari koje idu prije karijere… zasmetala mi je ona njena izjava na samom pocetku, kako nema dosta prijatelja i kako su djeca ljubomorna na nju. tom izjavom je ostavila neki utisak da misli da je iznad svih. samo znam da sve ove silne izjave nje, njene majke nisu primjerene ni na mjestu. prvo ne moze porediti svoju balavu djevojcicu sa eminom jahović..drugo previse se utripovala da joj je dijete najbolje, i da zaslužuje pobjedu..

ne znam cemu ljutnja kad se zna da se svaki pobjednik nekog ovakvog takmicenja u roku od najvise godinu dana zaboravi..ilmu cemo zaboraviti i prije.
raskopusa

#2636 Re: X FACTOR Adria

Post by raskopusa »

pici wrote:ko još prati ovo Cranje...bez Ilme mogu komotno na lokalnoj pink se pratit...ja ga Hebem ko ovo više prati :oops: :mrgreen:
moja nena,deder svrati. :D
Ambrozija

#2637 Re: X FACTOR Adria

Post by Ambrozija »

Ilma je ovim potezom stekla toliko zeljenu slavu. Svi samo o njoj pisu i pricaju, ostali finalisti se uopce i ne spominju :D
macchiato

#2638 Re: X FACTOR Adria

Post by macchiato »

Pa nije malu niko izvukao iz grupe i rekao "hej ti mala, imas premalo godina, izbacujemo te" vec se nasla u duelu (za sto su ti isti glasaci krivi) sa Maidom koji je za razliku od nje stariji i kompletniji pjevac kojem je ovo zaista jedna od posljednih prilika da se pokaze i uspije uraditi nesto od zivota i karijere.

Ova mala mi je vec na pocetku pocela biti antipaticna, a pojedini komentari su zaista dno dna. Mada, vidim da je imala od koga nauciti, ne pada jabuka daleko od stabla. :-)
Pomiri se da si ispala i vozdra. Pametnije bi joj bilo da se posveti skoli i nadoknadi izgubljeno. Derle malo. :izet:
cenecimoveocino

#2639 Re: X FACTOR Adria

Post by cenecimoveocino »

Ne mogu vile po Jadranu I X6-ce preko noci.
Ove izjave roditelja fakat nide veze.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
rtmper44

#2640 Re: X FACTOR Adria

Post by rtmper44 »

macchiato wrote:
Pa nije malu niko izvukao iz grupe i rekao "hej ti mala, imas premalo godina, izbacujemo te" vec se nasla u duelu (za sto su ti isti glasaci krivi) sa Maidom koji je za razliku od nje stariji i kompletniji pjevac kojem je ovo zaista jedna od posljednih prilika da se pokaze i uspije uraditi nesto od zivota i karijere.

Ova mala mi je vec na pocetku pocela biti antipaticna, a pojedini komentari su zaista dno dna. Mada, vidim da je imala od koga nauciti, ne pada jabuka daleko od stabla. :-)
Pomiri se da si ispala i vozdra. Pametnije bi joj bilo da se posveti skoli i nadoknadi izgubljeno. Derle malo. :izet:
Još u početku su trebali riješiti stvar oko godina, a ne kasnije govoriti nebuloze.
artime

#2641 Re: X FACTOR Adria

Post by artime »

Kao prvo Ilma je jedna zbog kojih sam gledala ovaj "šo" na balkanski čitaj seljacki način. Curica razvaljuje. A pogledajte malo ostale x-factore pa ćete doći do zaključka da ima dosta djece čak i mladjih od 13. Jer to ljudi vole da gledaju genijalce. Ja lično ne bih platila da gledam Makedonca ali bih Ilmu.
Prema tome su ta sranja oko godina čisti bullshit. Drugo dijete ne bi ni uspjelo u regionu da nije x-factora eh sad i neće znati sta bi sve postigla. A ova Emina je odron, svaki put kada mala pjeva ima otvorena usta jer ne može sebi doći od šoka. I treće sva sreca pa se bira najbolji karakter. Zato će Makedonca pobijediti jer je finjak. Jos jedan bullshit. Toliko od mene.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2642 Re: X FACTOR Adria

Post by Picajzla »

Eh sto mi Ilma i Ilmini roditelji pice po zivcima. Kako bi im volio udariti dva tri samara pet sest puta zbog ovog prostituisanja po novinama i portalima :roll:
navedeni

#2643 Re: X FACTOR Adria

Post by navedeni »

bio sam na Ilminoj strani, ali je presrala balavica
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2644 Re: X FACTOR Adria

Post by crysis »

macchiato wrote:

niko nece nista uradit ni od zivota ni od karijere. pogledaj samo razne emisije ovakvog tipa koje su se prikazivale po hrvatskoj pa kod nas po obn-u i hayatu. nikad niko nista. zivi bili pa vidjeli
maida ako zeljko nepogura , nista od njega.
najpametniju stvar oko ovakvih stvari radi sasa popović veze ih ugovorom na odredjen broj godina i uzima od njih po 20-30% od svake zarade , i zato ih grand gura da sto vise nastupaju i snimaju.
od x faktora (bar na nasim prostorima) jedino ce hajrovat pink i produkcija, ucesnici ce dobit samo neke nagrade i padaju u zaborav.
devito

#2645 Re: X FACTOR Adria

Post by devito »

artime wrote:Kao prvo Ilma je jedna zbog kojih sam gledala ovaj "šo" na balkanski čitaj seljacki način. Curica razvaljuje. A pogledajte malo ostale x-factore pa ćete doći do zaključka da ima dosta djece čak i mladjih od 13. Jer to ljudi vole da gledaju genijalce. Ja lično ne bih platila da gledam Makedonca ali bih Ilmu.
Prema tome su ta sranja oko godina čisti bullshit. Drugo dijete ne bi ni uspjelo u regionu da nije x-factora eh sad i neće znati sta bi sve postigla. A ova Emina je odron, svaki put kada mala pjeva ima otvorena usta jer ne može sebi doći od šoka. I treće sva sreca pa se bira najbolji karakter. Zato će Makedonca pobijediti jer je finjak. Jos jedan bullshit. Toliko od mene.

Ja nezz sta je Emina skrivila,nije ona jedina glasala za Maida.
I kakve veze ima kakav glas ima Emina kada je uspjela vise nego sto ce oni svi zajedno postic.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
WildRedRose

#2646 Re: X FACTOR Adria

Post by WildRedRose »

Kako znate da su zaista Ilma i njena mama ono izjavile/napisale ? Slusala sam na RSG-u tell poziv u srijedu ujutro sa Ilminom mamom. Sve sto je zena rekla je bilo sasvim ok, nikakav bijes, ljutnja. i na pitanje voditeljice sta je sa Ilmom, kako je, odgovorila je da spava, da je izmorena od svega, i nesto u fazonu da je bilo sta je bilo.. :roll:

Mozda i grijesim, mozda i jesu to izjavile, ali budimo realniji, vecina medija izmislja intervjue.

sRKi mouche wrote: Što se pobjednika tiče moj favorit je Milanovićka (ludača), mada Kajmakovski je šarmer i pali to kod žena, a one uglavnom glasaju. :-D
Mislila sam da sam jedina na forumu koja navija za Tamaru :roll: :mrgreen:
navedeni

#2647 Re: X FACTOR Adria

Post by navedeni »

ne dirajte mi eminu, sponzorusu moju
Kaza1

#2648 Re: X FACTOR Adria

Post by Kaza1 »

KatarinaKosaca wrote:
Meni je zao sto su se njih dvoje nasli u ovom duelu, posebno Maid koji je ovo isto dozivio u ZMBT. Tad je prof. Ana Babic govorila u komentarima “ Ti si zvijezda, ti si rodjena zvijezda…” a prof. Gordana Topic : “ Za tebe je ova scena mala, ti trebas ici u San Remo….” I na kraju iako je imao 12 000 vise glasova od proglasenog prvog, bas njihovom odlukom, odlukom zirija je za 0, 5 bodova ostao na drugom mjestu. Ali tako to rade u ZMBT, pa Mirza Selimovic je imao 60 000 glasova u finalu a Anida Idrizovic oko 20 000 pa je ona pobijedila. Zato im je sad ZMBT smijurija i prof. Gordana Topic ih je napustila odmah poslije prosle sezone, a sad im u emisiji ustane i ode njena zamjemjena, od ogorcenosti sta rade.

Mozes kako hoces, ali ne mozes dokle hoces.

U prvoj sezoni je u ZMBT bila djevojka predivnog glasa, Lejla Causevic, bila je tad srednjoskolka i bas u sred takmicenja napusti dalje takmicenje da bi se posvetila skoli i skolovanju glasa. Bila nam je favorit i bilo nam je zao sto je to uradila, ali neki dan vidim je na TV, obavila sve sto je zacrtala i sad ima svoju skolu pjevanja.

www.youtube.com/watch?v=W7SngsBX08E
Last edited by Kaza1 on 09/03/2014 11:36, edited 14 times in total.
kamen spoticanja

#2649 Re: X FACTOR Adria

Post by kamen spoticanja »

meni je samo sumnjivo da se epilog i duel znao od ranije
jer emina onu pricu o godinama,maidovom vozu koju prolazi i ostatak price,svojim intelektualnim kapacitetima nije mogla smislit u onom trenutku..tako mi se ucinilo da je prica od ranije izdirigovana a emina je samo naucila i ispricala kad se,ko biva,odlucivalo
Partizzanka

#2650 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

i ja stvarno ne shvatam zasto toliki linc emine jahovic

ok cura ne zna pjevati
eto sada se bavi tim pisanjem tekstova i meni su tekstovi manje vise sada svi isti tako da joj to dobro ide
udala se bogato i pametno, nadam se iz ljubavi, to je samo njen plus i njena stvar
nije ni prva ni posljednja koja je na sceni iz samo njoj poznatih razloga i sa nevidljivim kvalitetima - to sto je sada malo eksponiranija samo ce dobro da iskoristi

i zeljko i kristina su rekli ne Ilmi ali njih prva ilma u zvijezde kuje (o ilmi kasnije)
emina je sticajem okolnosti bila zadnja u redu za komentar i to je to

e sad o Ilmi, vec sam napisala da je premlada
dosta joj je sto je stigla do ove faze takmicenja
davati djetetu lazne nade prosto je zlo od produkcije i roditelja
roditelji su ocito neostvareni, + oni nisu puno stariji od emine i maida (imaju po 30tak godina) i ponasaju se bas kao djeca
ne bih ulazila u neciji odgoj ali moje misljenje o njihovom odgoju djeteta i nije najbolje sada

o Ilmi kao ucesnici
koliko mi je bila super (iako je i meni UZASNO zaparalo usi ono njeno "ja stvarno ne znam zasto mene djeca ne vole"
super glas ali premlada je za karijeru sada ne znam zasto su je roditelji pustili da se prijavi, niti zasto je guraju da pjeva ilahije i sevdalinke po emisijama, obucena kao behka ljuca, sa onim lakom/sakom/hakom ne znam kako se zove onaj gitarista
a ovo kako se sada ona ponasa po netu i facebooku ... ju je srozalo zestoko na dno u mojim ocima
napisala je nesto u stilu kako je zeljko divan covjek citiram "bez ijedne dlake na jeziku, i bas mu hvala" ODAKLE NJOJ TAJ IZRAZ?!??! prava starmala
a ovo proklinjanje Emine - gluho bilo!
Post Reply