Hajlac wrote:
Objasni mi molim te kako si postavio tu klimu - kojim alatima (priprema spojeva bakarnih cijevi, vakumiranje, bušenje rupčage kroz vanjski zid itd.)?
P.S. Normalno da gubiš garanciju ugradnjom po principu uradi sam jer, barem u slučaju ozbiljnih firmi-dilera klima, garantni list mora popuniti i opečatiti servis koji ugrađuje klimu.
Drugar,ne znam cemu tolika nevjerica.Ali evo,pokusacu da pojasnim.
Na mjestu gdje sam postavio klimu bila je klima beko 9-ka.Cijevi samo provucene kroz zid i sa druge strane vanjska jedinica.Radila je cini mi vec 8 godina,nisam bas siguran,da ne trazim sad papire.Al nije ni bitno to.To je bila obicna klima,nije inverter.
Znaci,samo skinuo nju i na njeno mjesto stavio drugu.Sta sad.Da opisem alat.Nemam ga.Al zato ima u firmi gdje radim.
Ponesem i zavrsim posao.Kakva je mudrolija napravit konus na cijevi.Zavrnes holednere,pritegni dobro da ne bi pustalo.
Ukljucis vakum pumpu 15-ak minuta.Odstoji pola sata,ne pusta,pusti plin i pali misko.
Nosaci vec bili al sam jedan morao premjestit,posto ne pase razmak nosaca.
Ne znam sta je to toliko mudro u vezi te montaze.
Pa frizider je izmisljen prije 100 godina.Sta pravite nauku od klime,ko da je spejs satl.(ne znam jel se tako pise haha)
Kinezi znaju napravit mnogo komplikovanije strvari a da ne znaju iskopirat frizider,izvinite klimu.
Oni to znaju i te kako,samo sto su im materijali losiji,pa se moze desiti da prije crkne.Ali ja na ovu imam 2 god garancije,i ovjerio mi je prodavac a ne monter.
I plastike su im losije,limovi,zavrsna izrada je losija neko u nekih brendova.
Ali da radi-radi.
Bice i slike,ako te bas zanima,ali cemu sve to.Sta ja imam od toga ili ti da ti sad slikam sobnu temperaturu,pa temp na daljincu,...bez veze.Sve se to moze lazirat pa ne vidim svrhu tog slikanja.
Uglavnom radi,da je bolja misubishi,toshiba,fujitsu,daikin....eto bolja je.
U mene je ovo smece,koje grije ko i ta tvoja,i ide u defrost ko i svaka druga......samo nema na sebi neku naljepnicu koja lijepo izgleda i zvuci.
Zasto neko ne vjeruje da radi defrost ko i svaka druga japanska.Rekoh,to je klima uredjaj nije svemirski brod.
Hajd da ne davim vise.
Pozdrav.