English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2626 Re: English Premier League
Ha, ha, ha
Bash me zanimaju te cinjenice do sudnjeg dana. Nema tih cinjenica koje mogu promjeniti moje misljenje koje se zasniva na svakodnevnom gledanju utakmica Liverpoola.
Npr, dodje nekakav Reading (medju posljednjim u drugoj ligi) i na Anfieldu Liverpool njima za 120min igre haman sanse ne napravi.
Reci jedan ozbiljan argument ili cinjenicu koja mi dokazuje neku nadu da ce Liverpool za godinu-dvije osvojiti PL?
Jedino sto se meni svidja kod rafe je nacin pripreme i utakmice u fazi ispadanja (kada se igraju dvije utakmice), a sve ostalo dno dna
Bash me zanimaju te cinjenice do sudnjeg dana. Nema tih cinjenica koje mogu promjeniti moje misljenje koje se zasniva na svakodnevnom gledanju utakmica Liverpoola.
Npr, dodje nekakav Reading (medju posljednjim u drugoj ligi) i na Anfieldu Liverpool njima za 120min igre haman sanse ne napravi.
Reci jedan ozbiljan argument ili cinjenicu koja mi dokazuje neku nadu da ce Liverpool za godinu-dvije osvojiti PL?
Jedino sto se meni svidja kod rafe je nacin pripreme i utakmice u fazi ispadanja (kada se igraju dvije utakmice), a sve ostalo dno dna
- rado_vidjen
#2627 Re: English Premier League
Raffa Benitez ima moju apsulutnu podrsku!
- cyprus
#2628 Re: English Premier League
Upadne li L'pool opet na 4. poziciju ja prestajem pratit engleski fudbal

- vaučer
#2629 Re: English Premier League
Slažem se, očajna utakmica. Liverpool ispada od drugoligaša u FA kupu je pouzdan znak da je nešto debelo u kurcu s tom ekipom i njenim trenerom.Admir_1984 wrote:Npr, dodje nekakav Reading (medju posljednjim u drugoj ligi) i na Anfieldu Liverpool njima za 120min igre haman sanse ne napravi.
Najbolje da United odmah odustane od daljnjeg natjecanja, oni su ipak ispali od trećeligaša.
86 bodova, superiorna gol razlika, drugo mjesto.
Jes vala, otpusti trenera nakon takve sezone, 'ta će on i tako to.
Sam si rekao 'nema činjenica koje će promjeniti tvoje mišljenje'.
Ja svoje mišljenje formiram na osnovu činjenica, ne obrnuto.
O Benitezu ne razmišljam emocijama nego činjenicama, a malo sam bolje od tebe upućen u stanje u klubu pa valjda i to ima svog udjela. Držati klub kontinuirano iznad razine na kojoj objektivno jeste gledajući plaće igrača i ulaganja meni govori da je čovjek na mjestu i da zna što radi. Ti imaš pravo na svoje priče i pričice ali one nažalost nemaju nikakve veze sa stvarnim životom i realnošću Liverpool FC-a.
- Admir_1984
#2630 Re: English Premier League
Jaka utjeha nema sta, a Manchester ce najvjerovatnije ove godine preteci Liverpool po broju titula.vaučer wrote:Slažem se, očajna utakmica. Liverpool ispada od drugoligaša u FA kupu je pouzdan znak da je nešto debelo u kurcu s tom ekipom i njenim trenerom.Admir_1984 wrote:Npr, dodje nekakav Reading (medju posljednjim u drugoj ligi) i na Anfieldu Liverpool njima za 120min igre haman sanse ne napravi.
Najbolje da United odmah odustane od daljnjeg natjecanja, oni su ipak ispali od trećeligaša.
86 bodova, superiorna gol razlika, drugo mjesto.
Jes vala, otpusti trenera nakon takve sezone, 'ta će on i tako to.
Sam si rekao 'nema činjenica koje će promjeniti tvoje mišljenje'.
Ja svoje mišljenje formiram na osnovu činjenica, ne obrnuto.
O Benitezu ne razmišljam emocijama nego činjenicama, a malo sam bolje od tebe upućen u stanje u klubu pa valjda i to ima svog udjela. Držati klub kontinuirano iznad razine na kojoj objektivno jeste gledajući plaće igrača i ulaganja meni govori da je čovjek na mjestu i da zna što radi. Ti imaš pravo na svoje priče i pričice ali one nažalost nemaju nikakve veze sa stvarnim životom i realnošću Liverpool FC-a.
Leeds je izbacio Manchestera, ali je Manchester u toj utakmici imao prilika kao Liverpool u jedno 5 kola engleske lige.
Zasto Mancsheter i Chelesea redovno deru drugorazredne ekipe? Zato sto igraju napadacki fudbal
Zasto Liverpool sanse ne moze napraviti? Zato sto trener postavi taktiku da na neku srecu da gol, a ak ne da, moli Boga da ne primi gol. To je sva poenta taktike rafe beniteza.
Zivi bili pa vidjeli hoce li ikada osvojiti ligu
-
krusty
#2631 Re: English Premier League
cyprus wrote:Upadne li L'pool opet na 4. poziciju ja prestajem pratit engleski fudbal![]()
a sto ne bi ?
ko ce to biti 4ti, da nece mozda ona aston villa sa onim smijesnim trenerom, isti george costanza iz seinfelda
- fosil
#2632 Re: English Premier League
Taj smijesni trener ce preuzeti ManU kad SAF ode u mirovinu.krusty wrote:cyprus wrote:Upadne li L'pool opet na 4. poziciju ja prestajem pratit engleski fudbal![]()
a sto ne bi ?
ko ce to biti 4ti, da nece mozda ona aston villa sa onim smijesnim trenerom, isti george costanza iz seinfelda
- cyprus
#2633 Re: English Premier League
Zato što su MCity, AVilla i Totenham igrama ove godine više zaslužili to mjestokrusty wrote:cyprus wrote:Upadne li L'pool opet na 4. poziciju ja prestajem pratit engleski fudbal![]()
a sto ne bi ?
- vaučer
#2634 Re: English Premier League
fosil wrote:Taj smijesni trener ce preuzeti ManU kad SAF ode u mirovinu.
David Moyes se ne bi složio, on ipak sanja tu poziciju svaki dan.
- alijagoro
#2635 Re: English Premier League
Ne gledam nesto Liverpul ali imali ista od onog Akvilanija ili se jos prilagodzava,jel ide na bolje njegova forma ili...
- ultima_palabra
#2636 Re: English Premier League
Ako tako misliš o njemu, šta je onda Wenger?vaučer wrote:Držati klub kontinuirano iznad razine na kojoj objektivno jeste gledajući plaće igrača i ulaganja meni govori da je čovjek na mjestu i da zna što radi.
Inače, navijači Liverpoola koje ja znam, mole Boga da Rafa ode. Dosta raje je zavoljelo njihov fudbal iz 70-ih i 80-ih, a ne sviđa im se ovo što sad igraju.
- Better Man
#2637 Re: English Premier League
Grupa zvana Crveni vitezovi sprema ponudu tešku milijardu funti da otkupi Manchester United od amerikanaca. Crvene vitezove čine ugledni i bogati biznismeni koji su teški navijači Manchestera. Ako bi se to desilo, klub bi bio u vlasništvu navijača, što su isti uvijek i htjeli.
- vaučer
#2638 Re: English Premier League
Čitam na Timesu danas da je ponuda oko 1,5 bn funti.Better Man wrote:Grupa zvana Crveni vitezovi sprema ponudu tešku milijardu funti da otkupi Manchester United od amerikanaca. Crvene vitezove čine ugledni i bogati biznismeni koji su teški navijači Manchestera. Ako bi se to desilo, klub bi bio u vlasništvu navijača, što su isti uvijek i htjeli.
Svejedno teško da će uspijeti, bez obzira na neupitan pritisak javnosti koji će postajati sve jači.
Glazeri znaju gdje su zabili kandže a kako su kupili klub na način na koji jesu, nemaju nikakvog razloga da ga prodaju za išta manje od suludo pretjerane ponude. Naime za neupućene i MUFC a i LFC su kupljeni praksom koja je u Americi npr zabranjena zakonom. Glazeri kao i Hicks i Gillett kod Liverpoola su majstori takvog poslovanja.
Takozvani 'leveraged buyout' podrazumijeva da se financijski zdrav klub (ili šta već drugo) kupi masivnim kreditom koji se prebaci na leđa tog istog kluba kao dug.Dakle Manchester United i Liverpool su u formalnom ropstvu. Klubovi otplaćuju kredit kojim su kupljeni, ni funta čistog vlasničkog novca nije uložena a rate kredita se otplaćuju od profita samog kluba dok je glavnica zapisana kao dug. Naivnost i bahatost prijašnjih vlasnika ovih klubova je učinila svoje (u oba slučaja su poletili za nominalno višim ponudama amerikanaca), a rupe u zakonu su maksimalno iskorištene i danas je situacija takva kakva je.
Liverpool je već nategnut do maksimuma i ništa od zarađenog novca se ne ulaže u klub ili u nove igrače (da ne spominjem novi stadion), a Manchester samo izuzetnom uspijehu (Fergusonu) i puno većoj zaradi od karata ima zahvaliti što još nije doveden do točke pucanja. Ali ta točka se približava a tko misli da nije nek se zapita gdje su novci od prodaje C. Ronalda.
Približavanjem ljeta će se klupko početi rasplitati. Vlasnici Liverpoola su pod velikim pritiskom banaka da pronađu investitora u klub prije 7og mjeseca, što se pokazuje vrlo teškim zadatkom (jer su gramzive pizde koje i dalje žele basnoslovno zaraditi), a Glazeri će sve jače biti pod udarom medija glede Manchestera i pitanje je koliko dugo će htjeti trpiti tu situaciju koja je vrlo loša za posao.
-
Kimi_BXL
#2639 Re: English Premier League
Da vidimo sta moze Arsenal danas protiv Burnly-a. Ako pobjede ukljucuju se u borbu za naslov i prave pritisak na Man i Chelsea koji nemaju vise pravo na gresku.
- studeni76
#2641 Re: English Premier League
Joj ovog Bendtnera,pa zar ovaj moze imat mjesto u Arsenalu.Gospodin Promasaj 
- rado_vidjen
#2642 Re: English Premier League
Bilmez
Kad se sve sabere i oduzme i pristrasnost na stranu, Arsenal bi bio najbolja sredina za Dzeku.
ali avaj
Kad se sve sabere i oduzme i pristrasnost na stranu, Arsenal bi bio najbolja sredina za Dzeku.
ali avaj
-
LSD
#2643 Re: English Premier League
Bendtner mi je pojeo živce
a evo sad to radi i Eduardo.
Samo da je završiti utakmicu i da se ovi promašaji ne kazne.
Samo da je završiti utakmicu i da se ovi promašaji ne kazne.
- studeni76
#2644 Re: English Premier League
Eto nisu placeni promashaji.Ma vrijeme je da mijenjaju vrh napada
-
Bordolini
#2645 Re: English Premier League
3 boda
, Bendtner
malo pritiska chelziju i unitedu nije na odmet
malo pritiska chelziju i unitedu nije na odmet
- Better Man
#2646 Re: English Premier League
Legenda Paul Scholes pogodio za nova 3 boda!
- ultima_palabra
#2647 Re: English Premier League
Sjo Bendtnera
Valjda će zabit kad bude trebalo 
-
krusty
#2648 Re: English Premier League
fosil wrote: Taj smijesni trener ce preuzeti ManU kad SAF ode u mirovinu.
cyprus wrote: Zato što su MCity, AVilla i Totenham igrama ove godine više zaslužili to mjesto
zasluzili ? to je jako subjektivno...
Arsenal je onda zasluzio titulu zato sto igraju sigurno najljepse u Premier ligi, ali to se ne pika
ajd salu na stranu, ta Villa i Tottenham i nekako, ali City ??? ma daj pa oni u 3 utakmice ne mogu da pobijede Stoke City hahaha koliko puta kuci nisu mogli pobijediti Bolton Burnley i ostale slabije ekipe... City je cirkus od ekipe unatnoc svim pojacanjima... jednu tekmu super odigraju i onda idu 3 lose i tako... e takve ekipe ne igraju u LP
-
BadBoy
#2649 Re: English Premier League
vaučer wrote:fosil wrote:Taj smijesni trener ce preuzeti ManU kad SAF ode u mirovinu.
David Moyes se ne bi složio, on ipak sanja tu poziciju svaki dan.
To bi bila najbolja opcija, a i pokazao je i Man U i Chelsea-u da zna šta radi.
- Admir_1984
#2650 Re: English Premier League
Strasan Liverpool
Gdje onaj sto tvrdi da Rafa pravi tim za buducu dominaciju i da do sudnjeg dana ima neoborive cinjenice za to
Tugo moja
Tugo moja