Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
maksuma
#2626 Re: Ginekologija i vagine....
Da li neko ima iskustva sa dr. Dvivanovicem?
-
sweet_sin
#2627 Re: Ginekologija i vagine....
je li iko isao kod dr. kozaric, onaj sto privatno radi, neu vojnoj bolnici.
- Lobotomija
#2628 Re: Ginekologija i vagine....
Drage moje
Zanima me da li je mozda neka od vas bila na One day surgery kod Dr.Drljevica? Trebam ukloniti polip u materici pa razmisljam da to uradim privatno.
Hvala unaprijed za svaki info
Zanima me da li je mozda neka od vas bila na One day surgery kod Dr.Drljevica? Trebam ukloniti polip u materici pa razmisljam da to uradim privatno.
Hvala unaprijed za svaki info
-
triple mama
#2629 Re: Ginekologija i vagine....
Preporuke i cijene za Papa test pls....još bolje ako neki dr. radi i subotom (Spahović ne radi).
-
julisiz es grant
#2630 Re: Ginekologija i vagine....
Preselio radnju iz Duvna/Tomislavgrada.sweet_sin wrote:je li iko isao kod dr. kozaric, onaj sto privatno radi, neu vojnoj bolnici.
A taj u Vojnoj mu je sin. Tamo je vjerovatno privremeno, dok ne naslijedi babin zanat.
-
sweet_sin
#2631 Re: Ginekologija i vagine....
a kakav je kao strucnjak?julisiz es grant wrote:Preselio radnju iz Duvna/Tomislavgrada.sweet_sin wrote:je li iko isao kod dr. kozaric, onaj sto privatno radi, neu vojnoj bolnici.
A taj u Vojnoj mu je sin. Tamo je vjerovatno privremeno, dok ne naslijedi babin zanat.
-
julisiz es grant
#2632 Re: Ginekologija i vagine....
Ne mogu reći, jer ne znam čovjeka uopšte. Znam da je godinama radio u Duvnu, svom zavičaju, privatno, a evo sad prešao u Sarajevo. Stariji je doktor, što može a i ne mora biti plus. Ovaj sin mu nije loš kao čovjek i doktor, ambicozan je a nije glup, a čini mi se ni iskvaren, pa ne vjerujem da je ni otac lošiji.sweet_sin wrote:a kakav je kao strucnjak?julisiz es grant wrote:Preselio radnju iz Duvna/Tomislavgrada.sweet_sin wrote:je li iko isao kod dr. kozaric, onaj sto privatno radi, neu vojnoj bolnici.
-
sweet_sin
#2633 Re: Ginekologija i vagine....
je li mu iko isao na pregled da kaze kakav je kao strucnjak?
- Nisrin
#2634 Re: Ginekologija i vagine....
Meni bi isto odgovarao neki gineolog koji radi subotom!!!
Dosta mi zena preporucuje SPahovica i Vernesa Begovica, ali rade samo radnim danima, do 17h dokle i ja...malo je nezgodno...
Inace, danas sam kupila irigator za ispiranje vagine...super spravica u koju cu nasuti nevenov ili caj od hrastove kore i time ispirati...to je odlicno za infekcije, bijelo pranje, preventive radi, jer caj dopre duboko gdje i treba, da to "sredi"...
Inace, u apotekama su mi nudili neki starinski, socijalni irigator (nas), ali je malo komplikovan i ruznog dizajna pa sam trazola belgijski, puno je bolji MULTIGYN se zove i kosta svega 25 KM i jos dobijete 10 sumecih tableta gratis
Dosta mi zena preporucuje SPahovica i Vernesa Begovica, ali rade samo radnim danima, do 17h dokle i ja...malo je nezgodno...
Inace, danas sam kupila irigator za ispiranje vagine...super spravica u koju cu nasuti nevenov ili caj od hrastove kore i time ispirati...to je odlicno za infekcije, bijelo pranje, preventive radi, jer caj dopre duboko gdje i treba, da to "sredi"...
Inace, u apotekama su mi nudili neki starinski, socijalni irigator (nas), ali je malo komplikovan i ruznog dizajna pa sam trazola belgijski, puno je bolji MULTIGYN se zove i kosta svega 25 KM i jos dobijete 10 sumecih tableta gratis
- manekenka u penziji
#2635 Re: Ginekologija i vagine....
Kad vec zelis da se rijesis infekcija, kažu da je i kantarionovo ulje jako dobro, navodno djeluje kao antibiotik.
- ja nisam ja
#2636 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam super zadovoljna Amirom Frljak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- JanuaryJones
#2637 Re: Ginekologija i vagine....
U kojoj apoteci?Nisrin wrote:Meni bi isto odgovarao neki gineolog koji radi subotom!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
- bavi
#2638 Re: Ginekologija i vagine....
Doktore pomozite....
moj ginekolog otišao u penziju i igrom slučaja zaglavih u Sanasi na pregledu kod Yasera Obeida. Može li koja o njemu ako ga poznajete... Ljubazan i pričljiv jeste, ne mješa padeže
ali KOLIKO JE STRUČAN?
Treba mi za klasične preglede, papa test i eventualno vođenje trudnoće....
moj ginekolog otišao u penziju i igrom slučaja zaglavih u Sanasi na pregledu kod Yasera Obeida. Može li koja o njemu ako ga poznajete... Ljubazan i pričljiv jeste, ne mješa padeže
- Cholina_Lokica
#2639 Re: Ginekologija i vagine....
Rodici vodi trudnocu, ona je zadovoljna, jako oprezan i na sve detalje pazibavi wrote:Doktore pomozite....
moj ginekolog otišao u penziju i igrom slučaja zaglavih u Sanasi na pregledu kod Yasera Obeida. Može li koja o njemu ako ga poznajete... Ljubazan i pričljiv jeste, ne mješa padežeali KOLIKO JE STRUČAN?
- bavi
#2640 Re: Ginekologija i vagine....
Cholina_Lokica wrote:Rodici vodi trudnocu, ona je zadovoljna, jako oprezan i na sve detalje pazibavi wrote:Doktore pomozite....
moj ginekolog otišao u penziju i igrom slučaja zaglavih u Sanasi na pregledu kod Yasera Obeida. Može li koja o njemu ako ga poznajete... Ljubazan i pričljiv jeste, ne mješa padežeali KOLIKO JE STRUČAN?
hvala puno
- Nisrin
#2641 Re: Ginekologija i vagine....
JanuaryJones wrote: U kojoj apoteci?
Sent from my iPad using Tapatalk
Imas u svakoj, ja sam kupila u onoj kod Sebilja, trazi ovaj, onaj nas narandzasti je komplikovan, a ovaj lak za koristenje!
Trenutno nemam infekciju, ali sam imala velike probleme pa mi je ovo dobrodoslo za prevenciju!

@manekenka Znam i za kantarion, cuda pravi, dosta zena koristi tampone namocene u kantarion
- nicy
#2642 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam bila kod dr. Kozarica, a i moja prijateljica, i obje smo zadovoljne. Jako je temeljan, obziran, ostavlja dovoljno vremena za sva pitanja. Aparati su mu dobri, tako da tokom pregleda sve mozes i sama da vidis, i da pitas.sweet_sin wrote:je li mu iko isao na pregled da kaze kakav je kao strucnjak?
Posto ja imam jedan komplikovaniji problem,, koji mi je on rijesio, mogu zaista sve najbolje reci za njega kao covjeka i strucnjaka. Nije sujetan, sam mi je rekao da mogu potraziti i drugo misljenje, uglavnom mislim da se neces pokajati.
I jako je njezan, apsolutno nisam osjetila nikakve bolove pri pregledu niti vadjenju papa testa
-
Klitemnestraaa
#2643 Re: Ginekologija i vagine....
Trebala bih ici kod ginekologa u Sarajevu (kako se selim sad) pa sam mislila da odem kod doktorice u XY asocijaciji.
Je li iko bio kod nje, iskustva?
Malo mi je procedura dok prenesem zdravstveno iz svog kantona u Sarajevo pa ne bih placala pregled (kontrolni samo, msm ono nije mi nista), a u dobnoj skupini sam do 26 god. Imam strah od doktora pa sam mislila posto su oni obuceni s mladih ljudima da bi mogla imati strpljenja i razumijevanja.
Malo mi je procedura dok prenesem zdravstveno iz svog kantona u Sarajevo pa ne bih placala pregled (kontrolni samo, msm ono nije mi nista), a u dobnoj skupini sam do 26 god. Imam strah od doktora pa sam mislila posto su oni obuceni s mladih ljudima da bi mogla imati strpljenja i razumijevanja.
- i_ja_na_forumu
#2644 Re: Ginekologija i vagine....
isla sam ja kod doktorice... meni je ok bilo.. radila pregled, UZ i papa test..Klitemnestraaa wrote:Trebala bih ici kod ginekologa u Sarajevu (kako se selim sad) pa sam mislila da odem kod doktorice u XY asocijaciji.
kad sam otisla po papa test bio je doktor, samo mi rekao da je sve ok i to je to =)
- ilkbahar
#2645 Re: Ginekologija i vagine....
interesuje me da li se i jedna od vas pokusala naruciti kod ginekologa u skerlicevoj ovih dana? svaki dan kad nazovem uvijek imaju neki problem, ili im je pao sistem, ili jos nisu dobili termine ili nema termina i sl. uvijek kazu probajte nas nazvati sutra. Nemam para za privatnika a planiram trudnocu, sta da radim?
- ema_
#2646 Re: Ginekologija i vagine....
Jel potrebno obavljati pregled jednom godisnje ako se nema nikakvih tegoba ni problema ni u kom smislu i ni po kom pitanju vezano za zenske boljke?
(zadnji je bio bas prije godinu sa PAPA testom i UZV i onaj obicni)
-
julisiz es grant
#2647 Re: Ginekologija i vagine....
Papa test se mora raditi jednom godišnje BAŠ kada nema tegoba. Razlog je što prekancerozne promjene na grliću materice (a na čije postojanje Papa test treba da nas uputi), oni poznati CIN-ovi, kao i rani stadiji karcinoma, ne daju u pravilu NIKAKVE tegobe. Kad se tegobe jave, obično je to znak da se karcinom već proširio po grliću ili van njega.ema_ wrote:Jel potrebno obavljati pregled jednom godisnje ako se nema nikakvih tegoba ni problema ni u kom smislu i ni po kom pitanju vezano za zenske boljke?(zadnji je bio bas prije godinu sa PAPA testom i UZV i onaj obicni)
Zašto svake godine? Papa test ima visoku specifičnost (procenat osoba sa negativnim testom među osobama koje nemaju bolest, znači da je test uredan kod žene koja STVARNO nema nikakvih promjena na grliću), preko 90%, ali nisku senzitivnost (procenat osoba sa pozitivnim testom među osobama koje imaju bolest, znači da je test neuredan kod žene koja STVARNO ima promjene na grliću), oko 50%. Upravo zbog te nesavršenosti test treba ponavljati svake godine, dok 3 testa ne budu uzastopce uredna. Tada se mogu preskočiti jedna ili dvije godine.
- manekenka u penziji
#2648 Re: Ginekologija i vagine....
Potrebno je.
- Nisrin
#2649 Re: Ginekologija i vagine....
ema_ wrote:Jel potrebno obavljati pregled jednom godisnje ako se nema nikakvih tegoba ni problema ni u kom smislu i ni po kom pitanju vezano za zenske boljke?(zadnji je bio bas prije godinu sa PAPA testom i UZV i onaj obicni)
JESTE, ja nisam isla redovno, tj. nekoliko godina i kad sam otisla imala sa CIN 1, mozaik, abnormalne celije, ranicu na grlicu i sve to jer nisam lijecila bijelo pranje i upale?! za koje nisam ni znala da sam ikad imala, jer nikakve bolove nikad nisam imala, a niti bolne menstruacije---e onda sam isla stalno, skoro svaka 2 mjeseca, te operacija, te pregledi, te tablete, te antibiotici ..
Sto se tice tih CINova, za one koji misle da su bezazleni- kolegici je sa CINa 2 napredovalo na CIN 3 za manje od dva mjeseca, sto doktori kazu da "nije moguce"...
Tako da. redovni pregledi- TREBA!!!
- ema_
#2650 Re: Ginekologija i vagine....
julisiz es grant wrote:Papa test se mora raditi jednom godišnje BAŠ kada nema tegoba. Razlog je što prekancerozne promjene na grliću materice (a na čije postojanje Papa test treba da nas uputi), oni poznati CIN-ovi, kao i rani stadiji karcinoma, ne daju u pravilu NIKAKVE tegobe. Kad se tegobe jave, obično je to znak da se karcinom već proširio po grliću ili van njega.ema_ wrote:Jel potrebno obavljati pregled jednom godisnje ako se nema nikakvih tegoba ni problema ni u kom smislu i ni po kom pitanju vezano za zenske boljke?(zadnji je bio bas prije godinu sa PAPA testom i UZV i onaj obicni)
Zašto svake godine? Papa test ima visoku specifičnost (procenat osoba sa negativnim testom među osobama koje nemaju bolest, znači da je test uredan kod žene koja STVARNO nema nikakvih promjena na grliću), preko 90%, ali nisku senzitivnost (procenat osoba sa pozitivnim testom među osobama koje imaju bolest, znači da je test neuredan kod žene koja STVARNO ima promjene na grliću), oko 50%. Upravo zbog te nesavršenosti test treba ponavljati svake godine, dok 3 testa ne budu uzastopce uredna. Tada se mogu preskočiti jedna ili dvije godine.
Hvala puno na detaljnom odgovoru.
Meni su svi do sad radjeni PAPA testovi uvijek bili uredni, mislim da sam ih radila mozda 5 u zivotu, otprilike skoro svake godine. Jel to znaci da spadam u ovu grupu gdje smijem preskocit koju godinu?
@Nisrin
Zao mi je zbog tvog iskustva