domi wrote:Murisno1 wrote:Ma mi dok "slavimo", dodikova mašinerija već priprema novo sranje ...
i tako stalno ... neko mu sranje upali, neko ne ..
a mi samo gledamo šta kažu lijevo, pa šta kažu desno ..
nama je uspjeh njegov neuspjeh, a to je tuga brate ...
Bice dezavu opet, kao sto je prisutan od kako je rat prestao. Od '95 nam steru price o slabljenju RS, o njenom ukidanju, o zatvaranju ratnih zlocinaca, o....
A evo i nakon skoro 20 godina RS je jos uvijek tu, jos uveliko ociscena od nesrba, jos uvijek na 49% Bosne, jos uvijek sa svojom policijom....
Da se primjetiti da vecina na ovom forumu ima kompleks zvani Mile Dodik, kao da je on stvarni problem, a ne RS. Svi se nadaju da kad on ode, bice bolje, kao da nismo imali istu situaciju i prije. Mora svima biti jasno da ce i poslije Mile ponovo biti Mile, odnosno RS i da samo mi a ne MZ moramo rjesavati taj problem. Ide se toliko u krajnosti da ih dosta moli Boga da SDS dodje na vlast....hej, je.ena SDS, ima l' tu logike igdje!? I na tome cetnici i rade, napravi neki bezveze problem i odvuci paznju od stvarnog problema....ne prica se vise o ukidanju RS, nego se prica o tome koje ovlasti ona ima.
Al' to prosjecni Bosnjo smatra pobjedom, a i sve i da jeste pobjeda, izvojevala ju je MZ, a ne mi, mi smo opet tu samo zivo meso, nista drugo, al' i to nam je dobro, jer eto MZ na voli.
Probudite se ljudi, ako ne zbog sebe, bar zbog bududcih generacija koje ce tu zivjeti. Bosnjaci moraju nauciti da brinu o sebi, a ne da sa suocavanjem svakog problema gledaju kad ce EU ili USA doci u pomoc. RS je u konstantnom napadu od kakao je rat stao, mi se, odnosno nase vodje, jos nisu snasli kako da se ponasaju u takvom ambijentu, mozda i zato sto stvarno ne znaju, mada se meni cini da jednostavno - nece.
Pogledavsi unazad, nase danasnje vodje su na nasem celu od samog pocetka, osim naravno Juniora, koji je tu dosao putem aristokratske loze i nastavio hoditi istim stopama kojimnje i senior hodio. I onda se samo redaju, u krug i u krug i u krug....pa dokle vise!? Ne mislite li da je vrijeme da se po tom pitanju bar nesto uradi? Uzgred, moze li mi neko reci imaju li Silajdzic, Lagumdzija i Tihic kakvih narastaja koji bi nam uskoro mogli doci i sra.i ko i babe i tatice im?
MZ uopste ne zeli da se muci nasim problemima, njima RS ne smeta, da im je smetala ne bi je ovjerili u Dejtonu i sve dok nema rata oni ce tolerisati situaciju na terenu. Stoga, ako budemo cekali na MZ da ukine RS, nacekacemo se mi jos, a dotad ce oni i dalje kontorlisati pola nam zemlje po kojoj ce se i dalje kretati ratni zlocinici a ti mu ne mozes ni samar opaliti, zato jer ces vjerovatno dobiti vise robije za to, nego sto bi taj cetnik dobio za sva ona ubijanja, silovanja, zlostavljanja koje je pocinio nad Bosnjacima tokom rata. Bosnjaci ce i dalje tu zivjeti kao gradjani drugog reda, bez nekakve pomoci od drzave BiH, jer ona je tamo daleko negdje, na onih 23% i nastaviti slusati bajke i basne o drzavi i njenim zakonodavnim institucijama.
Al' to i nije toliko bitno, bitno je da je Mile glavonja i da ga MZ ne voli.