BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
video

#2626 Re: MojaTv BH telecom

Post by video »

Koji je bolji STB (predao zahtjev) jel onaj novi SceneGate 8000 ili motorolin Motorola VIP 1920 !!! Cuo sam da onaj motorolin "shteka" kod volumena i za josh par stvari, a za ovaj prvi nisam siguran.
Uredjaj na koji se spaja je Panasonic G20 serije.
Mustafapasa

#2627 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Princeton wrote:
Da li ja sa mojaTV mogu pristupiti free zoni i gledati onih pet kanala koji se nude. U sustini, ja moju gledati TV1 i ovako, a za ostale mi trazi free zonu. Naravno, pomocu komunikatora se ne mogu konektovati tamo... uostalom, sta ce im free zona sad kad su ukinuli limit, treba to sve objedinit. Eto, pa ako neko zna...
@mustafapasha, znas ti sta o ovome?
Legendo pojma nemam...nisam to do sad koristio...
Antifriz

#2628 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Slike su bas presvijetle, "zrnaste" i nerealne... p.s. tv je podesen prema preporucenim postavkama sa hdtelevizije ...

Image
Antifriz

#2629 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Princeton wrote:Da li ja sa mojaTV mogu pristupiti free zoni i gledati onih pet kanala koji se nude. U sustini, ja moju gledati TV1 i ovako, a za ostale mi trazi free zonu. Naravno, pomocu komunikatora se ne mogu konektovati tamo... uostalom, sta ce im free zona sad kad su ukinuli limit, treba to sve objedinit. Eto, pa ako neko zna...

Sta ce ti tih 5 kanala, gledaj mojatv na compu---

NAPOMENA: Ovo je copy/paste sa drugog foruma

1. Ukljucite se na port 2 ili 3 na billion modemu
2. Skinite VLC (http://www.videolan.org) ili ProgDVB (http://www.progdvb.com/)

[VLC]
U VLC-u kliknite Ctrl+N (otvaranje mreznog resursa)
kao protokol stavite UDP kao port 5000

VAZNO:
- Obicno propusnost nije dovoljna da gledate dva kanala istovremeno (npr STB i kompjuter).
- Moguce je isti kanal gledati na kompjuteru i STB-u bez da pocne stopati.
- VLC cesto ne terminira dobro multicast sesiju tako da je nekad potrebno ugasiti pa ponovo upaliti STB

<track> <title>Sky News</title> <location>udp://@239.192.2.10:5000</location> </track>
<track> <title>CNBC</title> <location>udp://@239.192.2.13:5000</location> </track>
<track> <title>Minimax</title> <location>udp://@239.192.2.14:5000</location> </track>
<track> <title>TRT Turk</title> <location>udp://@239.192.2.16:5000</location> </track>
<track> <title>Pro7</title> <location>udp://@239.192.2.17:5000</location> </track>
<track> <title>Bloomberg</title> <location>udp://@239.192.2.19:5000</location> </track>
<track> <title>RTV Vogosca</title> <location>udp://@239.192.2.20:5000</location> </track>
<track> <title>BHT</title> <location>udp://@239.192.2.207:5000</location> </track>
<track> <title>FTV</title> <location>udp://@239.192.2.208:5000</location> </track>
<track> <title>TV SA</title> <location>udp://@239.192.2.209:5000</location> </track>
<track> <title>RTM</title> <location>udp://@239.192.2.210:5000</location> </track>
<track> <title>HRT1</title> <location>udp://@239.192.2.212:5000</location> </track>
<track> <title>Disney XD</title> <location>udp://@239.192.2.71:5000</location> </track>
<track> <title>HRT2</title> <location>udp://@239.192.2.213:5000</location> </track>
<track> <title>AlJazeera</title> <location>udp://@239.192.2.25:5000</location> </track>
<track> <title>BBC Entertaiment</title> <location>udp://@239.192.2.26:5000</location> </track>
<track> <title>Euronews</title> <location>udp://@239.192.2.27:5000</location> </track>
<track> <title>Zone Reality</title> <location>udp://@239.192.2.35:5000</location> </track>
<track> <title>National Geographics</title> <location>udp://@239.192.2.39:5000</location> </track>
<track> <title>TV1000</title> <location>udp://@239.192.2.42:5000</location> </track>
<track> <title>RTL2</title> <location>udp://@239.192.2.51:5000</location> </track>
<track> <title>RTV USK</title> <location>udp://@239.192.2.52:5000</location> </track>
<track> <title>VOX</title> <location>udp://@239.192.2.53:5000</location> </track>
<track> <title>Mreza plus</title> <location>udp://@239.192.2.54:5000</location> </track>
<track> <title>RTV TK</title> <location>udp://@239.192.2.56:5000</location> </track>
<track> <title>Slon Extra</title> <location>udp://@239.192.2.57:5000</location> </track>
<track> <title>OTV</title> <location>udp://@239.192.2.60:5000</location> </track>
<track> <title>Discovery</title> <location>udp://@239.192.2.62:5000</location> </track>
<track> <title>Discovery travel living</title> <location>udp://@239.192.2.63:5000</location> </track>
<track> <title>Viasat History</title> <location>udp://@239.192.2.64:5000</location> </track>
<track> <title>Explorer</title> <location>udp://@239.192.2.65:5000</location> </track>
<track> <title>OBN</title> <location>udp://@239.192.2.100:5000</location> </track>
<track> <title>PINK</title> <location>udp://@239.192.2.101:5000</location> </track>
<track> <title>Mreza plus</title> <location>udp://@239.192.2.102:5000</location> </track>
<track> <title>Behar TV</title> <location>udp://@239.192.2.104:5000</location> </track>
<track> <title>TV Alpha</title> <location>udp://@239.192.2.108:5000</location> </track>
<track> <title>KISS</title> <location>udp://@239.192.2.109:5000</location> </track>
<track> <title>Eurosport L</title> <location>udp://@239.192.2.128:5000</location> </track>
<track> <title>Eurosport2 L</title> <location>udp://@239.192.2.129:5000</location> </track>
<track> <title>Animal planet</title> <location>udp://@239.192.2.144:5000</location> </track>
<track> <title>Wild</title> <location>udp://@239.192.2.38:5000</location> </track>
<track> <title>National geographics</title> <location>udp://@239.192.2.39:5000</location> </track>
<track> <title>Discovery world</title> <location>udp://@239.192.2.22:5000</location> </track>
<track> <title>hallmark</title> <location>udp://@239.192.2.61:5000</location> </track>
<track> <title>HIT Televizija</title> <location>udp://@239.192.2.66:5000</location> </track>
Officer Crabtree

#2630 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Officer Crabtree »

minist@r wrote:Ne moze se svima udovoljiti, te daj onom placenu brzinu, te daj onom placenu brzinu i ping, te daj meni samo ping, tesko je to. Istina je, i tacno je da NISU smijeli pustiti flat, a da prije toga nisu sproveli neka ispitivanja i sve ostalo sto ide, nekako mi se cini da su oni to tek tako pustili pa sta Bog daa, ako prodje prodje, ako ne prodje, pokusati cemo popraviti
Obecao sam saam sebi, da vise nikad necu dozvoliti da uopste pomislim otici s ADSL-a, a kamoli to uraditi. Pa ljudi Boziji, s ADSL-om nikad nije bilo problema osim sada, pustimo ih neka ovo realizuju do kraja, pa cemo onda ocjenjivati.

edit:
eo i testova
Image

Image

Image

Image

Brzinom, PREZADOVOLJAN, i evo, ovo je prvi put da mi izmjeri nesto bolji ping, mada je nekad znao biti na 44. Vidite da se radi na tome :-D .
Iako znam da za ove pakete koji mi se nemogu izmjeriti, nesto je do mene, ali neznam sta. Neam pojma sta trebam uciniti da bi mi izmjerilo i pakete, posalje on onih 250 paketa, ali se tu i prekine taj dio testiranja. Instalirao sam sve one dodatne flash playere i sta sve ne, ali opet nece. Pokusao i sa drugim browserima, ali opet nece.

Pa dobro, s obzirom na prikazanu brzinu ne znam zašto bi imao drugačiji stav. Problem je što ide ispod minimuma trenutnih zahtjeva korištenja interneta, u šta ne ubrajam i sasvim legitimno očekivanje za skidanje sadržaja brzinama koje ljudi plaćaju, nego korištenje informativnih sadržaja onako kako su oni zamišljeni (zaista sporo učitavanje stranica, da ne govorim informisanje sa priloženim video sadržajima)...

Na kraju krajeva, ne možeš biti zadovoljan sa 0.5mbps bez obzira na kontekst, osim što možeš biti ohrabren činjenicom da je to privremeno stanje.

No malo žulja ovo što je problem kod jednog dijela korisnika, tako da će popravci vjerovatno biti pod manim pritiskom.
Princeton

#2631 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Cek, jes ti siguran da ovo ide... i sta da radim s ovim kodovima ispod? Koje otkriće!
Antifriz

#2632 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Princeton wrote:Cek, jes ti siguran da ovo ide... i sta da radim s ovim kodovima ispod? Koje otkriće!

Prvo skini VLC ili Progdvb (sve ti pise iznad kodova) s tim da se na net konektujes preko LAN-a na 2 ili 3 port na routeru koji su rezervisani za STB ... Nekad je radilo , mislim da i sad funkcionise ali ti trenutno ne mogu provjeriti posto sam na netu preko wirelessa
Princeton

#2633 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Antifriz wrote:
Princeton wrote:Cek, jes ti siguran da ovo ide... i sta da radim s ovim kodovima ispod? Koje otkriće!

Prvo skini VLC ili Progdvb (sve ti pise iznad kodova) s tim da se na net konektujes preko LAN-a na 2 ili 3 port na routeru koji su rezervisani za STB ... Nekad je radilo , mislim da i sad funkcionise ali ti trenutno ne mogu provjeriti posto sam na netu preko wirelessa
Izvini sto cu te tusit, al ja nemam pojma o tome, a vjerujem da ima jos slicnih "slucajeva"... znaci skino sam VLC player s onog linka, ali kako da se konektujem preko lana 2 ili 3 port, jel trebam neko kablo iscupat pa ubacit u neki drugi port, da li trebam napravit neku novu konekciju... hvala ti puno!
Antifriz

#2634 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Princeton wrote:
Antifriz wrote:

Izvini sto cu te tusit, al ja nemam pojma o tome, a vjerujem da ima jos slicnih "slucajeva"... znaci skino sam VLC player s onog linka, ali kako da se konektujem preko lana 2 ili 3 port, jel trebam neko kablo iscupat pa ubacit u neki drugi port, da li trebam napravit neku novu konekciju... hvala ti puno!
kabal koji povezuje comp sa modemom sa porta koji je mapiran 8/35 odnosno 8/60 na routeru prebaci na onaj koji je 8/40 a sto se tice kanala kreiras file i ucitas u playlistu VLC-a
Princeton

#2635 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Antifriz wrote:
Princeton wrote:
Antifriz wrote:

kabal koji povezuje comp sa modemom sa porta koji je mapiran 8/35 odnosno 8/60 na routeru prebaci na onaj koji je 8/40 a sto se tice kanala kreiras file i ucitas u playlistu VLC-a
Nadam se da neces na kraju izgubit zivce, jako mi je stalo ako ovo moze, ali ja o ovome znam isto koliko i moja nena... znaci imam zuti kabal koji je u portu 1 i ide u racunar i sivi kabal koji je u portu 2 i ide u telefonsku uticnicu... prema tome, pretpostavljam da se treba bakcati sa zutim kablom... eh sad, jel njega da gurnem u port 3? Radi se o tome da ove oznake koje si ti naveo ja nisam nigdje nasao na kablovima (ako sam ih tu uopste trebao traziti)... druga stvar je ovaj vlc player, kad kliknem ctrl+N nigdje mi ne pise da upisem protokol ili port, dobijem da upisem nekakav link. I jel to znaci da necu moc istovremeno biti i na netu dok ovo gledam?
mr.torture

#2636 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Ma dobro, sve u svemu, mislim da ce se ovo dovesti u red ubrzo, i da nece biti ovako izrazenih problema. Onaj prvi dan smo svi bili malo nervozni i razocarani, jer smo ocekivali puno, i cekali dugo, a desio se kolaps.
I jucer i danas se malo stabilizovalo, i brzine pocinju liciti na nesto, iako je to jos daleko od onog sto ocekujemo. Nekako mi je normalno da na paketu predvidjenom za 4Mb/s imam brzinu od bar 3, a sada se rijetko drzi iznad 2.

Ali mislim da ce biti ok ovo nakon nekog vremena, samo malo strpljivosti, krenuvsi od sebe samog.
Antifriz

#2637 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Princeton wrote: Nadam se da neces na kraju izgubit zivce, jako mi je stalo ako ovo moze, ali ja o ovome znam isto koliko i moja nena... znaci imam zuti kabal koji je u portu 1 i ide u racunar i sivi kabal koji je u portu 2 i ide u telefonsku uticnicu... prema tome, pretpostavljam da se treba bakcati sa zutim kablom... eh sad, jel njega da gurnem u port 3? Radi se o tome da ove oznake koje si ti naveo ja nisam nigdje nasao na kablovima (ako sam ih tu uopste trebao traziti)... druga stvar je ovaj vlc player, kad kliknem ctrl+N nigdje mi ne pise da upisem protokol ili port, dobijem da upisem nekakav link. I jel to znaci da necu moc istovremeno biti i na netu dok ovo gledam?

Ako si korisnik mojatv paketa na routeru imas pozadi na 1 ukljucen kabal koji ide prema compu, na 2 - STB , 3 - slobodna , a ako si na full paketu imas i na 4 - telefon .... e sad kabal iz 1 prebaci na 3 naravno pod uslovom da je mapiran za dodatni STB uredjaj ...
Princeton

#2638 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Antifriz wrote:
Princeton wrote: Nadam se da neces na kraju izgubit zivce, jako mi je stalo ako ovo moze, ali ja o ovome znam isto koliko i moja nena... znaci imam zuti kabal koji je u portu 1 i ide u racunar i sivi kabal koji je u portu 2 i ide u telefonsku uticnicu... prema tome, pretpostavljam da se treba bakcati sa zutim kablom... eh sad, jel njega da gurnem u port 3? Radi se o tome da ove oznake koje si ti naveo ja nisam nigdje nasao na kablovima (ako sam ih tu uopste trebao traziti)... druga stvar je ovaj vlc player, kad kliknem ctrl+N nigdje mi ne pise da upisem protokol ili port, dobijem da upisem nekakav link. I jel to znaci da necu moc istovremeno biti i na netu dok ovo gledam?

Ako si korisnik mojatv paketa na routeru imas pozadi na 1 ukljucen kabal koji ide prema compu, na 2 - STB , 3 - slobodna , a ako si na full paketu imas i na 4 - telefon .... e sad kabal iz 1 prebaci na 3 naravno pod uslovom da je mapiran za dodatni STB uredjaj ...
Ja sam na Premi paketu, a telefon mi nije među ta četiri porta. Ovako ide: Power, pa 4 Ethernet porta, pa Line, VoIP i DSL. U prvom Ethernetu je žuti koji ide u komp, u drugom je sivi koji ide u telefonsku slušalicu a iz porta Line ide kabal u telefon lično. Imaju još dva kabla neki VoIP i DSL, oni idu negdje u komp preko nekakvog dzeka, al vjerujem da oni nisu bitni. Sad kad sam zuti prebacio iz 1 u 3 onda se nisam mogo konektovat, znaci to nece ici. Ako pretpostavimo da je to dovoljno da se gleda TV, onda sta da radim sa ovim VLC-om glede ovog pitanja gore?

U pet deka, modem izgleda ovako:

Image
mehki_kurabi

#2639 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mehki_kurabi »

mr.torture wrote:Ma dobro, sve u svemu, mislim da ce se ovo dovesti u red ubrzo, i da nece biti ovako izrazenih problema. Onaj prvi dan smo svi bili malo nervozni i razocarani, jer smo ocekivali puno, i cekali dugo, a desio se kolaps.
I jucer i danas se malo stabilizovalo, i brzine pocinju liciti na nesto, iako je to jos daleko od onog sto ocekujemo. Nekako mi je normalno da na paketu predvidjenom za 4Mb/s imam brzinu od bar 3, a sada se rijetko drzi iznad 2.

Ali mislim da ce biti ok ovo nakon nekog vremena, samo malo strpljivosti, krenuvsi od sebe samog.
Slazem se...evo kod prijatelja u Zenici...paket Moja TV odnosno full paket

Image

Refresh:

Image

A sinoc ....katastrofa
a.dis

#2640 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by a.dis »

Image

flat2
Dendrlix

#2641 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

@a.adis

Pokusaj sljedece: ugasi modem, sacekaj pola minute, upali, kada se popale lampice kreiraj novu ikonu za konekciju i tetsiraj. Ako brzina bude ista, zovi 1422 i prijavi. Prijatelj mi tamo radi i kaze da je rijesen problem sa zagusenjem.
Mustafapasa

#2642 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Proceton, a sto ti ovo treba, cemu ovo?
Ja sam obicni korisnik MojaTV, paket Full, samo sam eto malo bio vise zainteresiran za uslugu, ali ovo ne znam sto ti pokusavas...
Meni to lici da hoces preko laptopa skidati sadrzaj kanala?
naneljube

#2643 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by naneljube »

meni je isti problem sa lampicam isto kao da se restartuje sam uspijem se konektovat na momente i onda opet sve ispocetka, inace koristim internet samo za ps3, a sestra za fb :-) nisam mozda par puta prbacio sa downoad-om jer neskidam nista niti me to zanima, jedini razlog sto sam telecomu je taj sto je inace stabilna konekcija, a nema u sg-u nijednog drugog operatera osim telecoma, al ovo je stvarno smijesno, zvao sam 1422 jedno 10tak puta "svi operateri su zauzeti pozvacemo vas bla-bla" niko nije zvao!!! :x
Princeton

#2644 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Mustafapasa wrote:Proceton, a sto ti ovo treba, cemu ovo?
Ja sam obicni korisnik MojaTV, paket Full, samo sam eto malo bio vise zainteresiran za uslugu, ali ovo ne znam sto ti pokusavas...
Meni to lici da hoces preko laptopa skidati sadrzaj kanala?
Ma nije iz tog razloga, mada eto moze i to biti neki plus... jednostavno mislim da bi bilo dobro gledati to i na racunaru, pogotovo kad pojedine persone iz moje kuce imaju potrebu da gledaju jednu od milion turskih sapunica koje traju izmedju sat i po i dva... :|
Dendrlix

#2645 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Vrti 1422 dok ne dobijes :D Rade 24/7/365
Dendrlix

#2646 Re: MojaTv BH telecom

Post by Dendrlix »

Kralj si. :D

Normalno da se ne mozes konektovati. Znaci samo ustekas kabal, aktiviras mreznu i trebalo bi da radi. Radilo jeste, prije dva mjeseca sam haveru isto nastimao.

@Antifriz

Stavi mu Tite ti link na onaj forum, ja ga izgubio, pa nek njih tusi.

:D
Antifriz

#2647 Re: MojaTv BH telecom

Post by Antifriz »

Dendrlix wrote:Kralj si. :D

Normalno da se ne mozes konektovati. Znaci samo ustekas kabal, aktiviras mreznu i trebalo bi da radi. Radilo jeste, prije dva mjeseca sam haveru isto nastimao.

@Antifriz

Stavi mu Tite ti link na onaj forum, ja ga izgubio, pa nek njih tusi.

I to sto kazes :D

http://mojatv.etf.ba/viewtopic.php?f=3& ... 1ad709d891
madFlava

#2648 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

Image

netflat 2

mamicu im,pa zvao sam ih neki dan radi brzine,koja bi trebala biti duplo veca i opet nista,trebam otici u telekom i svima po vaspitnu :shock:
Princeton

#2649 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

Dendrlix wrote:Kralj si. :D

Normalno da se ne mozes konektovati. Znaci samo ustekas kabal, aktiviras mreznu (1) i trebalo bi da radi. Radilo jeste, prije dva mjeseca sam haveru(2) isto nastimao.

@Antifriz (4)

Stavi mu Tite ti link na onaj forum (3), ja ga izgubio, pa nek njih tusi.

(1) Kako to?
(2) Da si bogdom meni haver
(3) Na onom forumu isto pricaju kineski, osim toga duze vrijeme ne fermaju nas tarabe
(4) Mislim da se pokajao što je uopšte spomenuo ovo :mrgreen:
(5) Kako od onog teksta napraviti nesto sto cu zapravo otvoriti u VLC playeru?
ala7

#2650 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

eo Mojatv full.. ( 2Mbps )

Image

brzina dovoljna za nesmetano surfanje netom ..
nisam download freak koji skida fakticki internet.. nekad film .avi formata sto je dovoljno za gledanje .. nisam pacenik koji je zadovoljan minimalno HD rezolucijom filma. sa 5 filmova u toku jednog dana.. da naglasim nisam rekao da ne valja HD film.. govorim o freakovima koje vidim na ovom forumu koji su ,hajmo reci, spremili download listu svega i svacega prije famoznog 01.03. (nisam novi korisnik foruma ;) ) .... resocijalizovani ljudi u drustvu.. mozda postanete podvrsta homo sapiensa...

etapno povecavaju kapacitete kao sto je najavljeno (ogradili se pametno) ..
Locked