funeral blues wrote:Evo, ja ću. Pa valjda neko naleti s odgovorom.![]()
Za koju dramu su kritičari rekli da se u njoj ništa ne dešava dvaput?
Ulijećem ja
Moderator: Chloe
funeral blues wrote:Evo, ja ću. Pa valjda neko naleti s odgovorom.![]()
Za koju dramu su kritičari rekli da se u njoj ništa ne dešava dvaput?
"Set in Kiev in 1911 during a period of heightened anti-Semitism, the novel tells the story of Yakov Bok, a Jewish handyman blamed for the brutal murder of a young Russian boy."Lalena wrote:"Namjestaljka" Bernard Malamud ?
I nije tako tesko pogoditi, ipak je roman bio bestseller... "Gromoglasan put", "Vatreno srce", "klan groma".. Poznato??? Ili da postavim drugo pitanje?Lalena wrote:Jedno pitanje vezano za djeciju literaturu... Roman, za djecu (ali i odrasle) u sest nastavaka, obradjuje avanture jednog kucnog ljubimca koji se odluci biti slobodan i zivjeti ratnickim zivotom u divljini...
Borba klanova, prezivljavanje, prijateljstvo, hrabrost, izdaja... samo sto su glavni likovi simpaticne i inace umiljate zivotinje , a ne ljudi, kako smo inace navikli
Lalena wrote:I nije tako tesko pogoditi, ipak je roman bio bestseller... "Gromoglasan put", "Vatreno srce", "klan groma".. Poznato??? Ili da postavim drugo pitanje?Lalena wrote:Jedno pitanje vezano za djeciju literaturu... Roman, za djecu (ali i odrasle) u sest nastavaka, obradjuje avanture jednog kucnog ljubimca koji se odluci biti slobodan i zivjeti ratnickim zivotom u divljini...
Borba klanova, prezivljavanje, prijateljstvo, hrabrost, izdaja... samo sto su glavni likovi simpaticne i inace umiljate zivotinje , a ne ljudi, kako smo inace navikli
ExNihilo wrote:Ma mačke ratnici. Ima jedno 200 dijelova sa svim spin offima.
Da, a knjiga?Boateng wrote:Murakami?
Jes, pucaj dalje.Boateng wrote:Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta?