HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
O'zone
Globalni moderator

#2626 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Ma gdje sad nađošte Happy tv :?
zlatandr

#2627 Re: HS kablovska

Post by zlatandr »

AfromMann wrote:
kojeime wrote:Koliko ja vidim, ovdje je najveca frka sport. Ima li Arena, sto nema Sportklub... Kao da u zivotu ne postoji nista drugo osim spota.
Radio bir,saudija ili tv amna?
Meni vec par dana nema tv Amne, nije da mi ne nedostaje, al jesu li nam i to ukinuli :-D
zonbirile

#2628 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

kada bi Enes onako uživo pričao o telemachu
kojeime

#2629 Re: HS kablovska

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 17:27, edited 1 time in total.
johntra

#2630 Re: HS kablovska

Post by johntra »

AfromMann wrote:
johntra wrote:Ja se samo pitam koji je to dobar sportski sadžaj na HRT2, a da ga mi ne možemo pratiti na ostalim kanalima? Vaterpolo? Hrvatska nogometna liga? Hrvatska košarka?
Budimo realni, HRT 2 ove godine od sporta nema ništa interesatno što već nemamo na Eurosportu ili domaćim kanalima...nema više formule, skijanje gledamo na BHT-u, Ligu prvaka isto, Euroliga u fudbalu na OBN-u, F1 na BHT-u (nadam se)...SportKlub je jedine Enesov nedostatak, ali polako, gubljenjem pretplatnika i to će doći na svoje...
svi nešto serete po HS-u, a isti racku je i digitalni signal kod ostalih kablovskih operatera...BH Telecom i Logosoft je nešto drugo, jer je na Logou slika fakat ko mlijeko, a i zvuk...doduše, njih ne svrstavamo u kablovske operatere...
makar na hrt imaju kvalitetnije komentatore i emisije prije i poslije lige prvaka,skijanja i vaterpola a ne mucavci sa bht-a i kartonski studiji sa nevidjenim strucnjacima ala M.Konjic i Nikola Nikic!Na rasporedu analogije i dalje stoji sportklub ko ovdje koga pravi ludim Enese?!
Koji stručnjaci??Pa pola kvalitetnog kadra sa HRT-a je prebjeglo na Arenu, rasipa im se sportska redakcija, nemaju love...to posebno dokazuje sve slabiji sportski program ove televizije...a to što BHT ima konjske komentatore i kartonske studije, nije do HS-a, ljubi te Enes!
johntra

#2631 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Lud i ponosan wrote: Da smo osudjeni samo na BH kanale ne bi nista gledali. 1 utakmica sedmicno Engleske lige, Spanske i Italijanske nema nikako... Tenis ne smijem ni da spominjem, bas kao i kosarkasku Evroligu. Sva sreca pa imam Super TV, no i pored njega zadrzao sam CS, tako da gledam sta pozelim i nije nista zatamnjeno.
I da, LOL IPTV je daleko bez konkurencije po kvalitetu, to je istina.
Tenis ima na Eurosportu, engleska liga nije Enesov problem, nego problem debila sa BHT-a...Euroligu u košarci prati pet posto bh. stanovništva, isto kao neke druge sportove...
Jokericious

#2632 Re: HS kablovska

Post by Jokericious »

Jedno pitanje:

Imam analognu HS kablovsku kao i njihov internet. Sada kako su uveli ove nove pakete zajedno naplacuju analognu, digitalnu i internet. Jel ih trebam zvati da mi prikopcaju digitalnu?
johntra

#2633 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Lud i ponosan wrote:^^

Vidis li ti sta sam ja uopste napisao gore?
Vidim šta si napisao i najveći problem jeste manjak sporta...u mom prvom postu je objašnjenje toga i kao glavni argument odbrane ne navodim samo BHT, već i ostale kanale koji puštaju sport...ipak, državna TV ima solidan sportski program, naravno ne top kao ostali sportski kanali..fali vam svima Sportklub, a osim Premier lige, ja na tom kanalu ne vidim ništa što ne bi mogao pogledati na ostalim kanalima, a to sam i objasnio...
steeL'

#2634 Re: HS kablovska

Post by steeL' »

ee ljudii ev nest kontam i nisam skonto :P heh
ee vako, imam Internet i K TV i to placam 25 + 11.5 = 36.5 , e sad kad bi prikljucio digitalnu koliko bih placao ??

jel 25 + 13.5 = 38.5 il jos + kablovskaa od 11.5??
spree

#2635 Re: HS kablovska

Post by spree »

koji su ovo moroni. ne znam koliko sati je proslo od zavrsetka utakmica LP., a jos uvijek nema signala nove tv. :x :x :x
Najamnik

#2636 Re: HS kablovska

Post by Najamnik »

Pozdrav. Treba mi savjet ako moze da se ne zalijecem :)
Prije pola godine sam mislio uvesti digitalnu tv kod sebe (Socijalno dio grada) i ali sam odustao jer me BH Telecom tj moja TV nervira sa sadrzajem i cijenom a druga opcija bila je HS (ciju kablovsku imam i ok mi je sem sto nema Sport kluba). Onda sam malo po forumima vidio da je HS bezveze, da internet im je katastrofa, risiver za digitalu jos gori , da cesto ledi ili je slika losa ili .... sve lose inace. Odlucio da sacekam malo pa da Logosoft uvede instalacije u moju zgradu ali do danas a i u blizoj buducnosti Logosoft nazalost nece kablove provlaciti u mom dijelu a pa opet razmisljam o HS-u? Citam malo po forumima da su sad popravili kvalitet slike izbacivanjem risivera a ubacivanjem modula. Dakle zanima me isplati li se uzeti taj KID paket, (mislio sam Kid 3 + HBO i Arena sve) sto se tice pouzdanosti? Ne bi da moram svaki drugi dan traziti kanale, interent da mi puca svako malo i sl. Nije problem mi dati koju marku vise ali da radi a ne da gubim zivce. Druga stvar koja me zanima da li na svom tv-u uopste mogu da dobijem taj modul (ako mi potvrdite da je sad HS ok ) jer mi je tv LG LCD 32LC2R? Trazio sam po specifikaciji ali ne vidim da ima uopste taj dvb-c ili t ili koji vec prikljuc za digitalne module jer ako mi ne moze taj modul vec samo risiver da odmah odustanem od sveg ili kupujem novi tv . Naravno ako neko zna za neku trecu opciju digitalne tv tj treceg provajdera koji moze na socijalno nek javi :). Za sad mi je HS kablovska obicna, Bh telecom 8G ADSL.
Hvala unaprijed
theprodigy

#2637 Re: HS kablovska

Post by theprodigy »

spree wrote:koji su ovo moroni. ne znam koliko sati je proslo od zavrsetka utakmica LP., a jos uvijek nema signala nove tv. :x :x :x
kako nema..ja gledao utakmicu na novoj, al ja sam gledao na digitalnoj, nisam prebacivao na kablovsku, vjerrovatno je i tamo bilo
johntra

#2638 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Najamnik wrote:Pozdrav. Treba mi savjet ako moze da se ne zalijecem :)
Prije pola godine sam mislio uvesti digitalnu tv kod sebe (Socijalno dio grada) i ali sam odustao jer me BH Telecom tj moja TV nervira sa sadrzajem i cijenom a druga opcija bila je HS (ciju kablovsku imam i ok mi je sem sto nema Sport kluba). Onda sam malo po forumima vidio da je HS bezveze, da internet im je katastrofa, risiver za digitalu jos gori , da cesto ledi ili je slika losa ili .... sve lose inace. Odlucio da sacekam malo pa da Logosoft uvede instalacije u moju zgradu ali do danas a i u blizoj buducnosti Logosoft nazalost nece kablove provlaciti u mom dijelu a pa opet razmisljam o HS-u? Citam malo po forumima da su sad popravili kvalitet slike izbacivanjem risivera a ubacivanjem modula. Dakle zanima me isplati li se uzeti taj KID paket, (mislio sam Kid 3 + HBO i Arena sve) sto se tice pouzdanosti? Ne bi da moram svaki drugi dan traziti kanale, interent da mi puca svako malo i sl. Nije problem mi dati koju marku vise ali da radi a ne da gubim zivce. Druga stvar koja me zanima da li na svom tv-u uopste mogu da dobijem taj modul (ako mi potvrdite da je sad HS ok ) jer mi je tv LG LCD 32LC2R? Trazio sam po specifikaciji ali ne vidim da ima uopste taj dvb-c ili t ili koji vec prikljuc za digitalne module jer ako mi ne moze taj modul vec samo risiver da odmah odustanem od sveg ili kupujem novi tv . Naravno ako neko zna za neku trecu opciju digitalne tv tj treceg provajdera koji moze na socijalno nek javi :). Za sad mi je HS kablovska obicna, Bh telecom 8G ADSL.
Hvala unaprijed
Internet ti neće pucati sigurnpo, to im je jedna od najboljih stavki poslovanja...izbacuju polako ona smeća od kineskih resivera i ubacuju module sa karticama, samo što se dugo čeka i moraš ih dobiti telepatski...jedino im može mail poslati...masu raje sada kaže da im je slika boja sa modulima...a o isplativosti paketa, ti najbolje znaš šta ti treba i koliko si spreman da se pružiš...mislim da u mailu možeš isto navesti model TV-a i oni će ti odmah reći da li ti može modul...
johntra

#2639 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Lud i ponosan wrote: Ja ti govorim da TV stanice u BIH imaju KATASTROFALAN sportski program (a i sav ostali, sem turbo farmi i slicnih "zabavnih" programa) i da od njih zavisimo ne bi nista mogli gledati. Nema Spanske, Italijanske i Francuske lige nikako, Engleska samo jednom sedmicno (sto je i smijesno i zalosno u isto vrijeme), da ne spominjem tenis i kosarku. Dakle - NEMA NISTA.

Sto se tice kablovskih, ja imam SportKlub i Eurosport na Logosoftu (Arene nemam jer se doplacuju 10km, a u daljem tekstu ces procitati zasto ne placam taj dodatni paket) i to mi omogucava da gledam sve sto me interesuje. Spansku ligu gledam na CS-u na DigitALB - kanali supersport i moje potrebe sto se tice sporta su kompletirane. :D
A ja opet kažem da naše stanice nemaju ništa lošiji sportski program od hrvatskih kanala...RTL hrvatski uopšte nema sportski program, a jaka privatna TV, Nova ima samo K1 debile i Ligu prvaka, dok je HRT izbacio masu međunarodnog programa zbog besparice...druga stvar su Arene i Sportklub...
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2640 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Hvala unaprijed
Koliko sam uspio da nadjem na internetu, taj TV uopste nema digitalni tuner, vec samo analogni, tako da kombinacija s modulom automatski otpada. Da bi mogao da pratis digitalne kanale, bilo kodirane, bilo nekodirane, prvi preduslov je da TV ima DVB-C tuner, pa tek onda da razmisljas o tome da li ima PCMCIA slot za CI modul. Ako ces uzimati digitalu, mozes samo da uzmes njihov receiver (koji je odron, btw), ili da mijenjas TV.
Najamnik

#2641 Re: HS kablovska

Post by Najamnik »

Znaci nista od modula a samim tim i digitale jbg ili da uzimam novi tv. Ovaj bi mozda mogao ubaciti kod cerkice u sobu (mada joj je primjerenije 26" a ne 32") a sebi uzeti neki novi 37 ili 40 ali prvo da vidim vasa iskustva vrijedi li tj je li ovaj HS komplet paket KID prije svega stabilan da neuzimam ovi tv a da je HS odron. Njihov stari risiver necu ni pod razno
emirsarajevo

#2642 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Ovo je spisak analognih kanala na HS-u koje sam sinoć pronašao.
Da li i vi imate 63 kanala ili ih ima još?

1 S06 BHT1
2 C05 FTV1
3 C07 TVSA
4 S08 HAYAT
5 C11 OBN
6 C10 PINK
7 C25 RTRS
8 S11 RTS
9 S04 HRT1
10 S05 HRT2
11 C09 NOVA
12 C23 TV1
13 C61 K1
14 C34 LIFE
15 C60 CRIME
16 S10 TV1000
17 C06 HEMA
18 C57 RTCG
19 S03 ALFA
20 S07 VOGOŠĆA
21 C62 BEHAR
22 C63 OSM
23 C48 ISTSA
24 S17 BN
25 C44 KISS
26 C66 DMSAT
27 C65 VALENTINO
28 C56 TOPMUSIC
29 S09 ARENA
30 S13 EUROSPORT1
31 S19 EUROSPORT2
32 S21 BIR
33 C55 IGMAN
34 C54 DISNEY
35 C47 SLOVENIA
36 C53 MAKEDONIJA
37 S02 HS
38 C67 ALJAZEERA B
39 C26 ANIMAL
40 C28 HISTORY1
41 S12 HISTORY2
42 C24 EXPLORER
43 C30 ZONE REALITY
44 C32 DISCOVERY
45 C21 NATIONAL G
46 C29 VOX
47 C46 RTL1
48 S18 RTL2
49 S20 PRO7
50 C64 SAT1
51 S15 ARD
52 C45 VIVA
53 C43 FASHION
54 S14 CNN
55 C59 ALJAZEERA E
56 C49 RAI
57 C51 ESPANA
58 C22 CNETWORK
59 C35 TRT1
60 C36 TRT2
61 S16 LOV
62 C27 ARTE
63 C37 SAUDI

Što se tiče digitalnih kanala, bez recivera i CI kartice, pronašao sam 75 kanala od koji se može 40-tak gledati, a ostali zaključani (tipa xxx, hbo, crime, life...).
Zašto na digitalnim ponavljaju kanale koje imamo i na analognoj? Znam da se digitalna ne može uzeti bez analogne. OBN, HRT, HAYAT, FOX... i bruka kanala, sve puta 2???
Najamnik

#2643 Re: HS kablovska

Post by Najamnik »

johntra wrote:
Hvala unaprijed
Internet ti neće pucati sigurnpo, to im je jedna od najboljih stavki poslovanja...izbacuju polako ona smeća od kineskih resivera i ubacuju module sa karticama, samo što se dugo čeka i moraš ih dobiti telepatski...jedino im može mail poslati...masu raje sada kaže da im je slika boja sa modulima...a o isplativosti paketa, ti najbolje znaš šta ti treba i koliko si spreman da se pružiš...mislim da u mailu možeš isto navesti model TV-a i oni će ti odmah reći da li ti može modul...
Bitna mi je stabilnost i kvalitet slike i veze. znaci internet ok slika zadovoljavajuca uglavnom. Posto bi bio novi korisnik morali bi mi dati modul odmah ili im necu ni uzimati paket. Naravno, posto sam saznao da mi tv nepodrzava module uzeo bih novi tv. Zna li neko kakav im je telefon tj ovo sto reklamiraju da daju i telefonski broj u paketu. Bh telekomu placam mjesecno 24 KM fiksnog telefona a telefoniram ukupno za 3 -4 KM ostalo pretplate, PDV ...
respo

#2644 Re: HS kablovska

Post by respo »

na jednom od duplih yacht and sail na digitali pojavio se national geographic hd
Plavo-bijeli

#2645 Re: HS kablovska

Post by Plavo-bijeli »

Fuj konekcije :x koliko je spora ne mogu ni speedtest da otvorim :x
torrent brzina 0kb/s... kad resetujem modem , bude dobro par minuta i onda opet .. fuj!

btw: full hs 3 paket
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2646 Re: HS kablovska

Post by davorf »

respo wrote:na jednom od duplih yacht and sail na digitali pojavio se national geographic hd
Radio je i juce. A ukinuli su onu frekvenciju sa duplim kanalima (HRT, OBN, OTV Valentino...) i ukinuli su RajTV skroz, posto ne emituje vise.
shlauf

#2647 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Od juče nemam BE92 i NG Wild. Da nisu šta mijenjali frekvencije ili su ih ukinuli. :x
japo

#2648 Re: HS kablovska

Post by japo »

jel ovo znači da moram zadat scan tj ili na postojećim frekvencijama nesto čačkaju, al čini mi se da tv sam ubaci novi kanal :D mrsko mi sortirati kanale :cry: :D
shlauf

#2649 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Sad uradio scaniranje na digitali i opet nema. :x

Nedaju nam ništa djabalesku.
japo

#2650 Re: HS kablovska

Post by japo »

nek oostave NG wild a en im one trajlala trajlbe :x
Locked