Ramzess Veliki wrote:hamza_sa wrote:Repetitor wrote:Sjetili se ljudi da prave price i filmove 20 godina nakon rata. Kad je vecina sudionika pomrla ili raseljena zivi sirom planete. Dosli neki novi klinci(cast izuzetcima ! )dilercici i narkomani i slikaju se sa beretkama na glavi za obiljezavanje 21-vog juna.Postrojili se i namrgodili se
I izasli dzamijski pacovi i podrumski sismisi na svijetlo dana,i pricaju price kako su BAS ONI odbranili i ucestvovali.
A da je zakona davno bi uza zid bili prislonjeni i po kratkom postupku...
Mi smo krivi!
E vala neka si priznao. Znam da ja nisam kriv.

E, tebi cu odgovoriti, jer znas o cemu se ovdje radi.
A, i odgovoricu iz razloga da tema ne ide u nekom drugom smjeru zbog moje konstatacije na "repetitorovo" pisanje.
Ja i dalje stojim da smo mi, ne ja, krivi zbog svega sto je "repetitor" napisao. Za primjer cu ti dati vrijeme sefovanja udruzenjem brigade od strane gospodina Bote. Licno ga nisam birao, niti mi je odgovaralo to sto je on predsjednik udruzenja, zarad njegovih "ratnih zasluga", ali isto tako smo svi mi kolektivno krivi sto on i jeste bio na toj poziciji, jer se nije sam doveo na nju.
I takvih primjera je mali milion kada je Dobrinja u pitanju. Svi mi jedni o drugim u Dobrinji skoro pa sve znamo (mislim na period agresije), ali smo sami stvorili takav ambijent da neki nebitni ljudi postaju veoma bitni i kako "repetitor" napisa, danas nam palamude o herojskoj borbi.
To bi bilo isto, kao kada bih ja ovdje sada pricao price o odbrani mahale i aerodromskog naselja, a za vrijeme agresije samo po jednom bio u tim dijelovima Dobrinje, i naravno ta bi se prica svodila na onu "posto kupio, po toj cijeni prodao". Medjutim, ovdje bi se naslo nacina da mi se kaze da lazem i pricam izmisljotine, kao i to da ja sa tim nemam veze.
I, da ne duljim dalje i ne zavlacim temu u drugom smjeru, ponovicu jos jednom moje
misljenje da smo mi krivi, svidjalo se to nekome ili ne, jer smo dozvolili da nam Bota bude predsjednik udruzenja (donedavno), a slucaja "Bota" je puna Dobrinja.