Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
Gojeni H

#2626 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Gojeni H »

Hafis wrote:Stvar uopće nije u prometu, već do mentaliteta, prije svega gazde.
Samo da uvecam ne bi li Chmoljo prepoznao najbolji post godine, a mozda nekada udje i u Historiju/Povijest BH forumaskog stvaralastva.
SerijeSync

#2627 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by SerijeSync »

Primjer iz BiH: Pogodite kolika je plaća za 24 dana rada po 10 sati dnevno?

http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... vno/151534
Alfons Kauders

#2628 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
prog321 wrote:
Šta hoćemo li izgraditi??
Pa Bošnjaci nose sve što vrijedi u ovoj državi.
Slažem se druže. Jednom sam već pisao, meni kćerka otišla na studije u Sarajevo i sabrala dva i dva i rekla, ne vraćam se ja u onu pustopoljinu (mostarsku pustopoljinu). Eto ih još za njom..........što bi ti samo uživao u blagodetima svega vrijednog u ovoj državi....
De ba, usra ga druze i ti, odvadi loma... Sad je Mostar i po tome specifican? Ko da to ne kaze vecina studenata iz manjih gradova kada dodju u Sarajevo, Zagreb, Bec?!

Pa i ja sam studirao u Sarajevu, kao i masa mojih prijatelja/poznanika/kolega. Neki su ostali, vecina se vratila. Od ovih sto su ostali, vecina ima nekretninu u vlasnistvu u Sarajevu, nerijetko i jednu u Tuzli, nek se nadje. Kolega sampion ima cetiri sestocifrene nekretnine u oba grada, a trenutno ne zivi ni u jednoj (covjek sad radi vani, a opet je redovno u Tuzli i Sarajevu).

Niko od navedenih ne radi u javnom sektoru. Ljudi s kojim sam prije 20tak godina zatvarao kafane po Sarajevu, danas u tom istom Sarajevu otvaraju firme i grade zgrade. Niko im nije pomogao, nista nisu dobili dzaba, a ne moze se reci ni da su bili pretjerano popularni, jer se u to vrijeme u Sarajevu na nas iz Tuzle nije bas pozitivno gledalo. Ti ljudi su uspjeli zato jer su radili kvalitetnije i pozrtvovanije od domacih, ne zbog necije ljubavi.

Al' et, haman ono sto vazi za sve nas, ne treba da vazi za Mostarce? Mi se trebamo sami snalaziti, otvarati firme, graditi karijere i propisati krv dok sta ne stvorimo, dok eto, u Mostaru to ne ide tako. Pa stani malo, ako je grad slucaj, to ne znaci da su gradjani poput djece s posebnim potrebama, pa ne mogu nista uraditi sami.

Kako to da recimo mladi bracni par iz Sarajeva ode u Mostar, oboje nadju odlicne poslove na obje strane grada? Dakle ne poslove za par stoja, vec par milja. Gdje je u toj prici taj domaci kadar, s obje strane Neretve? Koji ce im kurac dolaziti neko iz bogatog Sarajeva da radi poslove u privatnom sektoru koje bi mogli raditi domaci? Evo trenutno u firmi imamo ljude iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Tuzle, Maglaja itd... I naravno, nikog iz Mostara - jer su sposobni s jedne strane u Zagrebu, a s druge tice znaju gdje. Mislis da je na zapadnoj strani nesto bolje? Da imaju kadra? Imaju kurac moj. Prijatelj informaticar radi za jednu firmu, covjek nema diplomu, a svaki dan ga zovu dipl. ing. i kojekakvi magistri za savjet, jer znaju manje o poslu od njega. Zato jer su najsposobniji u Zagrebu - a da vidis kako se purgeri odnose prema tim "kadrovima" iz Z. Mostara i kako ih prcaju u mozak, ne zato sto purgeri ne vole Hercegovce, vec sto ovi ne rade dobro.

Nije ba niko od nas sa sjevera kriv za to. Imamo i mi svojih problema, i sorry, ne budimo se svako jutro misleci na Mostar. Vi ste ti koji treba da se budite svako jutro misleci na svoj grad, a ne na Sarajevo ili Zagreb. U medjuvremenu, slobodno nastavite glasati za SDA i HDZ, ali onda nemojte kukati i govoriti kako vam ne valja.

I da, kad smo vec kod radne snage, evo ti challenge: nadji mi u Mostaru, s bilo koje strane, osobu koja ce zadovoljiti sve kriterije kao ova ekipa koju trenutno imamo, a ja cu im naci posao. Tesko da ce godisnje imati ispod 20-25 milja eura, a u skladu sa sposobnostima, mogu izaci i na duplo vise. Bujrum, mada znam da od tog nema hajra, jer da ima, vec bi imali raje iz Mostara...
prog321

#2629 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

fortaleza wrote:
prog321 wrote:A.što se nije imalo prije Njofre?
Ne izmišljajte toplu vodu.
Hrvatska sagradi bolnicu, univerzitet. Pošalje profesore i učenike sa novcem u dzepovima i onda kažu mi sve sami stekli. Wtf. Jedan Tešanj i Goražde su sami stekli. Zap Hercegovci žive od guzovače iz Hrvatske. :-D
"Guzovača" je relativan pojam, hoćeš reći za FEAL koji je najveća metaloprerađivačka firma u BiH te jedan od najvećih izvoznika u De, Au da nije sam stekao i da kao takav ne opstaju? Samo ova firma je jača od gotovo svih u Goraždu. 800 radnika, a prosjek plaće 1100 KM i radi se o desecima milijuna KM izvoza.

Griješiš. Generalizacija sama po sebi je greška, samo konkretna priča se broji.
Kada izneses neku cifru logično je da ljudi odmah provjere tačnost te cifre. Ja jesam. Kao prvo FEAL zapošljava 550 ljudi i ima godišnji promet od 120 miliona eura :lol: Prodaju aluminijske plahte, natkrovne lajsne i slične niskosofisticirane produkte. Nisu oni po ničemu najveci u BiH.
Samo Prevent u Gorazdu zapošljava više od 1200 ljudi Pobjeda iz Gorazda ima 4 društva u svom kombinatu i zaposljavaju oko 2000 ljudi. Oni prave detonacijske kapisle i eksplozivne naprave. Valjda razumiješ koliko je to sofisticiraniji produkt od aluminijskih lajsni ?? :-D

Ne sramoti se više .
Alfons Kauders

#2630 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
fortaleza wrote:
prog321 wrote:A.što se nije imalo prije Njofre?
Ne izmišljajte toplu vodu.
Hrvatska sagradi bolnicu, univerzitet. Pošalje profesore i učenike sa novcem u dzepovima i onda kažu mi sve sami stekli. Wtf. Jedan Tešanj i Goražde su sami stekli. Zap Hercegovci žive od guzovače iz Hrvatske. :-D
"Guzovača" je relativan pojam, hoćeš reći za FEAL koji je najveća metaloprerađivačka firma u BiH te jedan od najvećih izvoznika u De, Au da nije sam stekao i da kao takav ne opstaju? Samo ova firma je jača od gotovo svih u Goraždu. 800 radnika, a prosjek plaće 1100 KM i radi se o desecima milijuna KM izvoza.

Griješiš. Generalizacija sama po sebi je greška, samo konkretna priča se broji.
Kada izneses neku cifru logično je da ljudi odmah provjere tačnost te cifre. Ja jesam. Kao prvo FEAL zapošljava 550 ljudi i ima godišnji promet od 120 miliona eura :lol: Prodaju aluminijske plahte, natkrovne lajsne i slične niskosofisticirane produkte. Nisu oni po ničemu najveci u BiH.
Samo Prevent u Gorazdu zapošljava više od 1200 ljudi Pobjeda iz Gorazda ima 4 društva u svom kombinatu i zaposljavaju oko 2000 ljudi. Oni prave detonacijske kapisle i eksplozivne naprave. Valjda razumiješ koliko je to sofisticiraniji produkt od aluminijskih lajsni ?? :-D

Ne sramoti se više .
Tih 250 nije prijavljeno :D :D :D

Salu na stranu, Fealu svaka cast, ali nije vala nesto cime bi se trebalo busati u prsa. Dvije decenije nakon rata, Hercegovina se moze pohvaliti tvornicom aluminijskih elemenata i tvornicom tariguza. Dakle, prije 30 godina, kraj u kome su se proizvodili avioni i helikopteri, spao je na to da pravi lajsne i toalet papir, sto i nije lose imajuci u vidu sta se sve desavalo... Lose je to sto se na takve firme gleda kao na najvece uspjehe, isto kao Prevent. Zasto?

Pa prije rata smo stancali Super Galebovove i Golfove, a sad je doslo do toga da se hvalimo sto smo u stanju napraviti alu elemente za stolariju i presvlake za Golfa? :-)

Uglavnom slika i prilika nase bijede. Doduse, u drzavi u kojoj u glavne grane privrede spadaju kladionice, izgradnja giganstkih bogomolja, trznih centara i benzinskih pumpi, i to je nesto. :lol:
prog321

#2631 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Imaš u Goraždu i tvornicu alata i masinerije. Prave se mjenjači, kuglice i ležajevi za auta. Nije u istom obimu kao prije rata ali ima.
Alfons Kauders

#2632 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:Imaš u Goraždu i tvornicu alata i masinerije. Prave se mjenjači, kuglice i ležajevi za auta. Nije u istom obimu kao prije rata ali ima.
Ne govorim da nema izuzetaka u proizvodnji; imas ih po Hercegovini, TK, Banja Luci - svuda pomalo, ali nigdje dovoljno.

Kako bilo, sve je to relativno sitno spram ostalih "grana" privrede koje sam naveo. :D Srecom, te grane ce neminovno padati, dok ce preradjivacka industrija i poljoprivreda ici naprijed... Ne zato jer ja tako zelim, vec zato sto je kapitalizam neumoljiv.

Gradovi i sela ne mogu zivjeti od benzinskih, dzamija, manastira i trznih centara, barem ne na slobodnom trzistu. Vremena politicke protekcije i vjestackog kreiranja privida prosperiteta polako prolaze, ne radi nas, vec radi trzista. Taj proces mozda nece pogodovati Mostaru, Sarajevu i Banja Luci, ali hoce ostatku zemlje.
Bosnjak333

#2633 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Bosnjak333 »

Kada bilo kome u Europi spomenes Mostar, pa i Hrvatu iz Hrvatske, prva asocijacija ce mu biti Stari most, a ne Zapadni Mostar.
Alfons Kauders

#2634 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Bosnjak333 wrote:Kada bilo kome u Europi spomenes Mostar, pa i Hrvatu iz Hrvatske, prva asocijacija ce mu biti Stari most, a ne Zapadni Mostar.
Dobro, zavisi kom Hrvatu iz Hrvatske.

Mnogim Dalmatincima, prva asocijacija ce biti bezvrijedna diploma. :D
prog321

#2635 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Alfons Kauders wrote:
prog321 wrote:Imaš u Goraždu i tvornicu alata i masinerije. Prave se mjenjači, kuglice i ležajevi za auta. Nije u istom obimu kao prije rata ali ima.
Ne govorim da nema izuzetaka u proizvodnji; imas ih po Hercegovini, TK, Banja Luci - svuda pomalo, ali nigdje dovoljno.

Kako bilo, sve je to relativno sitno spram ostalih "grana" privrede koje sam naveo. :D Srecom, te grane ce neminovno padati, dok ce preradjivacka industrija i poljoprivreda ici naprijed... Ne zato jer ja tako zelim, vec zato sto je kapitalizam neumoljiv.

Gradovi i sela ne mogu zivjeti od benzinskih, dzamija, manastira i trznih centara, barem ne na slobodnom trzistu. Vremena politicke protekcije i vjestackog kreiranja privida prosperiteta polako prolaze, ne radi nas, vec radi trzista. Taj proces mozda nece pogodovati Mostaru, Sarajevu i Banja Luci, ali hoce ostatku zemlje.
Mozes li to o vestackom kreiranju privida malo bolje pojasniti i kako mislis da ce to nestati ? Pa onda bi citava EU i Amerika propala. :-D
Alfons Kauders

#2636 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Mozes li to o vestackom kreiranju privida malo bolje pojasniti i kako mislis da ce to nestati ? Pa onda bi citava EU i Amerika propala. :-D
Privid je, npr. kada Sarajevo izveze vise struje od TK i ZDK. :D Privid je kada se u odredjeni kraj upumpaju pare po politickoj liniji, dok se drugi krajevi zapostavljaju. :D Dakle kada se kroz politiku naruse osnovni ekonomski principi...
prog321

#2637 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Pa to nece nikad nestati. :-D
Politika i pare idu zajedno.

Ja sam mislio ti govoris o rastu ekonomije kroz kredit ? E, to hoce stati ovim malim drzavicama koji su pomislili da su Amerika.
Banksy

#2638 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Hafis wrote:Stvar uopće nije u prometu, već do mentaliteta, prije svega gazde.
Samo da uvecam ne bi li Chmoljo prepoznao najbolji post godine, a mozda nekada udje i u Historiju/Povijest BH forumaskog stvaralastva.
Ne znam po čemu je ovo zanimljiv post i ne znam o čemu govori, ali mislim da ćemo se svi lako složiti da je mentalitet, nažalost, ovdje ključan - pretežna razmišljanja i sklopovi ponašanja jedne osobe ili jedne društvene grupe osoba, a odnosi se i na cijele narode.
GeeTnT

#2639 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by GeeTnT »

Banksy wrote:pretežna razmišljanja i sklopovi ponašanja jedne osobe ...[/i]
Samo da podsjetim...

Srednjoškolac Ante iz Mostara tvrdi da bez problema po licu, načinu hoda, govoru i majici može prepoznati Bošnjaka...

Dodao je i....

Ante je rekao kako bi voleo da studira Saobraćajni fakultet u Sarajevu ali nije siguran kako će ga u tom gradu prihvatiti, jer su, kako tvrdi - "većina muslimani".
Banksy

#2640 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Banksy »

Ne nateži traljavu analogiju, nema veze s vezom.
Banksy

#2641 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Banksy »

palermo wrote: Kao prvo Škutori neće nikad propasti (ne na način na koji se ovdje predviđa). Evo dvadeset i pet godina se čeka da propadnu, mi u MOstaru smo prestali čekati to njihovo propadanje ima šest-sedam godina, očito se još samo u Sarajevu ili dijaspori čeka njihovo propadanje.
Ali to je zapravo čak i nebitno, hoće li oni propasti ili neće.

Nego, bolan hoćemo li mi išta izgraditi, napraviti, ostaviti iza sebe, hoće li Bošnjaku postati zanimljivo, privlačno doći živjeti u Mostar, ili je ipak vrhunac koji možemo očekivati , jedno dobro forumsko jebavanje Hafizu
Teško, ovo s Hafizom je zabavnije, a ne traži veliki trud, sve iz fotelje.
155_mm

#2642 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by 155_mm »

Kao prvo FEAL zapošljava 550 ljudi i ima godišnji promet od 120 miliona eura :lol: Prodaju aluminijske plahte, natkrovne lajsne i slične niskosofisticirane produkte.
ovo je moguci dokaz hafisove i antine rasne teorije. pazi! 550 "viserasnih" mota aluminiju i izveze 120 mio € a 1100 "nizerasnih" proizvodi municiju za US Army i 50-tak ostalih armija u svijetu i jedva naguraju na 50-60 mio €.

a ima nesto i do mentaliteta gazde. jer navodno po toj teoriji mentalitet gazde odredjuje izvoz i plate radnicima.
prog321

#2643 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Banksy wrote:
Hafis wrote:Stvar uopće nije u prometu, već do mentaliteta, prije svega gazde[/size].

Ne znam po čemu je ovo zanimljiv post i ne znam o čemu govori, ali mislim da ćemo se svi lako složiti da je mentalitet, nažalost, ovdje ključan - \e.
Reci da se zajebavas ? :shock:
Banksy

#2644 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Banksy »

prog321 wrote:
Banksy wrote:
Hafis wrote:Stvar uopće nije u prometu, već do mentaliteta, prije svega gazde[/size].

Ne znam po čemu je ovo zanimljiv post i ne znam o čemu govori, ali mislim da ćemo se svi lako složiti da je mentalitet, nažalost, ovdje ključan - \e.
Reci da se zajebavas ? :shock:
Nemam običaj da stavljam bilo koga na ignore, ali s tobom sigurno ni o čemu neću razgovarati. Budi dobar, pa me zaobiđi.
prog321

#2645 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Naravno. Evo da ja ne bih citao rasne bljuvotine dobrovoljno na dogovor obe stranke stavljam te na ignore. Slobodno uradi isto :-D
Alfons Kauders

#2646 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:Naravno. Evo da ja ne bih citao rasne bljuvotine dobrovoljno na dogovor obe stranke stavljam te na ignore. Slobodno uradi isto :-D
Kakve rasne bljuvotine? Da krenemo tim putem, zacas bi zavrsili, jer su Z. Hercegovinu i Zagoru mahom naselila srpska plemena. :D
prog321

#2647 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by prog321 »

Prije Srba bili su amebe . Poznata prica. :-D
Nego me handri teza o razlicitom mentalitetu. Koja glupost. Narod koji se hiljadama godina vrtio po istim zabitima i jedna etnija profitirala kroz rat da odjednom ima razlicit mentalitet ? :-)
howdy

#2648 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by howdy »

SerijeSync wrote:Primjer iz BiH: Pogodite kolika je plaća za 24 dana rada po 10 sati dnevno?

http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... vno/151534

puno je i ovo. 150 KM je sasvim dovoljno.
palermo

#2649 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
De ba, usra ga druze i ti, odvadi loma... Sad je Mostar i po tome specifican? Ko da to ne kaze vecina studenata iz manjih gradova kada dodju u Sarajevo, Zagreb, Bec?!

Pa i ja sam studirao u Sarajevu, kao i masa mojih prijatelja/poznanika/kolega. Neki su ostali, vecina se vratila. Od ovih sto su ostali, vecina ima nekretninu u vlasnistvu u Sarajevu, nerijetko i jednu u Tuzli, nek se nadje. Kolega sampion ima cetiri sestocifrene nekretnine u oba grada, a trenutno ne zivi ni u jednoj (covjek sad radi vani, a opet je redovno u Tuzli i Sarajevu).

Niko od navedenih ne radi u javnom sektoru. Ljudi s kojim sam prije 20tak godina zatvarao kafane po Sarajevu, danas u tom istom Sarajevu otvaraju firme i grade zgrade. Niko im nije pomogao, nista nisu dobili dzaba, a ne moze se reci ni da su bili pretjerano popularni, jer se u to vrijeme u Sarajevu na nas iz Tuzle nije bas pozitivno gledalo. Ti ljudi su uspjeli zato jer su radili kvalitetnije i pozrtvovanije od domacih, ne zbog necije ljubavi.

Al' et, haman ono sto vazi za sve nas, ne treba da vazi za Mostarce? Mi se trebamo sami snalaziti, otvarati firme, graditi karijere i propisati krv dok sta ne stvorimo, dok eto, u Mostaru to ne ide tako. Pa stani malo, ako je grad slucaj, to ne znaci da su gradjani poput djece s posebnim potrebama, pa ne mogu nista uraditi sami.

Kako to da recimo mladi bracni par iz Sarajeva ode u Mostar, oboje nadju odlicne poslove na obje strane grada? Dakle ne poslove za par stoja, vec par milja. Gdje je u toj prici taj domaci kadar, s obje strane Neretve? Koji ce im kurac dolaziti neko iz bogatog Sarajeva da radi poslove u privatnom sektoru koje bi mogli raditi domaci? Evo trenutno u firmi imamo ljude iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Tuzle, Maglaja itd... I naravno, nikog iz Mostara - jer su sposobni s jedne strane u Zagrebu, a s druge tice znaju gdje. Mislis da je na zapadnoj strani nesto bolje? Da imaju kadra? Imaju kurac moj. Prijatelj informaticar radi za jednu firmu, covjek nema diplomu, a svaki dan ga zovu dipl. ing. i kojekakvi magistri za savjet, jer znaju manje o poslu od njega. Zato jer su najsposobniji u Zagrebu - a da vidis kako se purgeri odnose prema tim "kadrovima" iz Z. Mostara i kako ih prcaju u mozak, ne zato sto purgeri ne vole Hercegovce, vec sto ovi ne rade dobro.

Nije ba niko od nas sa sjevera kriv za to. Imamo i mi svojih problema, i sorry, ne budimo se svako jutro misleci na Mostar. Vi ste ti koji treba da se budite svako jutro misleci na svoj grad, a ne na Sarajevo ili Zagreb. U medjuvremenu, slobodno nastavite glasati za SDA i HDZ, ali onda nemojte kukati i govoriti kako vam ne valja.

I da, kad smo vec kod radne snage, evo ti challenge: nadji mi u Mostaru, s bilo koje strane, osobu koja ce zadovoljiti sve kriterije kao ova ekipa koju trenutno imamo, a ja cu im naci posao. Tesko da ce godisnje imati ispod 20-25 milja eura, a u skladu sa sposobnostima, mogu izaci i na duplo vise. Bujrum, mada znam da od tog nema hajra, jer da ima, vec bi imali raje iz Mostara...
Ima na lijevoj obali, tamo negdje kod našeg Skadra na Bojani (tj.hotela Ruže) jedan lijep i simpatičan kafić, dolazi omladina sa obadvije strane, kafić ima slikovit naziv "Niđe veze".

Dakle, ništa ja tebe nisam shvatio šta si ti meni hotio reći. Ja višekratno ponavljam, ne brinite se vi za Mostar, ide on malo pomalo naprijed, da se ne ponavljam, već sam opisivao šta sve imamo. Ponešto sam vjerovatno i zaboravio, ali dođeš i vidiš.

Svo moje pisanje na ovoj temi se uglavnom svodi na to da pokušavam objasniti da se gubi Bosna i Hercegovina u MOstaru. Svakim danom je sve manje ,sve je udaljenija. Samo to želim reći i ništa više. A Mostara će biti, ne sumnjam u to.

Inače, nije mi nikako jasno zašto i čemu ovo p(r)ozivanje SDA-HDZ ......pa tvoje razmišljanje, kao istaknutog forumskog ljevičara se ni po čemu ne razlikuje od razmišljanja SDA-ovskih junoša na ovoj temi.

Kad bolje razmiliš jedino racionalno glasanje mostarskih Bošnjaka bi bilo za HDZ. Al eto, nismo još došli do toga stadija racionalnosti,valjda i nećemo.
GeeTnT

#2650 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by GeeTnT »

Banksy wrote:Ne nateži traljavu analogiju, nema veze s vezom.
...kako nema? Ante je najbolje objasnio sta misli "obićni ćovjek" i njegov tata..
Locked