Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Ancient Mariner
#2626 Re: eBay - Vaša iskustva
Pazario sam nedavno dva proizvoda sa ebay.com, tacnije 29.01. i oba su poslata taj dan. Bateriju za laptop iz New Jersey-a i USB 2.0 HUB iz Hong Kong-a.
E sad, ono sto me interesuje je kako da ja provjerim dokle su moji proizvodi stigli s obzirom da sam za oba proizvoda dobio tracking number?
Kada kliknem na tracking number unutar ebay naloga My Ebay\Summary za bateriju mi pod Carrier pise: APC, a za usb hub Other. Na oba proizvoda nije obiljezeno nista ispod toga, mislim na Prihvaceno, U tranzitu, Dostavljeno.
E sad, ono sto me interesuje je kako da ja provjerim dokle su moji proizvodi stigli s obzirom da sam za oba proizvoda dobio tracking number?
Kada kliknem na tracking number unutar ebay naloga My Ebay\Summary za bateriju mi pod Carrier pise: APC, a za usb hub Other. Na oba proizvoda nije obiljezeno nista ispod toga, mislim na Prihvaceno, U tranzitu, Dostavljeno.
-
motorola01
#2627 Re: eBay - Vaša iskustva
Pokusaj ovdje: https://tools.usps.com/go/TrackConfirmA ... put.actionAncient Mariner wrote:Pazario sam nedavno dva proizvoda sa ebay.com, tacnije 29.01. i oba su poslata taj dan. Bateriju za laptop iz New Jersey-a i USB 2.0 HUB iz Hong Kong-a.
Ako ne moze na ovom linku, onda ce vec neko od forumasa postaviti pravi link.
Kad vec bude blizu BIH-a,onda ovdje provjeravati : http://www.bhp.ba/track/1/0/36.html
-
Ancient Mariner
#2628 Re: eBay - Vaša iskustva
Probao sam na oba sajta i nema nikakvih podataka. Forma tracking brojeva je: NK000012**** i CFE1287****.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2629 Re: eBay - Vaša iskustva
Sakrio si najbitnije
Zadnja dva znaka/slova
- TurioSamGa
#2630 Re: eBay - Vaša iskustva
Je li narucivao neko s alibaba.com? Vidim ima pravo jeftinih stvari. Je li ovo samo za firme ili i fizicka lica mogu naruciti?
-
Ancient Mariner
#2631 Re: eBay - Vaša iskustva
Po cetri cifre su umjesto zvjezdica.un1ted wrote:Sakrio si najbitnijeZadnja dva znaka/slova
- _Reds_
#2632 Re: eBay - Vaša iskustva
Tamo je jeftino, ali na kolicinu, a da bi kolicinu mogao porucivati treba ti firma.TurioSamGa wrote:Je li narucivao neko s alibaba.com? Vidim ima pravo jeftinih stvari. Je li ovo samo za firme ili i fizicka lica mogu naruciti?
-
Ancient Mariner
#2633 Re: eBay - Vaša iskustva
Dva pitanja
:
1. Ako od istog kupca narucim 2 proizvoda ali ne unutar jedne narudbe, nego kao dvije odvojene narudzbe, ali ih narucim u intervalu od 1h da li to znaci da ce mi proizvode poslati odvojeno, a ne unutar jednog paketa?
Da se razumijemo i idem na to da mi ih posalje odvojeno jer su 2x20.88$ pa racunam na to ako dobijem dva paketa od 31KM necu imati carinu i pdv, a ovako ako mi ih posalje zajedno ide mi carina+pdv 99% posto takve sam "srece".
2. Da li mogu unutar onih par koraka kada narucujem prozivod, potvrdjujem placanje i adresu, promjeniti adresu da dodje recimo na neku drugu adresu - razlicitu od one koju sam prijavio na ebay nalogu i paypal account-u?
1. Ako od istog kupca narucim 2 proizvoda ali ne unutar jedne narudbe, nego kao dvije odvojene narudzbe, ali ih narucim u intervalu od 1h da li to znaci da ce mi proizvode poslati odvojeno, a ne unutar jednog paketa?
Da se razumijemo i idem na to da mi ih posalje odvojeno jer su 2x20.88$ pa racunam na to ako dobijem dva paketa od 31KM necu imati carinu i pdv, a ovako ako mi ih posalje zajedno ide mi carina+pdv 99% posto takve sam "srece".
2. Da li mogu unutar onih par koraka kada narucujem prozivod, potvrdjujem placanje i adresu, promjeniti adresu da dodje recimo na neku drugu adresu - razlicitu od one koju sam prijavio na ebay nalogu i paypal account-u?
- holowey
#2634 Re: eBay - Vaša iskustva
zavisi od trgovca do trgovca... ja sam znao po par dana razlike napraviti odvojene narudzbe od istog trgovca pa da ih dobijem u istom paketu, kaze oni imaju dane predvidjene za slanje pa se moze desiti da ide sve kao jedna posiljkaAncient Mariner wrote:Dva pitanja:
a za drugu adresu isporuke, moras dogovoriti sa prodavcem, najcesce salju na paypal adresu izuzev ako si prethodno dogovorio neku drugu... samo pazi, ako dodje da gubitka posiljke, ti snosis odgovornost jer adresa nije ona koja je registrovana prilikom placanja
-
Ancient Mariner
#2635 Re: eBay - Vaša iskustva
@holowey
Hvala na brzom odgovoru.
Znaci do adrese mi je bolje da ne diram, a drugu narudzbu cu onda napraviti u ponedeljak jer pretpostavljam da ce mi ovu prvu poslati ili nocas ili ujutru vjerovatno.
Hvala na brzom odgovoru.
Znaci do adrese mi je bolje da ne diram, a drugu narudzbu cu onda napraviti u ponedeljak jer pretpostavljam da ce mi ovu prvu poslati ili nocas ili ujutru vjerovatno.
-
quarterback
#2636 Re: eBay - Vaša iskustva
1. ako zelis da ti posalje zajedno trazi combined shipping, neki trgovci omogucavaju da narucis 2 stvari unutar 15 dana ali da ti ih posalju zajedno kako ne bi platio 2x postarinu, ja sam imao dogovor sa tipom koji prodaje majice da me ceka 30 dana jer je dobivao robu svakih 7 dana, tako da imam 4 sedmice da proberem majice koje mi se svidjaju i onda mi sve to zajedno posalje za cijenu jedne postarineAncient Mariner wrote:Dva pitanja:
2. mozes naruciti na adresu koja nije povezana sa tobom na bilo koji nacin, samo unesi na kraju drugu shipping adresu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2637 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne mora znaciti ovo sto si naveo da ti nece racunati carinu i PDV ako su dva paketaAncient Mariner wrote:Dva pitanja:
Da se razumijemo i idem na to da mi ih posalje odvojeno jer su 2x20.88$ pa racunam na to ako dobijem dva paketa od 31KM necu imati carinu i pdv, a ovako ako mi ih posalje zajedno ide mi carina+pdv 99% posto takve sam "srece".![]()
Evo ti moj slucaj, narucio dva tableta i oba su razlicita ali od istog poslijaoca. Dosli razlicit paketi, razlicit trackign number, za oba placena postarina, ali je jedan dosao u petak, drugi u nedjelju, da bi u ponedjeljak carinili kao jedan paket. Umjesto da se obracuna 60KM vrijednosti po paketu, meni je obracunato 120KM za oba
-
manki
#2638 Re: eBay - Vaša iskustva
Neki dan napravio prvu narudzbu preko ebay-a, masku za mobitel. 
-
Ancient Mariner
#2639 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma glupo mi je da platim i feninga carine i pdv-a za stvar koja kosta 31KM po komadu, ali citajuci vec par mjeseci vasa iskustva na ovom podforumu nista me ne bi cudilo. U pitanju je eksterni dvd citac/rezac.un1ted wrote:Ne mora znaciti ovo sto si naveo da ti nece racunati carinu i PDV ako su dva paketa
Evo ti moj slucaj, narucio dva tableta i oba su razlicita ali od istog poslijaoca. Dosli razlicit paketi, razlicit trackign number, za oba placena postarina, ali je jedan dosao u petak, drugi u nedjelju, da bi u ponedjeljak carinili kao jedan paket. Umjesto da se obracuna 60KM vrijednosti po paketu, meni je obracunato 120KM za oba
Posiljke sam ipak odvojio, tako sto sam jednu platio i ostavio shipping adresu koja mi je na ebay-u i paypal-u, a u ponedeljak cu naruciti drugu i navesti adresu kolege u Prijedoru jer njemu drugi citac i narucujem a preko mog paypal account-a.
Valjda ce to tako proci?!
-
quarterback
#2640 Re: eBay - Vaša iskustva
naravno da hoce
-
tindy_lindy
#2641 Re: eBay - Vaša iskustva
Proci ce ti,tako mozes i da porucis u isto vrijeme.Ja sam nedavno porucila 3 stvari od istog kupca,u isto vrijeme i navela da mi dostavi na 3 razlicite adrese.Stigla su sva 3 paketa,bez ikakvih problema.Ima prodavaca koji navedu da salju samo na registrovanu paypal adresu,ali ja ih za svaki slucaj pitam da li bi poslali na e-bay adresu (koje imam 3-4 navedene tamo) i dosta njih je pristalo.Ancient Mariner wrote:Ma glupo mi je da platim i feninga carine i pdv-a za stvar koja kosta 31KM po komadu, ali citajuci vec par mjeseci vasa iskustva na ovom podforumu nista me ne bi cudilo. U pitanju je eksterni dvd citac/rezac.un1ted wrote:Ne mora znaciti ovo sto si naveo da ti nece racunati carinu i PDV ako su dva paketa
Posiljke sam ipak odvojio, tako sto sam jednu platio i ostavio shipping adresu koja mi je na ebay-u i paypal-u, a u ponedeljak cu naruciti drugu i navesti adresu kolege u Prijedoru jer njemu drugi citac i narucujem a preko mog paypal account-a.
Valjda ce to tako proci?!
- mala_smizla
#2642 Re: eBay - Vaša iskustva
Ajde i ovdje da pitam. Sta se redi po isteku kartice, jel ima neka opcija da sama promijenim podatke o kartici ili oni prilikom kupovine traze nove podatke 
- TurioSamGa
#2643 Re: eBay - Vaša iskustva
treba mi pomoc. Naime 3. januara sam narucio neki proizvod i jos nije stiglo. Blizi se onih 42 dana. Pisao sam liku da nisam dobio i kaze da se ne brinem da ce doci. Sad bih mu htio zaprijetiti negativnim komentarom i case-om pa ako moze mala pomoc kako i sta da mu napisem. Zelim ili novi proizvod ili pare nazad. Eto ako mozesavjet, hvalaa
-
Royale
#2644 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma kakve prijetnje ba drug, samo otvori case, dobit ces lovu i to je to.TurioSamGa wrote:treba mi pomoc. Naime 3. januara sam narucio neki proizvod i jos nije stiglo. Blizi se onih 42 dana. Pisao sam liku da nisam dobio i kaze da se ne brinem da ce doci. Sad bih mu htio zaprijetiti negativnim komentarom i case-om pa ako moze mala pomoc kako i sta da mu napisem. Zelim ili novi proizvod ili pare nazad. Eto ako mozesavjet, hvalaa
Pukneš mu negativan i eto, ako ti on ne ponudi sam refund.
-
Royale
#2645 Re: eBay - Vaša iskustva
Imaš na paypalu opciju "add card" s tim da prolaziš sa novom klasični put verifikacije.mala_smizla wrote:Ajde i ovdje da pitam. Sta se redi po isteku kartice, jel ima neka opcija da sama promijenim podatke o kartici ili oni prilikom kupovine traze nove podatke
-
Royale
#2646 Re: eBay - Vaša iskustva
Welcome to the club !manki wrote:Neki dan napravio prvu narudzbu preko ebay-a, masku za mobitel.
- TurioSamGa
#2647 Re: eBay - Vaša iskustva
Zamolio bih nekoga gdje se otvara case, na ebayu ili paypalu? Ukratko pojasnjenje kako ide ako nekom nije mrsko 
-
motorola01
#2648 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma nemoj odmah. Sacekaj do 44-tog dana pa tek onda jer je moguce da ce doci do tada.TurioSamGa wrote:Zamolio bih nekoga gdje se otvara case, na ebayu ili paypalu? Ukratko pojasnjenje kako ide ako nekom nije mrsko
- TurioSamGa
#2649 Re: eBay - Vaša iskustva
ok, sacekacu jos malo, od ovog prodavaca sam vec narucivao 2 puta i uredno je dolazilo za 20ak dana.
-
Nermin_BH
#2650 Re: eBay - Vaša iskustva
Nemoj odmah pokretati case, kontaktiraj prodavaca i on ce ti ponuditi da ti posalje opet ili refund. Ako ti nista ne odgovori u roku 3-4 dana pokreci case. Ja sam do sad sve preko kontakta vracao pare kada nesto ne stigne, naravno ako stigne ja kontaktiram prodavaca i opet mu uredno platim. Jednom mi se desilo da sam narucio jednu stvar ali kolicinu 2 i dosla samo jedna i onda sam kontaktirao sellera i on mi je punudio da mi vrati pola novca ili da opet posalje.TurioSamGa wrote:ok, sacekacu jos malo, od ovog prodavaca sam vec narucivao 2 puta i uredno je dolazilo za 20ak dana.