Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
studeni76 wrote:Srbija prvak svijeta. E bas me zanima gledaju li ovo nasi debili iz klubova i iz saveza. Jbt nasi mladi narastaji ne mogu pobijediti ni na memorijalnom turniru u Devetaku a kamoli da nesto naprave vani. Ne moze me niko ubijediti da nemamo talenta, nekadasnja repezentacija je znala imati najvise igraca iz BiH a sada smo predmet zajebancije. Nesto treba mijenjati, stvarno smo jadni.
S Branirmirom Tulicem, Nikolom Nikicem, Vladom Jagodicem i ostalim znalcima koji vode naše mlade selekcije i Brazil bi propao.
Jednostavno nemamo trenersko znanje.
Kratko i jasno.
Mi talenata imamo hvala Bogu. Možda bi čak i bolje igrali, nego ovi iz Srbije kada bi imali nekoga da ih vodi. Što se tiče trenera, malo je reći da su nam presmiješni. Tuga, jad i čemer. Tulić, Jagodić i slični, samo se rotiraju, stalno jedni te isti.
Mozda nece osvojiti svjetsko ali vise nade ulijeva njihova buducnost nego nasa to moras priznati
Neka 5 ma neka 2 od te ekipe postanu zvijezde u buducnosti oni su na dobitku .. Plus sto i oni imaju dijasporu .. A nama jedina nada je da ce negdje u dijaspori neko biti dobar i htjeti da igra za nas
Mustang1 wrote:Mozda nece osvojiti svjetsko ali vise nade ulijeva njihova buducnost nego nasa to moras priznati
Neka 5 ma neka 2 od te ekipe postanu zvijezde u buducnosti oni su na dobitku .. Plus sto i oni imaju dijasporu .. A nama jedina nada je da ce negdje u dijaspori neko biti dobar i htjeti da igra za nas
Istina, mada ex-yu strucnjaci su katastrofa.
Pogledaj Markovica u Liverpoolu koliko je limitiran igrac, a ima brutalne fizikalije i talenat.
GK Damir Kahriman
RB Antonio Rukavina
CB Branislav Ivanović (c)
CB Duško Tošić
LB Aleksandar Kolarov
DM Milan Smiljanić
LM Nikola Drinčić
RM Dušan Basta
CM Dejan Milovanović
SS Boško Janković
CF Đorđe Rakić
Substitutes:
MF Zoran Tošić
MF Stefan Babović
FW Dragan Mrđa
neki su napravili odlične karijere, a neki prosječne...ali kao tim sada su očajni
inače na tom prvenstvu je Medunjanin bio na klupi Holandije koja je osvojila, isto kao i godinu ranije 2006.
najbolji igrač bio Royston Drenthe, sada igrač Kayseri Erciyesspora najbolji strijelac neki Maceo Rigters sa 4 gola sada igrač Gold Coast Uniteda iz Australije
Finale 2004. i opet drugo mjesto kao Srbija i Crna Gora
Nikola Milojević
Dragan Stančić
Nikola Mijailović
Marko Baša
Danko Lazović
Miloš Marić
Bojan Miladinović
Dejan Milovanović
Milan Biševac
Branislav Ivanović
Radomir Đalović
Substitutions:
Simon Vukčević
Igor Matić
Bojan Neziri
Inter prije par sezone uzeo LP za mlade sa trenerom Stramaccionijem.
Nijedan igrac nema mjesta cak ni u raspalom Interu, a trenera su sutnuli iz Udinesea.
GK Damir Kahriman
RB Antonio Rukavina
CB Duško Tošić
LB Aleksandar Kolarov
DM Milan Smiljanić
LM Nikola Drinčić
RM Dušan Basta
CM Dejan Milovanović
SS Boško Janković
CF Đorđe Rakić
Substitutes:
MF Zoran Tošić
MF Stefan Babović
FW Dragan Mrđa
neki su napravili odlične karijere, a neki prosječne...ali kao tim sada su očajni
inače na tom prvenstvu je Medunjanin bio na klupi Holandije koja je osvojila, isto kao i godinu ranije 2006.
najbolji igrač bio Royston Drenthe, sada igrač Kayseri Erciyesspora najbolji strijelac neki Maceo Rigters sa 4 gola sada igrač Gold Coast Uniteda iz Australije
Nikola Milojević
Dragan Stančić
Nikola Mijailović
Marko Baša
Danko Lazović
Miloš Marić
Bojan Miladinović
Dejan Milovanović
Milan Biševac
Branislav Ivanović
Radomir Đalović
Substitutions:
Simon Vukčević
Igor Matić
Bojan Neziri
od ovih igrača ja više od pola ne znam
Zato pogledaj ko je sve osvajao U20 Svetsko prvenstvo, to je daleko najrenomiranije takmičenje mladih. Boban, Mijatović, Prosinečki, Figo, Mesi, Aguero, Oskar...
Arteta wrote:
Onaj igrac sto je odlucio ovu finalnu tekmu inace igra u Kazahstanskoj Ligi.
Jest...ali njegova priča je specifična.
Težak fail Zvezdine uprave, kad nije potpisala profesionalni ugovor sa njim.
On otišao u Domžale, a potom postao prvak Evrope sa U19 selekcijom.
Onda se javili Kazahstanci i platili Slovencima 2 miliona eura za 18-godišnjaka.
Sad je samo pitanje za koliko će ga Kazahstanci prodati.
Ali generalno si u pravu. Ako polovina od ovih mladih igrača ostvare neke karijere...to će biti uspeh.
todd_smith wrote:I Haris Seferovic je uzeo SP sa Svicom i bio najbolji strijelac turnira, zna li ko gdje je sad?
Ove sezone u Bundesligi za Frankfurt 10 golova i 5 asistencija, ima iza sebe bolju sezonu neg i jedan napadac nase reprezentacije, a jos 1992. godište.
todd_smith wrote:I Haris Seferovic je uzeo SP sa Svicom i bio najbolji strijelac turnira, zna li ko gdje je sad?
Ove sezone u Bundesligi za Frankfurt 10 golova i 5 asistencija, ima iza sebe bolju sezonu neg i jedan napadac nase reprezentacije, a jos 1992. godište.
najviše nastupa ove sezone za Frankfurt, drugi strijelac ekipe, 9. u Bundesligi završili.
GK Damir Kahriman
RB Antonio Rukavina
CB Duško Tošić
LB Aleksandar Kolarov
DM Milan Smiljanić
LM Nikola Drinčić
RM Dušan Basta
CM Dejan Milovanović
SS Boško Janković
CF Đorđe Rakić
Substitutes:
MF Zoran Tošić
MF Stefan Babović
FW Dragan Mrđa
Nikola Milojević
Dragan Stančić
Nikola Mijailović
Marko Baša
Danko Lazović
Miloš Marić
Bojan Miladinović
Dejan Milovanović
Milan Biševac
Branislav Ivanović
Radomir Đalović
Substitutions:
Simon Vukčević
Igor Matić
Bojan Neziri
i znaci, forumski strucnjaci su zakljucili da je bespotrebno postojanje mladjih selekcija, kao i svjetska i evropska takmica u tim kategorijama? srbija je dzaba ovo osvojila?
ma kakve to ublehe sjede u fifi, uefi, raznim nogometnim savezi pa to do sad jos nisu skontali...
SSemir wrote:i znaci, forumski strucnjaci su zakljucili da je bespotrebno postojanje mladjih selekcija, kao i svjetska i evropska takmica u tim kategorijama? srbija je dzaba ovo osvojila?
ma kakve to ublehe sjede u fifi, uefi, raznim nogometnim savezi pa to do sad jos nisu skontali...
Naravno da nije bespotrebno, ali uspjeh na tim takmicenjima nije garant da ces uspjeti u seniorskom fudbalu, zapravo nema veze sa seniorskim fudbalom.
Lazar je odlican kada igra vise naprijed golu .. U Liverpoolu je imao dvije takve utakmice .. Solidno ih je odigrao i u obje je zabio go .. Problem je sto ga trener gura na neprirodnu poziciju da radi i u odbrani a on to ne moze ..
Ova gore lista sa Ivanovicem,Basom,Bastom,Bisevcem,Tosicem i jos nekim koji imaju odlicnu karijeru i kod nas bi bili standardni u prvoj postavi nije losa ..
Mi kad smo zadnji put imali dobru U21 repku umalo smo se plasirali i taj kostur nam drzi A repku danas .. Nakon te generacije ne znam da li je ijedan presao u repku iz mladih selekcija i tu se zadrzao .. Osim Stevanovica,Zahirovica ..
Mustang1 wrote:Lazar je odlican kada igra vise naprijed golu .. U Liverpoolu je imao dvije takve utakmice .. Solidno ih je odigrao i u obje je zabio go .. Problem je sto ga trener gura na neprirodnu poziciju da radi i u odbrani a on to ne moze ..
Ova gore lista sa Ivanovicem,Basom,Bastom,Bisevcem,Tosicem i jos nekim koji imaju odlicnu karijeru i kod nas bi bili standardni u prvoj postavi nije losa ..
Mi kad smo zadnji put imali dobru U21 repku umalo smo se plasirali i taj kostur nam drzi A repku danas .. Nakon te generacije ne znam da li je ijedan presao u repku iz mladih selekcija i tu se zadrzao .. Osim Stevanovica,Zahirovica ..
U Benfici je u svim jacim tekmama igrao odbranu, igrao je LM, a ne LW i to ga je prodalo u Liverpool
On nikada nije bio lijevo .. Bio je ili RW ili CF .. CF je dva puta igra u LIverpoolu i oba zabio
Ali nebitno sto si zapeo za njega .. Da hoce mi imati takvog "flopa" ja bih bio zadovoljan
Mustang1 wrote:On nikada nije bio lijevo .. Bio je ili RW ili CF .. CF je dva puta igra u LIverpoolu i oba zabio
Ali nebitno sto si zapeo za njega .. Da hoce mi imati takvog "flopa" ja bih bio zadovoljan
Ok nebitno, znas na sta sam mislio, igrao je RM.
Pogledaj tekme Evropa Lige od Benfice pa ces vidjeti.
Pa dobro, on bi za nas bio OK igrac ali ne trebas zaboraviti da im je on najveci talenat i to nakon nekoliko generacija, u tom slucaju kriteriji trebaju biti veci.
Arteta wrote:
U Benfici je u svim jacim tekmama igrao odbranu, igrao je LM, a ne LW i to ga je prodalo u Liverpool
Nije ovo tačno.
Benfica igra već godinama tipično 4-2-3-1 formaciju i Marković je tu igrao u trojci iza napadača...znači AML,AMC,AMR...
Ovo što je igrao u Liverpoolu nema veze sa tim. Rogers je veći deo sezone forsirao igru sa 3 štopera, a Markovića je gurao praktično na mesto nekog ful-backa ili wing-backa koji pokriva celu stranu. On zaista nije taj tip igrača.
On je koristan u fazi odbrane samo kad treba izvršiti prvi presing na protivničku odbranu, ali da trči gore-dole uz aut liniju i konstantno zatvara ..to niti je ikad radio, niti će ikad naučiti.