GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
The Realist
#2626 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vjerujem da radnici više sjede, nego bi trebali, ali kada vidim ove vrućine, ne mogu da ih ne razumijem (a vjerujte, jako puno putujem i dok dođem kući, sav premoren budem i to baš radi vrućine i nije da me ovi radovi "muče").
Nezgodno je sve, jer navečer ne mogu raditi, pošto bi bilo previše buke, a tokom dana ono sunce ubija, sva sreća pa nije ljeto.
Hajde, valjda uskoro sve bude gotovo, a.B.d.!
Nezgodno je sve, jer navečer ne mogu raditi, pošto bi bilo previše buke, a tokom dana ono sunce ubija, sva sreća pa nije ljeto.
- neo7
#2627 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa u pola ljeta se na marijn dvoru na onoj gradjeivni radilo punom parom i ? Tada je barem 20 stepeni temperatura bila veca pa su ljudi radili....
-
r_faruk
#2628 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta se bolan ne moze nocu raditi. meni pod prozorm beton izljevali pola godine, kada su ASA auto salon pravili. tri smjene radile.... i dan i noc........ prva zgrada je udaljena 5 metara od ove koja se gradi.....
-
goran16v
#2629 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Buduci da su sad teoretski i prakticno idealni uslovi za radove jedino sto im preostaje da im naprave klimatizirano i konrolisano radno okruzenje mozda?The Realist wrote:Vjerujem da radnici više sjede, nego bi trebali, ali kada vidim ove vrućine, ne mogu da ih ne razumijem (a vjerujte, jako puno putujem i dok dođem kući, sav premoren budem i to baš radi vrućine i nije da me ovi radovi "muče").
- JThomas
#2630 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
k'o spejs šatl da rade, a ne prugu...
- kokuz_sa
#2631 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pauza inekako, al koji bolan red?Black swan wrote:postoji nešto što se zove pauza
i nešto što se zove čekati na red da se uradi posao
jer vidi boba ti neki poslovi se moraju kronološki raditi... ne mogu svi odjednom
prvo se postavi šina pa se ravna i šteluje pa se vati pa se stavlja guma pa vidi tek onda ide beton
ali se prije toga ispira šmrkom vode pa tek onda ide asfalt
ja radio na gradjevini kod privatnika..mislis da je ko smjeo sjest mimo pauze da ceka na neki red..cim zavrsis nesto ili ne mozes dalje samo se presaltas ne neki drugi posao..
radio od 06.00-18.00h za 20KM po najvecem mogucem suncu,bio crn toliko da se crnci mogli postidjeti kad bi me vidjeli
a ovi bi da cekaju na neke redove za platu od milju maraka
- kokuz_sa
#2632 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nije mene niko prisilio..bilo je uslovi su takvi..ako ces radit bujrum ako neces nemoj..Superhik_ wrote:pa ti prvi treba da si protiv takvog izrabljivanja. ali ne, kad si ti bio u robovlasnickom odnosu neka svi budu, ko ih j...kokuz_sa wrote:pauza inekako, al koji bolan red?Black swan wrote:postoji nešto što se zove pauza
i nešto što se zove čekati na red da se uradi posao
jer vidi boba ti neki poslovi se moraju kronološki raditi... ne mogu svi odjednom
prvo se postavi šina pa se ravna i šteluje pa se vati pa se stavlja guma pa vidi tek onda ide beton
ali se prije toga ispira šmrkom vode pa tek onda ide asfalt
ja radio na gradjevini kod privatnika..mislis da je ko smjeo sjest mimo pauze da ceka na neki red..cim zavrsis nesto ili ne mozes dalje samo se presaltas ne neki drugi posao..
radio od 06.00-18.00h za 20KM po najvecem mogucem suncu,bio crn toliko da se crnci mogli postidjeti kad bi me vidjeli
a ovi bi da cekaju na neke redove za platu od milju maraka
sefe, sefe, ne biti zavidan, ne ide se tako u evropu.....
al onome kome pare trebaju taj ne pita nego radi..
a ja sam od onih..kad se radi radi se kako treba..a ne svako malo zasjedni kafa,cigara i tako
a onaj ko ima zagarantovanu platu preko milju taj ne treba da brine mozel sjedit dok narod pjeske mora ici radi sanacije pruge koja idepuzevom brzinom
-
The Realist
#2633 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam, ali ne znači da je to normalno.neo7 wrote:Pa u pola ljeta se na marijn dvoru na onoj gradjeivni radilo punom parom i ? Tada je barem 20 stepeni temperatura bila veca pa su ljudi radili....
Osim toga, na onoj slici ja vidim dvojicu da sjede, a ostali iza rade, tako da ne bih rekao da je toliki problem. Ova dvojica su također stariji ljudi, kako vidim, pa ih dodatno razumijem.
Hebiga, sjede dvojica, a tamo je šestoro njih koji stoje i nešto rade, tako da stvarno ne vidim toliki problem što su ljudi sjeli malo odmoriti.
Ovo govorim čisto za radnike, da li se trebalo drugačije i organizovati i veći broj ljudi postaviti, to vjerujem da jeste, ali ipak sam protiv toga da se manjak ljudi nadoknađuje dužim radom za pojedinca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2634 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nek idu pješke ko ja
ionako spadamo u fizički neaktivne nacije
ha ja il kreni ranije pa fino bez gužve
-
The Realist
#2635 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne znam, meni je ovih dana baš vruće bilo i dok dobro se premorim dok dođem donekle, tako da vjerujem da je i njima.goran16v wrote: Buduci da su sad teoretski i prakticno idealni uslovi za radove jedino sto im preostaje da im naprave klimatizirano i konrolisano radno okruzenje mozda?
Da se razumijem, ne govorim ja da oni trebaju od 8 1/2 sati radnih, neka 4 da provedu u odmoru, ali mislim i da je OK da tome još dodaju i 2, 3 pauze po 10-tak minuta, pa i 15 minuta, ako to nije kolektivna pauza, nego drugi rade u tom momentu (kao što je na ovoj slici).
-
The Realist
#2636 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stvar je u tome da ovi uopšte ne smetaju toliko prevozu, pogotovo ne javnom, jer uspije se sve iskombinovati, ali kada voze Grasovci. Evo, nama opet od pola 11 (minimalno, a možda i ranije), pa dobarem pola dva nisu slali bus, a možda ni poslije, to ne znam.Black swan wrote:nek idu pješke ko ja
Da oni voze kako treba, lako bih ja za gužvu.
- Cecilija
#2637 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mogu li ovdje postaviti jedno pitanje ? Kako da stignem najbrže do šoping centra Tom u Lukavici? Ima li neka linija iz grada do Lukavice da ne moram tandarati iz Dobrinje ? Hitno je!
-
lajkujMe
#2638 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima ali vozi 3-4 puta dnevnoCecilija wrote:Mogu li ovdje postaviti jedno pitanje ? Kako da stignem najbrže do šoping centra Tom u Lukavici? Ima li neka linija iz grada do Lukavice da ne moram tandarati iz Dobrinje ? Hitno je!
- Cecilija
#2639 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A odakle kreće, je li Gras ili Centrotransov bus ?lajkujMe wrote:
Ima ali vozi 3-4 puta dnevno
-
lajkujMe
#2640 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
MEĐUENTITETSKA AUTOBUSKA LINIJA BROJ 37 (GRAS)Cecilija wrote:A odakle kreće, je li Gras ili Centrotransov bus ?lajkujMe wrote:
GRBAVICA-LUKAVICA-ILIDŽA
S grbavice polazi u:
8,15
10,30
13,30
15,45
17,15
iz Ilidze:
7,30
9,00
12,00
15,00
16,45
18,00
Napomena nemam pojma jeli vozi ovaj bus i jeli redovan....
-
amko76
#2641 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
MIslim da ćeš najbrže ako sjedneš u auto ili taksiCecilija wrote:Mogu li ovdje postaviti jedno pitanje ? Kako da stignem najbrže do šoping centra Tom u Lukavici? Ima li neka linija iz grada do Lukavice da ne moram tandarati iz Dobrinje ? Hitno je!
- Truba
#2642 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nema ni 500 metara od posljednje troleCecilija wrote:Mogu li ovdje postaviti jedno pitanje ? Kako da stignem najbrže do šoping centra Tom u Lukavici? Ima li neka linija iz grada do Lukavice da ne moram tandarati iz Dobrinje ? Hitno je!
ne znam gdje je problem
- roki
#2643 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros upalim radio i cujem vijest:"Kod Vratničke kapije je vozač uočio da sa kocnicama nesto nije uredu ali je ipak uspio zaustaviti vozilo.Inace,kako porucuju iz Grasa,svako vozilo mora proci tehnicki pregled"
- NEOPLAN
#2644 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bus uredno saobraca, na liniji je bijelo-zeleni turisticki Neoplan.lajkujMe wrote:MEĐUENTITETSKA AUTOBUSKA LINIJA BROJ 37 (GRAS)Cecilija wrote:A odakle kreće, je li Gras ili Centrotransov bus ?lajkujMe wrote:
GRBAVICA-LUKAVICA-ILIDŽA
S grbavice polazi u:
8,15
10,30
13,30
15,45
17,15
iz Ilidze:
7,30
9,00
12,00
15,00
16,45
18,00
Napomena nemam pojma jeli vozi ovaj bus i jeli redovan....
- mayab
#2645 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne mogu citati svaki post na ovoj temi, tako da ne znam da li je neko vec pisao, ali moram reci jedno zapazanje:
Otprilike , negdje od zadnjeg Grasovog protesta-obustave rada-blokade, (kako god to oni zvali) sam primijetio da slucajno ili namjerno vrlo često idu po dvije, a cesto i tri ili cetiri!!! trole jedna za drugom i "hebu majku" svom ostalom prometu na njihovoj dionici - jedna trola udje na stajaliste , a ostale lijepo blokiraju sav ostali promet na onom jadu od ulice , i sto je najgore to se desava u špicama, a ja sam prisiljen voziti tom cestom.
Ne znam da li je jos neko imao ovako zapazanje ili sam ja paranoican
U tim momentima molim svevisnjeg da se konacno to stanje u Grasu presijece i jadnom za svagda uvede red i prevoz dostojan ljudi
Otprilike , negdje od zadnjeg Grasovog protesta-obustave rada-blokade, (kako god to oni zvali) sam primijetio da slucajno ili namjerno vrlo često idu po dvije, a cesto i tri ili cetiri!!! trole jedna za drugom i "hebu majku" svom ostalom prometu na njihovoj dionici - jedna trola udje na stajaliste , a ostale lijepo blokiraju sav ostali promet na onom jadu od ulice , i sto je najgore to se desava u špicama, a ja sam prisiljen voziti tom cestom.
U tim momentima molim svevisnjeg da se konacno to stanje u Grasu presijece i jadnom za svagda uvede red i prevoz dostojan ljudi
-
maximilijana
#2646 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mayab wrote:Ne mogu citati svaki post na ovoj temi, tako da ne znam da li je neko vec pisao, ali moram reci jedno zapazanje:
tako je i sa autobusima koji voze umjesto tramvaja...
ma sve go papak u GRASu mater im..
- neo7
#2647 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@mayab
Da, bas tako rade!!! Seljacine ortodoksne!!! Jos za Jezero pokusaj u ovom terminu naci evo ti sta hoces, jednostavno rade kako hoce. I onda dodju neki debili ovdde na temu, koji se nikada nisu provozali gradskim prevozom pa pametuju i brane gras....ne mogu naci onaj smajl sto povraca...
Savjet svima koji brane gras nekja izadju vani i pokusaju doci sa Dobrinje do Jezera ili Trga, ili tramvajska linija Ilidza-Carsija.... Za autobuse ne znam, ali vjerujem da je tu stanje jos gore...
Kada to uradite dodjite i podjelite vase utiske..
Da, bas tako rade!!! Seljacine ortodoksne!!! Jos za Jezero pokusaj u ovom terminu naci evo ti sta hoces, jednostavno rade kako hoce. I onda dodju neki debili ovdde na temu, koji se nikada nisu provozali gradskim prevozom pa pametuju i brane gras....ne mogu naci onaj smajl sto povraca...
Savjet svima koji brane gras nekja izadju vani i pokusaju doci sa Dobrinje do Jezera ili Trga, ili tramvajska linija Ilidza-Carsija.... Za autobuse ne znam, ali vjerujem da je tu stanje jos gore...
Kada to uradite dodjite i podjelite vase utiske..
-
goran16v
#2648 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ulaz iskljucivo na prednja vrata i pokazivanje ili kupovina karte na ulazu je najnormalnija stvar u civilizovanom svijetu, taman cuskije padale...maximilijana wrote:.
ma sve go papak u GRASu mater im..![]()
![]()
nedavno cekam trolu kisa pljusti haos on samo prednja otvorio i nacalio se da pogleda svakom kartu ... papcine...
-
maximilijana
#2649 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
goran16v wrote:Ulaz iskljucivo na prednja vrata i pokazivanje ili kupovina karte na ulazu je najnormalnija stvar u civilizovanom svijetu, taman cuskije padale...maximilijana wrote:.
ma sve go papak u GRASu mater im..![]()
![]()
nedavno cekam trolu kisa pljusti haos on samo prednja otvorio i nacalio se da pogleda svakom kartu ... papcine...
ja onda bijah ocito u necivilizovanom svijetu..gdje sam ulazila na vrata gdje je oznaceno ULAZ a ne samo na prednja...
pogotovo ako je vani nevrijeme...
gras uopce nije izasao u susret gradjanima..45 reva stoji na stanici kod marsalke..kasne autobusi..trole..
nije problem kartu platit ja imam mjesecnu (drzavna firma nema izbora) a vozam se bajkom i samo u rijetkim trenucima koristim GRAS do posla..i to malo me tako iznervira da mogu mislit kako je ljudima koji svaki dan koriste
- Truba
#2650 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
najnovija bruka
revizor sjedi i kroz prozor izbacuje kore od sjemenki koje ždere

revizor sjedi i kroz prozor izbacuje kore od sjemenki koje ždere