Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Gray

#2626 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

nuki_cika wrote:E bogami vjeruj :D

Opet ne vjerujem. Kada sam bio još prva godina sam naučio da ništa ne vjerujem studentima, a posebno pričama "Joj, matere mi sam sve znao a bezveze me obori".
VenomousV

#2627 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

Gray wrote:
Opet ne vjerujem. Kada sam bio još prva godina sam naučio da ništa ne vjerujem studentima, a posebno pričama "Joj, matere mi sam sve znao a bezveze me obori".

:thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2628 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

kadinica wrote:
I sve su profesorice dobre, i Meliha, Jasminka, Hajrija
Meliha se jednostavno ne moze naci u istoj recenici sa Jasminkom i Hajrijom. Ni pod razno.
kadinica

#2629 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

ladyblue18 wrote:
kadinica wrote:
Meliha se jednostavno ne moze naci u istoj recenici sa Jasminkom i Hajrijom. Ni pod razno.
Zašto? Bolja ili gora?
ladyblue18

#2630 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

kadinica wrote:
ladyblue18 wrote:
kadinica wrote:
Zašto? Bolja ili gora?
Grohotom se smijem. :D

Hajrija je jedna divna zena, ne zato jer ne pegla nego jer postuje studente.
Jasminka iako na prvu izgleda kao najzahebaniji profesor na PFSA je ustvari daleko od toga, predavanja su joj (bar meni)jako korisna i poucna, zanimljiva, naucis nesto a da nije puko bubanje, i zena je krajnje fer i korektna prilikom ocjenjivanja, i sigurna sam da nema profesora na faxu koji provodi zakon kako ga ona provodi.

A Meliha...zajedno sa Misitom, ubojiti dvojac. :D
Ja se sjecam predavanja, u po frke pocne pricati o kcerci koja studira u Becu pravo i kako je njima divno, bajno, krasno dok joj u kabinetu studenti vise jedan na drugom ocekujuci da nesto nauce. :-)
Terorise studente druge godine, najveca ocjena koja se moze dobiti je 7, nikada na onim spiskovima neces vidjeti vise od 7 :lol:
Kriterij ocjenjivanja joj je takav da ako te nije nekad zapazila, tj. nisi se isticao, dizao ruke, borio se sa njenim miljenicima iz prvih klupa, nema sanse da ces dobiti dobru ocjenu pa znao taman koliko i njeni miljenici.
Kad su zavrsni rokovi, ili socijalni kad su bili jos, na ispitu se mora napisati kome je ispit za uslov, i onda kad izbaci spiskove polozi ni 10 ljudi a niko od onih kojima treba za uslov. :D

Ove godine sam cula toliko puta da je redovno na svakom roku gubila radove studentima, to je shega postala na kraju kako su je levatili.
Ili ode na put pa studenti cekaju rezultate i po mjesec dana, boli nju... :mrgreen:

Uglavnom, suludo je porediti nju i Jasminku npr.
dezurni_ucenik

#2631 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Meliha mi je ubjedljivo najodvratnija profesorica na cijelom fakultetu.Najgori ispit mi je bio Gradjansko Pravo.Krv sam propisao dok nisam polozio.Za razliku od Rima,Obligacija,Mpp ... koje sam skoro pa ko od sale polozio.
kadinica

#2632 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

E vidi se da sam metuzalem, svega ovoga nije bilo u mom vaktu :lol:

Meni je bila pokojna profesorica Slavica Krneta na autorskom i građanskom, Meliha joj je tada bila asistent na građanskom. Ispiti su bili isključivo usmeni, ne sjećam se nekih padanja, a bilo je bogami i povisokih ocjena.

Išla sam kod Melihe na pravnu kliniku i kod Jasminke Gradašćević i kod Jasne Bakšć Muftić. I zato sam ih povezala, sve tri ostavile sjajan utisak, pristupačne, normalne, spremne pomoći. Na klinike sam išla nakon položenog ispita, u sljedećoj akademskoj godini, znači iskustvo sa ispita i sa klinike je skroz odvojeno.

Razumijem da ne vole svi studenti sve profesore, meni je jedini koji me nije dojmio, rah. Kasim Begić. Od njega sam očekivala puno više, smatrala ga stručnjakom i naučnikom od kojeg se može puno naučiti, a dobila samo pretešku knjigu koju ne razumije ni onaj ko je napisao, nemjerenu aroganciju i narcisiodnost i ispit srednje žalosti.
Revolucionar ★

#2633 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

to nekad za vrijeme Yuge ? :lol:
nermin.padez

#2634 Re: Pravni fakultet

Post by nermin.padez »

Revolucionar ★ wrote:to nekad za vrijeme Yuge ? :lol:
Nisam znao da si ti na Pravu. Vidim 'vamo petljas sa Fandroid-om i crApple-om pa reko.... :skoljka: :mrgreen:
Revolucionar ★

#2635 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

nermin.padez wrote:
Nisam znao da si ti na Pravu. Vidim 'vamo petljas sa Fandroid-om i crApple-om pa reko.... :skoljka: :mrgreen:
Tamo kujem zanat debatisanja, jer kud ces bolje teme :lol:
kadinica

#2636 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

Haman.
1998-2003
Iris31

#2637 Re: Pravni fakultet

Post by Iris31 »

I ja da se upišem u ove metuzaleme :D Ja sam kod Melihe polagala zemljišne knjige, koje su se tad odvojeno od građanskog polagale, i bila je skroz korektna. Ne znam što ste na nju tako ogorčeni. Građansko mi je inače bio pis of kejk predmet za razliku od recimo Finansija kod Dautbašića, ko se njega sjeća.
Raifu neću ni spominjati :D
P.S Skoro svi mi profesori pomrli cccc bolje da se viš eni ne javljam na ovoj temi :lol:
ladyblue18

#2638 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Iris31 wrote:Ne znam što ste na nju tako ogorčeni.
Pa ocigledno se dosta toga promijeni za deceniju i vise, pa i profesori koji su bili ass. u vase vrijeme.
Ipak, titula profesora donese neke beneficije tipa "e sa'cu ja njih da tlacim k'o sto su mene". :mrgreen:
Revolucionar ★

#2639 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Meliha je ove godine bila fer prema ovim sto fali uslov. Mada je tokom godine gubila i radove, kasnila na ispite, a na pismenim po spiskovima receno prolaznost 30 % :lol:
opa22

#2640 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

joj Povlakicka :-) meni je ona bas guba :lol: :-) srecom nisam kod nje polagao uvod u građansko nego kod Misite...ali zena vecini studenata izadje u susret ako je potreban neki njen predmet za uvjet za upis u trecu
opa22

#2641 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

je li vec netko uplatio skolarinu i isss?????
koliko su vam uzeli postarine za isss na racun rektorata???? meni 10 maraka postarine :shock: :shock: :shock: :shock:
Revolucionar ★

#2642 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Jos nisam uplatio, cuj cenera .. pa po kojoj osnovi djece mi

I sta je ba sa onom stalom ispred, ima li ikakvih naznaka da ce se radit nesto .. ccc .. Zgrada koja predstavlja cijeli univerzitet izgleda kao štala u pm
ladyblue18

#2643 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Revolucionar ★ wrote:Jos nisam uplatio, cuj cenera .. pa po kojoj osnovi djece mi

I sta je ba sa onom stalom ispred, ima li ikakvih naznaka da ce se radit nesto .. ccc .. Zgrada koja predstavlja cijeli univerzitet izgleda kao štala u pm
Kako nema, pa jesu nekidan pred Erdoganov dolazak sredili, sad je neka kulturnija shpera postavljena. :mrgreen:

Baby steps...bice aBd valjda u sljedecih 10 godina. :D
meskogn

#2644 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by meskogn »

Sir Amel wrote:
Miki123 wrote:
Gray wrote:Ko god kaže da je pravo lagano i da ga svi završe laže.
Pa ne završe svi, fino je čovjek reko :D
a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja
Ma dajte ljudi ne pricajte gluposti. "Pravo ne završe samo oni koje ne satare tramvaj"
Koliko vas je završilo pravo pa da možete objektivno cjeniti njegovu težinu. Glupo mi je sad nabrajati jebene predmete. Ja sam ga završio bez Bologne, srećom. :-) A posla ima kad ga zavrsis, ako si naučio šta si treb'o.
Al' da ima štele, ima brate.
zavrsio sam smalkice stele za 10 godina
Revolucionar ★

#2645 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

ladyblue18 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Jos nisam uplatio, cuj cenera .. pa po kojoj osnovi djece mi

Kako nema, pa jesu nekidan pred Erdoganov dolazak sredili, sad je neka kulturnija shpera postavljena. :mrgreen:

Baby steps...bice aBd valjda u sljedecih 10 godina. :D
Pa bio sam ja tada gore :lol: Cirkus mi kako su rijesili one stepencije sto vode dolje u nekakav krs, neki skrseni ormari i sto vec ne, nabacili crvene zastore preko , a frajer kad je kren'o stepenicama na sprat vise samo da je bacio pogled lijevo ili desno, haha, ostao bi zaprepasten
ladyblue18

#2646 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Revolucionar ★ wrote:
Pa bio sam ja tada gore :lol: Cirkus mi kako su rijesili one stepencije sto vode dolje u nekakav krs, neki skrseni ormari i sto vec ne, nabacili crvene zastore preko , a frajer kad je kren'o stepenicama na sprat vise samo da je bacio pogled lijevo ili desno, haha, ostao bi zaprepasten
Ja dosla dan nakon toga, ili je dva nisam sigurna, kad docekase me crveni zastori, gledam sta je ovo, kad upalis se lampice :lol:
Nekidan su jos stajali, ne znam jesul ih uklonili. :-)
Revolucionar ★

#2647 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Ma hajd boli nas briga, nova spera, novi aparati za kafu :lol:
dezurni_ucenik

#2648 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Prica Duvnjak na ispitu kako su ga zvali iz Nezavisnih Novina da da svoje misljenje o ustavnim promjenama.Kaze on : "Ne mogu iz dva razloga da kazem svoje misljenje o tome.Prvo je da bas nisam upucen u to pa necu da se blamiram.A drugi razlog to sto ste cetnici.Ja ne pricam sa cetnicima." :D
Gray

#2649 Re: Pravni fakultet

Post by Gray »

CVIKERASH wrote:Prica Duvnjak na ispitu kako su ga zvali iz Nezavisnih Novina da da svoje misljenje o ustavnim promjenama.Kaze on : "Ne mogu iz dva razloga da kazem svoje misljenje o tome.Prvo je da bas nisam upucen u to pa necu da se blamiram.A drugi razlog to sto ste cetnici.Ja ne pricam sa cetnicima." :D
Pa dobro je... profesor Ustavnog prava nije upućen u ustavne promjene u svojoj državi... ima smisla...
dezurni_ucenik

#2650 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Gray wrote:
CVIKERASH wrote:Prica Duvnjak na ispitu kako su ga zvali iz Nezavisnih Novina da da svoje misljenje o ustavnim promjenama.Kaze on : "Ne mogu iz dva razloga da kazem svoje misljenje o tome.Prvo je da bas nisam upucen u to pa necu da se blamiram.A drugi razlog to sto ste cetnici.Ja ne pricam sa cetnicima." :D
Pa dobro je... profesor Ustavnog prava nije upućen u ustavne promjene u svojoj državi... ima smisla...

Naravno.Toliko o profesoru koji predaje predmet zvani Ustavno Pravo.
Post Reply