GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#2626 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

burece ima jedna poslovica
o laksem ucerivanju negdje za nesto

jednostavno ne pali to kod dushe
jel to zensko mora da je naopako..sreca hajd pa nema ih vise ko sto je ona :-D
burek_in_space

#2627 Re: GRAS - karte

Post by burek_in_space »

kokuz_sa wrote:burece ima jedna poslovica
o laksem ucerivanju negdje za nesto

jednostavno ne pali to kod dushe
jel to zensko mora da je naopako..sreca hajd pa nema ih vise ko sto je ona :-D
Gdje i kome treba ucerati? 8-) :lol:
dusa_raskopuša

#2628 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Aman covjeka. Ne moze te niko natjerati da kupis taj *ebeni kupon, ako ne zelis. Znas?! Ako ti se ne svidja GRAS, trazis sebi drugi izlaz. Umjesto sto placas *ebeni kupon, placaj taksi 30 dana, pa ces vidjeti kol'ko ce da te izadje. :dance:
burek_in_space

#2629 Re: GRAS - karte

Post by burek_in_space »

dusa_raskopuša wrote:Aman covjeka. Ne moze te niko natjerati da kupis taj *ebeni kupon, ako ne zelis. Znas?! Ako ti se ne svidja GRAS, trazis sebi drugi izlaz. Umjesto sto placas *ebeni kupon, placaj taksi 30 dana, pa ces vidjeti kol'ko ce da te izadje. :dance:
MA srce moje, taze sa roditeljske sise shto pishe :kiss:
kokuz_sa

#2630 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa momak kupio kupon da se voza s njim..
a moze ga koristit samo za brisanje guzice
jer mu Gras nije omogucio prevoz

s to se tice ti ovog :dance: u komentaru..
jel to dodje uz taxi uslugu izgleda pa si navela :mrgreen:
The Realist

#2631 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

dusa_raskopuša wrote:Aman covjeka. Ne moze te niko natjerati da kupis taj *ebeni kupon, ako ne zelis. Znas?! Ako ti se ne svidja GRAS, trazis sebi drugi izlaz. Umjesto sto placas *ebeni kupon, placaj taksi 30 dana, pa ces vidjeti kol'ko ce da te izadje. :dance:
Pa trenutno ih niko ne može natjerati da kupe kartu. Puno jeftinije izađe tako.

Kako ne shvataš, da GRAS ima obeveze prema onima kojima je prodao uslugu? GRAS nije privatna firma, tu je da bude na usluzi građanima, a građani za uzvrat plaćaju manji cijenu, nego bi plaćali nekome kome ne pomaže opština (što opet kroz poreze dolazi, znači opet građani).

Po tebi je OK da ja kupim kartu (a radim to, kao i burek i mnogi drugi), ali da oni meni ništa ne pruže zauzvrat, a meni ako se ne sviđa, da ne kupujem. To onda znači da i tebe mogu u pola vožnje izbaciti, jer ne sviđaš im se. Kakve veze ima što kartu imaš, ionako to ništa ne znači....

U suštini, kada imaš nekoga ko ti neisporučuje obećano, daj neko vrlo brzo propada, jer ga svi napuste i dođe neko novi. Ovdje niko novi NE SMIJE DOĆI, jer GRAS odmah prijeti, tako da im obaveza još više raste (ako je to moguće).
dusa_raskopuša

#2632 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

E moja siso. :roll: Malo je rec' da finansiram sama sebe. To sto ne radim, ne mora da znaci da me roditelji finansiraju, znas?! :roll: :dance: :mrgreen:
kokuz_sa

#2633 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

dusa_raskopuša wrote:E moja siso. :roll: Malo je rec' da finansiram sama sebe. To sto ne radim, ne mora da znaci da me roditelji finansiraju, znas?! :roll: :dance: :mrgreen:
ona ne radi al se sama finansira :lol: :lol:
koja kontradiktornoost

mada kad malo bolje promilslim ovo je rijesenje za sve nezaposlene u svijetu i svjetsku ekonomiju..
nemojte radit al sef inansirate sami

:dance:
burek_in_space

#2634 Re: GRAS - karte

Post by burek_in_space »

Eskort - import, a? 8-) :D
dusa_raskopuša

#2635 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Po tebi je OK da ja kupim kartu (a radim to, kao i burek i mnogi drugi), ali da oni meni ništa ne pruže zauzvrat, a meni ako se ne sviđa, da ne kupujem. To onda znači da i tebe mogu u pola vožnje izbaciti, jer ne sviđaš im se. Kakve veze ima što kartu imaš, ionako to ništa ne znači....
Kako ne znaci, jadan ne bio? Ne ides pjehe po ovim minusima. Predjes odredjenu udaljenost, kontas? Ne tabanas. Da ti nacrtam? Je l' ti taksista pruzi sta vise od tramvaja osim mjesta da sjednes? (sto ti i x puta vise naplati) Placas kilometre, covjece, kilometre. :dance:
mrtva kokoš

#2636 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

jos se natezete sa raskopusom :mrgreen: :lol: :lol:
dusa_raskopuša

#2637 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Nije bas da nista ne radim. Tacnije, ucim. :mrgreen: I da, dobijam pare jer sam dijete, a vi vel'ki, sipak vam. :razz: :dance:
kokuz_sa

#2638 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

dusa_raskopuša wrote:Nije bas da nista ne radim. Tacnije, ucim. :mrgreen: I da, dobijam pare jer sam dijete, a vi vel'ki, sipak vam. :razz: :dance:
pa kazi fino..
imam sponzora
:mrgreen: :dance:
The Realist

#2639 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

dusa_raskopuša wrote: Kako ne znaci, jadan ne bio? Ne ides pjehe po ovim minusima. Predjes odredjenu udaljenost, kontas? Ne tabanas. Da ti nacrtam? Je l' ti taksista pruzi sta vise od tramvaja osim mjesta da sjednes? (sto ti i x puta vise naplati) Placas kilometre, covjece, kilometre. :dance:
Je li tebi jasno da osim tramvaja ima još prevoznih sredstava?

Je li tebi jasno da ja jako puno kilometara prepješačim, zato što oni NE POŠALJU autobus, a tako mnogi drugi?

Je li tebi jasno da smo mi unaprijed njima platili uslugu, a da ju oni ne izvršavaju?

Sama si rekla, da ako nešto uzmeš, a ne platiš, da si lopov. A šta je onaj kome si platio, a on ti neispuni uslugu?

Ljudi masovno plaćaju taksi, iako su platili i GRAS-u uslugu. Tvoje rješenje je da ne plaćaju nikako i druga sredstav koriste. Naše je da se oni promijene i da rade ono za šta su plaćeni.

Pusti one koji nikako ne plaćaju uslugu, o njima sam pisao i oni nemaju šta da se javljaju, ali šta je sa nama koji plaćamo?

Nevjerovatno je da ništa pogrešno ne vidiš u onome što GRAS radi.
Last edited by The Realist on 05/01/2013 19:12, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#2640 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

mrtva kokoš wrote:jos se natezete sa raskopusom :mrgreen: :lol: :lol:
mi malo diskutujemo mada raskopusa stalno stavlja smalije ( :dance: ) o nekom natezanju.. :mrgreen:
mrtva kokoš

#2641 Re: GRAS - karte

Post by mrtva kokoš »

kokuz_sa wrote:
mrtva kokoš wrote:jos se natezete sa raskopusom :mrgreen: :lol: :lol:
mi malo diskutujemo mada raskopusa stalno stavlja smalije ( :dance: ) o nekom natezanju.. :mrgreen:
kontam, da nije to malo previse :dance: za njene godine :D :lol:
dusa_raskopuša

#2642 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

@The Realist

Procitaj moje postove i bice ti jasno o cemu pricam/pisem. ;-)
BHF_Manijak

#2643 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Aaa teske trebe Bog te vidio!

Kako nona nije Burekov problem??? Ja ciji je GRAS nego GRADSKI? Kontas, frajer PLACA kartu i hoce da to sto PLATI da ima i takvu uslugu, je li to tesko skontati=?! Cuj ako ti je tesko nemoj se voziti! Pa znas u kojem slucaju bi to mogla reci, da ovi supci ne drze MONOPOL, eh tad bi ti ta vrijedila, ali posto nemaju konkurencije, a taxi NIJE konkurencija, onda ti ta prica ne vrijedi! Dakle covjek placa i zeli da u svakom momentu ima normalno funkcionisanje gradskog saobracaja, ali posto ovi bilmezi to nisu u stanju obezbjedit onda ih treba i sa drzave sise skinuti jer to GRADJANI placaju i od nasih para se izdvoji 7 miliona svako 2-3 mjeseca!

Taxi ti nije dobra paralela jer nije GRADSKI i za njega nema mjesecne karte koju covjek placa! Ovako placa kartu a za uzvrat dobije pola mjeseca normalan saobracaj a pola mjeseca kitu musanovu! O tome radi, ako ti to nije jasno onda ne kontam. Ako ces tom logikom vodit drzavnu ekonomiju, nemoj dalje studirati molim te, jer ti je ligika slabija strana!

Burekov problem nije neko ko se sverca, to je problem GRAS-a, guzicama se udaraju po preduzecu a ne mogu sa milion revizora da rijese problem svercanja, levati! Nek na svakoj stanici postave po pet revizora ko na terminalu na ilidzi pa ces vidjet kako se kupuju karte, ali valja se debilima mrznuti za milju i 200! :zzzz: Ima milion revizora i opet se raja sverca!

@Ostali, primjer je extreman ali cisto da docaram da je problem voznje bez karte GRAS-ov! Mozda nije adekvatan primjer uzeti kradju, ali ima drugih sigurno... Oni trebaju da svoje probleme rjesavaju, a ne da puca po gradjanima koji uredno kupuju karte i kupone.
Ali sad ce opet prica "uzmi taxi" jebo ga taxi, ko da na njemu pise GRAS! :roll:
nikimostar

#2644 Re: GRAS - karte

Post by nikimostar »

kokuz_sa wrote:raskopuso jesi dosadna vala
bas moras biti poklopac na svaki post.

ti i alternativa
pa prosjecan bajk koji ce da te dura sezonu ili vise je oko 150KM..koliko je to karti?

jel gras nekidan najavljivao strajk
digli sve oko toga kako ce blokirat grad
jel im vlada dala 7mil i usutili se
i opet ce to uradit isto oko marta sve

paraziti pravi
i treba ih pljuvat kad su onakva neodgovorna i lopovska stoka
1 seraf-200KM
1 metla 80KM

nestalo im rezervnih dijelova u vrijednosti 3.5mil..a bila kazu u skladistu
to im je ovaj drektor sada izjavljivao
reve vozaju pasate iz 2007god
ovaj kod mene u zgradi
2 sina dva auta
on trece
sam nisam upratio vozal zena sta..
a samo on zaposlen
cistacica ima platu oko 800KM :x
ja sa VSS izlazio nekad ni 400KM ako izadjem 580 kuci mi drugi Bajram bio
Vozac vozi 6h dnevno (neredovno) ima 1200KM platu
13KM im topli obrok :-)
firma im godinama u minusu oni strajkuju hoce gospoda regres
jedina firma u svijetu koja posluju u gubitku i ima regres
firma koja od 2000 radnika ima viska 1500
Ovo je najgluplja stvar koju sam procitala,kakve veze ima sto cistacica ima platu 800KM,i ko je tebi kriv sto si ti sa VSS izlazio 400-500 KM,znaci ako je neko cistacica onda ona treba da radi za 300 KM i da nema za hljeba :roll:

Ovo ti je bas nigdje veze komentar :sad:
julisiz es grant

#2645 Re: GRAS - karte

Post by julisiz es grant »

BHF_Manijak wrote:Aaa teske trebe Bog te vidio!

Kako nona nije Burekov problem??? Ja ciji je GRAS nego GRADSKI? Kontas, frajer PLACA kartu i hoce da to sto PLATI da ima i takvu uslugu, je li to tesko skontati=?! Cuj ako ti je tesko nemoj se voziti! Pa znas u kojem slucaju bi to mogla reci, da ovi supci ne drze MONOPOL, eh tad bi ti ta vrijedila, ali posto nemaju konkurencije, a taxi NIJE konkurencija, onda ti ta prica ne vrijedi! Dakle covjek placa i zeli da u svakom momentu ima normalno funkcionisanje gradskog saobracaja, ali posto ovi bilmezi to nisu u stanju obezbjedit onda ih treba i sa drzave sise skinuti jer to GRADJANI placaju i od nasih para se izdvoji 7 miliona svako 2-3 mjeseca!

Taxi ti nije dobra paralela jer nije GRADSKI i za njega nema mjesecne karte koju covjek placa! Ovako placa kartu a za uzvrat dobije pola mjeseca normalan saobracaj a pola mjeseca kitu musanovu! O tome radi, ako ti to nije jasno onda ne kontam. Ako ces tom logikom vodit drzavnu ekonomiju, nemoj dalje studirati molim te, jer ti je ligika slabija strana!

Burekov problem nije neko ko se sverca, to je problem GRAS-a, guzicama se udaraju po preduzecu a ne mogu sa milion revizora da rijese problem svercanja, levati! Nek na svakoj stanici postave po pet revizora ko na terminalu na ilidzi pa ces vidjet kako se kupuju karte, ali valja se debilima mrznuti za milju i 200! :zzzz: Ima milion revizora i opet se raja sverca!

@Ostali, primjer je extreman ali cisto da docaram da je problem voznje bez karte GRAS-ov! Mozda nije adekvatan primjer uzeti kradju, ali ima drugih sigurno... Oni trebaju da svoje probleme rjesavaju, a ne da puca po gradjanima koji uredno kupuju karte i kupone.
Ali sad ce opet prica "uzmi taxi" jebo ga taxi, ko da na njemu pise GRAS! :roll:
Ja se svakodnevno vozim u dva pravca tramvajem, prilično duge relacije, i revizori u prosjeku uđu dva puta mjesečno...eto koliko ih boli kurac za naplatom.
dusa_raskopuša

#2646 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Ja niti jednim dijelom svoga posta nisam stala na njihovu stranu, u smislu u kojem je vecina shvatila, to vi samo lose tumacite ono sto sam dosad napisala. Slazem se da je crnjak da ne moze biti veci. Da nas *ebu u zdrav mozak, da se patimo, iako platimo. Da smrdi, da nema prostora, da se ljudi guse kad je spica, svasta nesto, i to je cinjenica, to ne mogu ni ja a ni bilo ko drugi da ospori. Niti zelim da to radim. Da nam je drzava takva kakva je, da je prevoz takav kakav je. Da se iz ove koze ne moze u drugu. Da bi mi svi voljeli to, al' da to ne ide tako lahko. Da ne bi bilo nista Bog zna bolje da je neko drugi umjesto GRAS-a, jer ce vazda taj neko da upravlja nama, jer je monopolista (iako vecina misli da bi bilo zlatno). To s jedne strane. S druge strane, opet ja, koristim GRAS, iako ih mrzim, i placam jer se vozim, jer me ta njihova prevozna sredstva pokupe na mjestu A, i dovezu do mjesta B, jer ne idem nogama i jer bih te kilometre svakako platila isla ja vlastitim autom ili taksijem ili Centrom (nema dzaba), osim kod GRAS-a. Ja bih da sam u mogucnosti da placam taksi, uvijek isla taksijem, ili kupila auto, pa vlastitim autom, ali mi je GRAS sad za sad najjeftinija ali i ne najugodnija opcija i zato trpim i zato ne pljujem i zato placam. Isto tako sam navela alternative, koje ste takodjer lose protumacili. Nisam ja navela da je taksi alternativa tramvajskom saobracaju, nego da je jedna od mogucnosti koja stoji na raspolaganju svakom gradjanu koji ne zeli da daje GRAS-u pare, jer smatra da za svoj novac ne dobije uslugu odgovarajuce kvalitete. I realno, osoba koja ne placa kartu ne moze nikad biti ravnopravna sa osobom koja placa. Mene bi bilo stid sjediti da kojim slucajem ne placam kartu, a da neko ko ima i uredno placa kartu/mjesecnu stoji. I na kraju kad se sve poslaze, opet su oni najgori ali i najjeftiniji.

I *ebo nas, mi smo glup narod. Kol'ko su oni krivi, tol'ko smo i mi. :dance:
kokuz_sa

#2647 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

nikimostar wrote:
kokuz_sa wrote:raskopuso jesi dosadna vala
bas moras biti poklopac na svaki post.

ti i alternativa
pa prosjecan bajk koji ce da te dura sezonu ili vise je oko 150KM..koliko je to karti?

jel gras nekidan najavljivao strajk
digli sve oko toga kako ce blokirat grad
jel im vlada dala 7mil i usutili se
i opet ce to uradit isto oko marta sve

paraziti pravi
i treba ih pljuvat kad su onakva neodgovorna i lopovska stoka
1 seraf-200KM
1 metla 80KM

nestalo im rezervnih dijelova u vrijednosti 3.5mil..a bila kazu u skladistu
to im je ovaj drektor sada izjavljivao
reve vozaju pasate iz 2007god
ovaj kod mene u zgradi
2 sina dva auta
on trece
sam nisam upratio vozal zena sta..
a samo on zaposlen
cistacica ima platu oko 800KM :x
ja sa VSS izlazio nekad ni 400KM ako izadjem 580 kuci mi drugi Bajram bio
Vozac vozi 6h dnevno (neredovno) ima 1200KM platu
13KM im topli obrok :-)
firma im godinama u minusu oni strajkuju hoce gospoda regres
jedina firma u svijetu koja posluju u gubitku i ima regres
firma koja od 2000 radnika ima viska 1500
Ovo je najgluplja stvar koju sam procitala,kakve veze ima sto cistacica ima platu 800KM,i ko je tebi kriv sto si ti sa VSS izlazio 400-500 KM,znaci ako je neko cistacica onda ona treba da radi za 300 KM i da nema za hljeba :roll:

Ovo ti je bas nigdje veze komentar :sad:
svak treba da ima platu koja je odgovarajuca za njegovu strucnu spremu..bar u drzavnim firmama ili firmama koje su pod patronatom kanotna..vlade il cega vec

cistacija koja ima NK spremu ne smije da ima platu 800KM pa makar dubila na glavi
a ne cistila po GRASu
kox

#2648 Re: GRAS - karte

Post by kox »

dusa_raskopuša wrote:Ja niti jednim dijelom svoga posta nisam stala na njihovu stranu, u smislu u kojem je vecina shvatila, to vi samo lose tumacite ono sto sam dosad napisala. Slazem se da je crnjak da ne moze biti veci. Da nas *ebu u zdrav mozak, da se patimo, iako platimo. Da smrdi, da nema prostora, da se ljudi guse kad je spica, svasta nesto, i to je cinjenica, to ne mogu ni ja a ni bilo ko drugi da ospori. Niti zelim da to radim. Da nam je drzava takva kakva je, da je prevoz takav kakav je. Da se iz ove koze ne moze u drugu. Da bi mi svi voljeli to, al' da to ne ide tako lahko. Da ne bi bilo nista Bog zna bolje da je neko drugi umjesto GRAS-a, jer ce vazda taj neko da upravlja nama, jer je monopolista (iako vecina misli da bi bilo zlatno). To s jedne strane. S druge strane, opet ja, koristim GRAS, iako ih mrzim, i placam jer se vozim, jer me ta njihova prevozna sredstva pokupe na mjestu A, i dovezu do mjesta B, jer ne idem nogama i jer bih te kilometre svakako platila isla ja vlastitim autom ili taksijem ili Centrom (nema dzaba), osim kod GRAS-a. Ja bih da sam u mogucnosti da placam taksi, uvijek isla taksijem, ili kupila auto, pa vlastitim autom, ali mi je GRAS sad za sad najjeftinija ali i ne najugodnija opcija i zato trpim i zato ne pljujem i zato placam. Isto tako sam navela alternative, koje ste takodjer lose protumacili. Nisam ja navela da je taksi alternativa tramvajskom saobracaju, nego da je jedna od mogucnosti koja stoji na raspolaganju svakom gradjanu koji ne zeli da daje GRAS-u pare, jer smatra da za svoj novac ne dobije uslugu odgovarajuce kvalitete. I realno, osoba koja ne placa kartu ne moze nikad biti ravnopravna sa osobom koja placa. Mene bi bilo stid sjediti da kojim slucajem ne placam kartu, a da neko ko ima i uredno placa kartu/mjesecnu stoji. I na kraju kad se sve poslaze, opet su oni najgori ali i najjeftiniji.

I *ebo nas, mi smo glup narod. Kol'ko su oni krivi, tol'ko smo i mi. :dance:
Kada već podržavaš plaćanje neispunjenih obaveza, haj' ti meni plaćaj 52 KM mjesečno umjesto 53 KM GRAS-u. Ja te neću voziti, baš kao što to ni GRAS ne radi. Jes' da ću biti najgori, al' ću biti i najjeftiniji. A ako takvom mojom uslugom ne budeš zadovoljna plati taksi.
Nakaradno.
dusa_raskopuša

#2649 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

Ovo ne ide ovako. Ko je za obracunavanje na ruke, nek' se javi pp-om da dogovorimo fajt. :twisted: :lol:
kokuz_sa

#2650 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

dusa_raskopuša wrote:Ovo ne ide ovako. Ko je za obracunavanje na ruke, nek' se javi pp-om da dogovorimo fajt. :twisted: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
paz da ti sta ne ponude na ruke :lol: :lol:
Post Reply