Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
VjecitiStudent

#2626 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote: Nije upuceno meni - ali da rePliciram :D

Mislim da tuzlak-x ima ispravno razmisljanje .... Zasto glasati samo za jednu opciju - na osnovu jednog covjeka birati druge ljude :?

Evo moj primjer - uvijek sam glasao za Harisa ( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane )
...
Kratko li je pamcenje, tko li potpisa ostanak policije RS-a????
Sarajevo, Njujork -- Haris Silajdžić i Milorad Dodik postigli su dogovor o reformi policije u BiH samo dva dana pre isteka roka.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=265554
Adriatic

#2627 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

veljaca wrote:
Adriatic wrote:
tuzlak-x wrote:glas sam vec dao silajdzicu i imam puno povjerenje u njega. ne zanima me njegova stranka, jer sam SDP-ovac.
Ja te onda iskreno molim da glasaš i za njegovu stranku.
To bi bio dobitak za SDP.
Nije upuceno meni - ali da rePliciram :D

Mislim da tuzlak-x ima ispravno razmisljanje .... Zasto glasati samo za jednu opciju - na osnovu jednog covjeka birati druge ljude :?

Evo moj primjer - uvijek sam glasao za Harisa ( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane ) a na lokalnom nivou glasao sam za SDP - jer je tamo jedan meni jako dobro poznat prijatelj - koji je zajedno sa mnom skakao po vrletima i cukama nase drage Bosne i Hercegovine - kada smo je branili od onih koji su zeljeli da ona nestane, ali na njihovu zalost nisu uspjeli .... Njemu sam dao svoj glas ...

Cak mislim i to je jedan prijedlog za razmisljanje - da se na glasackim listicima omoguci da se biraju LJUDI iz vise stranaka a ne jedne stranke - pa onda na osnovu tih ljudi, stranke se onda rangiraju .... To bi, po meni, bilo najpostenije....

:bih:
Ako tebe i nakon 20 godina treba ubjeđivati ko je Haris Silajdžić, onda nema nade.
Ako ne vidiš razliku između SDP-a i SZAGRABiH, onda i tebe molim da glasaš za NJIH.
veljaca

#2628 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Adriatic wrote:
veljaca wrote:

Evo moj primjer - uvijek sam glasao za Harisa ( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane ) a na lokalnom nivou glasao sam za SDP - jer je tamo jedan meni jako dobro poznat prijatelj - koji je zajedno sa mnom skakao po vrletima i cukama nase drage Bosne i Hercegovine - kada smo je branili od onih koji su zeljeli da ona nestane, ali na njihovu zalost nisu uspjeli .... Njemu sam dao svoj glas ...

Cak mislim i to je jedan prijedlog za razmisljanje - da se na glasackim listicima omoguci da se biraju LJUDI iz vise stranaka a ne jedne stranke - pa onda na osnovu tih ljudi, stranke se onda rangiraju .... To bi, po meni, bilo najpostenije....

Ako tebe i nakon 20 godina treba ubjeđivati ko je Haris Silajdžić, onda nema nade.
Ako ne vidiš razliku između SDP-a i SZAGRABiH, onda i tebe molim da glasaš za NJIH.
A ko si ti biva pa ti - da nekoga ubjedjujes .... ( mozda dobijas pare za to - ali kod mene ti ne prolazi to ) ....

Samo za tebe jedno pitanje:

Ko to sada je u New Yorku sa svim vodecim politicarima svijeta kao predstavnik Drzave Bosne i Hercegovine ? Mozes prije odgovora i razmisliti - ako je tesko pitanje.

Znam ja da ti ( a i jos mnogi ) mrzite Harisa - ali sto je previse - previse je ...

I nemas pravo da me ti molis za koga cu ja glasati ....( potenciram na ovome MOLIS ) .... jer to onda ide u domene mita i korupcije ( a upravo je sada jedan proces o mitu i korupciji pred pravosudjem - u svezi malog Damira ) .....
VjecitiStudent

#2629 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:

Ko to sada je u New Yorku sa svim vodecim politicarima svijeta kao predstavnik Drzave Bosne i Hercegovine ? Mozes prije odgovora i razmisliti - ako je tesko pitanje.
:-)

U NY, na redovnom zasjedanju GA UN-a je trenutni predsjedavajuci Predsjednistva BiH.
2007. i 2009. je tamo bio Komsic, 2008. i ove godine je dosao red na Silajdzica, dok Radmanovic nije imao srece sa kalendarom.

Nego, ne odgovori mi, ko ono sa Micom dogovori ostanak policije RS?
Adriatic

#2630 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

veljaca wrote:
Adriatic wrote:
veljaca wrote:

A ko si ti biva pa ti - da nekoga ubjedjujes .... ( mozda dobijas pare za to - ali kod mene ti ne prolazi to ) ....

Znam ja da ti ( a i jos mnogi ) mrzite Harisa - ali sto je previse - previse je ...

I nemas pravo da me ti molis za koga cu ja glasati ....( potenciram na ovome MOLIS ) .... jer to onda ide u domene mita i korupcije ( a upravo je sada jedan proces o mitu i korupciji pred pravosudjem - u svezi malog Damira ) .....
Haris Silajdžić je jedan od najvećih lopova i kriminalaca u ovoj zemlji.
I dok se ti i slični tebi pravite da to ne vidite, dotle ovaj narod gladuje i nalazi se u zbijegu na 24% teritorije a zahvaljujući između ostalih i njemu koji je vodio politiku svih ovih godina.
Obišao je on svaku zemlju po milion puta a korist vidimo. Naravno za njega, Jatu, Sadika Bahtića i čitavu ergelu njegovih lopova.
Srušio je aprilski paket.
Živi u stanu od 47m2 kako kaže :D i nema ništa.
Svoju porodicu je čuvao i čuva u Turskoj, dok su tuđe stradale.
Treba li još?
A ti i dalje svršavaš kad ga vidiš za govornicom UN. :-)
veljaca

#2631 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Adriatic wrote:
veljaca wrote:

I dok se ti i slični tebi pravite da to ne vidite, dotle ovaj narod gladuje i nalazi se u zbijegu na 24% teritorije a zahvaljujući između ostalih i njemu koji je vodio politiku svih ovih godina.
Obišao je on svaku zemlju po milion puta a korist vidimo. Naravno za njega, Jatu, Sadika Bahtića i čitavu ergelu njegovih lopova.
Treba li još?
Zasto vrijedjas ?????? Ja svrsavam na puno ljepsim zenama .... ne interesuju me muski ....
A tvoj odnos prema Harisu - tvoja stvar ....
Mene ne vrijedjaj - jos ti jednom kazem ...
veljaca

#2632 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote:

:-)

U NY, na redovnom zasjedanju GA UN-a je trenutni predsjedavajuci Predsjednistva BiH.
2007. i 2009. je tamo bio Komsic, 2008. i ove godine je dosao red na Silajdzica, dok Radmanovic nije imao srece sa kalendarom.

Nego, ne odgovori mi, ko ono sa Micom dogovori ostanak policije RS?
KAo prvo - Haris na tom zasjedanju GA UN-a ima jako puno sastanaka sa jako vaznim ljudima u svjetskoj politici - zahvaljujuci i tome sto je poznat u svijetu.

Haris je dogovorio ostanak policije BiH , ali je SPRIJECIO ( i sada radi na tome - mozda vam zato smeta ) raspad drzave Bosne i Hercegovine - preko entitetskog glasanja ....
ultima_palabra

#2633 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Haris reče: » Evo , dajem vam svaku travku koja nosi svoje sjeme na čitavoj površini zemlje i svako drvo čiji plod nosi sjeme svoje; to će biti vaša hrana.
Svakoj zemaljskoj zvijeri, svakoj ptici nebeskoj, svemu što giba zemljom i što ima dah života, dajem za hranu svaku hranljivu travku. « Bi tako.
Haris pogleda sve što je bio stvorio. Evo, to bijaše dobro. Bi jedna večer, bi jedno jutro: dan šesti.
:D
drndalo

#2634 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

veljaca wrote:I nemas pravo da me ti molis za koga cu ja glasati ....( potenciram na ovome MOLIS ) .... jer to onda ide u domene mita i korupcije ( a upravo je sada jedan proces o mitu i korupciji pred pravosudjem - u svezi malog Damira ) .....
Otkad molba spada pod mito i korupciju ???
VjecitiStudent

#2635 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote: KAo prvo - Haris na tom zasjedanju GA UN-a ima jako puno sastanaka sa jako vaznim ljudima u svjetskoj politici - zahvaljujuci i tome sto je poznat u svijetu.

Haris je dogovorio ostanak policije BiH , ali je SPRIJECIO ( i sada radi na tome - mozda vam zato smeta ) raspad drzave Bosne i Hercegovine - preko entitetskog glasanja ....
U NY se desava godisnja sjednice GA UN-a i normalna pojava je da se politicari susrecu, evo primjera:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=460793

S kim bitnim ce se to Silajdzic susresti?

Koji crni raspad preko entitetsko glasanja, entitetsko glasanje je potpisano u Daytonu, Haris je jedan od trojice potpisnika, ispred Republike BiH.

Ne odgovori mi na pitanje oko reforme policije?
Kako je taj lik za kojeg glasas jer
zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane
mogao prihvatiti onako sraman kompromis?
veljaca

#2636 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Za ove pljuvace Harisa - procitajte ovu temu :

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=80279
VjecitiStudent

#2637 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:Za ove pljuvace Harisa - procitajte ovu temu :

Procitah, iste gluposti se i dalje pisu, no ipak ostavih komentar.

zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane
Adriatic

#2638 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

veljaca wrote:
Adriatic wrote:
Treba li još?
Zasto vrijedjas ?????? Ja svrsavam na puno ljepsim zenama .... ne interesuju me muski ....
A tvoj odnos prema Harisu - tvoja stvar ....
Mene ne vrijedjaj - jos ti jednom kazem ...
Imaš li šta reći na ostatak mog posta ili si samo zapamtio zadnju rečenicu?
Glumeći uvrijeđenu mladu nećeš sakriti ono što sam naveo.
Ja ovo ne pišem zbog tebe, nego zbog nekog malca ili male od 20-tak godina koja ne pamti što ja pamtim o tom Silajdžiću i koji mogu povjerovati u ove tvoje laži.
Haris je zajedno sa Alijom najveći grobar ovog naroda.
I da je samo to, pametnom bi bilo bi dovoljno ali su se pomenuta dvojica na tragediji ovog naroda još i enormno obogatila.
I zato ne vrijeđaj ti mene i moju inteligenciju.
Nezbilj

#2639 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

Adriatic wrote: Imaš li šta reći na ostatak mog posta ili si samo zapamtio zadnju rečenicu?
Ja ovo ne pišem zbog tebe, nego zbog nekog malca ili male od 20-tak godina koja ne pamti što ja pamtim o tom Silajdžiću i koji mogu povjerovati u ove tvoje laži.
I da je samo to, pametnom bi bilo bi dovoljno ali su se pomenuta dvojica na tragediji ovog naroda još i enormno obogatila.
Da, a inteligencija ti je inače očigledno jača strana.. :zzzz:
brucos7

#2640 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by brucos7 »

Za razliku od Bakira (kvazi politicara) i Fahre ("biznismena" i mafijasa), Haris je jedina politicka opacija koja se nudi u Predsjednistvu. Jedini je koji je donio i koji moze donijeti investicije, jedini je koji zna politiku i jedini je koji ima muda (uz Komsica) da kaze Srbima sta misli.
Adriatic

#2641 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

Nezbilj wrote:
Adriatic wrote: Imaš li šta reći na ostatak mog posta ili si samo zapamtio zadnju rečenicu?

Pa kad si mogao ovo napisati ničim izazvan, tebi kultura i kućni odgoj nisu jača strana.
edinbug

#2642 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by edinbug »

brucos7 wrote:Za razliku od Bakira (kvazi politicara) i Fahre ("biznismena" i mafijasa), Haris je jedina politicka opacija koja se nudi u Predsjednistvu. Jedini je koji je donio i koji moze donijeti investicije, jedini je koji zna politiku i jedini je koji ima muda (uz Komsica) da kaze Srbima sta misli.

Eh, jadna nam je majka pored ovakvih kandidata (Fahre, Harisa i Bakira).
brucos7

#2643 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by brucos7 »

edinbug wrote:
brucos7 wrote:Za razliku od Bakira (kvazi politicara) i Fahre ("biznismena" i mafijasa), Haris je jedina politicka opacija koja se nudi u Predsjednistvu. Jedini je koji je donio i koji moze donijeti investicije, jedini je koji zna politiku i jedini je koji ima muda (uz Komsica) da kaze Srbima sta misli.

Kada ova dvojica budu nucila engleski (a ovaj jedan i bosanski) onda ce moci stati u istu ravan sa Harisom. :-D
hercegovac_pravi

#2644 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote:Za ove pljuvace Harisa - procitajte ovu temu :

Procitah, iste gluposti se i dalje pisu, no ipak ostavih komentar.

A šta tačno piše u tom "kompromisu o reformi policije"? Ako me sjećanje dobro služi tamo piše, parafraziram, "da će buduća struktura policije odgovorati budućoj ustavnoj strukturi BiH" a sada nastavite sa uobičajenim floskulama i prozivkama......Koje se ovdje gluposti čovjek načita..čist odron :-) ..
ultima_palabra

#2645 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

hercegovac_pravi wrote:A šta tačno piše u tom "kompromisu o reformi policije"? Ako me sjećanje dobro služi tamo piše, parafraziram, "da će buduća struktura policije odgovorati budućoj ustavnoj strukturi BiH" a sada nastavite sa uobičajenim floskulama i prozivkama......Koje se ovdje gluposti čovjek načita..čist odron :-) ..
A pošto je bilo jasno da od korjenitijih ustavnih promjena u dogledno vrijeme nema ništa, Haris je uradio ono što zamjera svima - zabetonirao status quo.

Tvrdi da je aprilski paket srušio jer nije bilo dovoljno promjena u njemu... e pa u reformi policije nije bilo nikakve promjene, propuštena je šansa da dobijemo ako ne jedinstvenu policiju onda barem neke naznake toga.

Reforma policije je potpisana zbog iste stvari zbog koje je oboren aprilac - Harisove funkcije :roll:
Nezbilj

#2646 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Nezbilj »

Adriatic wrote:
Nezbilj wrote:

Pa kad si mogao ovo napisati ničim izazvan, tebi kultura i kućni odgoj nisu jača strana.
To koliko ja ili ti danas podržavamo Harisa ili Bakira ili SDA, SBiH je druga stvar. Ali nazvati Aliju i Harisa grobarima vlastitog naroda je uvreda zdrave pameti svakog patriote ove zemlje.
hercegovac_pravi

#2647 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

ultima_palabra wrote:
hercegovac_pravi wrote:A šta tačno piše u tom "kompromisu o reformi policije"? Ako me sjećanje dobro služi tamo piše, parafraziram, "da će buduća struktura policije odgovorati budućoj ustavnoj strukturi BiH" a sada nastavite sa uobičajenim floskulama i prozivkama......Koje se ovdje gluposti čovjek načita..čist odron :-) ..
A pošto je bilo jasno da od korjenitijih ustavnih promjena u dogledno vrijeme nema ništa, Haris je uradio ono što zamjera svima - zabetonirao status quo.

Tvrdi da je aprilski paket srušio jer nije bilo dovoljno promjena u njemu... e pa u reformi policije nije bilo nikakve promjene, propuštena je šansa da dobijemo ako ne jedinstvenu policiju onda barem neke naznake toga.

Reforma policije je potpisana zbog iste stvari zbog koje je oboren aprilac - Harisove funkcije :roll:
Da li će biti ustavnih promjena ili ne, spada u sferu nagađanja. Do tada držimo se činjenica a činjenica jeste da u sporazumu o refromi policije stoji ono što sam parafrazirao u prijašnjem postu.
Zabetonirao status quo? Naravno da ga je zabetonirao, to uopšte nije sporno.
Aprilski paket je bio besmislen dokument jer nije sadržio niti jednu funkcionalnu promjenu. Većina političkih čelnika je to potvrdila krenuvši od SDP-a, HDZ1990-a, pa i od nekih krugova SDA. Dakle, jedina strana koja je tim paketom nešto dobivla je bila pc. E sada ako misliš da je ustupak sa organizacijom policije vrijedniji od redukovanja entitetskog glasanja ond moraš ponovo validirati svoje prioritete. To ti je ogoljena priča o aprilskom paketu i reformi policije.
ultima_palabra

#2648 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

hercegovac_pravi wrote:
ultima_palabra wrote:

Da li će biti ustavnih promjena ili ne, spada u sferu nagađanja. Do tada držimo se činjenica a činjenica jeste da u sporazumu o refromi policije stoji ono što sam parafrazirao u prijašnjem postu.
Zabetonirao status quo? Naravno da ga je zabetonirao, to uopšte nije sporno.
Aprilski paket je bio besmislen dokument jer nije sadržio niti jednu funkcionalnu promjenu. Većina političkih čelnika je to potvrdila krenuvši od SDP-a, HDZ1990-a, pa i od nekih krugova SDA. Dakle, jedina strana koja je tim paketom nešto dobivla je bila pc. E sada ako misliš da je ustupak sa organizacijom policije vrijedniji od redukovanja entitetskog glasanja ond moraš ponovo validirati svoje prioritete. To ti je ogoljena priča o aprilskom paketu i reformi policije.
Sve bi to bilo dobro da smo dobili neki ustupak za (nepostojeću) reformu policije... ovako duplo golo :roll: A Haris se pokazao nedosljednim...
wickerman

#2649 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by wickerman »

brucos7 wrote:
edinbug wrote:

Kada ova dvojica budu nucila engleski (a ovaj jedan i bosanski) onda ce moci stati u istu ravan sa Harisom. :-D
Jadna je nama majka sa bakirom,fahrom i harisom :thumbup: :thumbup:
nosara

#2650 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

:lol:

lepi ucestvuje samo u onim emisijama u kojima ga niko nece pitat nista sto ce pokazat koliko je lazljiv i nesposoban...

lepi hare multipraktik... vlasnik - urednik - voditelj - gost... :lol:
Post Reply