Moderator: anex
Bilo je improvizacije...kupila sam neki dan bijeli luk u onoj mrezici...podjem da ga sjeckam...nikakvog mirisa...nekakav mekan...trkenm da kupim drugi...i kupim dvije one mrezice...ista stvar...naljutim se i uradim bez luka...pa eto...taj smek je falio...stavila sam ruzmarina...dalmatinka wrote:Amazonka27 - Da li je uspjelo? Sviđa li ti se?
Znam taj luk - uvoz iz KineAmazonka27 wrote:Bilo je improvizacije...kupila sam neki dan bijeli luk u onoj mrezici...podjem da ga sjeckam...nikakvog mirisa...nekakav mekan...trkenm da kupim drugi...i kupim dvije one mrezice...ista stvar...naljutim se i uradim bez luka...pa eto...taj smek je falio...stavila sam ruzmarina...dalmatinka wrote:Amazonka27 - Da li je uspjelo? Sviđa li ti se?
Uspjeh je sto sam ispekla ribu u jednom komadu bez da se zeljepiUkusno je bilo
ps. Hvala na receptu i savjetima
Ha, ha, ha, po boji bih rekla da je to škrpun. Škrpina je slična ali crvena. Pošto se zaleđena prodaje bez glave, nemaš straha da ćeš se nabosti na neku kost s glave - a to bude veoma bolno vjeruj mi.Amazonka27 wrote:jel to ovo?
![]()
dalmatinka wrote:

hadzinice dragahadzinica wrote:samo da vas sve redom pozdravim
citam vas
kuham
ali sa svoja dva klinca jedva stizem..
eh kad se sjetim svoje prve piteu ratu, u stanu minusi, od brasna kvalitet hmmm,vise je rupa na sebi imala nego tijesta..
je li ovo Trlja?b.boja wrote:dalmatinka wrote:
Trlja - simfonija okusa
Trljuh - manji od trlje, puno neukusniji, drobi se pri pripremanju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Hvala ti na odgovorudalmatinka wrote:b.boja wrote:[
To je to. Trlja je lokalni naziv s mog otoka za trilju. Trljuh je malo svjetliji, nema tako intezivnu boju, manji je, a okus : nebo i zemlja.

odlicno,meni dobro izgleda, ja volim resdacina_curica wrote:E evo posto sam vas davila pitanjima cijeli danda na kraju i vidimo moj kulinarski poduhvat
![]()
(malkice je "uhvatila" ali et'...prvi put
vadim se
)
![]()
![]()
dacina_curica wrote:E evo posto sam vas davila pitanjima cijeli danda na kraju i vidimo moj kulinarski poduhvat
![]()
(malkice je "uhvatila" ali et'...prvi put
vadim se
)
![]()
![]()