"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Zvek

#2626 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zvek »

Image
nino90

#2627 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nino90 »

Zvek wrote:Image
maja hadzija lagano ruku kroz prozor, jos ako je muziku odvrnuo :mrgreen:
kockica_kockica

#2628 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Zvek wrote:Image

ovo su oni nervozni vozaci koji nemaju kad cekati na red na semaforu pa onda ovako stanu poprijeko da bi usli preko reda... :lol:
Tranquilizer

#2629 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tranquilizer »

Ma nije ba nego lik izašao iz importnnea pa da se ukljuci, šta ga odmah šikanirate mislim stvarno ste :roll:
Hendrix

#2630 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Prije par dana se desilo čudo, ali ono pravo čuuudoooo...isti ovaj semafor i kolona neka, nije baš strašno kad ide lola sa BMWom i uvali se naprijed, znate onaj fol da krene prvi kad se upali za lijevo...i jebem mu ja sve po spisku lagano gledam majmuna i krenu semafor kad niotkuda policija za njim, ja ne mogu da vjerujem, prvi put vidim da je neko najebo sa ovim fazonom, zaustavili ga vidim pored tehničke škole, došlo mi je da izađem da ih zagrlim majke mi.
corsa

#2631 Re: "Majstori" parkiranja

Post by corsa »

Tranquilizer wrote:Ma nije ba nego lik izašao iz importnnea pa da se ukljuci, šta ga odmah šikanirate mislim stvarno ste :roll:
:thumbup:
Tranquilizer

#2632 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tranquilizer »

Hendrix wrote:Prije par dana se desilo čudo, ali ono pravo čuuudoooo...isti ovaj semafor i kolona neka, nije baš strašno kad ide lola sa BMWom i uvali se naprijed, znate onaj fol da krene prvi kad se upali za lijevo...i jebem mu ja sve po spisku lagano gledam majmuna i krenu semafor kad niotkuda policija za njim, ja ne mogu da vjerujem, prvi put vidim da je neko najebo sa ovim fazonom, zaustavili ga vidim pored tehničke škole, došlo mi je da izađem da ih zagrlim majke mi.

to sam i ja vidio samo jednom, i bilo mi plaho drago :lol: :lol: :lol:
DadoHacked

#2633 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DadoHacked »

Evo jedan taze što bi rekli.
Isto je stajao juce citav dan, od 8 do 4. Gospodin koji ovo auto vozi radi u Ministarstvu saobracaja odnosno direkciji za puteve.http://dp.ks.gov.ba/
Covjek ima u autu naljepnicu koja se izdaju invalidima (ne do mi bog da dusu grijesim ali mi gospodin ne izgleda kao invalid), naljepnicu za bilo koji KJKP Rad parking, koji ima kroz citavu ulicu Valtera Perica, ali jok on ga je ovdje ostavio da ne bi slucajno hodao 50 metara do auta.
Pogledajte malo nadležnosti Ministarstva odnosno direkcije i sve ce Vam biti jasno.

Kako znam??, tako sto zivim preko puta. I pratim ih ima 5 godina kako se parkiraju i zovu pauke kada nije po njihovom.
ps. I sam sam isao kod gospodina da dignem "odobrenja" za firmu u kojoj radim.
Image
Image
Image
Tranquilizer

#2634 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tranquilizer »

ja fakat vidi mu naljepnice, ima u tvrtkovoj mjesta nemilice a on na pješacki...e stvarno je pametnica :roll:
novi.dan.nova.nafaka

#2635 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Hendrix wrote:Prije par dana se desilo čudo, ali ono pravo čuuudoooo...isti ovaj semafor i kolona neka, nije baš strašno kad ide lola sa BMWom i uvali se naprijed, znate onaj fol da krene prvi kad se upali za lijevo...i jebem mu ja sve po spisku lagano gledam majmuna i krenu semafor kad niotkuda policija za njim, ja ne mogu da vjerujem, prvi put vidim da je neko najebo sa ovim fazonom, zaustavili ga vidim pored tehničke škole, došlo mi je da izađem da ih zagrlim majke mi.
Ja sam vidio nešto slično prije godinu-dvije, na raskrsnici na Socijalnom. Što veliš, baš nekako fin osjećaj kad vidiš kako peglaju levata. 8-)
zambaklija

#2636 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zambaklija »

DadoHacked wrote:Evo jedan taze što bi rekli.
Isto je stajao juce citav dan, od 8 do 4. Gospodin koji ovo auto vozi radi u Ministarstvu saobracaja odnosno direkciji za puteve.http://dp.ks.gov.ba/
Covjek ima u autu naljepnicu koja se izdaju invalidima (ne do mi bog da dusu grijesim ali mi gospodin ne izgleda kao invalid), naljepnicu za bilo koji KJKP Rad parking, koji ima kroz citavu ulicu Valtera Perica, ali jok on ga je ovdje ostavio da ne bi slucajno hodao 50 metara do auta.
Pogledajte malo nadležnosti Ministarstva odnosno direkcije i sve ce Vam biti jasno.

Kako znam??, tako sto zivim preko puta. I pratim ih ima 5 godina kako se parkiraju i zovu pauke kada nije po njihovom.
ps. I sam sam isao kod gospodina da dignem "odobrenja" za firmu u kojoj radim.
Image
Image
Image
nevjerovatno...čimbenik gradske uprave i ko fol invalid pa šta da i jeste s'kojim pravom parkira na zebri???pa to je pješački prelaz,pa ja što će nam zebre ni semafori nam netrebaju ma vala i trotoari su smetnja a vala i ovaj asfalt se previše kliže kad je snijeg......de te ljudi pišite gradonačelniku pošaljite slike ovo je nevjerovatno,ma vala dajem svakom stoju ko mu ofarba aVto jupolom :D :D :D
nazarenko

#2637 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nazarenko »

Prije nekoliko godina stojim prvi na semaforu kod studentskih domova u Nedžarićima, skrećem prema Dobrinji i čekam zeleno. Kabadahija u bijesnom autu se uvaljuje ispred mene, nakon nekoliko sekundi ja malo pomjerim auto naprijed (nehotično :mrgreen: ), a on misleći da sam krenuo i da je već zeleno uleti u raskrsnicu i zamalo ne pogide Drago mi bijaše što ne pogide, ali i jednako drago što se u*r'o od straha :mrgreen:
atko

#2638 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

zambaklija wrote: ...ko fol invalid pa šta da i jeste
prvo, velika vecina tih naljepnica je zloupotrijebljena

drugo, invalid koji to ima opravdan, ok, stani na plocnik, zaustavi se gdje niko ne smije, udji u ferhaduju sa autom ... zakon ti to ne brani, al gledaj da ne smetas drugima, gledaj da te mogu droga vozila i pjesaci zaobici, imas pravo da sebi olaksas, ali nemas pravo da radis sta hoces i da drugom oduzimas pravo ... ako stanes na zebru pored kose ravni, oduzeo si drugom invalidu pravo da tuda prodje s kolicima ...

al kod nas se sve dovede u nakaradnu poziciju :roll:
respo

#2639 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

Tranquilizer wrote:Ma nije ba nego lik izašao iz importnnea pa da se ukljuci, šta ga odmah šikanirate mislim stvarno ste :roll:
zar nije mogao pravo pa na marijin dvoru fino ili polukrizno ili lijevo pa ici prema velesicima jer je polukruzno ionako zabranjeno ovdje
Tranquilizer

#2640 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tranquilizer »

respo wrote:
zar nije mogao pravo pa na marijin dvoru fino ili polukrizno ili lijevo pa ici prema velesicima jer je polukruzno ionako zabranjeno ovdje

ma mogao je, kako nije, sve se može kad se hoce 8-)
respo

#2641 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

dobro neko rece
ovdje svako drugo auto ima neku propusnicu neko odobrenje klince palce
i 90% njih se zloupotrebljava
respo

#2642 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

Tranquilizer wrote:
respo wrote:

ma mogao je, kako nije, sve se može kad se hoce 8-)
ma ja gdje cu "ja" ici 500 metara vise potrosit cu 1dl dizela/benzina
a kad bi to uradio garantujem da bi prije dosao tamo gdje je posao nego ovako a jos ne bi napravio zastoj u 2 trake

al jbg takvi smo mi daj da je meni dobro a za druge me boli neka stvar (bar koliko vidim vecina nazalost)
atko

#2643 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

respo wrote:
Pa mozda nece polukruzno ... mozda ce prema stanici... u ostalom ako neko moze dobiti dozvolu i ovako nakaradno izvesti ukljucenje u sred raskrsnice ... cak ni horizontalna signalizacija nije kako treba iscrtana ... taj lik nije skrivio onda nista, nit je presjeko punu nit koji klinac ...

... nemoguce je naprviti garazu sa 300 mjesta i ocekivati savjesne vozace ... a kakav smo mentalitet ... to bi bio dogadjaj dana da neko savjesno postupi :-)
zambaklija

#2644 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zambaklija »

atko wrote:

drugo, invalid koji to ima opravdan, ok, stani na plocnik, zaustavi se gdje niko ne smije, udji u ferhaduju sa autom ... zakon ti to ne brani, al gledaj da ne smetas drugima, gledaj da te mogu droga vozila i pjesaci zaobici, imas pravo da sebi olaksas, ali nemas pravo da radis sta hoces i da drugom oduzimas pravo ... ako stanes na zebru pored kose ravni, oduzeo si drugom invalidu pravo da tuda prodje s kolicima ...

al' ja opet nerazumjem,zar pješak nije na prvom mjestu??živim u zemlji koja se baš brine o "invalidima"stani mu na parking i ode ti 4stoje iz džepa,ali isto slijedi i invalida ako vozilom stane npr.na zebri ili nedo bog na trotuar ili ako taj invalid ometa saobraćaj,redoslijed je pješak-biciklista-vozač a to još da sa autom uže u pješačku zonu!!!e tu bi ga ograjiso....najmanje 3 mjeseca dozvola na hlađenje...ofarbajte mu ba to auto i šaljem stoju! :run:
atko

#2645 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

zambaklija wrote:
atko wrote:

al' ja opet nerazumjem,zar pješak nije na prvom mjestu??živim u zemlji koja se baš brine o "invalidima"stani mu na parking i ode ti 4stoje iz džepa,ali isto slijedi i invalida ako vozilom stane npr.na zebri ili nedo bog na trotuar ili ako taj invalid ometa saobraćaj,redoslijed je pješak-biciklista-vozač a to još da sa autom uže u pješačku zonu!!!e tu bi ga ograjiso....najmanje 3 mjeseca dozvola na hlađenje...ofarbajte mu ba to auto i šaljem stoju! :run:
Kako god se drustvo dogovori ... al nek se postuje ... poenta je u tome ;)
respo

#2646 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

atko wrote:
respo wrote:
Pa mozda nece polukruzno ... mozda ce prema stanici... u ostalom ako neko moze dobiti dozvolu i ovako nakaradno izvesti ukljucenje u sred raskrsnice ... cak ni horizontalna signalizacija nije kako treba iscrtana ... taj lik nije skrivio onda nista, nit je presjeko punu nit koji klinac ...

... nemoguce je naprviti garazu sa 300 mjesta i ocekivati savjesne vozace ... a kakav smo mentalitet ... to bi bio dogadjaj dana da neko savjesno postupi :-)
pa vidis da sam napisao gore na m.d. pa uradi polukruzno ili idi prema stanici velesicima ili gdje vec ide

a to kako je uopste uradjen ulaz i izlaz iz garaze je posebna prica
atko

#2647 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

U ostalom 9 od 10 policijskih auta koja krenu sa MD ako ne idu prema gradu ili stanici tu ce uraditi polukruzno ... sta dalje pricati :roll:
maxell_sarajevo

#2648 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

Lijepo krenes pjeske i iz sve snage nogom lupis ovog Renaulta od invalida i ono pofinu mu udubis vrata i ako dođe policija reci parkirao ga dok sam prelazio preko pjesackog i morao sam ga udariti, ili mu jednostavno pređi preko krova pa na zebru. :D

Ja sam biciklom ovako u utorak namjerno udario u jedno auto koje je bilo parkirano na pjesackom, izleti lik iz kafane, al me nije mogao stici, pobjegao sam kroz ulicice.Eto jednostavno nije mi zao razlupati ovakvim debilima auto. :x
respo

#2649 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

ma znam sve to idemo lagano s teme al ajd valjda ce ovi tirani previditi to jer cemo se vratiti na temu

evo moj slucaj jednom
isao na posao oko pola 6 ujutro i ne bi se smio zakleti jeli bilo zuto ili crveno kod njihove one stanice kad sam prosao
a oni su se valjda ukljucivali
i ajd ovaj rotaciju i ja za njim
skretanje prema zeljeznickoj puno znaci ja nisam ni u izlivnoj traci oni otisli ispred svih i napravili polukruzno a ja cekam red
kad onaj sa drzge strane gleda u mene ja u njih kad rukom kao ajde idi ko ce tebe cekati da dodjes na red a i kad bi skrenuo skrenuo bi prema zeljeznickoj pa nek oni kruze
al eto nije do toga doslo

moze se tu svasta napricati i o policiji i njihovom postovanju istih zakona koje trebaju sprovoditi

al zasto je kod nas uvijek prica kako moze on?
jebe ti se za njega gledaj hoces li ti uraditi prekrsaj a ne kako on moze (ovo je bar moje razmisljanje)
sta treba sutra biti gasi cele klinci palci ubiju nekoga oslobodi ih omar i onda se nafurati odoh i ja ubiti vidis kako je mogao on (jbg uzeo sam za primjer ovo jer nisam nasao adekvatno u saobracaju nista)

eto da ne idemo dalje vratimo se parkiranju

idem neko jutro prema dobrinji i u svrakinu lik parkirao na trolejbusku stanicu tako da je trola morala stajati na sred trake da putnici izadju i tako zakrci komplet traku
da ne pominjem parkiranje na coskove pa kad izlazis iz te ulice ne vidis od tih istih auta jeli ti neko ide sa desne strane ili ne
atko

#2650 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

maxell_sarajevo wrote:Lijepo krenes pjeske i iz sve snage nogom lupis ovog Renaulta od invalida i ono pofinu mu udubis vrata i ako dođe policija reci parkirao ga dok sam prelazio preko pjesackog i morao sam ga udariti, ili mu jednostavno pređi preko krova pa na zebru. :D

Ja sam biciklom ovako u utorak namjerno udario u jedno auto koje je bilo parkirano na pjesackom, izleti lik iz kafane, al me nije mogao stici, pobjegao sam kroz ulicice.Eto jednostavno nije mi zao razlupati ovakvim debilima auto. :x
Ovo ti je u stilu nemoj da ko psuje da mu ja nebi jebo mater u picku

:roll: :-)
Locked