SDP

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2626 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Adriatic wrote:Još kad bi rekla gdje je etiketiranje .....
A ,onda :D
Adriatic wrote:Opet ja, uvijek zaboravim da si to ti.
:lol: :lol:
stochar

#2627 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:Ma pusti to. Daj ti nama jedan članak Senada od HB.
U novom broju imaš puno materijala, od naslovne pa nadalje.
Kao i uvijek vodiš konstruktivnu, korektnu, i principijelnu raspravu :D . Skretanja sa srži i uvođenja etiketiranja forumaša. :run:
Konstruktivna rasprava, sta je to?

Je li to ono kada se iskljucivo opozicija svakodnevno kritikuje za sve probleme u zemlji, a onda nakon promjene vlasti iskljucivo pozicija.
sta hoces reci? da treba obrnuto k'o mnogi koji ovdje brane SDP? evo, recimo, ja sam poziciju kritikovao proteklih godina, i kritikujem je i sada, i muka mi je bilo citati kritikovanje opozicije za sve sto se desava do 2010. Sad mi se jos vise smuci kad vidim kako se mnogi gorljivi kriticari vlasti kako na forumu tako i nekadasnji 'nezavisni novinari' sad upinjju opravdavajuci neodgovornu i krajnje diletantsku vlast, i kako za sve krive opoziciju! pa majkumu, dogovorite se! ako kosacha nije bila u pravu kritikujuci opoziciju za sve k'o sto tvrdite, sto i ja kazem da nije, zasto ste vi sada u pravu kad za sve krivite opoziciju istovremeno braneci vlast mantrajuci 'treba im dati vremena'?

i, jos megatron meni kaze da su svi problemi koje sam nabrojao - i na koje evo na desetinama stranica osim kojekakvih neuspjesnih ismijavanja, skretanja s teme, optuzivanja Senada Avdica za sve... nemam nikakvog kontraargumenta - iskljucivo moji problemi. uzhas! jadno, povraca mi se...
Last edited by stochar on 21/10/2011 13:19, edited 1 time in total.
Adriatic

#2628 Re: SDP

Post by Adriatic »

KatarinaKosaca wrote:
Adriatic wrote:Još kad bi rekla gdje je etiketiranje .....
A ,onda :D
Adriatic wrote:Opet ja, uvijek zaboravim da si to ti.
:lol: :lol:
Ti baš ko dijete.
madner

#2629 Re: SDP

Post by madner »

Pa ovaj tekst Senada Avdic je upravo definicija pljuvanja.

Neka nam samo objasni kojom metodom je on dosao do saznanja da li je bila presudna kvalifikacija ili rodbinska veza. Jer cijeli teskt mu se temelji na toj tezi. Zlaja mu sapno? :D
Banksy

#2630 Re: SDP

Post by Banksy »

stochar wrote:
Sad mi se jos vise smuci kad vidim kako se mnogi gorljivi kriticari vlasti kako na forumu tako i nekadasnji 'nezavisni novinari' sad upinjju opravdavajuci neodgovornu i krajnje diletantsku vlast, i kako za sve krive opoziciju!..
Ko to? Mislim da griješiš. Osim Vildane S. (koja zapravo služi SDA) ja ne vidim više nijednog.
oldschool

#2631 Re: SDP

Post by oldschool »

madner wrote:Pa ovaj tekst Senada Avdic je upravo definicija pljuvanja.

Neka nam samo objasni kojom metodom je on dosao do saznanja da li je bila presudna kvalifikacija ili rodbinska veza. Jer cijeli teskt mu se temelji na toj tezi. Zlaja mu sapno? :D
Zlaja, jarane, mo'šš meni dati GRAS, jarane, dobit ćeš vlastiti trajvan??? :D
Banksy

#2632 Re: SDP

Post by Banksy »

madner wrote:
Neka nam samo objasni kojom metodom je on dosao do saznanja da li je bila presudna kvalifikacija ili rodbinska veza?
:lol:
madner

#2633 Re: SDP

Post by madner »

oldschool wrote:

reci nam, de,
Sta to tvoje ruke rade?

:D
stochar

#2634 Re: SDP

Post by stochar »

Banksy wrote:
stochar wrote:
Sad mi se jos vise smuci kad vidim kako se mnogi gorljivi kriticari vlasti kako na forumu tako i nekadasnji 'nezavisni novinari' sad upinjju opravdavajuci neodgovornu i krajnje diletantsku vlast, i kako za sve krive opoziciju!..
Ko to? Mislim da griješiš. Osim Vildane S. (koja zapravo služi SDA) ja ne vidim više nijednog.
jbg, neki su si samoukinuli emisije jer bi im bilo preofirno da u ovako groznoj situaciji budu revijalnog karaktera...

ipak, oni nisu tema, tema je SDP koji je nakon dolaska na vlast sve, samo ne ono sto su obecavali da ce biti!
Last edited by stochar on 21/10/2011 13:28, edited 2 times in total.
madner

#2635 Re: SDP

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
Neka nam samo objasni kojom metodom je on dosao do saznanja da li je bila presudna kvalifikacija ili rodbinska veza?
Sta je smijesno?
Bogata naučno-profesionalna biografija nekadašnjeg asistenta Fakulteta kriminoloških nauka u Sarajevu dr. Budimlića (rođenog 1972. u Sarajevu) krcata je brojnim domaćim i međunarodnim referencama, zvučnim stipendijama, titulama, pohađanjem seminara, work shopova širom svijeta…Između ostalog, u njoj stoji i da je autor studije “O policiji i korupciji”, kao i po mnogo čemu inventivnog rada “Uloga građanskih odbora u općini Centar Sarajevo u prevenciji imovinskog kriminaliteta”. Doktorirao je na temi “Obim i struktura kriminaliteta maloljetnika i generalne prevencije - studija”, što ga je, kako je tokom izbora obrazloženo od strane poslanika SDP-a u Kantonalnoj skupštini, neumitno preporučilo za dužnost ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva. Jer, rečeno je u obrazloženju, maloljetnička delinkvencija je dugogodišnja rak-rana opće sigurnosti u Sarajevskom kantonu, a dolazak jednog međunarodno priznatog eksperta kakav je prof. Budimlić na čelo KMUP-a, grancija je da će se policija čvrsto uhvatiti u koštac i obračunati s tom pošašću.

Naravno, kao što smo već ranije pisali, nikakav teorijski i akademski background (pa ni to što je glavni i odgovorni urednik časopisa “Kriminalističke teme”) nije preporučio asistenta Budimlića za ministarsku funkciju, presudila je potpuno “banalna”, a zapravo strateški najvažnija činjenica: to da je otac njegove supruge Emine (Isović) ujedno i brat matere Alme Hadžić
Dakle kako su dosli do ovog zakljucka?
Banksy

#2636 Re: SDP

Post by Banksy »

stochar wrote:
Banksy wrote:
stochar wrote:
jbg, neki su si samoukinuli emisije jer bi im bilo preofirno da u ovako groznoj situaciji budu revijalnog karaktera...
Njih i ne računam ...
I to je to, niko više, čini mi se.
KatarinaKosaca

#2637 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

stochar wrote:s! pa majkumu, dogovorite se! ako kosacha nije bila u pravu kritikujuci opoziciju za sve k'o sto tvrdite, sto i ja kazem da nije, zasto ste vi sada u pravu kad za sve krivite opoziciju istovremeno braneci vlast mantrajuci 'treba im dati vremena'?i.
Mislim da je vrlo nekorektno mahalskim prepričavanjem pominjati nik i karakterizirati. Dakle, daj moj post i repliciraj iz bilo koje godine. Pa , sve sam napisala šta se dešava. Da će biti željni vlasti, smještanja bližnjih na funkcije itd.
Ali, isto tako naći ćeš moje postove gdje pišem o Željku Komšiću, Saši Magazinoviću, i još ponekom iz SDP-a. Naći ćeš moje postove u kojima pišem o pogubnosti vladajućih (tada stranaka) i to jako puno postova, o Bakiru Izetbegoviću, Brankoviću, Semihi, itd, itd. Pišem i tada i sada, da je naša najveća nesreća što nemamo opciju b. Naravno, nekome ko prima honorar gdje ga prima, to smeta.
Naravno, kada je netko pisao kako samo treba doći SDP i sve se sređuje da jesam reagirala (evo, uspostavlja se sa pravom), . Ako brojite procentualno postove i na ljubav i sex ih nemam, znači li to da sam frigidna?
Jadno podmetanje, mahalanje, zatvaranje očiju pred činjenicama. Ja bih davno bila banovana da nekoga nazivam fobičnim i opsjednutim, a to se meni čini u svakom postu. sljepcima više i ne objašnjavam i ne pravdam se (počeli me salijetati na podforumu o stanovima, kako sam ukrala stan), ali mislim da sa tvoje strane nije korektno spominjati moj nik u ovom kontekstu.
Optimus Prime

#2638 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Konstruktivna rasprava, sta je to?

Je li to ono kada se iskljucivo opozicija svakodnevno kritikuje za sve probleme u zemlji, a onda nakon promjene vlasti iskljucivo pozicija.
Ne, nije bitno koga se kritikuje. Ne analiziraju se forumaši na primjer, ne aludira se na njihov stvarni život, ne podmeće se lično... eto to ;-) Vidim da se tebi puno toga mora crtati
A kao branitelj ubistava djece, mislim da si samo antipropaganda SDP-u.
Bitno je, bitno! Najlakse se pravit lud.
Ali tebe ovdje svakako niko ne shvata za ozbiljno.
Ljude kao stochara i razumijem nekako.On kritikuje vladajuce stranke (ili jednu vladujucu stranu u ovom slucaju), a ti uglavnom samo SDP bilo da vlada ili je u opoziciji.

A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Rezim u Iranu koji ti branis je u zadnjih 30 godina likvidirao preko 2000 maloljetnika zbog delikata za koje u Bosni ne bi dobili ni 6 mjeseci zatvora.
Svrgavanje takvih rezima vojnim intervencijama je pozeljno pa ca i ako nastane odredjena kolateralna steta.

A za SDP se ne brini.
stochar

#2639 Re: SDP

Post by stochar »

Banksy wrote:
stochar wrote:
Banksy wrote:
Njih i ne računam ...
i vise nego dovoljno da ti se zhivot smuchi. a, po istoj matrici funkcionisu i neki na ovom forumu. ovo pjenjenje a la reis kad se spomene bilo kakva kritika mi je najjadnije, odmah neka SDP-fobija, odmah napadi koji nemaju veze s temom, i argumentacija na nivou kad nekome ukazes da bi bilo lijepo da ti vrati dug od prosle godone, a on ti kaze: ne valja ti frizura, osisaj se!
KatarinaKosaca

#2640 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ostade sve zapisano.
Optimus Prime wrote:Ja samo cekam na Iran :D !
Last edited by KatarinaKosaca on 21/10/2011 13:44, edited 1 time in total.
nosara

#2641 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
Sta je smijesno?
Bogata naučno-profesionalna biografija nekadašnjeg asistenta Fakulteta kriminoloških nauka u Sarajevu dr. Budimlića (rođenog 1972. u Sarajevu) krcata je brojnim domaćim i međunarodnim referencama, zvučnim stipendijama, titulama, pohađanjem seminara, work shopova širom svijeta…Između ostalog, u njoj stoji i da je autor studije “O policiji i korupciji”, kao i po mnogo čemu inventivnog rada “Uloga građanskih odbora u općini Centar Sarajevo u prevenciji imovinskog kriminaliteta”. Doktorirao je na temi “Obim i struktura kriminaliteta maloljetnika i generalne prevencije - studija”, što ga je, kako je tokom izbora obrazloženo od strane poslanika SDP-a u Kantonalnoj skupštini, neumitno preporučilo za dužnost ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva. Jer, rečeno je u obrazloženju, maloljetnička delinkvencija je dugogodišnja rak-rana opće sigurnosti u Sarajevskom kantonu, a dolazak jednog međunarodno priznatog eksperta kakav je prof. Budimlić na čelo KMUP-a, grancija je da će se policija čvrsto uhvatiti u koštac i obračunati s tom pošašću.

Naravno, kao što smo već ranije pisali, nikakav teorijski i akademski background (pa ni to što je glavni i odgovorni urednik časopisa “Kriminalističke teme”) nije preporučio asistenta Budimlića za ministarsku funkciju, presudila je potpuno “banalna”, a zapravo strateški najvažnija činjenica: to da je otac njegove supruge Emine (Isović) ujedno i brat matere Alme Hadžić
Dakle kako su dosli do ovog zakljucka?
Ok, naucnik je, svaka cast... A sta je, konkretno, uradio kao ministar...? U neuporedivo smo vecem multidisciplinarnom kurcu, sa bezbjednosnog stanovista, u ks nego prije izbora... Skola, to je samo nastrebana teorija... Praksa, to je ono cega nema, a svjedoci smo svakodnevno i tu ne mozes smuljat nikakvu esdepeovstinu da si baron minhauzen... :D
sumirprimus

#2642 Re: SDP

Post by sumirprimus »

vlast je servis gradjana,a opozicija bi trebalo da konstruktivno kritizira vlast i ukazuje na nepravilnosti pa ko god da je u kojoj ulozi,bilo i ostalo,a sve za dobrobit gradjana,sve ostalo je lelemudanje i mlacenje prazne slame...
ni sdpu nije svaka za pohvale,dosta rupa,propusta,ali je opet evidentno,da su dosad vise ucinili na nivou vlade FBIH za moj grad nego prethodna vlast, i to za jednu godinu.rezultati govore za sebe!!!
madner

#2643 Re: SDP

Post by madner »

To je drugo pitanje, Senad nam kaze da je na poziciju dosao preko obiteljskih veza. Mene zanima kojom je metodom to utvrdio?

Dakle cijela argumentacija mu se temelji na cemu?
oldschool

#2644 Re: SDP

Post by oldschool »

madner wrote:
oldschool wrote:

reci nam, de,
Sta to tvoje ruke rade?

:D
Raspoređuju resore, zapeo sam oko velikih firmi i stečajnih upravnika, ne znam gdje bi tebe, za sve si prekvalifikovan. :D
nosara

#2645 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote: A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Rezim u Iranu koji ti branis je u zadnjih 30 godina likvidirao preko 2000 maloljetnika zbog delikata za koje u Bosni ne bi dobili ni 6 mjeseci zatvora.
Svrgavanje takvih rezima vojnim intervencijama je pozeljno pa ca i ako nastane odredjena kolateralna steta.

A za SDP se ne brini.
Da... Zbog te cinjenice, i multidisciplinarnog pristupa problemu, BiH se gusi u maloljetnickom kriminalu... Krenu obijanja, dzeparenja, a zavrse klanjem u tramvaju... Za svaku pohvalu... :-)

sdp, kao i prethodne vlasti, zaboli cuna... :zjev:
Corto Maltese

#2646 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
stochar wrote: jbg, neki su si samoukinuli emisije jer bi im bilo preofirno da u ovako groznoj situaciji budu revijalnog karaktera...
Njih i ne računam ...
U pravu si. Osim onih sa FTV (ali stranački bilten se ne pika), ne postoji ni jedan novinar u BiH da je i jednu lijepu o njima rekao, ima tome bar pola godine. Mislim da su guzicom zatvorili vrata u toj branši onog dana kada je objavljena "facebook" presuda Senadu Avdiću.
nosara

#2647 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:To je drugo pitanje, Senad nam kaze da je na poziciju dosao preko obiteljskih veza. Mene zanima kojom je metodom to utvrdio?

Dakle cijela argumentacija mu se temelji na cemu?
Pa, ako stoji cinjenica o rodbinskoj vezi, to je argument sam po sebi... Ako cemo posteno... A znam da necete... :lol:
popajic

#2648 Re: SDP

Post by popajic »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Konstruktivna rasprava, sta je to?

Ne, nije bitno koga se kritikuje. Ne analiziraju se forumaši na primjer, ne aludira se na njihov stvarni život, ne podmeće se lično... eto to ;-) Vidim da se tebi puno toga mora crtati
A kao branitelj ubistava djece, mislim da si samo antipropaganda SDP-u.
Boze sacuvaj :shock:
ultima_palabra

#2649 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Budimlić je u lose-lose situation: ako pokuša policiju dovesti u red, reći će da je stavlja pod političku kontrolu, policijska država, Zlaja=Staljin bla bla... Ako ne uradi to, onda će reći koji klinac radi, knjiški crv, nema iskustva, Damir mu rodbina, država za rodbinu bla bla :D

Poenta: SB-u i pojedinim forumašima se ne može ugoditi :-D
Optimus Prime

#2650 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Ostade sve zapisano.
Pa citiraj sta sam tacno napisao kad vec siris klevete po forumu.

Pacifisticki stav moze nekada biti opravdan, ali cesto je vrlo stetan.
Ti si vjerovatno i misljenja da je greska to sto je Tito osnovao pokret otpora.
Post Reply