Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pritchard wrote:Postoji li kurs estonskog,finskog ili švedskog jezika u sklopu Fakulteta ili negdje drugo?
Na fakultetu mislim da nema, a cisto sumnjam da ima igdje u Sarajevu. Ako cujem nesto, javim
Baš si srce.
Vidim da se neki čude (Richard ) pa slijedi obrazloženje. Estonski i finski mi zvuče predobro u pjesmama,to je jedini razlog. Što se tiče švedskog,znam neke osnove i dosta riječi pa bih volio dodatno naučiti,poboljšati...
bull21 wrote:Ljekarski čekaš od 2 do 20 minuta. Zavisi od reda.
Hej,
upisala sam studij talijanskog jezika i historije umjetnosti kao vanredni student , s time da živim u Hrvatskoj, pa me zanima da li netko zna da li je i za vanredne obavezan ljekarski pregled ? pitam zato jer u Hrvatskoj nije, budući se vanrednima smatraju ljudi koji rade, i ne školuju se na teret državepa samim time i nisu dužni prolaziti ljekarski pregled
hvala
Pozdrav,
nisam prošla na prvom roku za upis na psihologiju, što mi je životna želja....
Molim za savjet.....da li neko zna da li če biti mjesta u drugom roku....i
šta mi predlažete šta upisati ( a da ima mjesta u drugom roku a da je predmetno bliska psihologiji ),
pa da se mogu prebaciti na psihologiju.....zna li ko na kojim odsjecima ima mjesta....neko kaže filozofija....
Svaka informacija mi je dobrodošla...
Hvala unaprijed.....
pritchard wrote:Postoji li kurs estonskog,finskog ili švedskog jezika u sklopu Fakulteta ili negdje drugo?
Na fakultetu mislim da nema, a cisto sumnjam da ima igdje u Sarajevu. Ako cujem nesto, javim
Baš si srce.
Vidim da se neki čude (Richard ) pa slijedi obrazloženje. Estonski i finski mi zvuče predobro u pjesmama,to je jedini razlog. Što se tiče švedskog,znam neke osnove i dosta riječi pa bih volio dodatno naučiti,poboljšati...
Što ne zvrcneš ambasade? Oni često znaju organizirati kurseve.
A čini mi se da sam proljetos negdje vidio plakat na kojem su se reklamirali baš "egzotični" jezici u ne sjećam se kojoj školi jezika (al sam od pomoći ).
Tu imaš sve.Kao što vidiš,najviše praznih mjesta ostalo je na filozofiji i sociologiji.
Hvala, sad je dosta jasnije....ali i dilema na koji odsjek pokušati....filozofija i sociologija...ili na filozofiju....a da je perspektiva prebaciti se na psihologiju.....ili ko zna ostati na tom studiju a ipak imati neku perspektivu....
DeepPurple wrote:
Kad vec nema u Sa, sto ne uzmes online kurs?
Imam program Rosetta Stone za švedski ali mi nekako nije to to. Ne mogu se uživiti,više bih volio radit s ljudima nego s računalom.
Govorim o kursevima gdje imas priliku pricati sa ljudima kojima je to maternji (npr. livemocha.com)
Jest da je ljepse pricati uzivo, ali ovako makar mozes da nekog iskljucis kad postane dosadan/dosadna
edit: pardon, tek skontah da i s rosettom mozes pricati sa native speakers
može li mi neko sljedeće pojasniti ? http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/konacne ... zofija.pdf interesuje me zašto ovaj treći na spisku ( dvopredmetni filozofija i sociologija) nije primljen, je li zato što nije imao predmeta za bodovanje ili..... baš nešto glupo
mini2 wrote:može li mi neko sljedeće pojasniti ? http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/konacne ... zofija.pdf interesuje me zašto ovaj treći na spisku ( dvopredmetni filozofija i sociologija) nije primljen, je li zato što nije imao predmeta za bodovanje ili..... baš nešto glupo
Incerum Canabea wrote:Što ne zvrcneš ambasade? Oni često znaju organizirati kurseve.
A čini mi se da sam proljetos negdje vidio plakat na kojem su se reklamirali baš "egzotični" jezici u ne sjećam se kojoj školi jezika (al sam od pomoći ).
mini2 wrote:može li mi neko sljedeće pojasniti ? http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/konacne ... zofija.pdf interesuje me zašto ovaj treći na spisku ( dvopredmetni filozofija i sociologija) nije primljen, je li zato što nije imao predmeta za bodovanje ili..... baš nešto glupo
Išao je u neku čudnu srednju školu.
hahhah, čuj čudnu... pa koja to škola može biti i to opet ne bi trebalo biti razlog. Možda je imao baš premalo bodova, koliko se sjećam oko 25.
Išao je u neku čudnu srednju školu.
hahhah, čuj čudnu... pa koja to škola može biti i to opet ne bi trebalo biti razlog. Možda je imao baš premalo bodova, koliko se sjećam oko 25.
Ja znam za škole u kojima nema filozofije, sociologije, logike ili psihologije, a ovome upravo kažu da nema tih predmeta da ih se boduje.
mini2 wrote:da, nijedan od tih predmeta nisam imala ni bar jednu godinu i je li to sad fer?? glupa pravila
Vjerovatno nije, ali također nije pristojno da ove predmete (bar prva tri) nazivaš glupima.
znam, ali možeš misliti kako se sad osjećam. Nisam ja kriva što ih nisam imala i što sad ne mogu upisati ono što želim. Šta zna dijete od 14 godina šta želi postati i da na osnovu toga upiše odgovarajuću srednju školu?? zbog toga su trebali ostaviti prijemni ispit
mini2 wrote: zbog toga su trebali ostaviti prijemni ispit
Slažem se.Lakše je imati prosjek 5.0 u nekoj lijevoj školi nego npr u KŠC-u,I Gimnaziji etc i samim tim su ti veći izgledi da budeš primljen bez obzira na (ne)kvalitet znanja koje posjeduješ.