Nađi mi jedan primjer u svijetu gdje nekakav skup firmi gdje svaka od njih proizvodi nešto od opreme, prave konzorcij i sponzorišu reprezentaciju.eluna wrote:apsolutno se slažem za boldanoirac300 wrote: Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin.
edino za lopte i kopačke nisam sigurna ima li ijedna kompanija u BiH, sve ostalo ima .....doduše - nije JEDNA kompanija, ali konzorciji u biznisu nisu nepoznanica, a konzorcij bi već i realno gledano mogao ponuditi milione .......
nego - da vas pitam .... kako ste tako ljubitelji fudbala i sporta a pojma nemate ni koje firme u BiH prave obične pamučne majice, nego se zaletite pa kupite turske ili kineske?? ...... nego treba jedno žensko da vam kaže da dresove možete poručiti po mjeri da vam se rade, i naravno po dizajnu koji želite
bogami bi se ja zabrinula da mi pored toliko žena muško treba objašnjavati ko sve pravi brašno za kolače, a ko pravi brašno za pite
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- irac300
#2626 Re: Dres reprezentacije BiH
- eluna
#2627 Re: Dres reprezentacije BiH
a ti si provjeravao u svakoj državi???? .... aferim kad imaš i vremena i novaca za takvo neštoirac300 wrote:Nađi mi jedan primjer u svijetu gdje nekakav skup firmi gdje svaka od njih proizvodi nešto od opreme, prave konzorcij i sponzorišu reprezentaciju.eluna wrote:apsolutno se slažem za boldanoirac300 wrote: Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin.
edino za lopte i kopačke nisam sigurna ima li ijedna kompanija u BiH, sve ostalo ima .....doduše - nije JEDNA kompanija, ali konzorciji u biznisu nisu nepoznanica, a konzorcij bi već i realno gledano mogao ponuditi milione .......
nego - da vas pitam .... kako ste tako ljubitelji fudbala i sporta a pojma nemate ni koje firme u BiH prave obične pamučne majice, nego se zaletite pa kupite turske ili kineske?? ...... nego treba jedno žensko da vam kaže da dresove možete poručiti po mjeri da vam se rade, i naravno po dizajnu koji želite
bogami bi se ja zabrinula da mi pored toliko žena muško treba objašnjavati ko sve pravi brašno za kolače, a ko pravi brašno za pite
da se razumijemo - meni najviše smeta što apriori odbacijete domaće i pljujete po istom, a i ne znate da neki proizvođači postoje i u BiH .........a još mi više smeta što odmah svi pljujete i na pomen ideje da se barem pokuša .... kako znate da je nemoguće ako niko nije ni probao??? ...... mislili su ljudi i da je nemoguće otići na mjesec, ali su POKUŠAVALI dok nisu uspjeli, a vi ne samo da ne želite da bilo ko proba, nego pljujete i na one koji spomenu da bi se moglo i trebalo probati ........... da sam vi - ne bih imala obraza pogledati se u ogledalo
-
missko
#2628 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Sta je bilo reci i nama sta te na to nagnalo? Iz kojeg razloga su odbili lovu?mevkobass wrote:kad sam u subotu na njemackoj tv gledao reportazu o ugovoru izmedju Brasila i Nike , postalo mi je jasno zato svabe 2006 odbise Nike i duplo vise para i ostadose sa Adidasom. iz tog razloga volio bih da se i nasi odluce za Adidas
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk-4 now Free
- alanx
#2629 Re: Dres reprezentacije BiH
Do kad nama vazi ugovor s Legeom?
- irac300
#2630 Re: Dres reprezentacije BiH
@eluna
Ne trebaju mi resursi da pogledam FIFA tablicu sa spiskom svih reprezentacija i ko ih sponzoriše, to su ti dva, tri poteza mišom.
I ne vidim da iko pljuje po našem, ali ne mogu ga ja izmisliti kada ga nema. Osim ako ti ne predložiš da se okupi neko veselo društvo, pardon, konzorcij pa da uplati koji milion Savezu i nabave nam opremu. Do tada, treba se držati onoga k'o i sav normalan svijet.
Ne trebaju mi resursi da pogledam FIFA tablicu sa spiskom svih reprezentacija i ko ih sponzoriše, to su ti dva, tri poteza mišom.
I ne vidim da iko pljuje po našem, ali ne mogu ga ja izmisliti kada ga nema. Osim ako ti ne predložiš da se okupi neko veselo društvo, pardon, konzorcij pa da uplati koji milion Savezu i nabave nam opremu. Do tada, treba se držati onoga k'o i sav normalan svijet.
- MOSALJOZE
#2631 Re: Dres reprezentacije BiH
Do kraja godine.alanx wrote:Do kad nama vazi ugovor s Legeom?
- eluna
#2632 Re: Dres reprezentacije BiH
bojim se da ti NE ZNAŠ da ga ima ............ kako napisah, kopačke i lopte nisam sigurna da imamo proizvođača, sve ostalo navedeno koliko znam IMA .....a znam da ima jer se svi ti ljudi bore da bilo šta prodaju mojoj firmi - vjerovatno zato što im to jedino preostaje pored onih koji smatraju da Do tada, treba se držati onoga k'o i sav normalan svijet.irac300 wrote:@eluna
Ne trebaju mi resursi da pogledam FIFA tablicu sa spiskom svih reprezentacija i ko ih sponzoriše, to su ti dva, tri poteza mišom.![]()
- Korisnicko ime
#2633 Re: Dres reprezentacije BiH
Eluna draga, nije pitanje mogu li domace firme napraviti sportsku opremu za nasu reprezentaciju...naravno da mogu. Ali je stvar u tome da ni jedna nasa firma ne moze pobuditi ono sto velike svjetske firme mogu, a to je za nase prilike ogroman iznos novca za sponzorstvo (placanja da nase reprezentativne selekcije, a prije svega A-tim, nose njihovu opremu), plus potpuno opremanje svih reprezentativnih selekcija, pocevsi sa kadetskom i zenskom, do seniora koji ce igrati na najvecoj svjetskoj pozornici u Brazilu...eluna wrote:ali mogu da probaju, pa da barem vide kako kotiraju u tom svijetuphillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali
i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita
Ovdje se ne radi o zaradi proizvodjaca sportske opreme nego o marketinskom poslu velikih kompanija u kojem placaju velike sume novca za svoju promociju. Srecom, po prvi put smo u prilici da mi diktiramo neke od uvjeta takvog posla, a ne da moljakamo ili dobijamo drugu ligu proizvodjaca. Da ne spominjem ekskluzivne dizajne za nasu reprezentaciju kao sto to rade one iz samog vrha svjetskog nogometa.
Nase firme ne mogu ni da zarade za prezivljavanje, a kamoli da mogu jos nekome platiti znacajne iznose da nosi njihove proizvode...
-
popokatepetl_com
#2634 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
I mene bas ovo zanima...missko wrote:Sta je bilo reci i nama sta te na to nagnalo? Iz kojeg razloga su odbili lovu?mevkobass wrote:kad sam u subotu na njemackoj tv gledao reportazu o ugovoru izmedju Brasila i Nike , postalo mi je jasno zato svabe 2006 odbise Nike i duplo vise para i ostadose sa Adidasom. iz tog razloga volio bih da se i nasi odluce za Adidas
- irac300
#2635 Re: Dres reprezentacije BiH
Zašto nisi navela nijednu firmu? I kada se sponzorski ugovor potpisuje sa sportskim dobavljačem onda se podrazumjeva da te sponzoriše sa svom vrstom opreme, a ne kao na pijaci, jedan nudi jedno, drugi drugo...itd. Mani ba demagogije više. Izmišljaš toplu vodu i glumiš nekog vizionara. Baš me čudi da se baš niko nije sjetio toga o čemu ti pričaš, nego svi ''budale'' pa uzimaju novac od velikih firmi i reklamiraju njihovu opremu.eluna wrote:bojim se da ti NE ZNAŠ da ga ima ............ kako napisah, kopačke i lopte nisam sigurna da imamo proizvođača, sve ostalo navedeno koliko znam IMA .....a znam da ima jer se svi ti ljudi bore da bilo šta prodaju mojoj firmi - vjerovatno zato što im to jedino preostaje pored onih koji smatraju da Do tada, treba se držati onoga k'o i sav normalan svijet.irac300 wrote:@eluna
Ne trebaju mi resursi da pogledam FIFA tablicu sa spiskom svih reprezentacija i ko ih sponzoriše, to su ti dva, tri poteza mišom.![]()
-
missko
#2636 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Nasi bi ovo radili po tenderima onako kao kad nabavljaju odjela za radnike GRASa.irac300 wrote:Zašto nisi navela nijednu firmu? I kada se sponzorski ugovor potpisuje sa sportskim dobavljačem onda se podrazumjeva da te sponzoriše sa svom vrstom opreme, a ne kao na pijaci, jedan nudi jedno, drugi drugo...itd. Mani ba demagogije više. Izmišljaš toplu vodu i glumiš nekog vizionara. Baš me čudi da se baš niko nije sjetio toga o čemu ti pričaš, nego svi ''budale'' pa uzimaju novac od velikih firmi i reklamiraju njihovu opremu.eluna wrote:bojim se da ti NE ZNAŠ da ga ima ............ kako napisah, kopačke i lopte nisam sigurna da imamo proizvođača, sve ostalo navedeno koliko znam IMA .....a znam da ima jer se svi ti ljudi bore da bilo šta prodaju mojoj firmi - vjerovatno zato što im to jedino preostaje pored onih koji smatraju da Do tada, treba se držati onoga k'o i sav normalan svijet.irac300 wrote:@eluna
- MOSALJOZE
#2637 Re: Dres reprezentacije BiH
Kvazi kakvi su ti to dinosaursi
i drugo vaznije pitanje šta ćete na ovoj temi,jel to zbog neuroze ili vam taj komad tkanine toliko znači
i drugo vaznije pitanje šta ćete na ovoj temi,jel to zbog neuroze ili vam taj komad tkanine toliko znači
- Logovan
#2638 Re: Dres reprezentacije BiH
Skloni te kvazi zmajeve.
Čuj zmajevi na dresu. 
- Antifriz+
#2639 Re: Dres reprezentacije BiH
Fali još jedna glava zmaja jer ove 3 predstavljaju 3 konstutivna naroda, a Sejdić-Finci su izostavljeni?!KvaziExpert wrote:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
saim_adka
#2640 Re: Dres reprezentacije BiH
.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 13:53, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2641 Re: Dres reprezentacije BiH
MOSALJOZE wrote:Kvazi kakvi su ti to dinosaursi
- Antifriz+
#2642 Re: Dres reprezentacije BiH
saim_adka wrote:
adidas ce biti sponzor, a izbacili su kolekciju 2013/2014...u tu kolekciju spadaju i novi dresovi koji su sastavni dio onih chelsea rezervnih uz odgovarajuce nijanse prema nasim bojama!
Neće Adidas sigurno, pogledaj lopte kojima se igra premier liga zadnje dvije sezone koje su donirane od sponzora i sve je jasno
- Antifriz+
#2643 Re: Dres reprezentacije BiH
KvaziExpert wrote:Ovaj dres je usaglasen u Briselu i ulazi u Ustavne promjene
Ma naletio na fb, mescini reprezentacija.ba, ili neko slican. Btw meni je dres beton, samo da nema zmajceka
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Nije usaglasen, vracen je na doradu
- SAID5
#2644 Re: Dres reprezentacije BiH
zmajevi su bas viska 
- fosil
#2645 Re: Dres reprezentacije BiH
Joj Hadzibahe troglave na dresu. 
- anonimnaosoba
#2646 Re: Dres reprezentacije BiH
Donirane su od sponzora, ali ne od Nikea, vec od Telecoma, koji ih je platio regularnoAntifriz+ wrote:saim_adka wrote:
adidas ce biti sponzor, a izbacili su kolekciju 2013/2014...u tu kolekciju spadaju i novi dresovi koji su sastavni dio onih chelsea rezervnih uz odgovarajuce nijanse prema nasim bojama!
Neće Adidas sigurno, pogledaj lopte kojima se igra premier liga zadnje dvije sezone koje su donirane od sponzora i sve je jasno
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- Quaresma
#2647 Re: Dres reprezentacije BiH
Nista nike, adidas to ima svako, puma ili umbro bi bili dobri
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
- Quaresma
#2648 Re: Dres reprezentacije BiH
Umbro je imao dobar dizajn prije par sezona, sjecam se evertona koji je imao dobre dresove
- scooby_dooby_doo
#2649 Re: Dres reprezentacije BiH
Umbro je umro
-
missko
#2650 Re: Dres reprezentacije BiH
Od kad to?scooby_dooby_doo wrote:Umbro je umro
Pa Umbro je pod Nikeom od 2007 .
Umbro oblaci Irsku , Canadu i Norvesku i po meni extra oprema