Kako nisam. Pa rekao sam tad da je to fkt bezveze. Ne zelim da ulazim u to da li je zutih bilo, ali ne zalim da se kasnije spominje da je Real dobio zbog toga. Najsretniji bih bio da to sudija nije odsvirao. Pa i sam Murinho se ponio kolegijalno kad je Croucha potapsao po ledjima.LSD wrote:Fixer, Crouch je dobio za 14 minuta igre dva žuta kartona = crveni i to pred golom Realai to cetvrtfinalu.
Ali tad nisi puno kukao oko sudija, nije te bila briga za to vec je bilo bitno da se pobjedi pa kako god...jel tako![]()
Pa nemoj ni sad kukati.
Ovo je loša gluma još lošijeg glumca Marcela:
http://www.youtube.com/watch?v=1vc44jy24rM
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#2626 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
biglebovski
#2627 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
e nek je i Čad ostao šokiran i u nevjerici...fixer wrote:Nismo mi smijesni, nego su jadni oni koje volisxXBl0odXx wrote:Joj kako ste smijesni hahaha
Chad Ochocinco: "I can't believe they just gave Pepe a red card for that."

-
fixer
#2628 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hoces da kazes da spori igraci imaju neku vrstu benficije? Ne kontam. Konta li ko ovo mudro slovo?Bušman wrote:Ti ko malo dijete zapeo sa uporedjivanjem ("kako on ima vise klikera od mene" i sl.). Ne mozes uporedjivati situacije u kojoj igrac ide na loptu, a spor je ko puz, a protivnicki igrac brz ko munja i izmakne loptu na vrijeme pa dobije po nogama. Tu nema namjere da se povrijedi igrac.fixer wrote:Pa sto se ne zalis na start Biskivta na Xabi-u ranijoj tekmi? Halo, pa identicna situacija. Sto ne kazes da je to za crveni?
Ma nije ni identicna situacija, jer je Biskvit uspio da ovog klepi. A lopte nije ni dotakao. Sta je onda to? Za Haaga?
Ne mozes cijelu situaciju izvaditi iz konteksta i reci - ovo nije kako treba. Dakle, Pepe i Alves su imali duele i vidjelo se da i jedan i drugi kljucaju. Neko od njih dvojice je morao kad-tad dobiti crveni karton. To sto je Pepe bio debil pa dozvolio sebi da izgubi zivce ne znaci da isto to nije mogao biti i Alves. Jednostavno ga je Pepe preduhitrio. Drugo, i jedni i drugi su se vise trudili da glumataju i da prave sapunicu od svega na terenu, nego da igraju. Cinjenica ko kuca. Ima razlog za to: Barcelona je popila dobre batine u prvoj utakmici, malo manje u drugoj i onda pred trecu utakmicu Mourinho vrsi ogroman pritisak na sudije. Eh, u takvom ozracju se igrala utakmica - krivac je iskljucivo Mourinho. Ova mentalna taktika mu nekad upali, nekad ne. I logicno je nakon svega da je njegov igrac, inace poznat po tome da divlja kada izgubi zivce, dobije crveni karton za vrlo opasan start sa ocitom namjerom da povrijedi igraca. Kao sto sam i ranije ponavljao, Pepe je dobio crveni najvise zahvaljujuci svojoj losoj reputaciji. Ko je za to kriv? Pa on sam.
Dakle, cinjenica je da je Pepe prema pravilima zasluzio crveni karton, cinjenica je da je Alves odglumio udarac, ali to ne umanjuje Tekken-like nasrtaj Pepea.
I da je Pepe dobio crveni na reputaciju, iako je sve odglumljeno, zasluzeno?
I opet mi nisi rekao za ovo Xabi-Biskvit!
E haj da i ovo nekad procitam. Ovo je vrh vrhova.
-
steeL'
#2629 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
LSD wrote:Fixer, Crouch je dobio za 14 minuta igre dva žuta kartona = crveni i to pred golom Realai to cetvrtfinalu.
Ali tad nisi puno kukao oko sudija, nije te bila briga za to vec je bilo bitno da se pobjedi pa kako god...jel tako![]()
Pa nemoj ni sad kukati.
E šuti i
http://www.youtube.com/watch?v=JvwGT5yZ ... re=related
- lester burnham
#2630 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
mislis za ono sto ga je odgurnuo rukama... jer ga je crouch ometao da izvede prekid ?fixer wrote:Kako to da Gattuso ne dobije crveni kada namjerno faulira Croucha da mu vrati? I budali je jasno da je namjerno.lester burnham wrote:odkad je fudbala!Bosanski_kralj wrote: Od kad se namjera kažnjava crvenim kartonom?
-
fixer
#2631 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mislim na citav sukob njih dvojice. I na ono fauliranje radi vracanja.lester burnham wrote:
mislis za ono sto ga je odgurnuo rukama... jer ga je crouch ometao da izvede prekid ?
-
Bušman
#2632 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nemoj mi bolan ubacivati rijeci u usta koje nisam rekao. Nisam rekao to sto ti govoris, to je tvoj rezon i nije tacan. Busquets/Xabi situacija je faul u kome nije bilo namjere Busquetsa da slomi igraca. Bas sam ga zbog tebe i pogledao vise puta, i stvarno je nespretno Busquets udario Xabia umjesto loptu. Faul za zuti. A sto se tice Pepea opet cu ti spomenuti Tekken. Cisto da te provociramfixer wrote: I opet mi nisi rekao za ovo Xabi-Biskvit!
E haj da i ovo nekad procitam. Ovo je vrh vrhova.![]()
![]()
![]()
Sto se tice potezanja rata u pricu, bolje nemoj da idemo u tom smjeru.
- lester burnham
#2633 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ma gatuzo je svakako za zatvora, cesto ga bas prebaci,fixer wrote: Mislim na citav sukob njih dvojice. I na ono fauliranje radi vracanja.
a kolko znam
ako sudija procijeni da je bila namjera da se povrijedi protivnicki igrac... pa iako se nije uspijelo u tome, namjera se kaznjava kartonom...
-
fixer
#2634 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Crvenim? Iako se prvo dohvatila lopta,a kontakta nema?lester burnham wrote:ma gatuzo je svakako za zatvora, cesto ga bas prebaci,fixer wrote: Mislim na citav sukob njih dvojice. I na ono fauliranje radi vracanja.
a kolko znam
ako sudija procijeni da je bila namjera da se povrijedi protivnicki igrac... pa iako se nije uspijelo u tome, namjera se kaznjava kartonom...
-
fixer
#2635 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Koja je tvoja profesija, onako pitam?biglebovski wrote: e nek je i Čad ostao šokiran i u nevjerici...
- lester burnham
#2636 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
nije bilo zglave za crvenog, zato sam i dodjelio oscara deniju,fixer wrote: Crvenim? Iako se prvo dohvatila lopta,a kontakta nema?
lester burnham wrote: and the oscar goes to ...
al namjera se, ne malo puta, znala sankcionisati crvenom kartom...
-
fixer
#2637 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
O kakvim uvredama pricas? Sta sam ja rekao da je uvredljivo? Isto da se ja ljutim na ovo Ma fixer ocito ima problema da se nosi sa realnoscuBušman wrote: Dobro, za ovo ti ide prijava moderatoru. Izvini, ako ja tebi ne upucujem uvrede onda neces ni ti meni.
PS Nemoj se samo valjat
- lester burnham
#2638 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ahahahaha... tuzibabaBušman wrote:
Dobro, za ovo ti ide prijava moderatoru...
- jeza u ledja
#2639 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A sta mislite da malo pricamo o cinjenici da Mourinho sa svojom taktikom nije pogodio?
Recimo da je mogao pretpostaviti da ce sa svojom grubo postavljenom igrom njegovi igraci biti na ivici iskljucenja? Sta onda? Gdje su golovi koje je trebao dati do tada? Koji je plan B? I ako se vec onoliko branio, pa valjda nije problem branit se i sa 10 ljudi? Pa nisi na klupi Schalkea ili sta ja znam, vec Real Madrida!!
Sta je ocekivao, igrati na 0-0, na 1-0??? Barcelona bi dala sigurno jedan gol, jer za ono sto je uradio Messi nije trebalo vise od jednog igraca. Sta onda?
Nista! Eto sta, vrijedjaj sudije, trazi krivce u masonima, Unicefu, itd. Mourinho je papak, jednostavno, i pravi od Reala papanski tim.
Cijela taktika se svodi na srecu. Drzi i nedaj pa ako sta upali-upali, mozda nekad tamo u drugom produzetku. Barcelona je i prije crvenog imala vise sansi za gol. Sta da je jedna onda uletila? Po Ronaldovoj reakciji prema svojim saigracima jos u 15 minuti vidjelo se da tu nesto ne stima.
Ma bjezi ba , jebo ga igra i taktika.
Recimo da je mogao pretpostaviti da ce sa svojom grubo postavljenom igrom njegovi igraci biti na ivici iskljucenja? Sta onda? Gdje su golovi koje je trebao dati do tada? Koji je plan B? I ako se vec onoliko branio, pa valjda nije problem branit se i sa 10 ljudi? Pa nisi na klupi Schalkea ili sta ja znam, vec Real Madrida!!
Sta je ocekivao, igrati na 0-0, na 1-0??? Barcelona bi dala sigurno jedan gol, jer za ono sto je uradio Messi nije trebalo vise od jednog igraca. Sta onda?
Nista! Eto sta, vrijedjaj sudije, trazi krivce u masonima, Unicefu, itd. Mourinho je papak, jednostavno, i pravi od Reala papanski tim.
Cijela taktika se svodi na srecu. Drzi i nedaj pa ako sta upali-upali, mozda nekad tamo u drugom produzetku. Barcelona je i prije crvenog imala vise sansi za gol. Sta da je jedna onda uletila? Po Ronaldovoj reakciji prema svojim saigracima jos u 15 minuti vidjelo se da tu nesto ne stima.
Ma bjezi ba , jebo ga igra i taktika.
-
LSD
#2640 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Trebao je možda i Guardiola da bude kolegijalan da pa potapše Pepea po ledjimafixer wrote:Kako nisam. Pa rekao sam tad da je to fkt bezveze. Ne zelim da ulazim u to da li je zutih bilo, ali ne zalim da se kasnije spominje da je Real dobio zbog toga. Najsretniji bih bio da to sudija nije odsvirao. Pa i sam Murinho se ponio kolegijalno kad je Croucha potapsao po ledjima.LSD wrote:Fixer, Crouch je dobio za 14 minuta igre dva žuta kartona = crveni i to pred golom Realai to cetvrtfinalu.
Pa nemoj ni sad kukati.
Pusti se te price ŠBB KBB
Budi dosljedan u stavu.
-
Bušman
#2641 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jedno je reci da ne znas prihvatiti poraz (sto je realnost), ne svoj nego Realov, a sasvim drugo je reci da je neko mentalno rastrojen.fixer wrote:O kakvim uvredama pricas? Sta sam ja rekao da je uvredljivo? Isto da se ja ljutim na ovo Ma fixer ocito ima problema da se nosi sa realnoscuBušman wrote: Dobro, za ovo ti ide prijava moderatoru. Izvini, ako ja tebi ne upucujem uvrede onda neces ni ti meni.
PS Nemoj se samo valjat
-
fixer
#2642 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Samo sto ja govorim da bi volio da je Crouch ostao svo vrijeme, a ti da je Pepe trebao da bude iskljucen. Sto naravno nema veze sa vezom. Ono nije bilo za crveni.LSD wrote: Trebao je možda i Guardiola da bude kolegijalan da pa potapše Pepea po ledjima![]()
Pusti se te price ŠBB KBB, Real je kasnije dobio sa igracem više Totenhem - to su cinjenice...baš kao što potenciraš da je Barca dobila sinoc zbog iskljucenja Pepea.
Budi dosljedan u stavu.
-
biglebovski
#2643 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@fixer,
Očigledno nisam fudbalski stručnjak poput tebe, al da citiram baba Paraskevu (92) iz okoline Vardišta, Bugarska:
"Ako je ono za crveni, onda ga jebi"
Očigledno nisam fudbalski stručnjak poput tebe, al da citiram baba Paraskevu (92) iz okoline Vardišta, Bugarska:
"Ako je ono za crveni, onda ga jebi"
Last edited by biglebovski on 29/04/2011 01:16, edited 2 times in total.
-
Bušman
#2644 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Meni ovo nema smisla stvarno fixer, niti ti nas mozes ubijediti da nije za crveni, niti mi tebe mozemo da jeste. Ne znam ni sto pokusavamo...
-
LSD
#2645 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo nije radio ,niti muzicke Želje...ne pitamo se ja i ti šta bi željeli ,vec ono šta sudija svira i odluci.fixer wrote:Samo sto ja govorim da bi volio da je Crouch ostao svo vrijeme, a ti da je Pepe trebao da bude iskljucen. Sto naravno nema veze sa vezom. Ono nije bilo za crveni.LSD wrote: Trebao je možda i Guardiola da bude kolegijalan da pa potapše Pepea po ledjima![]()
Pusti se te price ŠBB KBB, Real je kasnije dobio sa igracem više Totenhem - to su cinjenice...baš kao što potenciraš da je Barca dobila sinoc zbog iskljucenja Pepea.
Budi dosljedan u stavu.
Ja samo naveo cinjenice iz 1/4 finala kad se Totenhemu iskljucio igrac nakon 14 minuta igre (dok je Pepe u 60 i nekoj) i to zbog "startova" pred golom Reala, a ustvari loša gluma Marcela...to su cinjenice...a to šta bi ti volio je totalno nebitno, bitno je ono šta je sudija svirao .
-
fixer
#2646 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nisam rekao da si ti mentalno rastrojen. Rekao sam da te izjave moze davat ili neko mentalno rastrojen, ili neko bezobrazan. Ja mislim da si ti ovo drugo, jer si sam rekao da namjerno provociras. Ja sam od tebe htio normalnog sagovornika, a ti si namjerno provocirao. I jos sad pokusavas da zaradis na dodatnim provokacijamaBušman wrote:
Jedno je reci da ne znas prihvatiti poraz (sto je realnost), ne svoj nego Realov, a sasvim drugo je reci da je neko mentalno rastrojen.
S tobom vise ne pricam.
-
5 0 5
#2647 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Tebi fixer, uz svo postovanje, ne treba pasos Bosne i Hercegovine da bi dokazao da si Bosanac. Naime imas jednu stereotipnu bosnansku osobinu koja vec prerasta u karikatulne dimenzije. Hajde, neka je crveni karton greska sudije, sta mislis o ostatku utakmice? Kako je igrao tvoj tim prije i poslije tog kartona?fixer wrote: Ono nije bilo za crveni.
-
shillen
#2648 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
sad ce ti on reci , da je NJEGOV murinjo imo plan od 70' napasti sa kakom i benzemom ja mislim , ali ih je uefa zahebala ....
-
fixer
#2649 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Direktni crveni poredis sa drugim zutim.LSD wrote: Ovo nije radio ,niti muzicke Želje...ne pitamo se ja i ti šta bi željeli ,vec ono šta sudija svira i odluci.
Ja samo naveo cinjenice iz 1/4 finala kad se Totenhemu iskljucio igrac nakon 14 minuta igre (dok je Pepe u 60 i nekoj) i to zbog "startova" pred golom Reala, a ustvari loša gluma Marcela...to su cinjenice...a to šta bi ti volio je totalno nebitno, bitno je ono šta je sudija svirao .
Ma nemoj pls vise
-
fixer
#2650 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Igrao je tesku tekmu, koja bi po mom skromnom sudu zavrsila 0:0, sto je realno aktivan rez za sljedecu tekmu.505sCrtom wrote:Tebi fixer, uz svo postovanje, ne treba pasos Bosne i Hercegovine da bi dokazao da si Bosanac. Naime imas jednu stereotipnu bosnansku osobinu koja vec prerasta u karikatulne dimenzije. Hajde, neka je crveni karton greska sudije, sta mislis o ostatku utakmice? Kako je igrao tvoj tim prije i poslije tog kartona?fixer wrote: Ono nije bilo za crveni.