Nova kolekcija furminatora ima nekoliko vrste I kosta izmedju 70 I 100 KM... prije je bio samo 1 I bio 50. Ja nasla u bingu, dovukli ljudi originalni I po 5 kmcica prodavali doduse onaj srednji, nije veliki, ali radi ko lud vec nekoliko godinaZhìxin wrote:A kolko kosta furminator za ovu manju dlaku otprilike? Vidim po HR malo visoke cijeneImam ja neku cetku i jos nesto, ali isto kao da nemam. Pa danas cu uzeti rukavicu, a mozda i furminator ako nadjem.
Ma ne znam sta da ti kazem katarinaCesto sam sa cupavim cukom i cini mi se da manje dlaka ima
Pa ovo se zabija u sve zivo
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#2626 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
febo_acm
#2627 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Gledao sam maloprije na Grbavici furminatore, neke kao Njemačke Flamingo ili tako nešto. Od 29 do 35 KM su oni. Vjerovatno uzmem negdje jedan ovih dana.
-
pakica_
#2628 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ma kad kazem furminator, ne mora biti bas furminator
oni su k'o svetog petra kajgana
al' je najbolja cetka na taj fazon.. nema sta ne pocupa
ja imam srecu pa mi jarani imaju, tak' da ne moram kupovat, posudim svako malo od njih i nemam brige hehehe
i katarina, slazem se sa zhixinom, ove male dlake su mescini zahebanije.. od paz ih mozda ima vise, al' se lakse ciste jer su na povrsini namjestaja/odjece, nego ove koje se pozabadase u sve zivo
evo meni basta nije u kuci oko godinu dana, pa opet njegovih dlaka ima na sve strane 
oni su k'o svetog petra kajgana
i katarina, slazem se sa zhixinom, ove male dlake su mescini zahebanije.. od paz ih mozda ima vise, al' se lakse ciste jer su na povrsini namjestaja/odjece, nego ove koje se pozabadase u sve zivo
- Cholina_Lokica
#2629 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Tek sad vidim da su mi padezi u prethodnom postu k' o da sam sad iz Sjenice dosla, halalite
-
febo_acm
#2630 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
adanoCholina_Lokica wrote:Tek sad vidim da su mi padezi u prethodnom postu k' o da sam sad iz Sjenice dosla, halalite
-
Tirkiz
#2631 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
iz iskustva. NIKAKOZhìxin wrote:I kako kratkodlako pasce dovesti u red sa linjanjem? Neki super nacin da ne znam?
- Partizzanka
#2632 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
e ja samo da se javim i zahvalim
nista se novo nije desilo
ono je def bilo nesto iznenadno
kasnije u danu je i bio sam kuci par sati
i bio vani standardno
lud ko struja kao i inace
ocito je to bilo nesto trenutno
hvala svakako za savjete
p.s
nismo zvali veta jer samo se moze nazvati i kazu ti cekaj 24h da vidis sta i kako (tako je bilo sa macom) a nedjeljom ne radi a subotom ako i radi to je po pozivu i placa se preko 30% vise ali svejedno nama bi rekli cekaj ponedjeljak
ali to nije ni bilo potrebe
nista se novo nije desilo
ono je def bilo nesto iznenadno
kasnije u danu je i bio sam kuci par sati
i bio vani standardno
lud ko struja kao i inace
ocito je to bilo nesto trenutno
hvala svakako za savjete
p.s
nismo zvali veta jer samo se moze nazvati i kazu ti cekaj 24h da vidis sta i kako (tako je bilo sa macom) a nedjeljom ne radi a subotom ako i radi to je po pozivu i placa se preko 30% vise ali svejedno nama bi rekli cekaj ponedjeljak
ali to nije ni bilo potrebe
- Pasiflora
#2633 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa gdje ti zivis, zeno partizanko

-
pakica_
#2634 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
fakat, gdje to ti zivis da nema veta koji ce doci na adresu 
- Partizzanka
- Partizzanka
#2636 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pogresno sam gore napisala tj mozda ste mogli pogresno shbvatiti ....
vet inace radi ali subotom radi samo tlf (i to onaj ultra hot broj hehehe) i to se javi tehnicar ... cije je znanje upitno
ponekad se pitam jel oni rade za zivotinje ili novce
bilo je u novinama nedavno
covjeku je psu odjednom pozlilo i subota bila i naravno vetu i to kao dezura dodje vet bla bla
drzali su psa par sati zivog i davali mu ne znam sta vec
i na kraju ga uspavali
to su naplatili 3500KM
vet inace radi ali subotom radi samo tlf (i to onaj ultra hot broj hehehe) i to se javi tehnicar ... cije je znanje upitno
ponekad se pitam jel oni rade za zivotinje ili novce
bilo je u novinama nedavno
covjeku je psu odjednom pozlilo i subota bila i naravno vetu i to kao dezura dodje vet bla bla
drzali su psa par sati zivog i davali mu ne znam sta vec
i na kraju ga uspavali
to su naplatili 3500KM
-
anjaistkrank
#2637 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
lijepa nasa bosnaPartizzanka wrote:to su naplatili 3500KM
- Partizzanka
#2638 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
sterilizacija mace (zenske) 1000KM

- Pasiflora
#2639 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nevjerovatno! Ja sam o Norveskoj cula puno bolje stvari, ovo je stvarno...Partizzanka wrote:sterilizacija mace (zenske) 1000KM
![]()
![]()
Nego ti lijepo macu pod ruku i u SA - sterislisat ces je za (mislim) 120KM!
- Partizzanka
#2640 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
vec smo je sterilisali ljetos (to je ona sto puno jede hehehe)
skup je veterinar ovdje
ok i plate jesu vece nego drugdje ali ipak 1000KM nije ni ovdje malo dati odjednom
skup je veterinar ovdje
ok i plate jesu vece nego drugdje ali ipak 1000KM nije ni ovdje malo dati odjednom
- una_bo
#2641 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
i mi te zbog toga mrzimo! idemo u bingo u nadi da će opet biti hahahaCholina_Lokica wrote:Nova kolekcija furminatora ima nekoliko vrste I kosta izmedju 70 I 100 KM... prije je bio samo 1 I bio 50. Ja nasla u bingu, dovukli ljudi originalni I po 5 kmcica prodavali doduse onaj srednji, nije veliki, ali radi ko lud vec nekoliko godinaZhìxin wrote:A kolko kosta furminator za ovu manju dlaku otprilike? Vidim po HR malo visoke cijeneImam ja neku cetku i jos nesto, ali isto kao da nemam. Pa danas cu uzeti rukavicu, a mozda i furminator ako nadjem.
Ma ne znam sta da ti kazem katarinaCesto sam sa cupavim cukom i cini mi se da manje dlaka ima
Pa ovo se zabija u sve zivo
a imas na ebayu po 5 dolara identican furminator, majke ti pa i ovako platiš "marku"
- Cholina_Lokica
#2642 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zasto me mrziteuna_bo wrote: i mi te zbog toga mrzimo! idemo u bingo u nadi da će opet biti hahaha
a imas na ebayu po 5 dolara identican furminator, majke ti pa i ovako platiš "marku"
-
febo_acm
#2643 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cholina_Lokica wrote: Zasto me mrzitePa svaki put kad iscete dam vam
-
febo_acm
-
pakica_
#2645 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
isplatnije doc' u saraj'vo, popit kafu i pojest sirnicu pa otic' na tuLJumbu dok se maca sterilise, pa je onda odvest na more 7 dana na oporavak.. sve to bi te kostalo manje od miljePartizzanka wrote:vec smo je sterilisali ljetos (to je ona sto puno jede hehehe)
skup je veterinar ovdje
- una_bo
#2646 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pa zato što si imala sreće da naletiš na furminator a mi nismoCholina_Lokica wrote:Zasto me mrziteuna_bo wrote: i mi te zbog toga mrzimo! idemo u bingo u nadi da će opet biti hahaha
a imas na ebayu po 5 dolara identican furminator, majke ti pa i ovako platiš "marku"Pa svaki put kad iscete dam vam
istina, svaki put si nam dala, što jest jest
- Cholina_Lokica
#2647 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sta je ba, ja uni uvijek dajemZhìxin wrote:morao sam![]()
-
anjaistkrank
#2648 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
i ja sam kontao, ali ti si bio hrabrijiZhìxin wrote:morao sam![]()
pakice, kad se skupljaju raja kod druge gimnazije? ja sinoc naisao oko 7 i slabo raje bilo. Neka dva djecaka sa nekim kao crnim labradorom i neke starije gospodje sa malim cukama...
- una_bo
#2649 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
samo se vi smijte, bogami sam ja svaki put dobila kad sam tražilaCholina_Lokica wrote:Sta je ba, ja uni uvijek dajemZhìxin wrote:morao sam![]()
-
pakica_
#2650 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
oko tad se skupljamo (al' ne gdje je prije bilo obdaniste, nego preko puta, dje ima klupaanjaistkrank wrote:i ja sam kontao, ali ti si bio hrabrijiZhìxin wrote:morao sam![]()
pakice, kad se skupljaju raja kod druge gimnazije? ja sinoc naisao oko 7 i slabo raje bilo. Neka dva djecaka sa nekim kao crnim labradorom i neke starije gospodje sa malim cukama...
ko god je dosao da pokusa da dovede svog cuku tu, brzo je odust'o
tu gdje je bio taj kao labrador (badi) nekad bude jos i boksi- mali avlijaner, faca- retriver, negra- labradorka i oni su super s novim kerovima, a 'vamo s druge strane gdje budes vidio nalu i dva rota i jos jednog avlijanera- mi smo zlo i naopako