Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2626 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa šta je problem ako kaže da Barca ima strašan tim? Jel to nema? :-D Sedam-osam igrača koji su osvojili svjetsko sa Španijom i još Messi...

Ako neko zna kako ih pobijediti, onda je to on... a dobio je i igrače sa kojima će to pokušati
cute poison

#2627 Re: Real Madrid C.F.

Post by cute poison »

R9.. wrote:Mourinho: My Real Madrid style will take time
24.09.10 | tribalfootball.com
READ MORE NEWS ON: Barcelona, Jose Mourinho, Real Madrid
Real Madrid coach Jose Mourinho admits it will take time for the players to adjust to his playing style.

Mourinho believes that he needs some time to make his side a fully functioning one.

"One of the most important things is to gain an identity...I need some time to get it," Mourinho said.

Mourinho also admitted Barcelona were their biggest threat at home and in Europe this season.

Nisu to oni bas lijepo preveli...... :D
Kazem vam ja, nije lud na taj nacin da ih demoralise. :)
ultima_palabra wrote:Pa šta je problem ako kaže da Barca ima strašan tim? Jel to nema? :-D Sedam-osam igrača koji su osvojili svjetsko sa Španijom i još Messi...

Ako neko zna kako ih pobijediti, onda je to on... a dobio je i igrače sa kojima će to pokušati
Pa realno taj messi ne zasluzuje toliku paznju, jesu dobar tim, sve je to ok, ali mozak ekipe je Xavi, pa onda Iniesta. Nek' ostanu 2-3 sedmice bez njih dvojice, oni ne bi pobjede upisali. A messi se bas pokazao na svjetskom :lol:

Jedva cekam El Classico :D
ratata

#2628 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Plavih_11 wrote:Da li je bio ironican ili je govorio bas ono sto misli za Barcelonu ...

Jose Mourinho
"Moj Real se još traži, a Barcelona je strašna"

Portugalski trener Jose Mourinho i njegov Real Madrid uživaju na prvom mjestu španske Primere nakon odigrana uvodna četiri kola.

Od mogućih 12 bodova Mourinho i Real su skupili deset, a podsjetimo da je Real pobijedio i na startu Lige prvaka kada su kao domaćini savladali Ajax s 2-0.

Mourinho, pak, još uvijek nije oduševljen Realom, a za Record je rekao: "Još uvijek je moj Real u potrazi za identitetom. To je jedna od najbitnijih stavki u razvoju jedne nogometne ekipe, a mi ga još nemamo.

Portugalac je dodao da je suparnik kojeg ima Real "strašan i super kvalitetan".

"Barcelona je za mene ipak favorit i Primere i Lige prvaka. Baš su strašni", završio je Mourinho.
znam za najmanje tri izmisljena intervjua sa Mourinhom (samo dva primjera Daily Mail i The Sun su mu vec morali platiti po jednom sudsku odstetu za izmisljeni text nakon tuzbe), jer njegovo prezime prodaje novine, dize gledanost i slushanost, a kod portala privlachi najveci broj spidera(botova) pa se portali koji bar malo trude oko svoje posjete trude da svaki dan imaju neshto o Mourinhu.

a dushmanima ce naravno biti praznik kad odigra nerjesheno a kamoli da izgubi
cute poison

#2629 Re: Real Madrid C.F.

Post by cute poison »

ratata wrote:
Plavih_11 wrote:Da li je bio ironican ili je govorio bas ono sto misli za Barcelonu ...

Jose Mourinho
"Moj Real se još traži, a Barcelona je strašna"

Portugalski trener Jose Mourinho i njegov Real Madrid uživaju na prvom mjestu španske Primere nakon odigrana uvodna četiri kola.

Od mogućih 12 bodova Mourinho i Real su skupili deset, a podsjetimo da je Real pobijedio i na startu Lige prvaka kada su kao domaćini savladali Ajax s 2-0.

Mourinho, pak, još uvijek nije oduševljen Realom, a za Record je rekao: "Još uvijek je moj Real u potrazi za identitetom. To je jedna od najbitnijih stavki u razvoju jedne nogometne ekipe, a mi ga još nemamo.

Portugalac je dodao da je suparnik kojeg ima Real "strašan i super kvalitetan".

"Barcelona je za mene ipak favorit i Primere i Lige prvaka. Baš su strašni", završio je Mourinho.
znam za najmanje tri izmisljena intervjua sa Mourinhom (samo dva primjera Daily Mail i The Sun su mu vec morali platiti po jednom sudsku odstetu za izmisljeni text nakon tuzbe), jer njegovo prezime prodaje novine, dize gledanost i slushanost, a kod portala privlachi najveci broj spidera(botova) pa se portali koji bar malo trude oko svoje posjete trude da svaki dan imaju neshto o Mourinhu.

a dushmanima ce naravno biti praznik kad odigra nerjesheno a kamoli da izgubi
Ma ovo oni "nasi" balkanski fanovi barcelone namjerno prevode pogresno, samo da se ocrni nesto... Zato sam i trazio odmah englesku verziju tih komentara. A to se slazem za praznik :)
Madrid

#2630 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Kako samo nezainteresovano djeluju...
Razumijem ja da je svakome motivacija najveca moguca kad dolazi Real Madrid, ali ipak ovako slabo odigrat protiv jednog Levantea...
I onaj Higuain je kloc zivi, do sad sam govorio mlad je, treba cekat, ali kad u sudijskom vremenu imas dvije prilike i od te dvije je jedna 100%-na, a tvoj tim nema rjesenu utakmicu tu nema zajebancije i nekih prelazaka golmana, nego se puca u nebranjeni ugao...
Desert Wind

#2631 Re: Real Madrid C.F.

Post by Desert Wind »

smetlje od kluba i miliona eura - levanteu svaka cast....
ultima_palabra

#2632 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Desert Wind wrote:smetlje od kluba i miliona eura - levanteu svaka cast....
Jel to kladionica? :D
Slična priča ko i na Mallorci... domaćinu svaka čast, ali onakve utakmice se moraju dobivati... i hoće vjerovatno, kad se tim uigra. Benzema je po meni trebao igrati ispred Higuaina kad je ušao, a ne obrnuto... on je nekako veći rutiner u onim situacijama :roll:
Madrid

#2633 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Benzema je totalno van forme, treba mu se davati sansa u prvih 11 ili kad je utakmica vec u plusu, uvesti igraca poput njega umjesto playmakera Ozila kad se ganja rezultat je po meni veoma glup potez.

Mozda cak pokusati i 4-4-2 taktiku, jer sa ovom tesko daju golove...
ultima_palabra

#2634 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Madrid wrote:Benzema je totalno van forme, treba mu se davati sansa u prvih 11 ili kad je utakmica vec u plusu, uvesti igraca poput njega umjesto playmakera Ozila kad se ganja rezultat je po meni veoma glup potez.

Mozda cak pokusati i 4-4-2 taktiku, jer sa ovom tesko daju golove...
Meni nije bio loš, pokretljiv, oduzeo par lopti, nije nijednom izgubio loptu... to je neki maksimum u ovom trenutku, s obzirom da mu je Mourinho rekao da igra dalje od gola :roll:
Madrid

#2635 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Da, ali ovakav Benzema nije igrac od kojeg se moze ocekivat da uđe i rijesi utakmicu, al za to je kriva i "politika" Reala, u njih kakve god se izmjene obave opet sve isto, lopte u napadu na Higuaina, u ostalom dijelu terena na Ronalda, a ovi sto uđu trebaju se prilagoditi umjesto da uvedu nesto novo...
ratata

#2636 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

da,da,Levante nije uputio nijedan sut ka golu,... zivio Hercules :mrgreen:

nego, taktika je savrshena ali realizacija je katastrofa, ali nema veze sve dok je clean sheet :)

rekoh ja, raduju se dushmani i remiju
leo karan

#2637 Re: Real Madrid C.F.

Post by leo karan »

ratata wrote:

nego, taktika je savrshena ali realizacija je katastrofa, ali nema veze sve dok je clean sheet :)

ma daj ne lazi sam sebe
dok levntea kanta ko stigne, real im ne moze gola zabiti.
a ti se tjesis clean sheetom :lol:
jesu ga to trebali jos i primit od levantea? pa je ovako jos i dobro ispalo...
budi ba realan
kad vec navijas za real :razz:
ratata

#2638 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

leo karan wrote:
ratata wrote:

ma daj ne lazi sam sebe
dok levntea kanta ko stigne, real im ne moze gola zabiti.
a ti se tjesis clean sheetom :lol:
jesu ga to trebali jos i primit od levantea? pa je ovako jos i dobro ispalo...
budi ba realan
kad vec navijas za real :razz:
jel Levante uputio sut ka golu Reala? nije
jel realizacija Reala bila losa? jeste
jel bio vazan clean sheet Reala? jeste

i gdje ja tu nisam REALan ?
leo karan

#2639 Re: Real Madrid C.F.

Post by leo karan »

hocu da tu kazem da tog levantea nakanta ko stigne
a ti se zadovoljas cleen sheetom protiv te ekipe,
kao da je barselona pa je umjece sacuvat vlastitu mrezu protiv njih
ovo se moralo pobijediti i nema opravdanja i niceg pozitivnog u rezultati 0-0 protiv levantea
al bit ce bolje, naravno naucit ce murinjo ponjedjivat u gostima u spaniji
ratata

#2640 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

leo karan wrote:hocu da tu kazem da tog levantea nakanta ko stigne
a ti se zadovoljas cleen sheetom protiv te ekipe,
kao da je barselona pa je umjece sacuvat vlastitu mrezu protiv njih
ovo se moralo pobijediti i nema opravdanja i niceg pozitivnog u rezultati 0-0 protiv levantea
al bit ce bolje, naravno naucit ce murinjo ponjedjivat u gostima u spaniji
nadam se da ce u istom tom smislu i Guardiola nauciti da pobjedjuje Hercules
ultima_palabra

#2641 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Očito je da se mora napraviti korak nazad da bi se napravila dva naprijed (jbt, jest onaj Zijo Valentino filozof) :-D

Mislim, očigledno je da bi Pellegrini sa svojim uhodanim timom lagano dobio ovu tekmu, ali bi izgubio od svakog jačeg protivnika... od Mourinha se očekuje da napravi mašineriju koja će mljeti sve, za tako nešto treba vremena
ratata

#2642 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

ultima_palabra wrote:Očito je da se mora napraviti korak nazad da bi se napravila dva naprijed (jbt, jest onaj Zijo Valentino filozof) :-D

Mislim, očigledno je da bi Pellegrini sa svojim uhodanim timom lagano dobio ovu tekmu, ali bi izgubio od svakog jačeg protivnika... od Mourinha se očekuje da napravi mašineriju koja će mljeti sve, za tako nešto treba vremena
potpisujem
ultima_palabra

#2643 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Mali problem je što je publika u Madridu nervozna i nestrpljiva plus je Barca fantastična ekipa. Ta se bnervoza još produbi kada vide da Barca nekoga rutinski rastoči 3-0, a njihova ekipa se muči da uvali jedan.

Tako da Mourinho nema povoljnosti koju je imao u Interu... tri Scudetta koja je donio Mancini su mu omogućavala da radi u miru, a nedostatak konkurencije u Seriji A je doveo do toga da može eksperimentisati i slagati ekipu i opet osvojiti prvenstvo.

Zato je ovaj posao puno teži nego onaj u Interu.
burek_in_space

#2644 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote:Mali problem je što je publika u Madridu nervozna i nestrpljiva plus je Barca fantastična ekipa. Ta se bnervoza još produbi kada vide da Barca nekoga rutinski rastoči 3-0, a njihova ekipa se muči da uvali jedan.

Tako da Mourinho nema povoljnosti koju je imao u Interu... tri Scudetta koja je donio Mancini su mu omogućavala da radi u miru, a nedostatak konkurencije u Seriji A je doveo do toga da može eksperimentisati i slagati ekipu i opet osvojiti prvenstvo.

Ovaj posao ce teshkim Mourinhu uchiniti samo publika.
Ukoliko ona ne bude imala strpljenja, ma shta Mo prichao o njima, mozhe se desiti da spakuje kofere.
Iskreno, ne bih volio to vidjeti, jer mislim da ce derbiji Barce i Reala za mandata Guardiole i Mourinha biti antologijski.
ratata

#2645 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

burek_in_space wrote:
ultima_palabra wrote:Mali problem je što je publika u Madridu nervozna i nestrpljiva plus je Barca fantastična ekipa. Ta se bnervoza još produbi kada vide da Barca nekoga rutinski rastoči 3-0, a njihova ekipa se muči da uvali jedan.

Ovaj posao ce teshkim Mourinhu uchiniti samo publika.
Ukoliko ona ne bude imala strpljenja, ma shta Mo prichao o njima, mozhe se desiti da spakuje kofere.
Iskreno, ne bih volio to vidjeti, jer mislim da ce derbiji Barce i Reala za mandata Guardiole i Mourinha biti antologijski.
pa vec je najavio : "Ceka me najveci klub u Engleskoj ako neko u Realu odluci da nije zadovoljan mojim radom"

ponovicu da je jedini problem realizacija i to nije nesto sto se nece vrlo brzo rjesiti.
burek_in_space

#2646 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ratata wrote: pa vec je najavio : "Ceka me najveci klub u Engleskoj ako neko u Realu odluci da nije zadovoljan mojim radom"

ponovicu da je jedini problem realizacija i to nije nesto sto se nece vrlo brzo rjesiti.
Pa dobro, stoji to da e on spominje kao nasljednik sir Alexa, ali iako nisam simpatizer Reala, chak naprotiv :mrgreen: , volio bih da Mo uspije u svom naumu, i postavi stvari na svoje mjesto, a nakon toga zna se - liga shampiona.
ratata

#2647 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

burek_in_space wrote:
ratata wrote: pa vec je najavio : "Ceka me najveci klub u Engleskoj ako neko u Realu odluci da nije zadovoljan mojim radom"

Pa dobro, stoji to da e on spominje kao nasljednik sir Alexa, ali iako nisam simpatizer Reala, chak naprotiv :mrgreen: , volio bih da Mo uspije u svom naumu, i postavi stvari na svoje mjesto, a nakon toga zna se - liga shampiona.
nije u pitanju United :mrgreen:
burek_in_space

#2648 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ratata wrote:
Liverpool?! Ili ja nemam pojma o istoriji engleskog fudbala. :mrgreen:
ratata

#2649 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

burek_in_space wrote:
ratata wrote:
Liverpool?! Ili ja nemam pojma o istoriji engleskog fudbala. :mrgreen:
koliko ja mogu da vidim ti odlicno imash pojma, i to iskreno pisem, a to vazi i za ultima palabru , jedino Vasa misljenja i cijenim (ponekad cuprys)

stvar je u tome da ja imam pouzdaniji izvor informacija o chemu ne zelim da pricam na forumu
burek_in_space

#2650 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ratata wrote:
koliko ja mogu da vidim ti odlicno imash pojma, i to iskreno pisem, a to vazi i za ultima palabru , jedino Vasa misljenja i cijenim (ponekad cuprys)

stvar je u tome da ja imam pouzdaniji izvor informacija o chemu ne zelim da pricam na forumu
Pa hajde za raju, baci neki info, ono kao mahalska... :D
Post Reply