Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Kwaheri

#2626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kwaheri »

jefferson wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
jefferson wrote:hehehehe, ma kakav Tito! Pa on je zlocinac, ovakav onakav, ubio duh naroda :D
Tito i ona drzava dadose Palestincima besplatno skolovanje, 1967 prekinuse sve veze sa Izraelom itd, a sta ovi "zastitnici" svih mogucih naroda uradise za palestince? Sta je to za Palestince uradio Tihic, Reis Ceric, Silajdzic itd? Eto samo da ove iz reda Bosnjackog naroda prozovem!
a sto samo ove iz bosnjackog naroda?
to ne bi bilo ljudski kad bi ostali nesto ucinili?
reicmo kad bi iz reda jevrejskog naroda BİH odlucili, ako je jos tamo, da ne bude vise pocasna ambasada zlocinacke drzave izrael u sklopu sinagoge, jer time ce mnogi izjednacavati Jevreje BiH sa zlocinackim cionistima izraela...
recimo i ovi iz srpskog i hrvatskog naroda mogu mnogo toga ucinit, sta fali? :shock: :?
Bosanac, ja sam to samo naveo iz bosnjackog posto ti isti iz bilo kojeg naroda se djele tako pa eto. Ljudski je pomoci da je neznam koje vjere, ali sam naveo Cerica jer se on kao oglasio povodom bombardovanja a nije mrdno guzicom. Doduse on otima od svog naroda a da da drugom!
Da se nije oglasio...bilo bi da shuti na nepravdu..sad kad jeste..opet ne valja... e pa j... A

Image
_veleposlanik

#2627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

2407 wrote:Venecuelanski parlament:

Gledajte arapske lidercine i CRKNITE daBogda!!!

p.s.
Ako neko zna spanski mogao bi prevesti ovaj govor Chaveza, _veleposlanik mozda?
Hvala
moze, sa zadovoljstvom:

Chavez: "... Ne da napadaju nevin narod, kao sto se to sada desava sa palestinskim narodom. Iskoristavam priliku ponovo da osudim genocidnu agresiju izraelske drzave na palestinsku zemlju, i zahtjevam prekid agresije. Molim svijet da se ujedinimo za mir u Palestini i mir u svijetu(*). Zivjela Palestina! Pozdravljamo nasu bracu palestince, nase sestre iz Palestine."

Svi u glas: "Gaza, aguanta, que el mundo se levanta!" - "Gaza, izdrzi, svijet se dize!"

Zena u masi: "Zivjela slobodna Palestina! - Zivjela!!"

Chavez: "I Portoriko ce jednoga dana biti slobodan takodjer. Portoriko... Zivjela Plaestina, zivio Yaser Arafat i palestinski narod."
ld

#2628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

jefferson wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
jefferson wrote:hehehehe, ma kakav Tito! Pa on je zlocinac, ovakav onakav, ubio duh naroda :D
Tito i ona drzava dadose Palestincima besplatno skolovanje, 1967 prekinuse sve veze sa Izraelom itd, a sta ovi "zastitnici" svih mogucih naroda uradise za palestince? Sta je to za Palestince uradio Tihic, Reis Ceric, Silajdzic itd? Eto samo da ove iz reda Bosnjackog naroda prozovem!
a sto samo ove iz bosnjackog naroda?
to ne bi bilo ljudski kad bi ostali nesto ucinili?
reicmo kad bi iz reda jevrejskog naroda BİH odlucili, ako je jos tamo, da ne bude vise pocasna ambasada zlocinacke drzave izrael u sklopu sinagoge, jer time ce mnogi izjednacavati Jevreje BiH sa zlocinackim cionistima izraela...
recimo i ovi iz srpskog i hrvatskog naroda mogu mnogo toga ucinit, sta fali? :shock: :?
Bosanac, ja sam to samo naveo iz bosnjackog posto ti isti iz bilo kojeg naroda se djele tako pa eto. Ljudski je pomoci da je neznam koje vjere, ali sam naveo Cerica jer se on kao oglasio povodom bombardovanja a nije mrdno guzicom. Doduse on otima od svog naroda a da da drugom!
koliko sam ja upoznat,ceric se prvi oglasio po ovom pitanju i osudio ovaj izraelski napad na civile
i nalozio imamima po djematima da za djumu namaz skupe sergiju za pomoc narodu gaze
ja nisam mogao da odem na proslu djumu,pa sam poslao novac po mom prijatelju koji je bio na djumi u djamiji prosli petak
i skupljeno je oko 100 000 eura po djematima u bosni i dijaspori

tek sad je vijece ministara odobrilo 50 000 eura
toliko o zauzimanju i efikasnosti institucija
arzuhal

#2629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

jasko_ba wrote:kako mrzim nepravdu, dođe mi da plačem :(
ako je ovo demokratija budućnosti, onda nek ide sve u 3 pm
Meni dođe da prestanem :x
Ovo je demokratija sadašnjice.
U budućnosti nas čeka posljednji krug pakla.
osa

#2630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

@id

idf ulazi u grad, a od silnih žrtava koje mu nanosi hamas, izgleda ništa, ne čini li ti se da si malo precijenio borce hamasa i podcjenio izraelce.
ld

#2631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

osa wrote:@id

idf ulazi u grad, a od silnih žrtava koje mu nanosi hamas, izgleda ništa, ne čini li ti se da si malo precijenio borce hamasa i podcjenio izraelce.
ma jok,s obzirom sta hamas ima,a sta idf,njima je uspjeh sto su izdrzali i 3 sedmice
sto se tice idf i ulaza,kako su usli tako ce i izaci,znas sta znaci gradska borba
jedini razlog sto bi hamas moga da izgubi je da ostane bez municije i granata,te da nemaju cime da pruzaju otpor
i zar ti zaista mislis da pored silnih borbi da je samo 10 vojnika poginulo i to u zadnjih 10 dana nije ni jedan poginuo,a konstantno se vode intenzivne borbe
ja mislim da ja na izraelskoj strani strasna medijska blokada,zbog izbora 10 februara,na kojima se kandidirao i barak sadasnji ministar odbrane
nikome od njih ne odgovara da prikaze tacne podatke njihovih zrtava
bogoljub

#2632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Sjeca li se iko Izraela!?
Izraela koji je za 6 dana pobijedio 5 najvecih arapskih vojski koje su bile naoruzane i avionima i tenkovima i svim i svacim!
6. dana, i gotovo 5 silnih armija porazeno!
"mocni" Izrael se evo 20 dana pati oko jedne sakice ljudi, koji niti Aviona, niti halikoptera, niti tenka imaju!
Ako usporedimo ovaj rat sa ratom od 6 dana, moramo istaci da je Izrael itekako uplasen i oslabio.
Uostalom samo slabici ubijaju djecu i zene, samo salabici nemaju MUDA muski se boriti. samo slabici sebi dozvoljavaju da cine nasilje drugima!
bogoljub

#2633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Ratni avioni cionističkog režima danas su nastavili da djeluju po regionima pojasa Gaze.Između ostalih raketirani su jedna bolnica, skladište Crvenog polumjeseca, UN-ovo sjedište i novinarski centar u Gazi.
Pres izvori javljaju da su okupatorske borbene letjelice raketirale bolnicu u Gazi koja se nalazi u zoni Tel al Hava.U ovom objektu smješteno je 500 ranjenika.
Cionistički bombarderi gađali su raketama i fosfornim bombama sjedište UN-ove Agencije za pomoć Palestincima - UNWRA i humanitarno skladište organizacije. Osim rušenja i paljevine objekata, zapaljeni su humanitarni prehrambeni artikli a ranjeno je i nekoliko službenika Agencije.
Bombardovana je i kula Al Šeruk u Gazi, u kojoj su smješteni uredi pojedinih listova i agencija, arapskih i svjetskih TV mreža.Ranjeno je nekoliko osoba.
Posljednji izvještaji govore da su združeni cionistički napadi u Bejt Lahiji uzrokovali šehadet 13 osoba, među kojima su jedna palestinska majka i njeno troje djece.
U proteklih 20 dana cionističke agresije palo je 1.070 palestinskih šehida i ranjeno 5.050 Palestinaca, mahom civila.
Glasnogovornik Komiteta narodnog otpora Palestine u Gazi, informiše da su borci otpora danas upotrijebili novi tip projektila i uništili nekoliko izraelskih tenkova.
Abu Mudžahed je u izjavi za Al Alam naveo da su palestinski borci na istoku Gaze upotrijebili nove projektile i ručne bacače te aktivirali nekoliko nagaznih mina. ''Akcijama iz zasjeda naneseni su veliki gubitci u ljudstu agresorskoj armiji. Žestoki otpor spriječio je okupatorski prodor u Tel al Havu u Gazi. Ispaljeno je takođe preko 20 raketa prema cionističkim naseljima'', objavljuje Abu Mudžahed
:sad:
exliberal

#2634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by exliberal »

bogoljub wrote:Sjeca li se iko Izraela!?
Izraela koji je za 6 dana pobijedio 5 najvecih arapskih vojski koje su bile naoruzane i avionima i tenkovima i svim i svacim!
"mocni" Izrael se evo 20 dana pati oko jedne sakice ljudi, koji niti Aviona, niti halikoptera, niti tenka imaju!
Ako usporedimo ovaj rat sa ratom od 6 dana, moramo istaci da je Izrael itekako uplasen i oslabio.
Uostalom samo slabici ubijaju djecu i zene, samo salabici nemaju MUDA muski se boriti. samo slabici sebi dozvoljavaju da cine nasilje drugima!
dvije stvari brkas

rat izmedju armija na manje vise otvorenom prostoru i rat protiv gerile koja se skriva u naseljenim mjestima.
2407

#2635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Lincoln-Burrows wrote: Chavez ovo radi jer mrzi Amerikance a
ne zato što voli Palestince, podržao je i Ruse
u slučaju Gruzije.
Njemu je bitno biti protiv SAD,
bolje i ne spominjati takve osobe.
Zbog cega zelja da se odmah okalja ovakav jedan human cin na koji se, eto, niko od tog silnog "humanog" i "slobodarskog" svijeta nije usudio nego samo(po CNN-u tirani) Hugo Chavez i Evo Morales, kojim u svakom slucaju skidam kapu do poda. Neku noc procitavsi da je Chavez istjerao izraelskog ambasadora iz Venecuele, sam po prvi put, od kako traje agresija na Gazu, otisao nasmijan na pocinak. Niko od njih nije trazio da ovo urade, niti bi ih iko pitao zasto to nisu uradili ali su to ipak uradili. Meni u proslom ratu kada bi neko iskazao solidarnost, na bilo koji nacin, ja ga nisam pitao jel to radis zato sto mrzis njih ili nekog treceg ili zato sto volis mene, nego bih mu se zahvalio na tome i osjetio bih da mi je malo toplije oko srca. Isto je sada i sa palestincima.

Lincoln-Burrows wrote:Ima na ovome svijetu poštenih
koji će podržati zaustavljanje sukoba.
A Chavez je svoje pokazao i nije nikakav humanista.
Osim naroda i pokojeg intelektualca ja ne vidjoh niti jednog istaknutog politicara da se ostro suprostavio ovoj agresiji. Navedi mi te postenjacine, molim? Vidim da je indoktrinacija uspjela cim ovu agresiju nazivas sukobom i Hugu blatis odmah i na prvu. Sta je to Hugo pokazao i time dokazao da nije humanista?

@_veleposlanik
Hvala na prevodu :thumbup:
Pozdrav
osa

#2636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

ld wrote:

ma jok,s obzirom sta hamas ima,a sta idf,njima je uspjeh sto su izdrzali i 3 sedmice
sto se tice idf i ulaza,kako su usli tako ce i izaci,znas sta znaci gradska borba
jedini razlog sto bi hamas moga da izgubi je da ostane bez municije i granata,te da nemaju cime da pruzaju otpor
i zar ti zaista mislis da pored silnih borbi da je samo 10 vojnika poginulo i to u zadnjih 10 dana nije ni jedan poginuo,a konstantno se vode intenzivne borbe
ja mislim da ja na izraelskoj strani strasna medijska blokada,zbog izbora 10 februara,na kojima se kandidirao i barak sadasnji ministar odbrane
to da moguće ne objavljuju točan broj poginulih bi čak i bilo normalno, ali sumnjam da je prevelik da bi to mogli zatajiti, izgleda da su oni ovaj put za razliku od avanture u libanonu dobro pripremili ovu kampanju u svkom pogledu tj. dovoljan broj vojnika i sredstava, dobar tajming, a i vjerovatno imaju i potporu za ovakvu akciju i to ne sano sad-a i zapada, i određen broj arapskih država prećutno odobrava ovu akciju ( danas se nisu uspjeli sastati jer nemaju 2/3 glasova arapske lige), čini mi se da nitko ne želi jači uticaj irana na tom prostoru, vidjeli su našto liči država i njene institucije na primjeru libanona i hizbole.
_veleposlanik

#2637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

@Matrix: za kvazi filozofske analize i shuplje komentare, ja bih te zamolio da nas postedis. reci nesto konkretno ako zelis, ali s malo sadrzaja zamolicu. i ne, nije tema za zatvoriti, zatvaraju je na svim glavnim vijestima i dnevnicima svih zapadnih TV kuca. ako ti se zatvara, ukljuci TV care, tamo ce ti na vijestima pricati 5 minuta o sukobu sa cionisticke perspektive i prelazimo na polemiku "anti-Bozije reklame po autobusima". tamo mozes ohladiti ako zelis...

za @Soul_Sista i druge, ja bih vas zamolio, cisto iz neke ljudske boli koju osjecam u sebi, da infantilne smajlice s osmjesima i cerekanjem preskocite na ovoj temi, ja vas molim ako moze to...

nadam se da ce ovaj sukob eskalirati i prosiriti se na svjetskoj razini. nadam se da cemo svi trebati dati svoj dio da bi srusili prokleti cionizam jednom zauvjek. znam da je to jedini izlaz, zato se nadam. zelio bih da umjesto skromne verbalne solidarnosti sa palestincima, nesto konkretno ucinim za njih i ovaj upropasteni svijet, za sebe i za svoju prokletu ideju o ljepsoj buducnosti...

nadam se da cu imati priliku za to, da cemo je svi dobiti, uskoro, nadam se......
Last edited by _veleposlanik on 15/01/2009 22:22, edited 1 time in total.
2407

#2638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

ld wrote: ja mislim da ja na izraelskoj strani strasna medijska blokada,zbog izbora 10 februara,na kojima se kandidirao i barak sadasnji ministar odbrane
I ja mislim da je ovo slucaj, cak ni broj ranjenih se ne objavljuje.
KemooSA

#2639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Pa i ptice na grani znaju da Hamas nema nikakvih izgleda u borbi protiv jedne od najacih vojnih sila.
Ali u svakom slucaju izraelci su najveci gubitnici ako su mislili da ce na ovaj nacin pokoriti Hamas.Oni su ovim pokoljem samo uspjeli da ga ojacaju i da stvore jos vecu mrznju prema svakom izraelcu (mozda im je to i bio cilj) tako da se nebi trebali zavaravati da ce ga oslabiti i pobijediti na ovaj nacin.Pokolj ce se nastaviti jos dugi niz godina ali jedino pozitivno iz svega ovog je sto su cionisti konacno pokazali svoje pravo fasisticko lice i da konacno svijet to prepoznaje.
bogoljub

#2640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

exliberal wrote:
dvije stvari brkas

rat izmedju armija na manje vise otvorenom prostoru i rat protiv gerile koja se skriva u naseljenim mjestima.
Uopste nista pobrkano nije!
Izrael vodi rat!
Palestinci se brane, sad ce im jos neko zamjerit sto vode gerilski rat,
Pobrkani su jedino Izraelski planovi, Oni su umislili 1.da su odabrani narod od boga 2. Da su jaki i mogu prijetiti svakome
E NEMOGU!
ipak ima jos uvijek hrabrih ljudi koji nece da budu ponizeni!
kustah

#2641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kustah »

Image
Image
Image
Image

Medjunarodni ratni tribunal (ICC), proglasio sebe nenadleznim za zlocine u Gazi!
Last edited by kustah on 15/01/2009 22:29, edited 1 time in total.
karanana

#2642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

bogoljub wrote:
exliberal wrote:
dvije stvari brkas

Uopste nista pobrkano nije!
Izrael vodi rat!
Palestinci se brane, sad ce im jos neko zamjerit sto vode gerilski rat,
Pobrkani su jedino Izraelski planovi, Oni su umislili 1.da su odabrani narod od boga 2. Da su jaki i mogu prijetiti svakome
E NEMOGU!
ipak ima jos uvijek hrabrih ljudi koji nece da budu ponizeni!
potpuno dva razlicita primjera. izrael je potuko arapske vojske. ovaj put tuce civile pa nije tako lako definisati sta je pobjeda. vjeruj mi ne vodi se ovaj rat 20 dana zato sto hamas drzi linije i pruza otpor nego sto izrael tuce vecinom iz zraka i nesto malo pjesadijom jer ne zeli velike gubitke na svojoj strani. da su htjeli, mogli su cijelu gazu okupirati cizmom za dan. vjerovatno bi bilo vise gubitaka ali bi se mozda brojali u izmedju 20 i 30
karanana

#2643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

sorry. dupli, nesto mi spor internet pa sam dvaput klikno submit.
Last edited by karanana on 15/01/2009 22:29, edited 1 time in total.
ld

#2644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

exliberal wrote:
dvije stvari brkas

pobjedu odnosi strana koja ima kvalitetne vojnike i oficire
koji posjeduju visok moral i zelju za borbom,bilo da se radi o odbrani ili napadu,ukoliko su jos uz to i ti vojnici jos doboro obuceni i dobro opremljeni i vode ih sposobni i posteni oficiri i postoji dobra koordinacija izmedju tih oficira i njihovih jedinica,ta strana ce odnijeti pobijedu
sve to je izrael imao u proslim ratovima i sve ovo arapi nisu imali,jer arapske vojske su bile rezimske vojske
i ne brkaj borbenost i sposobnost arapskog covjeka i arapa koji se bori u rezimskoj vojsci,jer iako zvuci apsurdno,ali je ogormna razlika
uzmi samo hizbullah,koji su arapi i usporedi kvalitetu njihovog borca sa bilo kojim drugim vojnikom bilo koje rezimske arapske vojske i cak da se radi i o njihovim spacijalnim jedinicama
ne mozes ih usporediti ni pod razno
hamasovi borci su poput hizbullahovih boraca,s tom razlikom sto nemaju sigurnu liniju snadbjevanja i to je njihova ahilova peta
da kojim slucajem hamas ima mogucnost snadbjavanja kao sto ima hizbullah,sigurno da ni jedan tenk idf-a nebi uspio da udje u oblast gaze
a kamoli da imaju savremeno protivavionsko naoruzanje i dalekometnu artiljeriju i vbr-ove,kao sto imaju armija u okruzenju
bogoljub

#2645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Iranski predsjednik Mahmud Ahmedinežad izjavio je danas da pojas Gaze prestavlja veliki poligon za civilizacijske eksperimente.
Na današnjem brifingu za domaće i strane novinare u Teheranu, predsjednik je ukazao na konsolidovanje narodnih redova u svijetu pred događajima u Gazi i naveo: ''Gaza je danas probni poligon za sve nas!''
Podsjećajući na cionistički poraz u 33-dnevnom ratu protiv Libana, Ahmedinežad je kazao:
''Zaposijedanje Bliskog istoka i Palestine, i ekonomska dominacija nad regionom i nad cijelim svijetom, želje su zapadnih sila koje se uvijek iznova suočavaju sa porazom. Neadekvatna politička i bezbjednosna konfiguracija međunarodne zajednice rezultirala je krizom u Gazi. Vijeće sigurnosti UN-a, koje je osnovano da bi štitilo međunarodnu bezbijednost i sprječavalo pojavu ratova, potpuno je zakazalo. To vijeće do sada je praktično reagovalo samo kada su bili ugroženi cionistički interesi.''
Iranski predsjednik je ovom prilikom posebno pohvalio zemlje koje su prekinule saradnju sa režimom okupatora Kudsa i naznačio da je prekid diplomatskih odnosa sa cionističkim režimom od strane regionalnih, arapskih i islamskih zemalja minimum koji narodi tih zemalja očekuju od svojih vlada.
2407

#2646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

osa wrote: to da moguće ne objavljuju točan broj poginulih bi čak i bilo normalno, ali sumnjam da je prevelik da bi to mogli zatajiti, izgleda da su oni ovaj put za razliku od avanture u libanonu dobro pripremili ovu kampanju u svkom pogledu tj. dovoljan broj vojnika i sredstava, dobar tajming, a i vjerovatno imaju i potporu za ovakvu akciju i to ne sano sad-a i zapada, i određen broj arapskih država prećutno odobrava ovu akciju ( danas se nisu uspjeli sastati jer nemaju 2/3 glasova arapske lige)

Prema izjavi jednog clana knesset-a, cionisti su se za ovu akciju spremali 8-9 mjeseci. Jos uz svu vojnu nadmoc i taktiku "sprzene zemlje" koju primjenjuju ne bi trebao cuditi mali broj zrtava idf-a.
osa wrote: čini mi se da nitko ne želi jači uticaj irana na tom prostoru, vidjeli su našto liči država i njene institucije na primjeru libanona i hizbole.
Majko moja, imao je ko i vdjeti ccc sve dupelizac do dupelizca majku im korumpiranu!
rado_vidjen

#2647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by rado_vidjen »

...i onda neko misli kad bi ovdje zapucalo da bi to neko sprijecio? UN mozda? jebe se sviju :x ovdje bi se ginulo a oni bi pravili globalna sijela, i toboz zabrinuto, deklemovali o "nedopustivim" zlocinama ovog ili onog.

fujj...da hoce vise taj smak svijeta
2407

#2648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

Veteran Jewish MP compares Israelis in Gaza to Nazis

Veteran Labour MP Sir Gerald Kaufman today compared the actions of Israeli troops in Gaza to the Nazis who forced his family to flee Poland.

During a Commons debate on the fighting in Gaza, he urged the Government to impose an arms embargo on Israel.

Sir Gerald, who was brought up as an orthodox Jew and Zionist, told MPs: "My grandmother was ill in bed when the Nazis came to her home town .. a German soldier shot her dead in her bed.
advertisement

"My grandmother did not die to provide cover for Israeli soldiers murdering Palestinian grandmothers in Gaza.

"The present Israeli government ruthlessly and cynically exploit the continuing guilt from gentiles over the slaughter of Jews in the Holocaust as justification for their murder of Palestinians."

He said the claim that large numbers of the Palestinian victims were militants "was the reply of the Nazi" and added: "I suppose the Jews fighting for their lives in the Warsaw ghetto could have been dismissed as militants."

The Manchester Gorton MP acknowledged that Hamas was a "deeply nasty organisation" but it was democratically elected and "is the only game in town".

Refusing to hold talks with Hamas was a "culpable error from which dreadful consequences have followed," he said.

Calling for an arms embargo, he said: "It is time for our Government to make clear to the Israeli government that its conduct and policies are unacceptable and to impose a total arms ban on Israel."

Sir Gerald added: "It is time for peace - but real peace, not the solution by conquest which is Israel's real goal but which is impossible for them to achieve.

"They are not simply war criminals, they are fools."
Izvor: The Herald
Bosanski_kralj

#2649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

A ljudi što bi volio 3.svj rat
fukara_tz

#2650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Palestinski student u Tuzli u kontaktu sa svojima u Gazi

Unazad tri sedmice bezbrižne telefonske razgovore i zahtjeve studenta da mu roditelji pošalju još novca devetnaestogodišnji Palestinac Hasan Qwaider zamijenio je pitanjima je li porodica još na broju. Za godinu boravka u Tuzli na studiju medicine Hasan je djelimično savladao bosanski ali o ratu u njegovom rodnom gradu teško govori.

Image

“ Sad možemo reći da nema ni hrane, ni struje.Nema dovoljno lijekova, nema doktora. Baš je teška situacija. U Gazi je više od 4000 ranjenih.
U Gazi su osim oca trgovca i majke domaćice ostali petorica braće i četiri sestre. I dok svjetske agencije izvještavaju da su trećina žrtava izraleske invazije na pojas Gaze djeca Hasan nam kaže da je prije tri dana poginuo i sin njegovog amidže.
„Mi stanujemo u centru Gaze. Danas sam čuo od prijatelja da su Izraleci došli do centra. Naša kuća puna je rodbine. Svi su došlii tu da se sakriju. Nemamo sklonište. Mi smo meta kad bombarduju.“

I dok se Hasan prisjeća kako je u polamilionskoj Gazi bilo kad je odatle otišao prošle godine najnovije agencijske vijesti kažu da je broj plestinskih žrtava više od 1000 dok je više od 5000 ljudi teško povrijeđeno. Na izraleskoj strani do sada je poginulo 13 osoba. Hasan Qwaider ipak kaže: „Ja se želim vratiti u domovinu .“

(Adelina Hadzic RTV TK)
Locked