Android OS
Moderator: Benq
- elmirčo
#2626 Re: Android OS
ima li neko kakvu soluciju za moju problematiku sa strane tipa prethodne?
- citadela
#2627 Re: Android OS
Evo ja sad bas pokusao, bez problema salje i prima. Prije slanja treba biti ukljucen 3G, ne pali ga automatski, ako je iskljucen._Reds_ wrote:Kada si prvi put uplatio telefon, dobio si da ispunis ona pocetne postavke, tamo je izmeđuostalog bilo da se podesi kako da ide prenos podataka, preko wi-fi samo, ili 3G i Wi-fi.
hajde vidi tamo, kad odes na > postavke> vise> mobilne mreze> podaci omoguceni (ovdje pored imas jednu kvakicu koji treba biti da bi mogao biti moguce podatkovni prenos preko mobilne mreze ). Ovakva je putanja kod mene na ICS, slicna je i na 2.3.4 vjerovatno.
Ako je to upaljeno, i ako su postavke uredu, ne vidim razloga da ti ne bi radilo nesto.
- holowey
#2628 Re: Android OS
citadela bio brzi...
-
hzsa22
#2629 Re: Android OS
Zna li iko da li se telefon moze otkljucati u Bh Telecomu bez gubitka garancije?
- alibaba_i_30_godina
#2630 Re: Android OS
Hvala svima na pomoci i odgovorima, medjutim rijesio sam ovaj 'problem'!
Naime, vec mi je bio ukljucen transfer podataka i sve druge postavke su bile tacne. Izgleda da je problem bio jer mi je u modusu mreze bilo ukljuceno GSM/WCDMA (automatski mod), pa sam ja stavio samo GSM, a na postavkama za MMS, u postavkama za poruke, sam stavio da ne downloadira automatski mms nego na moj zahtjev.
I eto, uspjelo je tako...vidim i drugi su imali problema oko ovoga, pa mozete ovako pokusati.
Naime, vec mi je bio ukljucen transfer podataka i sve druge postavke su bile tacne. Izgleda da je problem bio jer mi je u modusu mreze bilo ukljuceno GSM/WCDMA (automatski mod), pa sam ja stavio samo GSM, a na postavkama za MMS, u postavkama za poruke, sam stavio da ne downloadira automatski mms nego na moj zahtjev.
I eto, uspjelo je tako...vidim i drugi su imali problema oko ovoga, pa mozete ovako pokusati.
-
BadBoy
#2631 Re: Android OS
Je li iko uspio ove telekomove telefonu ažurirati na ICS?
- citadela
#2632 Re: Android OS
Ne vjerujem da je to bio problem. Kod mene je ukljuceno GSM/WCDMA, a i podeseno mi je da automaski preuzima mms, i moze.NeyDan wrote:Hvala svima na pomoci i odgovorima, medjutim rijesio sam ovaj 'problem'!
-
Eborg
#2633 Re: Android OS
Pa blokira li kod tebe saobraćaj kada dođeš do 99%? Kod mene piše da je blocked a i dalje piči.holowey wrote:koristim ga dva mjeseca...kod mene je data usage treshold postavljen na 90% a blockage na 99% i do sada nije omanuo...
prije njega sam koristio 3g watchdog, a presao sam na onavo iz znatizelje... i jedan i drugi obavljaju svoj posao ok iako mi je onavo vizuelno bolji...
-
Eborg
#2634 Re: Android OS
Ovo izgleda super!_Reds_ wrote:Na marketu imate domacu aplkiaciju SMSko ! Omogucuje da saljete sa moba one poruke koje mozete slati sa BH mobile stranice, ono tri poruke dzaba svaki dan, i svaka naredna 7kf.
Vise nego korisna stvar, pogotovo kad ste u romingu, i nafatate kakvu dzabe wi-fi mrezu.
- alibaba_i_30_godina
#2635 Re: Android OS
E pa ne znam ... nakon sto sam to promijenio i u postavkama da sam skinem sadrzaj uspjesno sam primio mms. Nista drugo nisam mijenjao, bilo je kao i ranije.citadela wrote:Ne vjerujem da je to bio problem. Kod mene je ukljuceno GSM/WCDMA, a i podeseno mi je da automaski preuzima mms, i moze.NeyDan wrote:Hvala svima na pomoci i odgovorima, medjutim rijesio sam ovaj 'problem'!
- holowey
#2636 Re: Android OS
prosli mjesec je blokirao, praticu hoce li sada blokirati, blizu sam limitaEborg wrote:Pa blokira li kod tebe saobraćaj kada dođeš do 99%? Kod mene piše da je blocked a i dalje piči.holowey wrote:koristim ga dva mjeseca...kod mene je data usage treshold postavljen na 90% a blockage na 99% i do sada nije omanuo...
prije njega sam koristio 3g watchdog, a presao sam na onavo iz znatizelje... i jedan i drugi obavljaju svoj posao ok iako mi je onavo vizuelno bolji...
- holowey
#2637 Re: Android OS
maksuz sam smanjio limit za data plan i opet je blokirao izlaz... kod mene iskljuci packet data totalnoholowey wrote:prosli mjesec je blokirao, praticu hoce li sada blokirati, blizu sam limitaEborg wrote:Pa blokira li kod tebe saobraćaj kada dođeš do 99%? Kod mene piše da je blocked a i dalje piči.holowey wrote:koristim ga dva mjeseca...kod mene je data usage treshold postavljen na 90% a blockage na 99% i do sada nije omanuo...
-
zLatk0
#2638 Re: Android OS
Radi MMS meni na ICS, u zavisnosti od vezije ROMa (aosp) nekad sam samo izmijenio postavku u mms, al kasnije je popravljebo tako da nisam ni trebao. Sad ok radi, dođe obavijest kao sms, upaalim daata i skinem 
- _Reds_
#2639 Re: Android OS
Upravo to aplikacija i radi, kad se dosegne prvi limit, aplikacija se alarmira, kad se dostigne drugi, ukine ti kvakicu pored paketskog prenosa.holowey wrote:
maksuz sam smanjio limit za data plan i opet je blokirao izlaz... kod mene iskljuci packet data totalno
- holowey
#2640 Re: Android OS
osim toga, cak i kad ja tu kvakicu ukljucim izlaz je i dalje blokiran...u onavu ima dugme za "odblokiranje"..._Reds_ wrote:Upravo to aplikacija i radi, kad se dosegne prvi limit, aplikacija se alarmira, kad se dostigne drugi, ukine ti kvakicu pored paketskog prenosa.holowey wrote:
maksuz sam smanjio limit za data plan i opet je blokirao izlaz... kod mene iskljuci packet data totalno
-
Eborg
#2641 Re: Android OS
E ne znam stvarno. Na Ultri sam po prvi put zašao u minus, pretpostavljam da je zbog neta bilo. Npr. račun mi je bio -2.54 KM, vjerujem da je internet do izmuzao iako ga je Onavo nominalno blokirao. Nisam znao da je to uopće moguće.
BTW, kako reorganizirati ikone? Obrisao sam jednu aplikaciju pa sada tu imam "rupu", kako da tu stavim neku aplikaciju?
BTW, kako reorganizirati ikone? Obrisao sam jednu aplikaciju pa sada tu imam "rupu", kako da tu stavim neku aplikaciju?
- skafiskafsnjak
#2642 Re: Android OS
ja na svom neo v, kad otvorim meni, imam u desnom donjem uglu kao neki kvadrat koji je sastavljen od 4 manja . Kliknem na njega i dobijem ono da se ikone "tresu" . Drzim na ikonu koju zelim pomjeriti, i samo premjestim gdje zelim .Eborg wrote:E ne znam stvarno. Na Ultri sam po prvi put zašao u minus, pretpostavljam da je zbog neta bilo. Npr. račun mi je bio -2.54 KM, vjerujem da je internet do izmuzao iako ga je Onavo nominalno blokirao. Nisam znao da je to uopće moguće.
-
Eborg
#2643 Re: Android OS
Nemam tu opciju, kada drzim duze ikonu samo dobijem mogucnost da je stavim na home screen.
- Revolucionar ★
#2644 Re: Android OS
Ja kad prikljucim na komp preko usb-a same se organizuju ponovoEborg wrote:Nemam tu opciju, kada drzim duze ikonu samo dobijem mogucnost da je stavim na home screen.
Last edited by Revolucionar ★ on 29/03/2012 14:05, edited 1 time in total.
- Vegetastar
#2645 Re: Android OS
isto se pitam već neko vrijeme, dok sam bio na froyo-u čim obrišem aplikaciju ostale se pomjere. Sad na gingeru neće, obrisao sam veći broj aplikacija i sad imam situaciju da imam 7 screenova od kojih su 4 polu-praznaEborg wrote:Nemam tu opciju, kada drzim duze ikonu samo dobijem mogucnost da je stavim na home screen.
- valter.ba
#2646 Re: Android OS
-
Nazif_Gljiva
#2647 Re: Android OS
Najlogicnije mi je da probate view promijeniti, znaci grid - list - grid ili list - grid - list... Trebalo bi da ih uhaviza...
- Vegetastar
#2648 Re: Android OS
Probao jedno 4.879.647.256.369,11 puta. NištaNazif_Gljiva wrote:Najlogicnije mi je da probate view promijeniti, znaci grid - list - grid ili list - grid - list... Trebalo bi da ih uhaviza...
-
BadBoy
#2649 Re: Android OS
Hahah evo sada da vas obradujem sa rješenjem
Ako hoćete ručno da ih vucarate onda u listi aplikacije pritisnite ono dugme Menu (ovo pod uslovom da je Samsung telefon i TouchWiz launcher) na svim aplikacijama će se pojaviti mali minus preko kojeg možete izbrisati istu, a ako pritisnite na nju i držite onda ćete je moći pomjerati i popuniti te rupe 
Drugi i bolji način je aplikacija AppZorter koja automatski sortira i popunjava rupe, ima dosta opcija - pogledajte.
Drugi i bolji način je aplikacija AppZorter koja automatski sortira i popunjava rupe, ima dosta opcija - pogledajte.
- valter.ba
#2650 Re: Android OS
Rjesio na S2
. Klik na aplikacije - lijevi donji senzor - edit - i razmjestaj 
Ima li neko ziv link za free tapatalk? Slomi se trazeci sve paid
Ima li neko ziv link za free tapatalk? Slomi se trazeci sve paid