Najbolji restoran u Sarajevu
- JThomas
#2626 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
u bocconeu se okrenuti ne možeš kako treba, a radi sjajno. on je meni lično s cijenama jedno 2013. izašao iz kategorije "može povremeno i za obrok na poslu" i ušao u kategoriju "stroga mahsuzija". ali jebiga, prolazim stalno i vidim da mu posao ništa nije opao, možda je i porastao iako su cijene za naše uslove sad baš povisoke. a prostor stvarno neuslovan za takve cijene.
- Nisrin
#2627 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije bas Sarajevo, ali da napisem za Sarajevski Belguk...znaci toliko je izvikan da sam ja zamisljala ne znam ti sta...malooo mjesto, ako dodjes BEZ REZERVACIJE- nigdje i ne pise da treba smjeste te u bezveze dio...cijene su dosta visoke, ali je hrana i jako ukusna, pa vrijedi...ima za djecu parkic, tu je i muzejcic...e onda, ono sto sve nas zanima- ona dio gdje su lezaljke i oni kreveti izmedju drveca - nema ulaska bez prethodne rezervacije!!! Glupost, a Arapima se guzica lize, nije nesto sto vrijedi otici vise puta, ali jednom svakako...
- Haris033
#2628 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Casa El Gitano na D. Malti jedan od boljih restorana u Sa 
- Nisrin
#2629 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Haris033 wrote:Casa El Gitano na D. Malti jedan od boljih restorana u Sa
dobri sendvici + pizze i ugodna fina atmosfera
- dobar osjecaj
#2630 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nekako čitajući i slušajući o iskustvima ljudi u zadnje vrijeme o šugi mene ne privlači sjediti ni ležati ni na kakvim javnim ležaljkama i krevetima koje može koristiti bilo ko o čijim higijenskim navikama ne znam ništa. Ni da se meni plati ne bi.Nisrin wrote:Nije bas Sarajevo, ali da napisem za Sarajevski Belguk...znaci toliko je izvikan da sam ja zamisljala ne znam ti sta...malooo mjesto, ako dodjes BEZ REZERVACIJE- nigdje i ne pise da treba smjeste te u bezveze dio...cijene su dosta visoke, ali je hrana i jako ukusna, pa vrijedi...ima za djecu parkic, tu je i muzejcic...e onda, ono sto sve nas zanima- ona dio gdje su lezaljke i oni kreveti izmedju drveca - nema ulaska bez prethodne rezervacije!!! Glupost, a Arapima se guzica lize, nije nesto sto vrijedi otici vise puta, ali jednom svakako...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2631 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
tako ti je u svakom sad restoranuNisrin wrote:Nije bas Sarajevo, ali da napisem za Sarajevski Belguk...znaci toliko je izvikan da sam ja zamisljala ne znam ti sta...malooo mjesto, ako dodjes BEZ REZERVACIJE- nigdje i ne pise da treba smjeste te u bezveze dio...cijene su dosta visoke, ali je hrana i jako ukusna, pa vrijedi...ima za djecu parkic, tu je i muzejcic...e onda, ono sto sve nas zanima- ona dio gdje su lezaljke i oni kreveti izmedju drveca - nema ulaska bez prethodne rezervacije!!! Glupost, a Arapima se guzica lize, nije nesto sto vrijedi otici vise puta, ali jednom svakako...
ako ima arap nema nikog drugog
smećarska posla
-
gurabija78
#2632 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
vadi ga lokacija pored dobre kuhinje...JThomas wrote:u bocconeu se okrenuti ne možeš kako treba, a radi sjajno. on je meni lično s cijenama jedno 2013. izašao iz kategorije "može povremeno i za obrok na poslu" i ušao u kategoriju "stroga mahsuzija". ali jebiga, prolazim stalno i vidim da mu posao ništa nije opao, možda je i porastao iako su cijene za naše uslove sad baš povisoke. a prostor stvarno neuslovan za takve cijene.
eno uveo puževe
biftek sendvič 17 KM
bio te neke 2013 8 KM....
- Nisrin
#2633 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dobar osjecaj wrote:Nekako čitajući i slušajući o iskustvima ljudi u zadnje vrijeme o šugi mene ne privlači sjediti ni ležati ni na kakvim javnim ležaljkama i krevetima koje može koristiti bilo ko o čijim higijenskim navikama ne znam ništa. Ni da se meni plati ne bi.Nisrin wrote:Nije bas Sarajevo, ali da napisem za Sarajevski Belguk...znaci toliko je izvikan da sam ja zamisljala ne znam ti sta...malooo mjesto, ako dodjes BEZ REZERVACIJE- nigdje i ne pise da treba smjeste te u bezveze dio...cijene su dosta visoke, ali je hrana i jako ukusna, pa vrijedi...ima za djecu parkic, tu je i muzejcic...e onda, ono sto sve nas zanima- ona dio gdje su lezaljke i oni kreveti izmedju drveca - nema ulaska bez prethodne rezervacije!!! Glupost, a Arapima se guzica lize, nije nesto sto vrijedi otici vise puta, ali jednom svakako...
Ista sam, i na moru ne volim lezaljke iz istog razloga...a kakva suga kod nas?
- dobar osjecaj
#2634 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa otvarao je nedavno lik temu na forumu u potrazi za kremama da se liječi od šuge, sumnjajući da je dobio u kafiću na željezničkoj. Ne znam koliko je realno da je mogao dobiti sjedeći na stolicama na kojima su sjedili ljudi koji imaju šugu ali sumnjao je na to kao izvor.Nisrin wrote: Ista sam, i na moru ne volim lezaljke iz istog razloga...a kakva suga kod nas?
- JThomas
#2635 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
kvalitet je stvarno dobar, i poznanstva. ljudi s lovom mahsuz dolaze, k'o hipnotisani, i plaćaju drage volje te cijene koje su ipak postale pobezobrazne, bez obzira na visok kvalitet. ne dolaze ni u boccone ni u "bivši pomodorino" nego kod fahre. bar je to moj utisak.gurabija78 wrote:vadi ga lokacija pored dobre kuhinje...JThomas wrote:u bocconeu se okrenuti ne možeš kako treba, a radi sjajno. on je meni lično s cijenama jedno 2013. izašao iz kategorije "može povremeno i za obrok na poslu" i ušao u kategoriju "stroga mahsuzija". ali jebiga, prolazim stalno i vidim da mu posao ništa nije opao, možda je i porastao iako su cijene za naše uslove sad baš povisoke. a prostor stvarno neuslovan za takve cijene.
eno uveo puževe![]()
biftek sendvič 17 KM![]()
i mislim da niko u gradu nema ni slične cijene u tako neuslovnom prostoru. ne mogu se sjetiti nikoga.
- duga puska
#2636 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Fahro je brand,dobar je i insan, inace najgalntnija osoba koju poznajem. Kuhar odličan. Znam pouzdano da od samog početka svaki racun kuca i da su mu se drugi ugostitelji smijali na tu činjenicuJThomas wrote:kvalitet je stvarno dobar, i poznanstva. ljudi s lovom mahsuz dolaze, k'o hipnotisani, i plaćaju drage volje te cijene koje su ipak postale pobezobrazne, bez obzira na visok kvalitet. ne dolaze ni u boccone ni u "bivši pomodorino" nego kod fahre. bar je to moj utisak.gurabija78 wrote:vadi ga lokacija pored dobre kuhinje...JThomas wrote:u bocconeu se okrenuti ne možeš kako treba, a radi sjajno. on je meni lično s cijenama jedno 2013. izašao iz kategorije "može povremeno i za obrok na poslu" i ušao u kategoriju "stroga mahsuzija". ali jebiga, prolazim stalno i vidim da mu posao ništa nije opao, možda je i porastao iako su cijene za naše uslove sad baš povisoke. a prostor stvarno neuslovan za takve cijene.
eno uveo puževe![]()
i mislim da niko u gradu nema ni slične cijene u tako neuslovnom prostoru. ne mogu se sjetiti nikoga.
- JThomas
#2637 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sve stoji. odem i dalje i ja. ali stvarno je malo otišlo daleko.
- duga puska
#2638 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nisam vala, sad nesto kontam, od proslog SFF-a ni bio na rucku/veceri kod Fahre.Par puta sam jutarnji sendvic omlatio, ali uvijek bude neko pa bude "daj meni, daj njima, neko meni brzinsku turu", pa nisam ni obracao paznju na cijene.Kod njega je fascinantna i kolicina rada koju licno upraznjava, a i na proslim poslovima (sto svojim, sto za nekoga), lik zna mjesecima raditi po 16 sati dnevno.Ali nezavisno od Fahre, mislim da bi se danas mogla poderati muckalica kod Ene 
- Nisrin
#2639 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svima su cijene otisle u tacku. Mrvica, Spazzio, ove francuske pekare, restorani od Zacina, Barhane, Cheersa, Metropolisa, Revolucije, Klope do svih drugih...za nas standard cijene su previsoke, vecina svakako ne moze ni priustiti...ali ko moze, priusti, nisu mu bitne cijene...bitan je valjda taj sendvic sa biftekom!!!
Ja dokle god radim i mogu, nije mi zao ako mi je ceif, ceif se placa...kad ne mognem i necu!
Sasvim razumijem da i oni moraju platiti prostor, rezije, poreze, radnike, sastojke itd...
Ja dokle god radim i mogu, nije mi zao ako mi je ceif, ceif se placa...kad ne mognem i necu!
Sasvim razumijem da i oni moraju platiti prostor, rezije, poreze, radnike, sastojke itd...
-
Naslovnica
#2640 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sendvič s biftekom 17KM kažete?
I dajete pare za TO?!
Po meni je bogohuljenje trpati biftek u štrucu.
Zna se kako se biftek jede, na tanjiru, krvnički krvav.
I dajete pare za TO?!
- wewa
#2641 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ImidzNaslovnica wrote:Sendvič s biftekom 17KM kažete?
I dajete pare za TO?!![]()
termicki obradjen tek toliko da ne bjezi s tanjira.
-
espn
#2642 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I onda kažu samo se meni dešava trovanje, evo u Srebreniku se otrovalo 70 ljudi hranom, epidemija.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-t ... /190830030
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-t ... /190830030
-
sivi911
#2643 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Klub Slovenaca

-
espn
#2644 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sve učestalije pojave masovnog trovanja u BiH: Ovo su savjeti građanima i ugostiteljima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-uce ... /190830052
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-uce ... /190830052
-
TRANCE
#2645 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nas su turisti uništili sa cijenama jer ih dođe 700 hiljada godišnje i normalno da vlasnici kafića i restorana gledaju da izvuku ekstra profit, a dobro dođe i sarajevskoj kvazi eliti da pokažu u mahali kako se ima i kako se može pucajući slike po društvenim mrežama iz restorana s divljim cijenama.Nisrin wrote:Svima su cijene otisle u tacku. Mrvica, Spazzio, ove francuske pekare, restorani od Zacina, Barhane, Cheersa, Metropolisa, Revolucije, Klope do svih drugih...za nas standard cijene su previsoke, vecina svakako ne moze ni priustiti...ali ko moze, priusti, nisu mu bitne cijene...bitan je valjda taj sendvic sa biftekom!!!
Nedavno sam se šokirao cijenama u Banja Luci: kafa 1 KM u napucanim kafićima gdje bi kod nas bila 2,5-3 KM, piva 2 KM, kod nas 4 KM, piletina u renomiranim restoranima 6-7 KM, kod nas 13-15 KM, junetina ili puretina 12-13 KM, kod nas 20-25 KM. Pri tome im prosječna plata 100 KM niža nego kod nas, a cijene duplo. Ali jbg. kod njih nema puno turista i kvazi elite da pumpaju cijene.
Sarajevo će za 10 godina kad bude 2-3 miliona turista godišnje biti kao Dubrovnik: uživat će vlasnici restorana, hotela i oni s nekoliko nekretnina, a domaća obična raja će teško moći i kafu priuštiti, da ne spominjem ručak u restoranu.
- Nisrin
#2646 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znaci, Barhana mi je oduvijek bila drago mjesto za pojesti piletinu sa zara i povrce ili pizzu, ali posto nemaju vise karticno placanje, iako je 2019. ne pada mi napamet da vise idem tamo! Ne nosi svako od nas 50KM sa sobom gdje god krene, danas je vrijeme kartica...
- Yenna
#2647 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Al je svegurabija78 wrote:vadi ga lokacija pored dobre kuhinje...JThomas wrote:u bocconeu se okrenuti ne možeš kako treba, a radi sjajno. on je meni lično s cijenama jedno 2013. izašao iz kategorije "može povremeno i za obrok na poslu" i ušao u kategoriju "stroga mahsuzija". ali jebiga, prolazim stalno i vidim da mu posao ništa nije opao, možda je i porastao iako su cijene za naše uslove sad baš povisoke. a prostor stvarno neuslovan za takve cijene.
eno uveo puževe![]()
- HowForWhom
#2648 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I meni je to totalno bezveze, a ima dosta restorana koji ne prihvataju karticu.Nisrin wrote:Znaci, Barhana mi je oduvijek bila drago mjesto za pojesti piletinu sa zara i povrce ili pizzu, ali posto nemaju vise karticno placanje, iako je 2019. ne pada mi napamet da vise idem tamo! Ne nosi svako od nas 50KM sa sobom gdje god krene, danas je vrijeme kartica...
Recimo i El Gitano.....
ali to je zbog marifetluka
- Dosadno mii
#2649 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Maslina je ok 
- Nisrin
#2650 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pitar_na_motoru wrote:I meni je to totalno bezveze, a ima dosta restorana koji ne prihvataju karticu.Nisrin wrote:Znaci, Barhana mi je oduvijek bila drago mjesto za pojesti piletinu sa zara i povrce ili pizzu, ali posto nemaju vise karticno placanje, iako je 2019. ne pada mi napamet da vise idem tamo! Ne nosi svako od nas 50KM sa sobom gdje god krene, danas je vrijeme kartica...
Recimo i El Gitano.....
ali to je zbog marifetluka
Pa prosli put u Barhani uredno karticom platili i sad mi zafalilo 8KM kesa i morali radi toga ici do bankomata, srecom bilo lijepo vrijeme i u blizini imam ATM...Vjerovatno jer je sezona pa je pitanje i koliko su im racuni ispravni, mute li sta itd...
Dobra je pizza i u El Gitanu, moze proci..u Maslini usluga i hrsana se toliko pokvarila...nikad vise tamo krociti necemo!
Pitam konobara razliku izmedju WOKova, kaze "zacini"..cuj zacini hahaha