FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
HARISF

#2626 Re: FK Zeljeznicar

Post by HARISF »

* Šampioni Premijer lige BiH: 3

1997/1998, 2000/2001, 2001/2002

* Osvajači kupa BiH: 3

1999/2000, 2000/2001, 2002/2003

* Osvajači Super kupa BiH: 3

1998., 2000., 2001.

* Šampion Jugoslavije: 1

1971/1972
FK ZELJEZNICAR
Last edited by HARISF on 05/08/2009 23:16, edited 1 time in total.
Nacelnik

#2627 Re: FK Zeljeznicar

Post by Nacelnik »

Bijeli_sa wrote:
perke wrote:pa valjda po broju trofeja :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jes jes................haj malo na provjeru informacija pa se vrati da nastavimo..... :D

e moji strunfovi
Nije struNfovi nego strumfovi piCo (piTo)!!!!1 :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
HARISF

#2628 Re: FK Zeljeznicar

Post by HARISF »

* Šampioni Premijer lige BiH: 1

2006/2007

* Osvajači kupa BiH: 4

1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005

* Osvajači Super Kupa BiH: 1

1996/1997

* Šampioni Prve Lige BiH: 1

1998/1999 1

* Šampion Jugoslavije: 2

1966/1967, 1984/1985
NANAJVO
perke

#2629 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

bijeli, jesi uspio sabrati? treba li pomoc?

:D
perke

#2630 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

ćiro wrote:
HARISF wrote:* Šampioni Premijer lige BiH: 3

1997/1998, 2000/2001, 2001/2002

* Osvajači kupa BiH: 3

1999/2000, 2000/2001, 2002/2003

* Osvajači Super kupa BiH: 3

1998., 2000., 2001.

* Šampion Jugoslavije: 1

1971/1972
FK ZELJEZNICAR
Samo me zanima kako ste kao osmoplasirani igrali super kup, a kup date sezone osvojila Bosna Visoko? :run:
Dodaj još koji trofej, po mogućnosti evropski. Možda za učešće u 1/2 finalu UEFA kupa.

idi umij se malo, jel' te to toliko nervoza spucala da si poceo bulazniti
Osvajac Kup-a BiH 2000.godine

Moglo bi se reci da je ovo bila godina koja je oznacavala pocetak jedne nove ere u historiji FK Zeljeznicar. Rezultatski, ostace ubiljezeno da je Zeljeznicar osvojio Kup Bosne i Hercegovine, pobjedom u finalnom liga takmicenju sa visockom Bosnom i Slobodom. Zeljeznicar je veci dio sezone bio na vodecem mjestu lige. Ipak, u posljednjem kolu, prvo mjesto je ustupio Jedinstvu iz Bihaca, ali je i to bilo dovoljno za nastup u doigravanju za sampiona sa klubovima iz Zapadne Hercegovine.

Igranje na dva fronta, i to svaki drugi dan, moralo je dovesti do umora i popustanja u jednom takmicenju. Na kraju je osvojen kup, sto je omogucilo ponovni nastup u Super kupu. Krajem godine i pocetkom naredne su odigrane dvije utakmice sa ekipom Brotnja (sampion 2000. godine). Rezultat od 0:0 u Citluku, te 3:1 na Grbavici je bilo dovoljno za jos jedan trofej.
2000/2001 - Prva dupla kruna

U maratonskom prvenstvu, u kojem su odigrana cak 42. kola, Zeljeznicar je na velicansten nacin dosao do jos jedne titule sampiona Bosne i Hercegovine. Ubjedljivo je osvojio prvo mjesto na tabeli, uz impresivnu gol-razliku 113:38. Medjutim, pocetkom proljetnog dijela nije sve izgledalo tako sjajno. Zeljo je zapao u krizu, a sve je rezultiralo smjenom trenera. Dinu Djurbuzovica je zamijenio dotadasnji trener juniora Amar Osim. Mnogi su bili skepticni, ali ono sto se desilo svega nekoliko dana kasnije, sve je razuvjerilo. Na Kosevu je sa 3:0 pregazeno zahuktano Sarajevo, ali iznad svega su svi bili zadovoljni zbog nacina na koji je taj rezultat ostvaren.

Zeljeznicar je pokazao da je zrela ekipa, sa nekoliko sjajnih pojedinaca, medju kojima i kapiten Dzalaludin Muharemovic, koji je osvojio titulu najboljeg strijelca. Na drugoj strani, Zeljeznicar je dosao i do finala Kupa Bosne i Hercegovine gdje su nas jos jednom cekale komsije. U uzbudljivoj i nadasve kvalitetnoj utakmici, Sarajevo je dva puta vodilo, a Zeljeznicar golovima Alihodzica stizao. Konacno, Muharemovic je donio pobjedu Zeljeznicaru rezultatom 3:2.

U toj generaciji su nastupali: Kruzik, Guso, Biscevic, Mulaosmanovic, Kurt, Mulalic, Alihodzic, Adzem, Beslija, Zeric, Muratovic, Muharemovic, Joldic, Garcevic, Kunic, Zubanovic, Fatic, Mesic, Sabic, Ihtijarevic, Radonja, Burek, Prepoli, Holjan…
Last edited by perke on 05/08/2009 23:42, edited 1 time in total.
perke

#2631 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

ćiro wrote:Pa da vidim protiv koga ste osvojili treći super kup, jedan je bio protiv Sarajeva, drugi protiv Brotnja, a treći?
ti fakat veze nemas

pa nismo ga mogli sami sa sobom igrati :D one godine kad smo uzeli duplu krunu

evo malo se obrazuj, sramota je da tako nastupas
Super kup je utakmica koju Nogometni/Fudbalski savez BiH organizuje kao uvod u novu sezonu. Tradicionalno utakmicu Super kupa igraju osvajač Kupa BiH i aktuelni šampion Premijer lige. Zbog slabe zainteresovanosti timova i gledalaca, teškoća u pronalasku termina, priprema i evropskih utakmica koje šampion i osvajač Kupa igraju na samom početku sezone Super kup se često odgađao do zimske pauze, a od 2000. godine nije odigrana nijedna utakmica. Iz tog razloga Super kup je igran četiri puta, a tri titule je osvojio Željezničar. Pored Željezničara, po jednu titulu osvajača Super kupa imaju Sarajevo i Bosna iz Visokog.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Super_kup_ ... ercegovine
Bijeli_sa

#2632 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

:D :D :D :D :D :D haj sad pogledajte koliko sarajevo ima trofeja pa se vratite ponovo da nastavimo......

biti zeljovac, neprocjenjivo.... :D
nikad_izvini

#2633 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

ćiro wrote:Pa da vidim protiv koga ste osvojili treći super kup, jedan je bio protiv Sarajeva, drugi protiv Brotnja, a treći?
Ćiro, mama te zove, pojedi koju bananu, od toga ti rastu uši da bolje čuješ i budeš pametniji :dance:
perke

#2634 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Ciro ba smijesan si, vrati se kad se uozbiljis malo... ustvari, ne moras :D nikako :lol:
Baltazar_khan

#2635 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

perke wrote:Ciro ba smijesan si, vrati se kad se uozbiljis malo... ustvari, ne moras :D nikako :lol:
Delegat, kad je zadnji put smeljo digo` neki trofej?
donBeton

#2636 Re: FK Zeljeznicar

Post by donBeton »

Neću kupiti (polu)godišnju kartu. Kao i uvijek do sada nekako mi je draže davati svake subote po 5KM i još čuvam sve te ulaznice.
Pa onda razmišljam koja je ovo navlakuša: Klub očito ima više koristi ako napuni stadion običnim ulaznicama nego godišnjim. Ali, sa godišnjim ulaznicama oni su stavili lovu u đep, dok bi morali pokazati igru i rezultate da bi napunili stadion sa kupovinom onih običnih. Lakše im je ovako stvoriti euforiju na početku mjesec dana i uzet pare. Neka, mislim da je i to pozitivno i koristi klubu, ali bojim se da je njihov cilj ove sezone jeste prodati što više tih ulaznica a ne napraviti dobar rezultat. Tako da, ako uspiju prodati veliki broj na početku bojim se da stanu. Vjerujem Amaru i nadam se da se takvo šta neće dogoditi, a ionako mi se on čini pomalo distanciran od ove sve priče. Uglavnom, pozitivno je to što klub zarađuje, kao i to što će biti više ljudi na Jugu, ali volio bih da to ne znači suprotno na terenu po ustaljenom običaju.

PS. dino84, jesil ono ti u devetoj epizodi? :D
nikad_izvini

#2637 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Baltazar_khan wrote:
perke wrote:Ciro ba smijesan si, vrati se kad se uozbiljis malo... ustvari, ne moras :D nikako :lol:
Delegat, kad je zadnji put smeljo digo` neki trofej?
Udbaš, kakve to veze ima sa pričom. Da su njanje igrale onako kako je Željo igrao prošlih sedam sezona ti bi bio vatreni navijač Olimpika il ne bi pratio fudbal. To vam je krvi valja, prelivode :dance:
Od Torpeda do njanjajeva.
Baltazar_khan

#2638 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

nikad_izvini wrote: Udbaš, kakve to veze ima sa pričom. Da su njanje igrale onako kako je Željo igrao prošlih sedam sezona ti bi bio vatreni navijač Olimpika il ne bi pratio fudbal. To vam je krvi valja, prelivode :dance:
Niđe veze, za tim se navija i kad pada na najniže grane, ali hvala bogu pa je bordo tim stabilan, nije pao na taj nivo kao vi, da slavite gostujuću pobjedu ko da ste titulu digli :lol:
Adi_vp

#2639 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Nisu mi jasni navijaci Sarajeva sekunde jedne..Nadam se da bodre svoj klub ovako kao sto bodre temu o F.K.Zeljeznicaru.Dok je njih imacemo ovdje jos stranica i stranica.Hvala vam na podrsci.Toliko :-D
nikad_izvini

#2640 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Baltazar_khan wrote:
nikad_izvini wrote: Udbaš, kakve to veze ima sa pričom. Da su njanje igrale onako kako je Željo igrao prošlih sedam sezona ti bi bio vatreni navijač Olimpika il ne bi pratio fudbal. To vam je krvi valja, prelivode :dance:
Niđe veze, za tim se navija i kad pada na najniže grane, ali hvala bogu pa je bordo tim stabilan, nije pao na taj nivo kao vi, da slavite gostujuću pobjedu ko da ste titulu digli :lol:
I dođe vas na ligašku utakmicu protiv Slobode manje nego nas protiv Olimpika ;-) Naslušao sam se takve stabilnosti, loša sezona i ne prate fudbal.
PS šta će tek biti kad zaigramo dobro. Sjeti se ko je bježao sa stadiona. Mi kad haramo, baš haramo i na terenu i na tribinama. Ne sjećaš se pjesmica koje su se prolamale Koševom, i .ebemo i .aramo 5 godina Sarajvo..............tišina nam je bila suparnik. Vi nama to niste baš radili. Jal si mlađahan jal se praviš blesav
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2641 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

ćiro wrote:Ko pokaže sliku trećeg pehara super kupa FK(NK) Željezničar ili sam pehar dobija nagradu od milion eura.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kad si vidio da se klub takmici protiv samog sebe.Jebi ga kad osvojis oboje a sto se vama nije desilo a tesko i da hoce onda si automatski osvajac super kupa. Ali jebo super kup i bez toga superkupa 2000 isti smo po broju titula. Medjutim ima jedan interesantan podatak koji recimo je jako bitan a to je da je Sarajevo zadnji put prije Zelje na UEFA Team Ranking Listi bilo 1985 godine. I sljedeci put ce biti 2010 sto automatski pokazuje koliko je Sarajevo manji i neuspjesniji klub od Zelje. Naravno sve to je zahvaljujuci upravo fenomenalnom uspjehu Zelje upravo u toj sezonu kad je ostvario ono fantasticno polufinale sto je navijace FK Sarajeva samo naucna fantastika.
Dakle matematicki gledano Zeljo odigra dvije sezone i onda sto se vas tice miran je sljedecih minimalno 10-tak. Ali sreca pa u Sarajevu postoji makar jedan klub koji je u stanju da napuni dupke stadion AF.I to je za vas SF.
Dakle da sumiramo Zeljo - Sarajevo u BiH sveukupno tu negdje da kazem bare-bare, Zeljo - Sarajevo sto se tice Evrope 25 godina je stvarno puno.
Ali bez obzira na sve to ja vam zelim sutra jednu lijepu fudbalsku vece i pobjedu protiv Helsinburga jer ste vi predstavnici iz BiH a ja druge zemlje nemam. Naravno kao i do sada sto se tice nase lige od srca vam zelim da ispadnete.
I stvarno nije mi jasno zar vam je Zeljo tolika nocna mora da morate da visite na ovoj temi koja se zove "FK Zeljeznicar". Pa jest doduse ovdje se zna da se radi o fudbalskom\nogometnom klubu a na vasoj temi ne znas da li se pise o gradu Sarajevu ili nekom tamo provincijskom fudbalskom\nogometnom klubu.
pOZz

#2642 Re: FK Zeljeznicar

Post by pOZz »

hrasno38 wrote:Jebi ga kad osvojis oboje a sto se vama nije desilo a tesko i da hoce onda si automatski osvajac super kupa.
Jel' to ti Žujo rek'o? :lol:

željezničarska politika... 8-)
LSD

#2643 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

pOZz wrote:
hrasno38 wrote:Jebi ga kad osvojis oboje a sto se vama nije desilo a tesko i da hoce onda si automatski osvajac super kupa.
Jel' to ti Žujo rek'o? :lol:

željezničarska politika... 8-)
hahaha kako si samo otkacen...grohotom se smijemo hohoho :lol: :lol:
misolino

#2644 Re: FK Zeljeznicar

Post by misolino »

Kako sta samo čvaknuti,od historije se ne zivi,gdje ste ovih godina,titule vam osvajaju,zrinjski,leotar,siroki brijeg...Onda, :bih: okrenite se ovoj i idućim sezonama u nadi da će te osvojiti titulu BiH... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Utic

#2645 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utic »

Zanimljiva tema... ali zar navijaci MANJEG sarajevskog premjerligasa nemaju svoj podforum? Ja sam tu novi, pa me zivo interesuje? :D
Ustvari, znam... njima je cast da mogu pisati na nasem podforumu, jer to sto smo mi oni nikada nece biti.
O istoriji klubova ne treba raspravljati. Ne treba ulaziti u nebulouzne rasprave sa frustriranim navijacima koji imaju kompleks nize vrijednosti, sve se zna... mali uvijek ostaju mali!
Vidimo se na sirokom (naglasak je "NA")... 8-)
delightful

#2646 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

sljedeci provokator ce biti baniran. i onaj ko odgovori na provokaciju. hvala.
al_akhisari

#2647 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

ćiro wrote:Ko pokaže sliku trećeg pehara super kupa FK(NK) Željezničar ili sam pehar dobija nagradu od milion eura.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Drago dijete...Odakle samo crpis energiju, za konstantno blamiranje...Ucini dobro djelo, ostavi se ove teme...ucinit ces uslugu nama, a i sebi... :thumbup:
delightful

#2648 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

alaksisari opomena pred ban.
ovo upozorenje gore je vise nego ozbiljno.
vratite se na temu ili ce se zakljucati.
elSaik

#2649 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Jug, 500+ sezonskih!
Post Reply