What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lipstick Jungle

#2626 Re: What to wear???

Post by Lipstick Jungle »

Pa dobro,
mozda jest malo neobicno da ne moze naci, ali ako imas bas jaka ledja/ramena i ruke... moze to biti zeznutno.
Posebno sa kosuljama.
:)
Shin, lakse malo sa bildanjem :lol:

Btw, ministarko taj tvoj zvuci kao zgodno musko :D
Gospoda Ministarka

#2627 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:50, edited 1 time in total.
Better Man

#2628 Re: What to wear???

Post by Better Man »

Meni opet talijani imaju najnormalnije brojeve! Ja imam problem što nekad određene stvari koje su moj broj budu mi velike. Tako da je moja veličina kad su u pitanju majice, košulje itd. M, a ako mi je M veliko onda S. Hlaće na peglu uopće ne kupujem kod nas, jer naši dobavljači nikad ne nabavljaju manji broj od 48 (misim na Benetton i Sisley), već uglavnom kupim kad odem kod sestre. Uzimam u Topmanu, jer su kvalitetni i zato što mogu nači odgovarajuči broj. Kod njih imaju oznake i za dužinu nogavica, pa možete uzeti da ne morate kratiti. Kad je u pitanju Topman broj koji uzimam je 32, a nogavice su R (imaju S = short short, R = regular i L = long). Kod njih se posebno uzimaju hlace, a posebno sakoi, tako da možete sebi složiti odijelo, tj. sako i hlace da vam budu idealne veličine, a ne kao klasična odijela, gdje se sako i hlaće moraju uzeti zajedno, pa vam recimo hlaće dobre, a sako ne odgovara veličinom. Sakoi se kod njih označavaju drugačijim brojevima u odnosu na hlaće. Npr. ako se hlace označavaju brojevima od 1do 5, sakoi se označavaju brojevima od 6 do 10.
Better Man

#2629 Re: What to wear???

Post by Better Man »

shin wrote:Uj!

Image

Mada ga zeza V kragna :D
Meni baš se više sviđa đemper sa v izrezom nego sa okruglim vratom.
surajaa

#2630 Re: What to wear???

Post by surajaa »

oo, da, sjecam se i ja faze s vunenim grijacima kombinovanih na sve moguce cipele i patike raznih marki...

Biti jedinstven u svijetu uniformisanosti nije tesko, no ipak moras se pripaziti, nase drustvo razmislja plitko i sasvim malo je potrebno da te zbog osobnog stila prozovu lujkom ili jeftinom "robom".

Meni licno, misljenje okoline ne znaci mnogo, no nekima da, pa je to mozda samo jedan od razloga zasto se vecina stapa s masom, sto stvara uniformisanost na ulicama...

Ona je sigurno originalna sto ne mora da znaci da se svima svidja, ali torba joj je mljac :-)

Image

Kada se radi o djevojkama sa nasih ulica, sakoi sa podvrnutim rukavima ove sezone su zaista preplavili sve i bili su strasno moderni, ali istovremeno i veoma nosivi, najbrze kombinacije se spoje s jednim takvim sakoom, dobre hlace, majica, torba, cipele i spremne za van, posebno privlacno za djevojke koje studiraju i po cijeli dan su van kuce, treba im nesto u cemu ce se osjecati lagano i udobno, tu stranu razumijem, ali uz neki licni pecat cijeloj kombinaciji mogu podariti potpuno novi oblik, sako staviti u drugi plan, a sigurno je da nece proci neprimjeceno...ovo je neciji "licni potpis"

Image

coolerke

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
zamzija

#2631 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote:
Partizzanka wrote: nadam se da ima i u nasem lindexu ... bilo bi glupo da nema
ima ima, ja tamo kupujem
Otvara se novi Lindex u BBI centru u Oktobru - ne mora se više ići do Importannea :D
Zoya

#2632 Re: What to wear???

Post by Zoya »

Lindex ima jako dobre grudnjake a za tako pristupacnu cjenu :D Ima i velikih brojeva sto je jako vazno :P
zamzija

#2633 Re: What to wear???

Post by zamzija »

alica.k wrote: ne fakat, ja sam ubjedjena da su muski S i M brojevi ustvari namjenjeni zenama.
Nisu namjenjeni ženama već vjerovatno mladim momcima / tinejdžerima - od nekih 15, 16 , 17 godina - koji ne mogu više kupovati odjeću u dječjim odjelima - koji drže do nekih 12 godina...
Znam nekoliko mama / komšinica koje kupuju svojim sinovima tih godina - jer i oni "prate modu" i ne valja svakakav u školu bla bla... i izrasli su dječju garderobu, prokrupnjali se, onda kupe u regularnoj radnji muške odjeće manje brojeve...S i M :)
a i vjerovatno je takva odjeća namjenjena tržištima sa muškarcima koji su sitnije građe ... :)
Zoya

#2634 Re: What to wear???

Post by Zoya »

Partizzanka wrote:haha mima slikaj se sama :) najbolje ces tako i ispasti :)

malenna - ne znam za ove lindex modne dodatke da li su jednokratni nisam koristila samo znam da ih ima
imaju i one dodatke koji podignu grudi i samo stojece neke dodatke i onu trakicu koju nosis ako hoces da ti ne leti majcica(haljinica) sa grudi
imaju i one produzetke za grudnjake koji su meni WOOOOW izum godine, ono ako ti je malo grudnjak mali ... dodatak stavis i super :) ne steze i ne kipi nista :)

a ovo za uniformisanost sam i ja primjetila
haman pa sve cure u sa su ljetos imale chino hlace ... meni muka bilo!
Ovo me zanima? Gdje da trazim :lol:
alica.k

#2635 Re: What to wear???

Post by alica.k »

zamzija wrote:
alica.k wrote: ne fakat, ja sam ubjedjena da su muski S i M brojevi ustvari namjenjeni zenama.
Nisu namjenjeni ženama već vjerovatno mladim momcima / tinejdžerima - od nekih 15, 16 , 17 godina - koji ne mogu više kupovati odjeću u dječjim odjelima - koji drže do nekih 12 godina...
Znam nekoliko mama / komšinica koje kupuju svojim sinovima tih godina - jer i oni "prate modu" i ne valja svakakav u školu bla bla... i izrasli su dječju garderobu, prokrupnjali se, onda kupe u regularnoj radnji muške odjeće manje brojeve...S i M :)
a i vjerovatno je takva odjeća namjenjena tržištima sa muškarcima koji su sitnije građe ... :)
ja jos mislim da je za zene :D
zamzija

#2636 Re: What to wear???

Post by zamzija »

pa stvarno bude boljih stvari za nas žene :D
Not My Idea

#2637 Re: What to wear???

Post by Not My Idea »

prvo, ti imas 24 godine? :shock: :shock: bila sam sigurna da imas 30 do 35...
drugo, ove slike su fakat white trash
trece, de ne zahebajite za japanke...da su cure koje ih nose vani plisnjave..wtf, japanki ima prelijepih i skoro sa svim se mogu ukomponovat
alica.k wrote:Image
Image
Image
Image
Image

NIKAKO MI NIJE JASNO

meni su 24 godine, al kad bih ovako preko vrata, mama bi me se odmah odrekla, al ono u ekspresu i sve...
a mozete vidjet da su ovo sve mahom curice od 13 do 16tak godina...uzas.
alica.k

#2638 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Not My Idea wrote:prvo, ti imas 24 godine? :shock: :shock: bila sam sigurna da imas 30 do 35...
nea veze, izgledam ko da mi je barem 17 :D
Not My Idea

#2639 Re: What to wear???

Post by Not My Idea »

alica.k wrote:
Not My Idea wrote:prvo, ti imas 24 godine? :shock: :shock: bila sam sigurna da imas 30 do 35...
nisam lose nista mislila :wink: nego nisam mogla ni zamislit da smo isto godiste
alica.k

#2640 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Not My Idea wrote:
alica.k wrote:
nisam lose nista mislila :wink: nego nisam mogla ni zamislit da smo isto godiste
nisam ni mislila da si nesto lose mislila :D zezam se :).
surajaa

#2641 Re: What to wear???

Post by surajaa »

men's on the street...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
otsam

#2642 Re: What to wear???

Post by otsam »

joj suraja prestani više ove moderne žene prikazivati, postat ću depresivan...

ovi likovi bezveze obučeni
boracha

#2643 Re: What to wear???

Post by boracha »

haha ocam jesi ti doso da gledas odjecu il zenske :D

e sad vidim dodatak o odjeci :D salim se malo, i ja vise volim vidjet zenske slike, sto jest jest :lol:
alica.k

#2644 Re: What to wear???

Post by alica.k »

osim ovog u maskirom, svi su cist ok. da se bar nasi ovako nose
otsam

#2645 Re: What to wear???

Post by otsam »

boracha wrote:haha ocam jesi ti doso da gledas odjecu il zenske :D

e sad vidim dodatak o odjeci :D salim se malo, i ja vise volim vidjet zenske slike, sto jest jest :lol:
ma došao da vidim ženske , dobro obučene... :D moderne...
otsam

#2646 Re: What to wear???

Post by otsam »

alica.k wrote:osim ovog u maskirom, svi su cist ok. da se bar nasi ovako nose
da se bar ove ribe naše ovako nose, čuj ovako nose... hahahaha
surajaa

#2647 Re: What to wear???

Post by surajaa »

otsam wrote:joj suraja prestani više ove moderne žene prikazivati, postat ću depresivan...

ovi likovi bezveze obučeni
ma neces, moze ti samo biti bolje, a frajeri su bas top, meni ovaj u maskirnim hlacama meden skroz, doduse ja oduvijek volim freak-onje i ludake :-)

S onom da odijelo cini covjeka se nikako ne slazem, ali da odjeća cini gospodića u to sam potpuno sigurna, isto kao i sa krilaticom da nema ruznih zena, i to je tacno, bitno je samo kako "se upakovati", ove zene to odlicno rade...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Vec ste pominjale lose primjere odijevanja potpuno neprikladne za bilo kakvu priliku, osim za intimnu setnju medju cetiri zida, naidjoh na jednu koja je preslatka, ali sve je uprskala kreacijom na sebi...

Image

Image

Slutty izgled ne prilici nikom, ma koliko osoba bila mlada, lijepa, zanosna, no granice mode su se vec odavno pomjerile, spoj nespojivog je postao pravilo, ne zelim to, ali ocekujem da ce ovo postati hit medju danasnjom mladezi...
alica.k

#2648 Re: What to wear???

Post by alica.k »

surajaa wrote:Image

Image

Slutty izgled ne prilici nikom, ma koliko osoba bila mlada, lijepa, zanosna, no granice mode su se vec odavno pomjerile, spoj nespojivog je postao pravilo, ne zelim to, ali ocekujem da ce ovo postati hit medju danasnjom mladezi...
lajk aj sed, to je hit vec 2-3 sezone...i nikako da odustanu od toga.
meni samo nije jasno GDJE.SU.IM.RODITELJI?
jer ovako izaci iz kuce....
ovo je samo za nastupa :)

ova druga mi je vrh znaci....ipak vise mrzim kad se vide halteri (EEEEEE DONJE RUBLJE) nego carape.

overtheknee mogu podnijet, cak mi se i svidjjau, jer suknja ne mora bit strasno kratka da bi se vidjele, ali stvarno...
shin

#2649 Re: What to wear???

Post by shin »

Stocking tease mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :lol:

Samo da prijavim, nasao sam XL kosulju, moze mi :lol:
Michun

#2650 Re: What to wear???

Post by Michun »

sta smo ono rekli - osim benettona, ko ima garderobu za trudnjace?
Post Reply